Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Medic român: Bătălia cu virusul am pierdut-o. Urmează valul patru

Ziarul de Vrancea
17 apr 2021 1027 vizualizări

„Vin bolnavii care se internează în stare gravă și recunosc, eu nu am purtat mască niciodată, am crezut că e o prostie și uite unde am ajuns, doctore, salvează-mă”, povestește Emilian Imbri n el mai spune că are colegi care sugerează oamenilor că nu au încredere în vaccin

Medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului “Victor Babeș“ din Capitală, a tras un semnal de alarmă privind relaxarea oamenilor în fața coronavirusului și este de părere că urmează valul patru al pandemiei deoarece lumea nu merge să se vaccineze. Imbri a adăugat că ceea ce se întâmplă acum este “triumful virusului”. “Toți suntem relaxați. Știți ce este paradoxal în această țară? Într-o relaxare generală se luptă îngrozitor pentru relaxare. În Piața Victoriei vin oameni fără mască care urlă toți nu vrem mască, și nu au purtat niciodată. Vin bolnavii care se internează în stare gravă și recunosc, eu nu am purtat mască niciodată, am crezut că e o prostie și uite unde am ajuns, doctore, salvează-mă. Sigur că nu poți să te joci cu cuvintele astea. Că uite se relaxaeză Anglia. Dar cât a stat Anglia? De câteva ori a stat și s-a vaccinat?”, a declarat Emilian Imbri la Digi24.

Medicul spune că are colegi care sugerează oamenilor că nu au încredere în vaccin. “Am colegi care au apărut la televizor și au spus că nu sunt împotriva vaccinului, dar eu vreau să mă vaccinez cu vaccinul care o să apară peste 2 ani. Dar care e problema? Așteaptă, dar nu induce celorlalți că ăsta nu e bun”, a declarat Imbri.

„O să urmeze un boom”

Fostul manager de la Spitalul “Victor Babeș“ din Capitală este de părere că bătălia cu virusul a fost pierdută pentru că oamenii nu se vaccinează într-un număr mare. “Bătălia cu virusul am pierdut-o. Ce se întâmplă acum e triumful virusului, să știți. Faptul că spuneți că nu sunt locuri, că... Știți ce se întâmplă în momentul de față? Și dacă scoatem din depozite, din rezervele care sunt în România, dacă scoți paturile și ventilatoarele alea și le pui pe aleile spitalului și spui am 2000 de paturi ATI și sunt ocupate 1500. Pe alea 500 nu are cine să le manevreze. Aici este problema. Nu e problema că nu avem paturi, este problemă că nu ai cu cine să lucrezi. La Babeș a fost un caz fericit că am avut oameni în TIR. Sunt spitale în care fug ca zăpăciții de la o secție la alta, fug pe holuri cu alea de oxigen în brațe că nu au nici oxigen. Din punctul meu de vedere o să urmeze un boom. Lucrurile s-ar putea îndrepta de la sine și urmează valul 4 sau ce mai urmează. De ce? Pentru că nu mergem să ne vaccinăm. Și atunci orice tulpină din asta de vine să ne mai facă vizite, va genera un alt val”, a mai declarat Imbri.

Beatrice Mahler: O parte din personalul de la ATI “a abandonat lupta”

Managerul Institutului „Marius Nasta” Beatrice Mahler afirmă că legislația este învechită și nu permite angajarea de personal suficient în secțiile ATI, unde pacienții au nevoie de îngrijire permanentă. Mahler apreciază că “este o suprasolicitare extrem de mare a personalului”. Medicul a mai spus că o parte din personalul care a reușit să fie angajat în ATI pe durata stării de alertă “a abandonat lupta”. “Pentru că nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav, extrem de afectat și care are nevoie de îngrijire 24 din 24 de ore. Este o suprasolicitare extrem de mare a personalului”, a explicat medicul.

Autoritățilese confruntă în ultima perioadă cu lipsa locurilor de terapie intensivă pentru pacienții cu coronavirus, dar, în repetate rânduri, au afirmat că nu paturile în sine sunt problema, ci lipsa personalului care să deservească evantualele paturi care ar putea fi montate.

Cazul bărbatului mort la Pitești: Autopsia arată o “moarte violentă”

Bărbatul care a murit după o intervenție a Poliției în Argeș a avut o moarte violentă, în urma asfixieri mecanice, după comprimarea gâtului și toracelui, a declarat ieri dimineață, medicul șef legist din Argeș, Dan Manu.

Acesta a spus că, în urma autopsiei efectuate sâmbătă dimineață, rezultatele preliminare arată că “că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, prin comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui”.

Medicul legist a precizat, răspunzând la o întrebare, că bărbatul nu a murit de infarct. De asemenea, a precizat Dan Manu, acesta avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

Întrebat dacă bărbatul decedat suferea de vreo boală, având în vedere că în bagajul său au fost descoperite anumite medicamente, medicul a explicat că au fost prelevate probe biologice pentru posibile substanțe toxice, însă rezultatul analizei va fi finalizat în câteva săptămâni.

Manu a adăugat că pe trupul bărbatului au fost descoperite și traumatisme cranio-cerebrale care puteau fi produse prin cădere.

Marius Ștefan, prim procuror al Parchetului Argeș a spus, în aceeași conferință de presă, că au fost efectuate cercetări la fața locului și au fost audiate persoanele care erau acolo la momentul incidentului, inclusiv polițiștii.

Un bărbat de 63 de ani din Pitești a murit la scurt timp după ce a fost imobilizat de polițiști pe motiv că refuza să plece de la terasa unui restaurant cuprins de incendiu. În imaginile apărute în presa locală se poate vedea cum bărbatul a fost trântit de polițiști cu fața la pământ.

Parchetul face cercetări pentru purtare abuzivă și ucidere din culpă, iar ministrul de Interne, Lucian Bode, se declară “convins că se va face urgent lumină în acel caz și se va stabili cine se face vinovat de moartea bărbatului”.

Un medic decorat de Macron, noul ministrul al Sănătății?

Radu Lupescu a devenit, în urmă cu câteva luni, Cavaler al Ordinului Național al Meritului și ar putea fi propunerea PLUS

Medicul Radu Lupescu, decorat de președintele Franței Emmanuel Macron pentru implicarea în lupta cu pandemia de Covid-19, ar putea fi propunerea PLUS pentru Ministerul Sănătății, susțin surse politice pentru News.ro.

O altă variantă luată în calcul de PLUS este Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, în emisiunea Insider politic de la Prima Tv, că în USR PLUS nu există disensiuni, iar Ministerul Sănătății este normal să fie condus de un membru PLUS. Dragu a declarat că Vlad Voiculescu are viitor în politică deoarece este un tip muncitor, devotat și se gândește la binele general. După revocarea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății, a fost vehiculat numele medicului Adrian Wiener (USR) ca posibil înlocuitor, dar în cadrul Alianței postul a fost atribuit PLUS.

Medicul român Radu Lupescu a devenit, în urmă cu câteva luni, Cavaler al Ordinului Național al Meritului, printr-un decret semnat de președintele francez Emmanuel Macron. Radu Lupescu este medic anestezist și a primit distincția pentru eforturile sale din timpul pandemiei COVID-19.

Orban: Ministrul care atacă premierul să-și scrie demisia

Președintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că premierul nu poate fi schimbat doar pentru că “nu-i convine unui partid din coaliție că a fost schimbat un ministru lipsit de performanță”. “Orice ministru trebuie să știe că, înainte de a-și ataca premierul, trebuie să-și scrie demisia. Dacă nu și-a scris demisia, trebuie să știe că va pleca acasă exact cum a plecat acasă Voiculescu”, a atenționat Orban. El susține că liberalii așteaptă “să se termine exercițiul acesta de supărare, de orgoliu, și să fie desemnat un ministru din partea USR PLUS care într-adevăr să pună sănătatea pe roate”. “Pot să vă spun o paletă foarte largă de probleme care trebuie rezolvate la Ministerul Sănătății și de aia așteptăm să se termine exercițiul acesta de supărare, de orgoliu, și să fie desemnat un ministru din partea USR PLUS care într-adevăr să pună sănătatea pe roate, să pună în practică toate obiectivle pe care le-am stabilit în programul de guvernare”, a afirmat Orban.

El a subliniat însă că PNL vrea să guverneze în continuare în coaliție.

“Din punctul de vedere al PNL nu există altă formulă politică care să genereze o coaliție și un guvern care să fie în conformitate cu viziunea noastră de dezvoltare a României. Ei sunt partenerii noștri, sigur, acum e un moment de ... să spun de reacție, există o anumită lipsă de experiență în materie de exercitarea guvernării din partea partenerilor noștri”, a afirmat liderul PNL.

Premierul Florin Cîțu a declarat ieri că așteaptă ca USR PLUS să desemneze noul ministru al Sănătății, având în vedere că portofoliul revine acestei formațiuni politice. Coaliția de guvernare poate merge mai departe, a adăugat Cîțu, precizând că, în calitate de șef al Executivului, va evalua miniștrii în funcție de ceea ce fac, și nu de ceea ce spun.

România a donat Moldovei o nouă tranșă de vaccin AstraZeneca

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că o nouă tranșă, de 132.000 de doze de vaccin AstraZeneca a fost transportată, sâmbătă, în Republica Moldova, ca ajutor umanitar. Conform sursei citate, în sprijinul Republicii Moldova au fost livrate alte 72.000 de doze, în 27 februarie și 27 martie.

Dozele de vaccin anti COVID-19, acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, reprezintă numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către Compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătății cu Comisia Europeană.

Șefa Senatului: Cel mai performant guvern e cel care ne-a dus în UE, cel condus de Năstase

Președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că formațiunea din care face parte, USR PLUS, își dorește să construiască și să implementeze programul de guvernare actual fără să existe fragmentări în guvernare. Ea a dat ca exemplu guvernul condus de Adrian Năstase, de la începutul anilor 2000, care a avut continuitate. “Știm bine că ministerele, în momentul în care se schimbă miniștrii, ministerele devin destul de greoaie și reactive. Ai nevoie de această continuitate. Să amintim că cel mai performant guvern este și cel care ne-a dus către aderarea la Uniunea Europeană, a fost guvernul de la începutul anilor 2000, Guvernul condus de Năstase”, a declarat Anca Dragu.

Întrebată de ce consideră că Guvernul Năstase este un model, Dragu a explicat că s-a referit la continuitate, Guvernul Năstase având un mandat de 4 ani. “Nu este vorba despre un model, spuneam de continuitate și este foarte important să ai un program foarte bine structurat și să ai șansa să îl implementezi pentru că aceste schimbări, aceste rupturi de ritm, astea nu fac bine implementării politicilor economice și sociale și în cele din urmă ne trezim că avem foarte multe decalaje, dacă ne comparăm cu țările europene, în toate domeniile: educație, sănătate, infrastructură”, a declarat Anca Dragu.

Ulterior, șefa Senatului a făcut noi precizări. “Declarația mea nu s-a referit la performanța în sens economic sau politic, așa cum se interpretează în spațiul public, ci la lungimea mandatului, și făceam o pledoarie pentru stabilitatea miniștrilor la conducerea ministerelor pentru măcar 4 ani. Nu aveam cum să mă refer la performanța politică în interesul cetățenilor, pentru că eu consider - și s-a dovedit în justiție - că acel guvern a fost unul fără integritate, cu oameni care au plătit deja pentru corupție, care a acționat cu aroganță, motiv pentru care șeful acelui guvern a pierdut alegerile”, a scris, ieri, pe Facebook, Anca Dragu.

Proiect: Șoferii cu permisul suspendat vor putea susține testul oriunde în țară

Deputatul USR PLUS Alin Apostol a depus o inițiativă legislativă conform căreia testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, test ce permite reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere, poate fi susținut la oricare serviciu al poliței rutiere de pe teritoriul țării. „România este țara paradoxurilor, în care o lege fără sens nu te mai ia prin surprindere. Să zicem că ai permis de conducere de Baia Mare și te-ai mutat în București. Să presupunem că pleci în weekend la Sighișoara. Încalci legislația rutieră și ți se ridică permisul pentru 3 luni. Conform legii, ai dreptul legal să-ți testezi cunoștințele rutiere ca să-ți reduci perioada de suspendare. Unde crezi că te obligă legea să dai acest test? După cum zice povestea noastră… în Maramureș. Care e sensul să străbați 500 km ca să dai un test rutier? De ce nu-ți poți testa cunoștințele oriunde? Pentru a repara acest non-sens, am depus acest proiect legislativ care dă posibilitatea contravenientului să dea acest test oriunde în România”, a precizat Alin Apostol.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.