Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Medic, cercetat după ce a tratat bolnavi de COVID-19 după scheme „originale”

Ziarul de Vrancea
17 mar 2021 1036 vizualizări

„Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină”, a povestit Flavia Groșan, care a criticat tratamentele recomandate oficial în sistemul spitalicesc n Colegiul Medicilor a dispus o anchetă

Colegiul Medicilor din județul Bihor s-a autosesizat după ce medicul Flavia Groșan a afirmat că a vindecat o mie de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 în cabinetul ei privat, tratând aceste cazuri cu un banal antibiotic, în timp ce tratamentele din spitale, ale pacienților cu COVID-19, duc la decesul acestora. Medicul va fi cercetat de Comisia de Etică a Colegiului Medicilor Bihor.

“Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu întubat, pe mască. Și nu a ajuns. Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină, care include și Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Eu am lucrat în niște studii clinice foarte interesante pe pneumonii și acolo am învățat despre tropismul viral al Claritromicinei, acolo am învățat rolul antiinflamator al Claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic, și de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale și atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia și m-am dus ca și tratament etiologic pe Claritromicină. Sigur că pe lângă acest antibiotic mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face față. Este o schemă de tratament care îmi aparține”, a declarat dr. Flavia Groșan în presă.

Groșan susține că în spitale au loc multe decese ale pacienților COVID deoarece li se administrează oxigen terapeutic, ceea ce provoacă edeme cerebrale. “Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturație, medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital și a apelat la mine. Am reușit să-l vindec fără spitalizare și doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicație frumos până l-am vindecat. Dacă se ducea în spitale, îl întubau pe loc”, a susținut doctorița.

De asemenea, aceasta a susținut că administrarea de Kaletra și Codeină este “o mare greșeală” și chiar că ar cunoaște asistente care au sfătuit pacienții, contrazicând medicii, să nu ia aceste medicamente.

„Trist că sunteți pneumolog. Trist că suntem colegi”

Și colegii Flaviei Groșan au reacționat în urma afirmațiilor acesteia despre tratamentul pacienților cu COVID-19. Unii dintre cei care au reacționat sunt medicul Sorin Bivolaru care a demontat “tratamentul” folosit de colega sa, dar și Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Colentina.

 Bivolaru a mai atras atenția și că dacă într-adevăr asistente medicale sfătuiau bolnavii să nu ia un anumit tip de tratament prescris, acest lucru se înscrie la categoria malpraxis. “Trist dacă ați tratat pacienți cum ați zis. Trist că sunteți pneumolog. Trist că suntem colegi. Și foarte trist, dacă Societatea Română de Pneumologie și Colegiul Medicilor din România, nu sancționează aceste derapaje profesionale. Cât despre managementul insuficienței respiratorii acute, aveți posibilitatea să citiți în cursul de anul 4, Facultatea de Medicină Generală. Dacă nu aveți cursul, vi-l pun bucuros la dispoziție, chiar mă ofer să vi-l desenez, așa, ca să mă asigur că-l înțelegeți”, i-a transmis medicul Sorin Bivolaru colegei sale, Flavia Groșan.

De asemenea, Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Colentina, a scris pe Facebook: “Dacă un medic poate face asemenea afirmații ....no comment !!! Dar cu cei cu saturații sub 80% ce face dna dr? De exemplu la noi au ajuns numai pacienți cu sub 55% . Și nu, nu dăm Kaletra de peste 8 luni. Atunci eu zic să desființați ATI-urile urgent și să dați claritromicină și plimbărică ! “

A treia zi cu peste 6.000 de cazuri noi de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat ieri 6.174 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 90 de decese, numărul total fiind de 21.877.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.478. Dintre acestea, 1.286 erau internate la ATI.

Până ieri, la nivel național, au fost prelucrate 6.417.364 de teste RT-PCR și 474.239 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 27.564 de teste RT-PCR (17.978 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.586 la cerere) și 10.821 de teste rapide antigenice.

Un român citește mai puțin de cinci minute pe zi și circa o carte pe an

35% dintre conaționali nu au citit niciodată o carte

Un proiect de lege pentru instituirea Zilei Naționale a Lecturii în România, care ar urma să fie celebrată pe 15 februarie în fiecare an, având ca obiectiv încurajarea lecturii și recuperarea decalajului față de media Uniunii Europene, a fost depus la Parlament de deputatul liberal Sebastian Burduja. “România se va dezvolta cu adevărat doar atunci când românii se vor reîndrăgosti de carte. Din păcate, cifrele de azi sunt dramatice. Un român citește mai puțin de cinci minute pe zi și circa o carte pe an, în medie. În comparație, un neamț citește 16 cărți pe an, în medie. Există, în mod clar, o legătură strânsă între preocuparea pentru lectură și dezvoltarea economică și socială a unei țări. Un studiu al Băncii Mondiale arată că ratele mari de alfabetizare sunt asociate cu populații mai sănătoase, mai puține infracțiuni, o creștere economică mai mare. Și ONU consideră educația drept cheia pentru a stopa sărăcia, a proteja planeta și a ne asigura că toți oamenii se bucură de pace și prosperitate. Cercetările au arătat că cititul este o abilitate vitală pentru a putea avea succes în societate și pentru a putea accede la un loc de muncă bun”, a declarat Sebastian Burduja.

Legea a fost semnată de 22 de deputați PNL, un deputat USR-PLUS și doi senatori PNL. În expunerea de motive, Sebastian Burduja, inițiatorul legii, subliniază atât situația dramatică din România, cât și motivele pentru care era necesară această propunere de încurajare a cititului.

Românii citesc mai puțin de 5 minute pe zi, iar 35% dintre români declară că nu au citit niciodată o carte, deși toate studiile de specialitate indică beneficii clare ale lecturii pentru dezvoltarea armonioasă și reducerea stresului, la nivel individual, respectiv pentru progresul economic și social, la nivelcolectiv.

Șase minute de lectură pe zi pot reduce nivelul stresului cu până la 68%, arată un studiu al Universității Sussex, alături de creșterea nivelului de empatie, dezvoltarea vocabularului și creativității.

Superimunitate pentru procurori și judecători

magistrații vor putea fi trimiși în judecată doar cu avizul CSM

Comisia Juridică a adoptat, ieri, proiectul legii privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție cu amendamente. Mai exact, judecătorii și procurorii pot fi trimiși în judecată numai cu avizul CSM. Proiectul de lege este o promisiune făcută de Coaliție, dar a întâmpinat probleme după ce liderii UDMR au condiționat votul în Parlament și au cerut modificări. La o jumătate de oră de la începerea ședinței președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corina Corbu, și președintele CSM, Bogdan Mateescu, au părăsit nemulțumiți lucrările Comisiei juridice, învocând că “discuțiile sunt politizate”.

Judecătorii și procurorii pot fi trimiși în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni contra înfăptuirii justiției, de corupție și de serviciu ori a unei infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție numai cu încuviințarea Secției pentru judecători sau, după caz, a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, se arată în actul normativ.

O altă modificare face referire la faptul că urmărirea penală în dosarele cu procurori și judecători, toate infracțiunile din legea 78/2000 săvârșite de magistrați vor fi de competența DNA, indiferent de valoarea prejudiciului.

Botoșaniul intră în scenariul roșu

Municipiul Botoșani intră, din nou, scenariul roșu, după ce rata de infectare cu virusul COVID-19 a ajuns, ieri, la 3,04 cazuri la 1.000 de locuitori, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

În aceste condiții, restaurantele și cafenele din municipiul reședință de județ se reînchid, în baza unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Închiderea restaurantelor și cafenelelor vine la două luni și jumătate de la redeschiderea acestora, pe 2 ianuarie.Rata medie de infectare cu SARS-CoV- 2 la nivelul județului Botoșani este de 1,50‰.

Minoră violată în Argeș. Tatăl și fratele fetei i-au cerut să nu facă reclamație

Un bărbat din județul Argeș a fost reținut pentru viol asupra unei fete de 17 ani. Adolescenta nu a reclamat agresiunea la poliție, însă a povestit unei cunoștințe că nici tatăl și nici fratele ei, cărora le-a spus despre viol, nu vor să o lase să depună plângere. În cele din urmă, cunoștința a scris pe Facebook despre întâmplare și așa au aflat polițiștii. Potrivit datelor furnizate, joi, de Poliția județeană Argeș, fapta a avut loc în 7 ianuarie, însă nu a fost depusă o sesizare ca urmare a violului. Agresorul are 32 de ani, iar victima sa are 17 ani. “Sesizarea s-a făcut din oficiu, ca urmare a unei postări pe o rețea de socializare, din partea unei persoane din cercul de cunoștințe al victimei. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, au transmis polițiștii argeșeni.

Surse din anchetă au declarat pentru News.ro că agresorul este trimis în judecată pentru fapte cu violență, precum loviri sau alte violențe, distrugere, șantaj și răzbunare pentru ajutorul dat justiției. Concret, după ce a fost implicat într-o bătaie, el i-a amenințat și șantajat pe cei care l-au reclamat și pe martorii la agresiune, cu scopul ca aceștia să își retragă plângerile, fapt care nu s-a întâmplat.

Fata a povestit unei persoane că a spus familiei despre agresiune, dar că tatăl și fratele ei i-au cerut să nu facă sesizare. Aceleași surse au declarat că fata violată nu a vrut, inițial, să meargă la poliție și să dea declarație după ce oamenii legii s-au autosesizat. Ea le-a spus polițiștilor că “nu e vorba că o influențează cineva”, adăugând că este “prea încărcată cu tot felul de lucruri, e prea complicat”. În cele din urmă, tânăra a fost audiată.

Chișinău: Ambasadorul de la Moscova, desemnat premier de Parlament

Parlamentul Republicii Moldova l-a desemnat ieri pentru funcția de prim-ministru pe ambasadorul țării la Moscova, Vladimir Golovatiuc, sugerând o alternativă la nominalizarea făcută în urmă cu două zile de către președintele Maia Sandu. Potrivit unimedia.info, deputații socialiști și cei din Platforma Pentru Moldova au semnat pentru un nou candidat la funcția de premier, în persoana lui Vladimir Golovatiuc, numit recent ambasador la Moscova. “Anunțăm despre constituirea majorității parlamentare și invităm președinta la consultări”, a declarat liderul grupului parlamentar al PSRM, Corneliu Furculiță, în deschiderea ședinței de joi a forului legislativ de la Chișinău.

“Scopul consultărilor este de a ne supune Constituției, care stipulează că președintele trebuie să se consulte cu toate facțiunile parlamentare pentru a decide un candidat pentru funcția de prim-ministru”, a adăugat Furculiță. Totodată, Partidul Socialiștilor a contestat la Curtea Constituțională decretul semnat marți de șefa statului Maia Sandu prin care aceasta l-a desemnat în funcția de premier pe Igor Grosu, liderul formațiunii sale, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Contestația va fi examinată vineri.

Igor Grosu a fost a doua nominalizare pentru funcția de premier făcută de președintele Maia Sandu, după ce luna trecută a desemnat-o pe Natalia Gavriliță, care nu a primit votul de încredere al deputaților din Parlamentul de la Chișinău. Anterior, Maia Sandu a acuzat parlamentul de încercare de sabotare a autorității sale și ea caută să forțeze organizarea de alegeri legislative, pe care le consideră necesare pentru a-i oferi mai multă putere în combaterea corupției și a pandemiei de coronavirus.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.