Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE Liderul USR: Incredibil! Procurorii promovați de Dragnea deschid dosar penal liderilor UE

Ziarul de Vrancea
19 feb 2019 495 vizualizări

Procurorul Adina Florea, promovată în funcție de Toader la ordinul PSD, a înregistrat o plângere penală împotriva a trei șefi ai Comisiei Europene n aceștia sunt acuzați de presa aservită infractorului Voiculescu de consituirea unui grup infracțional organizat n societatea civilă face apel la noi proteste

Secția specială pentru investigarea infracțiunilor din justiție a înregistrat o plângere formulată de luju.ro împotriva lui Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, Vera Jurova, comisar european pentru Justiție, Angela Cristea, șefa reprezentanței CE în România și a procurorului general Augustin Lazăr, acuzați de „constituire de grup infracțional organizat, abuz in serviciu, fals intelectual, comunicare de informații false, toate in legătura cu falsificarea Raportului MCV”.

Luju.ro a publicat în deschidere un articol cu titlul „Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a format dosarul penal 295/P/2019, în care Frans Timmermans și Augustin Lazăr trebuie sa dea cu subsemnatul”, alături de facsimilul răspunsului semnat de procuror șef adjunct Adina Florea.

Luju.ro, site aflat în anticamera trustului Intact, condus de securistul și infractorul Dan Voiculescu, s-a aflat și la originea dosarului deschis de procurorii Parchetului General împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucșă, și a soților Carmen și Klaus Iohannis. Sesizarea a fost depusă în legătură cu modalitatea prin care familia Iohannis a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Reamintim că secția specială condusă de Adina Florea a fost inventată de Tudorel Toader, la comanda unui alt infractor, Liviu Dragnea.

Comisia Europeană, îngrijorată de ordonanțele lui Toader

Comisia Europeană a anunțat ieri că urmărește cu îngrijorare ultimele evoluții privind statul de drept în România ca urmare a modificărilor aduse legilor justiției și că va cere explicații guvernului român în acest sens. „Atât conținutul, cât și procedura prin care au fost făcute ultimele modificări, folosind ordonanțe de urgență și fără nicio consultare a sistemului judiciar par a fi în directă contradicție cu recomandările Comisiei prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), aprobat de toate statele membre”, a precizat un purtător de cuvânt al Comisiei. „Drept urmare, Comisia va cere explicații guvernului român privind ultimele modificări”, a adăugat el. Comisia Europeană reamintește României că în raportul emis în noiembrie a făcut apel la autoritățile de la București să „implementeze un sistem independent de numire a procurorilor, bazat pe criterii clare și transparente și pe susținerea Comisiei de la Veneția”. De asemenea, în raport Comisia cere României să „țină cont de recomandările din MCV și ale Comisiei de la Veneția și GRECO”. „După cum am precizat, România trebuie să readucă procesul reformelor pe drumul cel bun. Acest lucru înseamnă să meargă înainte, nu înapoi și abținerea de la pași care ar putea anula progresul care a avut loc în ultimii ani”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Protest duminică în Piața Victoriei

Un protest este anunțat pentru duminică seară, în Piața Victoriei din Capitală, după ce Guvernul a adoptat marți Ordonanța de Urgență care modifică din nou toate cele trei legi ale justiției.  Inițiatorii protestului, intitulat “Abrogați și apoi plecați!”, spun că este “este inacceptabil ce a făcut ministrul Justitiei, sluga Tudorel Toader”, care prin această ordonanță își subordonează justiția.

Protestul este programat pentru duminică, de la ora 18.00, iar inițiatorii fac referire la declarațiile filosofului Mihai Șora: “Dacă nici astăzi, după Ordonanța de Urgență, nu vedeți - adică NU VEDEȚI! - spre ce ne îndreptăm, dacă nici astăzi nu înțelegeți – NU ÎNȚELEGEȚI! – ce înseamnă și încotro ne duce subordonarea magistraților de către politicieni, înseamnă că suntem pierduți, ca nație, pentru alte câteva decenii. Noapte bună, România!”. Răspunsul inițiatorilor protestului este: “Noi nu spunem noapte bună! Pentru că noi vedem și știm câtă dreptate are domnul Șora, în mesajul de mai sus. De aceea, noi ne vedem în Piața Victoriei. Ca să-i OPRIM. Și ca să putem spune, din nou, <<Bună dimineața, România!>>“.

Mihai Șora: Dacă nu ne adunăm repede, vom deveni provincie rusească

Filosoful Mihai Șora a îndeamnat ieri din nou la proteste, care “niciodată nu au fost mai necesare”, spunând că nici disperarea, nici lehamitea și nici sila nu sunt constructive.  El avertizează că “o dictatură nu apare ca o zână îmbujorată, bătând diafan în geam – toc-toc”, iar “dacă nu ne adunăm cât mai repede vom deveni în curând provincie rusească”.  “Și nu, nu va fi ca în 1948, când aveam cizma bolșevică pe grumaz, când nu știam unii de alții, când nu exista nicio sursă credibilă de informare, nici precedent în istorie. Va fi mult mai rapid și mult mai pervers. Nu veți auzi vorbindu-se rusește pe străzi și în toate instituțiile, ci tot româna aceea stricată, precară și agramată a românilor noștri get-beget, cățărați la conducerea țării. Nu veți vedea cozorocul Armatei Roșii, ci bastoanele Jandarmeriei române. Avem – față de anii ’50 – acest avantaj tehnologic: putem comunica liber. Ne putem încă citi, auzi, organiza: OM CU OM”, a scris Mihai Șora. El mai spune că “șansa aceasta nu trebuie irosită vărsându-ne năduful ori lamentându-ne pe Facebook, ci adunându-ne: OM CU OM și făcând-o în chip inteligent și eficient”.

“BOR este singura instituție care nu a acceptat să-și ceară scuze pentru cei 500 de ani de sclavie a romilor”

Ciprian Necula, activist rom al platformei #aresel, a afirmat că Biserica Ortodoxă Română (BOR) este singura instituție care nu a acceptat să-și ceară scuze pentru cei 500 de ani de sclavie a romilor. “Biserica Ortodoxă este singura instituție care, până acum, nu a acceptat nici măcar să-și ceară scuze pentru cei 500 de ani de sclavie a romilor din motivele dumnealor. Nu știu care sunt motivele, dar nouă, ca activiști romi, ni se pare nedrept faptul că o instituție care valorizează iubirea față de aproape, aceste sentimente și credința în Dumnezeu, a deținut sclavi și nu are puterea acum - deși există nenumărate dovezi istorice - să zică 'Ne cerem scuze! Ne pare rău!'“, a declarat Necula pentru AGERPRES.

El a precizat că, deși s-au făcut nenumărate demersuri și “s-a vorbit cu Patriarhia de mai multe ori”, răspunsurile ar fi “hilare, de tipul că, de fapt, ei i-ar fi protejat pe romi prin sclavie sau altfel de invenții care țin de cancan și nu de adevărul istoric”. Ciprian Necula a participat ieri la o slujbă de pomenire, organizată de platforma civică #aresel, în memoria sclavilor romi care au ajutat la ridicarea Bisericii Zlătari, la care au participat circa 20 de tineri activiști romi.

“Azi comemorăm robia romilor de 500 de ani în România și celebrăm dezrobirea romilor care a avut loc pe 20 februarie, la 1856. Au fost eliberate aproximativ 250.000 de persoane, suflete care până atunci erau în lanțuri, erau sclavi de facto, în Principatele Române, Moldova și Valahia. Noi suntem, unii de-aici, urmașii acestor persoane. O jumătate de mileniu este imens. Este una din cele mai lungi sclavii din istorie. Iar romii au fost sclavi în această țară, domnitorii au deținut sclavi, boierii de asemenea și mânăstirile ortodoxe au primit donații de sclavi, i-au folosit în munca precum cea de aici, în construcție, în treburile cu zi ale bisericii”, a spus Necula.

La rândul său, preotul Constantin Florin, slujitor la Biserica Zlătari, a afirmat la finalul slujbei că “oamenii sunt frați în Iisus Hristos și suntem datori să păstrăm pomenirea celor care, înaintea noastră, au încercat să construiască pentru noi o lume mai bună și mai frumoasă”.

Patru primării din Botoșani cer împușcarea câinilor vagabonzi, din cauza pestei porcine

După apariția a două noi focare de pestă porcină africană la doi mistreți, alți patru primari din Botoșani au decis să urmeze exemplul edilului din comuna Pomârla și au cerut vânătorilor să împuște câinii vagabonzi aflați în păduri pentru a limita extinderea virusului pestei porcine africane. Cele două focare noi de pestă porcină africană au fost descoperite în comuna Ibănești, la doi mistreți aflați în pădure, motiv pentru care primarii din comunele Hilișeu-Horia, Dersca, Cristinești și Ibănești au solicitat Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Botoșani să împuște toți câinii fără stăpân aflați în zona forestieră a comunelor.

„Am rugat primarii să anunțe populația ca proprietarii să lege câinii și să îi căutăm doar pe cei sălbăticiți sau hoinari din extravilan, din zona limitrofă. Aceasta este prima etapă - să se anunțe populația ca să nu se creeze confuzie și să împușcăm câinele cuiva. După ce populația va fi anunțată vom merge. Știu că vor fi proteste de la cei de la protecția animalelor - să vină să îi ia, mai au timp zilele acestea să vină să îi culeagă. Nu mă deranjează ideea! Toți îi iubesc, toți țipă, dar nu văd pagubele care le fac: copii mușcați, bătrâni atacați. Sunt foarte mari problemele cu câinii vagabonzi”, a declarat, pentru Mediafax, președintele Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Botoșani, Cosmin Humelnicu. Potrivit acestuia, câinii vagabonzi reprezintă un pericol real pentru extinderea pestei porcine africane deoarece se hrănesc cu mistreți care au murit din cauza acestei boli și apoi aduc virusul în sat, acest lucru întâmplându-se deja la Pomârla.

La rândul lor, reprezentanții asociațiilor de protecție a animalelor din Botoșani sunt revoltați și spun că primarii au găsit în acest fel o modalitate de a scăpa de câinii vagabonzi din comune fără a mai fi obligați să le construiască adăposturi, cum prevede legea. „Ce treabă au câinii cu pesta porcină?! Au găsit ei acum un motiv ca să împuște câinii! Primăriile sunt obligate, prin lege, de trei ani de zile, să își construiască adăposturi publice. Nu a construit nimeni nimic! Mi se pare o prostie chestia cu pesta porcină pentru că nici în sudul țării în această toamnă când au fost probleme nu a mai împușcat nimeni câinii”, a declarat Dana Andrișan, președintele unei asociații pentru protecția animalelor din Botoșani.

Dana Andrișan a spus că va lua legătura cu Direcția Sanitar- Veterinară, deoarece ar trebui să oprească împușcarea câinilor vagabonzi. „În mod normal pesta porcină nu se ia, că de asta se cheamă pestă porcină. Porcii au pesta. Așa ar trebui să împușcăm și vaca și găina?! Pisicile nu iau pestă, numai câinii?! Eu cred că este o variantă ca să scape de niște câini”, a adăugat Dana Andrișan.

Educatoarea care și-a ucis fetița de patru ani, condamnată la 18 ani și 8 luni de închisoare

Educatoarea Oana Neț, care și-a ucis în luna martie a anului trecut fetița de doar patru ani, după ce soțul i-a spus că vrea să divorțeze, a fost condamnată de Curtea de Apel Timișoara la 18 ani și 8 luni de închisoare. Sentința este definitivă. Totodată, magistrații de la Curtea de Apel Timișoara au decis ca Oana Neț să plătească fostului soț suma de 60.000 de euro, reprezentând daune morale, aceasta deși suma inițială solicitată de acesta fusese cu mult mai mare. În decembrie 2018, Tribunalul Timiș o condamnase pe Oana Neț la 12 ani de închisoare și plata sumei de 60.000 de euro fostului soț, reprezentând daune morale. Femeia de 38 de ani se afla în arest preventiv încă din luna martie 2018 și este încarcerată în Penitenciarul Arad.

În seara zilei de 13 martie 2018, femeia și-a omorât fetița , înecând-o în cada plină cu apă. Fapta s-a produs în baia locuinței sale din cartierul Ronaț din Timișoara, după ce încercase să-i taie venele. Apoi a sunat la 112 și și-a mărturisit crima, nu înainte de a înghiți erbicid. Le-a spus anchetatorilor că nu are o explicație logică pentru ceea ce a făcut și că înainte de momentul crimei a fost măcinată de gândul divorțului de soț. Oana Neț era educatoare la grădinița din localitatea Murani și cu doar o lună înainte de a-și ucide copilul renunțase la serviciu în încercarea de a-și găsi un alt loc de muncă în Timișoara.

Asociație, despre nominalizarea lui Cuc la Transporturi: O ciorbă proastă reîncălzită

Asociația Pro Infrastructură a transmis, ieri, că nominalizarea lui Răzvan Cuc la Ministerul Transporturilor este “o ciorbă proastă reîncălzită”. “Șansele ca lucrurile să se schimbe în bine la acest minister vital pentru dezvoltarea țării sunt zero, atât timp cât este condus de incompetenți care dau bâlbe monstruoase, sclavi ai jupânilor politici”, spun reprezentanții organizației.

Potrivit acestora, în august 2017, “Cuc se umplea de penibil inaugurând o linie de cale ferată năpădită de buruieni care există din perioada austro-ungară și pe care se circula cu 30-35 km/h”. “Apoi a tăiat panglica la 7,5 km din Centura București, dar fără stratul final de asfalt, cu marcaje provizorii, lucrări în desfășurare și utilaje pe carosabil! Atenție, nici astăzi nu este stratul de uzură așternut pe DNCB între A1 și DN7!”, mai spun reprezentații Asociației.

În plus, aceștia susțin că, în iulie 2017, Răzvan Cuc “se dădea în spectacol pe Autostrada A1 Lugoj-Deva, certând constructorii pentru șanțuri lipsă și mobilizare slabă, neînțelegând care sunt adevăratele blocaje contractuale”.

Potrivit acestora, în mandatul lui Cuc s-au deschis 15 km de autostradă “care erau de fapt finalizați din decembrie 2016 și s-au lansat licitații pe proiecte prost pregătite, cele mai multe nefiind încheiate nici astăzi, ba chiar unele îndreptându-se spre anulare”. “Șansele ca lucrurile să se schimbe în bine la acest minister vital pentru dezvoltarea țării sunt zero atât timp cât este condus de incompetenți care dau bâlbe monstruoase, sclavi ai jupânilor politici”, mai spun reprezentanții organizației.

Premierul a transmis ieri președintelui propunerile de numire a lui Daniel Suciu și Răzvan Cuc pentru portofoliile Dezvoltării Regionale și Transporturilor.

PNL, despre numirea lui Drăghici la AEP: PSD transmite că nu intenționează să garanteze alegeri libere și corecte

PNL afirmă, referindu-se la informațiile privind numirea trezorierului PSD Mircea Drăghici la AEP, că PSD transmite un mesaj clar tuturor competitorilor că actuala coaliție de guvernare nu intenționează să garanteze alegeri libere și corecte. “Nominalizarea lui Mircea Drăghici de către Partidul Social Democrat pentru a ocupa poziția de președinte al Autorității Electorale Permanente nu reprezintă altceva decât confirmarea faptului că intenția reală a lui Liviu Dragnea este de a frauda următoarele rânduri de alegeri din România. Este inacceptabil ca persoana care a fost condamnată penal definitiv tocmai pentru fraude electorale să fie aceeași care girează numirea unui nou șef al AEP. În condițiile în care în următorii 2 ani de zile în România se vor desfășura 4 scrutine electorale generale, prin propunerea făcută PSD transmite un mesaj clar tuturor competitorilor că actuala coaliție de guvernare nu intenționează să garanteze alegeri libere și corecte”, afirmă liberalii. Ei spun că Mircea Drăghici, trezorierul PSD, este acuzat că a deturnat subvențiile primite de partid de la stat și le-a folosit în interes personal pentru bolizi de lux, pentru chirii lunare de 19.000 de euro și contracte de 1,8 milioane lei în beneficiul soției pentru cheltuieli de publicitate. “Dincolo de faptul că domnia sa se află într-un grav conflict de interese în raport cu aceste fapte care nu au fost elucidate nici până la acest moment, reprezintă o contradicție în termeni ideea de a-l propune pe Mircea Drăghici să vegheze la corectitudinea desfășurării alegerilor”, susține PNL.

Șeful AEP Daniel Barbu a demisionat, vizând locul 2 al listei ALDE pentru europarlamentar. News.ro a relatat sâmbătă că Drăghici, care a renunțat la nominalizarea pentru Ministerul Transporturilor, este o opțiune pentru preluarea postului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.