Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Iohannis: Un stat nu poate fi puternic dacă nu se poate apăra

Ziarul de Vrancea
15 aug 2017 379 vizualizări

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, ieri, la Constanța, în debutul festivităților prilejuite de Ziua Marinei, că România are nevoie de dotări moderne în Apărate, deoarece un stat nu poate fi cu adevărat puternic dacă nu își poate garanta securitatea.

"În arealul Mării Negre ne confruntăm cu provocări de securitate din ce în ce mai complexe și mai volatile, precum și cu un grad sporit de impredictibilitate și incertitudine.  România își asumă și mai activ profilul de stat puternic și de actor regional relevant. Suntem un pilon de stabilitate și furnizor de securitate în regiune. Depunem eforturi consistente pentru ca rolul Mării Negre și importanța sa strategică să fie recunoscute la nivelul NATO și al Uniunii Europene", a spus Iohannis. El a vorbit și despre alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, dar și despre viitoarele achiziții ale MApN, care vor crește profilul României și îi vor asigura securitatea. "Un stat nu poate fi cu adevărat puternic dacă nu are capacitatea de a-și proteja cetățenii și de a le asigura securitatea. Avem nevoie de o armată înzestrată și pregătită să facă față cu succes provocărilor actuale, și aceasta implică eforturi deosebite în ceea ce privește dotarea și modernizarea. România este un stat credibil și predictibil, determinat să participe la asigurarea securității colective împreună cu aliații săi. Respectarea pe termen lung a acestui angajament va permite înzestrarea armatei cu tehnică modernă, de ultimă generație", a spus șeful statului.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, eliberat pe cauțiune

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cauțiune, după ce a fost reținut luni de poliția londoneză, anunță Pro TV, care citează surse oficiale.

Conform surselor citate, Popoviciu a plătit suma de 200.000 de lire sterline, fiind obligat să poarte o brățară electronică de supraveghere. De asemenea, el este obligat să se prezinte 3 zile pe săptămână la secția de poliție din Londra.

Puiu Popoviciu s-a prezentat, luni, împreună cu un avocat la Poliția londoneză, care l-a citat la adresa furnizată de către polițiștii români, după ce aceștia îl localizaseră pe omul de afaceri. Ministrul Justiției Tudorel Toader a apreciat faptul că acesta s-a predat și spune că imediat ce vor fi adunate toate documentele necesare vor fi inițiate procedurile pentru aducerea lui în țară. Omul de afaceri a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare în dosarul Fermei Băneasa.

Primar, reținut pentru defrișări ilegale

Primarul comunei Beliș, Viorel Matiș (PSD), a fost reținut de polițiștii clujeni, fiind suspectat de comiterea unor fapte ilegale la regimul silvic în vremea când era lucrător silvic, au declarat, ieri, surse judiciare. Polițiști din IPJ Cluj au reținut, în urma unor percheziții făcute în opt locuri, trei bărbați bănuiți de fapte ilegale la regimul silvic, fapte prin care s-ar fi creat un prejudiciu de 250.000 de euro. "Polițiștii din cadrul IPJ Cluj au reținut, în urma unor percheziții realizate în 8 locații de pe raza județului Cluj, trei bărbați bănuiți de fapte ilegale la regimul silvic. Luni, au fost efectuate percheziții în locații din municipiul Cluj-Napoca, orașul Huedin și comunele Beliș, Poieni și Mărișel, fiind descoperite și ridicate bunuri și înscrisuri care servesc ca probe în dosarul penal și au fost sechestrate obiecte și diverse sume de bani. În cauză au fost extinse cercetările față de trei bărbați, în vârstă de 50, 40 și 59 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, comuna Beliș, respectiv comuna Poieni, județul Cluj, care la data săvârșirii faptelor îndeplineau atribuții de lucrători silvici, aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la infracțiunea de tăiere ilegală de arbori din fondul forestier național, furt de arbori din fondul forestier național și fals intelectual', se arată într-un comunicat transmis, marți, de IPJ Cluj.

Vremea se va încălzi în perioada următoare

Vremea se va încălzi treptat în perioada următoare ajungând până la 34 de grade în data de 19 august, în Banat, Muntenia și Oltenia, relevă prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 14 - 28 august 2017.

În Moldova vremea va intra într-un proces de încălzire treptata, de la valori medii maxime de 24 — 25 de grade în prima zi a intervalului de prognoză, până spre valori în jurul a 32 de grade, în data de 19 august. Ulterior, mediile maximelor termice vor scădea până spre 28 de grade. Din data de 22 august și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni nu vor mai fi variații notabile, urmând ca media temperaturilor maxime să atingă 30 — 31 de grade. În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, nu vor fi variații semnificative, media acestora urmând a fi de 16...17 grade. Valori mai scăzute vor fi în jurul datei de 22 august, când media va fi de 14 — 15 grade. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată la începutul intervalului și în jurul datei de 20 august.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.