Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Iohannis se vede cu Trump și Macron la summitul NATO

Ziarul de Vrancea
21 mai 2017 609 vizualizări
PSD o promovează pe Olguța Vasilescu
PSD o promovează pe Olguța Vasilescu

Lliberalii au cerut ca ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, să vină astăzi în plen pentru a discuta despre sustenabilitatea Legii salarizării n PSD s-a opus, invocând un fals motiv

Periodic, miniștrii sunt chemați în plenul Camerei Deputaților, la "Ora Guvernului", prin rotație, de către fiecare grup parlamentar. Pentru astăzi, invitația urma să fie făcută de către PNL, care a cerut conducerii Camerei ca ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan (PSD), să vină pentru a discuta despre "sustenabilitatea Legii salarizării". Vicepreședintele Camerei Deputaților, Gabriel Vlase (PSD), a comentat însă că este a doua oară într-o lună când Ștefan este invitat în Parlament.  Social-democratul Marcel Ciolacu a anunțat și el că nu susține propunerea, iar la vot ea a fost respinsă cu 3 voturi "pentru" și 7 "împotrivă". "Faceți altă solicitare", le-a cerut Vlase liberalilor, care au protestat, alături de USR, cerând un motiv pentru respingere. "A fost invitat acum trei săptămâni, și credem că este…, dar o să vorbim și cu domnul ministru, și pe urmă să dăm un răspuns scris Biroului permanent", a motivat Gabriel Vlase (PSD). Ministrul Finanțelor fusese însă invitat pe 10 aprilie, deci cu mai mult de o lună în urmă. "Putem să-l invităm și în fiecare săptămână pe un ministru, dacă o chestiune este de importanță și de dezbătut. Nu există nicăieri o regulă că, dacă a fost acum trei săptămâni nu poate veni și săptămâna viitoare. Mi se pare….e o glumă!", a spus, contrariat, liberalul Victor Paul Dobre.

Social-democrații au insistat ca liberalii să o invite pe ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, pe motiv că salarizarea ține de acest minister. "Subiectul mi se pare că este de mult mai mult interes al doamnei ministru de la Muncă și eu nu am auzit de divergențele dintre Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor", a afirmat Marcel Ciolacu (PSD). Liberalii au explicat că subiectul discuției va fi sustenabilitatea financiară a măsurilor, nu nivelul salarizării. "Mi se pare de neînțeles, opunerea aceasta fermă a PSD-ului de a invita un ministru în Parlament. Ori suntem Parlamentul, și Guvernul este obligat să răspundă invitațiilor Parlamentului, ori...", a replicat liberalul Victor Paul Dobre.

Președintele ședinței, Gabriel Vlase, a închis însă subiectul, pe motiv că a fost deja dat un vot, prin care solicitarea PNL a fost respinsă.

Nu a fost însă rezolvat subiectul și stabilit cine va participa la "Ora Guvernului" de astăzi.

Reamintim că, deși face parte din PSD, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a critica în mai multe rânduri sustenabilitatea măririlor salariale propuse de ministerul Muncii.

Grindeanu recunoaște că lucrează, în primul rând, pentru Timișoara

 ”Aici îmi trăiește familia, aici vreau să mă întorc, nu să rămân prin alte părți”, a explicat premierul

 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, la Timișoara, că a cerut la cabinet să i se aducă în fiecare dimineață ”lucrurile care s-au întâmplat în Timișoara”, adăugând că este normal să îl intereseze, pentru că provine din acest oraș și ar vrea să se întoarcă acolo, nu să rămână prin ”alte părți”.

”Sunt multe lucruri care mă amuză, pe care le citesc. Am cerut  la cabinet să îmi aducă în fiecare dimineață lucrurile care s-au întâmplat în Timișoara și e normal să mă intereseze. De aici provin, aici îmi trăiește familia, aici vreau să mă întorc, nu să rămân prin alte părți. E normal să mă intereseze și să citesc ceea ce se întâmplă în Timișoara”, a spus Grindeanu. Întrebat cum îi răspunde primarului municipiului Timișoara, liberalul Nicolae Robu, care a declarat că actualul Guvern nu ajută orașul cu bani pentru mai multe proiecte locale, premierul a spus că alegerile sunt peste trei ani și că îi îndeamnă pe liderii din administrație să nu se mai ocupe de politică. ”Eu știu ce am de făcut și... nu am venit să îi răspund eu și nu în modul ăsta cred că trebuie să lucrăm. Pe mine mă interesează să facem, indiferent din ce parte a eșicherului venim, lucruri pentru că alegerile sunt abia peste trei ani și mai ușor cu campania asta non-stop pe care unii și alții o fac. Hai să facem lucruri pentru oraș, pentru județ. În același mod discut și cu domnul primar Nicolae Robu și cu domnul președinte Călin Dobra (președintele Consiliului Județean Timiș – n.r.) pentru că am făcut apel să înțeleagă cu toții că e vremea de a lăsa deoparte politica și de a face administrație și apelul ăsta l-am făcut și în țară pe unde am umblat”, a afirmat Grindeanu.

De asemenea, întrebat ce părere are despre nemulțumirea lui Nicolae Robu cu privire la centura ocolitoare a Timișoarei, care urmează să fie construită și care va avea câte o bandă de circulație pe sens, Grindeanu a răspuns că nici bucata de centură existentă nu are mai multe benzi pe sens și nu au existat blocaje. ”Mi se pare că iarăși facem lucruri care ne fac să fim în situația în care suntem. Eu știu că există un sfert de centură acum la două benzi, nu am văzut să fie blocaje. Dacă modul în care te gândești să critici un proiect este că nu e suspendat, că nu e pe mai multe benzi și în modul ăsta te gândești să faci opoziție, le doresc succes. Dacă am apuca-o în forma pe care o doresc unii, anulez licitația. Sunteți de acord? Facem alt proiect pe cinci benzi pe un sens și vedem dacă se prinde finanțare. Sunteți de acord?”, a spus Grindeanu. Întrebat, de asemenea, dacă Guvernul se va implica în proiectele locale în contextul în care Timișoara va deveni Capitală Culturală Europeană în anul 2021, Grindeanu a spus că așteaptă propuneri de la autoritățile locale.

România ocupă locul al 35-lea în topul respectării drepturilor LGBT în  Europa

România ocupă locul al 35-lea într-un clasament ce vizează respectarea drepturilor persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și trasngender) în 49 de țări din Europa, potrivit unui raport oficial întocmit de asociația ILGA-Europe. Primul loc în acest clasament este ocupat de Malta, informează indy100.com. Raportul, care a monitorizat respectarea drepturilor persoanelor LGBT până la data de 31 decembrie 2016, a inclus date colectate dintr-un total de 49 de țări din Europa.

Pe primul loc se află Malta, cu un scor de 88 de puncte (din 100). Locul al doilea este ocupat de Norvegia, cu 78 de puncte, iar podiumul este completat de Marea Britanie, care a acumulat 76 de puncte. România ocupă locul al 35-lea în clasamentul din 2016, cu un total de 21 de puncte, fiind devansată de Bulgaria (23 de puncte) și urmată de Ucraina (19 puncte). Ultimele locuri în clasament sunt ocupate de Armenia (7 puncte), Rusia (6 puncte) și Azerbaidjan (5 puncte).

În secțiunea dedicată României din acest raport oficial, asociația ILGA-Europe a adresat țării noastre o serie de recomandări, în scopul îmbunătățirii situației legislative și sociale a comunității LGBT: Adoptarea unor măsuri legislative pentru a recunoaște și a proteja cuplurile de același sex, prin intermediul legalizării uniunilor civile și a parteneriatelor înregistrate; Actualizarea cadrului legislativ existent pentru ca acesta să asigure o recunoaștere a diversității de gen, pentru a garanta că acest proces se bazează pe autodeterminare și nu este afectat de cerințe abuzive - precum sterilizare, diagnosticare medicală GID (Gender Identity Disorder) și intervenții chirurgicale.

Peste o mie de reprezentanti ai comunității LGBT din România au participat, sâmbătă, la Marșul Diversității, marșul desfășurându-se fără incidente.  La ora 16.00, când cerul începea să se acopere cu nori de furtună, primii reprezentanți ai comunității LGBT începeau să-și facă apariția în zona Arcului de Triumf, locul de unde au plecat în marș spre Piața Victoriei. Cu puțin timp înainte de ora 17.00 când era programată plecarea în marș, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, un binecunoscut susținător al drepturilor LGBT, și-a făcut aparița în mulțime și a stat preț de câteva minute schimbând câteva cuvinte cu cei prezenți la marș.

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.