Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Fiica lui Petre Daea s-a angajat la Ministerul Agriculturii

Ziarul de Vrancea
14 sep 2017 595 vizualizări

Ttatăl său nu vede nicio problemă: “Ca parinte, o ajut”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a recunoscut, la întrebările ziariștilor, că fiica sa s-a angajat la ministerul pe care îl conduce, dar nu consideră că există vreo problemă. "Este un referent la o unitate subordonată ministerului. De câteva luni de zile este acolo. Este un adevăr pe care nu îl ocolesc sș n-aș avea de ce să o fac. Și este un copil care ca și dumneavoastră așteapta să-și găseasca rostul în viață. Sper să-l găsească, iar în ceea ce mă privește, ca parinte, o ajut să-l gasească, pentru că e firesc, este natural", a răspuns acesta, potrivit unei înregistrari video publicate de realitatea.net. Întrebat cu ce se ocupă fiica sa la minister, Daea a precizat: "E treaba celor care îi dau de lucru, eu nu știu ce face. Și m-aș bucura să facă ceea ce trebuie".

Procuror revocat: Există un autodenunț pe numele unui fost premier

Procurorul revocat  din DNA Mihaiela Moraru Iorga a susținut, ieri, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, că Dinu Pescariu ar fi denunțat, de fapt, un posibil trafic de influență din partea unui fost prim-ministru.

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a susținut, în plenul CSM, că cererea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de revocare a sa din DNA este un adevărat fals intelectual. "Cererea de revocare este un adevărat fals intelectual. În cererea de revocare se precizează că denunțătorul Pescariu Dinu Mihail a denunțat la data de 14.10.2016 o persoană pe nume Vanesa Iusuf și pe martor și pe cumpărătorul de influență Florică Claudiu, aspect neadevărat. Dacă Inspecția Judiciară ar fi verificat sau dacă Secția de procurori ar fi solicitat acest document, ar fi văzut că Pescariu Dinu Mihail, și nu voi merge mai departe să dau date, a denunțat o cu totul altă persoană, a denunțat un posibil trafic de influență săvârșit de un fost prim-ministru și s-a denunțat pe el ca și cumpărător de influență", a declarat Mihaiela Moraru Iorga, în plenul CSM. 

La ieșirea de la CSM, Mihaiela Moraru Iorga a spus că nu dorește să facă mai multe precizări decât cele făcute în plenul CSM. "Eu am spus că există o diferență între ceea ce s-a scris în referatul de revocare și ceea ce este în realitate în documente. Am spus și acolo că divulgarea unor date din dosare penale mi-ar putea atrage o faptă penală. Orice procuror care stă cu sabia revocării deasupra capului fără să aibă posibilitatea să se apere este un procuror lipsit de independență. Nu o să facă niciodată ce simte să facă într-un dosar, ci ceea ce simte că se dorește.  Dacă DNA-ului i se pare normal să dea detalii care sunt nereale într-o cerere de revocare, sunt obligată să mă apăr. Toate demersurile mele din momentul revocării și până în prezent nu au fost împotriva DNA", a mai spus Mihaiela Moraru Iorga.

Procurorii Mihaiela Moraru Iorga și Doru Țuluș și-au sustinut punctul de vedere în plenul CSM, unde au contestat decizia din 4 iulie a Secției pentru procurori a CSM, de revocare din DNA, la solicitarea Codruței Kovesi.

DNA arăta, în cererea de revocare a Mihaielei Moraru Iorga, că  "nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului șef al Secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate".

Studiu: 84% dintre medicii care au plecat în străinătate au făcut-o ca urmare a dorinței de dezvoltare profesională

Aproximativ 84% dintre medicii români care profesează în străinătate au plecat din cauza dorinței de dezvoltare profesională, 80% - ca urmare a condițiilor din spitale și clinici, iar 68% având în vedere nivelul salarial, potrivit unui studiu dat publicității ieri de MEDIjobs România. Din studiu reiese că 56% dintre medici susțin că au plecat din cauza relației cu colegii/mentorii, 44% pentru a studia, iar 36% din cauza relației cu pacienții români. Întrebați ce nemulțumiri au față de meseria și traiul în străinătate, 40% dintre medicii plecați au răspuns că sunt nemulțumiți de distanța față de familie și prieteni, 16% — au citat stresul și programul încărcat. Alte răspunsuri au fost sentimentul de insecuritate, dificultatea în relaționarea cu pacienții străini, lipsa limbii de comunicare.

Totodată, întrebați ce i-ar motiva să se întoarcă, 44% dintre medicii respondenți au spus că și-ar dori să ajute pacienții români, 40% ar vrea un salariu corect în România, 40% și-ar dori să se întoarcă la familie și prieteni, 36% ar veni în țară dacă și-ar găsi un job în linie cu experiența lor profesională, iar 16% și-ar deschide clinică proprie. În ceea ce privește ajutorul pe care ar dori să-l primească la întoarcere, 53% dintre medicii plecați au spus că vor un suport în depunerea actelor la Colegiul Medicilor și la echivalarea studiilor, dacă este cazul, iar 44% ar vrea sprijin în găsirea unui loc de muncă. Așteptări financiare ale medicilor care ar alege să se întoarcă în România sunt salarii care să se încadreze în intervalul 6.000 — 15.000 lei. Potrivit studiului, 82% dintre asistenții medicali au plecat din cauza nivelului salarial, 39% din cauza condițiilor din spitale și clinici, 34% din cauza dorinței de dezvoltare profesională, 21% din cauza relației cu colegii/mentorii, 17% — pentru a studia și 17% — ca urmare a relației cu pacienții români.

“Regele” țiganilor, sub control judiciar

Autointitulatul rege internațional al romilor, Dorin Cioabă, a fost plasat sub control judiciar de către procurorii din Mehedinți în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de cinci milioane de euro. El a părăsit arestul Poliției și a declarat presei că a ”luat totul asupra” sa pentru că-și iubește soția și nu a vrut să treacă ea prin toată cercetarea.

Dorin Cioabă, a fost eliberat, ieri, din arestul Poliției Mehedinți după ce procurorii au decis plasarea sa sub control judiciar. “Am simțit puterea justiției și faptul că nimeni nu este mai presus de lege, indiferent ce statut ai în această țară. Fiecare suntem obligați să răspundem unor acuzații, unor reclamații. A fost o mică problemă de procedură. La un moment dat am fost invitat să-mi ajut soția. Pe drum mi s-a spus că sunt martor, la intrare în Drobeta Turnu Severin am fost suspect și la Poliție am fost inculpat. Firma este a soției, ea este administrator, dar, pentru că îmi iubesc soția și n-am vrut să treacă ea prin toate lucrurile acestea, am luat totul asupra mea. Am recunoscut că eu am administrat societatea și răspund eu pentru toate eventualele probleme și de asta am devenit eu inculpat”, a declarat presei Dorin Cioabă, la ieșirea din arest. El susține că este nevinovat, că a făcut afaceri curate, iar neregulile apar doar la firmele romilor din Strehaia cu care a făcut afaceri. “Nu ne este teamă pentru că noi am lucrat cinstit, nu suntem o familie de infractori, facem afaceri normale. Am făcut afaceri normale cu niște oameni de nimic”, a mai spus Dorin Cioabă. Dorin Cioabă este cercetat într-un dosar complex de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro. În dosar mai sunt vizați romi din Strehaia și firme administrate de aceștia.

Proiect: Racolarea magistraților de către servicii, pedepsită cu închisoare de până la 10 ani

Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) a propus Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ca racolarea sau tentativa de recolare a magistraților de către servicii să fie pedepsită cu închisoare de la 5 la 10 ani. De asemenea, UNJR a propus ca și comisiile parlamentare de control al serviciilor să poată verifica dacă acestea au acoperiți în justiție sau nu. Textul propus de UNJR este: “Serviciilor de informații le este interzis să racoleze persoanele prevăzute de aliniatul 1 ca lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informații. Încălcarea acestei interdicții este infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani.”

Pedeapsa aplicată lucrătorilor serviciilor de informații vine ca o completare la interdicția care deja îi privește pe magistrați și personalul auxiliar, cărora le este interzis să fie lucrători operativi ai serviciilor de informații.

Tânăr, arestat după ce a violat o bâtrână de 92 de ani

Un tânăr de doar 21 de ani din Brădeanu, județul Buzău, a fost arestat, fiind acuzat că a spart casa unei bătrâne de 92 de ani, după care a violat-o. S-a întâmplat la finele lunii trecute, însă autorul faptei a fost prins abia acum. Polițiștii din județul Buzău aveau în lucru, din 28 august, un dosar al cărui autor era în libertate. La mai bine de două săptămâni de la comiterea faptelor, oamenii legii au reușit să-l prindă pe suspect. Este vorba despre un tânăr care a spart casa unei bătrâne de 92 de ani din Glodeanu Siliștea, după care a obligat-o să întrețină cu el raporturi sexuale. „Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că în noaptea de 27 spre 28 august, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din localitatea Brădeanu, ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate prin forțarea sistemelor de asigurare și, ulterior, prin constrângere, a întreținut cu aceasta raporturi sexuale. Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiști sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene  Buzău, Mihail Drăghiciu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.