Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Dragnea s-a enervat. Din cauza iubitei

Ziarul de Vrancea
10 iul 2017 1069 vizualizări
Dragnea are o prietenă cu 30 de ani mai tânără
Dragnea are o prietenă cu 30 de ani mai tânără

 

Oîntrebare legată de vacanța pe care liderul PSD și-ar fi plănuit-o împreună cu prietena de 24 de ani în Israel l-a scos din sărite pe Dragnea n social-democratul s-a enervat și pe Antena 3, după ce televiziunea apropiată PSD a dezvăluit o afacere cu pantofi a fiului său n altfel, toate problemele lui Dragnea sunt “cauzate de Soros”

Liviu Dragnea a declarat ieri ca "perioada de pace s-a încheiat" și că de acum înainte "nu mai întoarcem obrazul", după ce a fost întrebat de un ziarist cum comenteaza zvonurile că dupa vizita oficială pe care o va efectua în Israel va mai rămâne "câteva zile împreună cu iubita" sa. "Eu am sperat că în ăștia doi ani de zile toate instituțiile statului, în frunte cu președintele țării și cu oricine altcineva din această țară apreciază că propunerea mea de dialog, de pace politică e bine să fie luată în seamă și să construim ceva în această țară. Se pare că s-a înțeles ca asta ar fi o slăbiciune a noastră, a mea și a PSD, drept pentru care s-a încheiat această perioadă de pace", a răspuns Dragnea.

Presa centrală a scris că liderul PSD formează un cuplu cu Irina Tănase, în vârstă de 24 de ani, numită consilier la Ministerul Dezvoltării. Liviu Dragnea (54 de ani) nu a negat niciodată relația, nici faptul că a călătorit cu aceasta în Brazilia.

Fiul și șoferul

Pe de altă parte, liderul PSD a bătut cu degetul în microfonul reporterului de la Antena 3, afirmând că speră "să fi meritat mizeria din ultimele două zile", după ce postul de televiziune a publicat în urmă cu o zi un articol în care afirma că un magazin de pantofi de lux de pe Calea Moșilor din București este deținut în acte de fiul său în asociere cu fostul șofer al lui Dragnea. Antena 3 a scris că prețul unei perechi de pantofi la acest magazin "pornește de la 450 de lei și poate depăși 6.000 de lei". "Afacerea lui Dragnea a ieșit la iveală la puțin timp după ce șeful PSD a anunțat că intenționează să renunțe la indemnizația sa de 20.500 de lei pentru că i se pare nedrept ca demnitarii să aibă salarii atât de mari în comparație cu cetățenii de rând", mai scria Antena 3.

TelDrum, o “ciorbă reîncălzită”

Altfel, președintele PSD a respins informațiile prezentate de Rise Project privind legăturile sale cu firma Tel Drum, afirmând că nu are acțiuni la purtător și nici nu se află "în spatele" ei. "Nu poate să existe în România cineva care să aibă acțiuni de care instituțiile statului să nu știe, iar eu nu am acțiuni la purtător", a spus Dragnea. Întrebat dacă are însă legături cu Tel Drum, liderul PSD a spus că se tot vorbește despre acest lucru de 12 ani, însă nu au fost descoperite astfel de legăture. "Această ciorbă s-a reîncălzit de atâtea ori încât nu mai are niciun gust, după părerea mea. Au fost anchete, dosare începute și închise, au fost oameni audiați, cercetați, s-au dat neînceperea urmăririlor penale. Nu sunt nici în spatele, nici în față, nici în stânga, nici în dreapta acestei societăți", a spus el. Liviu Dragnea a contestat și informațiile privind afacerile sale în Brazilia. "N-am ascuns niciodată că am mers în această țară. Am avut îndrăzneala să merg și în alte țări. Nici lucrul ăsta nu l-am ascuns. N-am transferat bani în Brazilia, n-am transferat bani în nicio altă țară. N-am făcut afaceri în Brazilia și nu am afaceri în Brazilia și nici în altă țară", a spus șeful PSD.

Rise Project a publicat joi un raport atribuit Direcției Generale de Protecție Internă care descrie o "rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene și guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept "deținătorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”. DNA a anunțat, vineri, că ”o parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată” de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul direcției.

“Nu știu ce are Soros cu mine”

Întrebat despre acuzațiile sale cu privire la implicarea miliardului George Soros în activitatea PSD, așa cum spunea șeful PSD duminică, Dragnea s-a plâns că nu știe ce are omul de afaceri cu el.  "Asta este o întrebare la care aș vrea să am răspuns. Nu știu, dar ceva e, pentru că sunt prea multe lucruri care se leagă și din prea multe părți vin acest informații. Nu prea mai cred în coincidențe", a spus Dragnea. Întrebat de unde are aceste informații, el a spus că "vorbește lumea".

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, la România TV, că ancheta DNA privind aspecte publicate în urma investigației jurnalistice a Rise Project nu îl vizează, deoarece el nu are nicio afacere în Brazilia și nu a trasferat bani în această țară, totul pornind de la George Soros, care este, în opinia sa, „un personaj malefic”.

Comisia de anchetă o roagă pe Kovesi să răspundă în scris

Comisia de anchetă privind prezidențialele din 2009 a decis, ieri, sesizarea Ministerului Justiției cu privire la refuzul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de a participa la audieri. Propunerea făcută de Liviu Pleșoianu (PSD), privind depunerea unei plângeri penale, nu a fost supusă la vot. Sesizarea Ministerului Justiției a fost votată cu șapte voturi "pentru" și trei împotrivă.

Prima propunere făcută a fost cea a lui Liviu Pleșoianu, de depunere a unei plângeri penale. Deputatul PSD Eugen Nicolicea a spus însă că nu poate fi făcută o plângere penală dacă nu este indicată și o infracțiune, solicitând ca Pleșoianu să spună care este infracțiunea pe care crede că șefa DNA a comis-o. Pleșoianu a spus că acest lucru trebuie decis de cei care au redactat Regulamentul Comisiei, acuzând că acest for nu are suficiente instrumente la îndemână. "Am fost trimiși fără arme la luptă", a afirmat el.

Nicolicea s-a arătat împotriva depunerii unei plângeri, cel puțin în acest moment. "Dacă este făcută se va termina ancheta după ce se termină Comisia. Comisia nu mai are decât 40 de zile", a spus el. Deputatul PSD Liviu Pleșoianu și-a retras solicitarea de depunere a unei plângeri penale, nefiind susținută de alți parlamentari. O altă propunere, făcută de PNL și aprobată, a fost cea de solicitare de răspunsuri în scris de la Laura Codruța Kovesi. "Să nu facem obiectiv din prezența doamnei Kovesi aici. Să-i punem câte întrebări vrem, să ne răspundă în scris dacă nu vrea să participe. Dacă alții au putut să răspundă în scris, și îmi aduc aminte că doamna Ana Maria Pătru nu a venit la comisie, nu cred că acum trebuie să aplicăm alt principiu, doar pentru că ne-am făcut o țintă din a o aduce pe Laura Codruța Kovesi aici", a spus liberalul Dan Vîlceanu. Una din întrebările asupra cărora membrii Comisiei au convenit este dacă Kovesi a fost sau nu la Gabriel Oprea acasă în noaptea alegerile din 2009. Alte întrebări vor fi propus de parlamentari și aprobate la următoarea ședință.

Bacăul, pe primul loc în țară la Bacalaureat

Județul Bacău a trecut pe primul loc în țară în această sesiune a Bacalaureatului după rezolvarea contestațiilor, rata de promovare ajungând la 84,53%, față de 83,54% înainte de contestații. De asemenea, numărul mediilor de 10 s-a dublat în urma recorectării lucrărilor contestate, fiind patru elevi cu media maximă. Reprezentanții ISJ susțin că, odată cu afișarea rezultatelor finale, județul Bacău a trecut pe primul loc în țară în ceea ce privește rata de promovare.

Vreme caniculară în perioada următoare

Vremea va fi caniculară în majoritatea regiunilor țării, la începutul acestei săptămâni și săptămâna viitoare, perioada cea mai ploioasă fiind 15-17 iulie, conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), aferentă perioadei 10-23 iulie, dată ieri publicității.

În Moldova, vremea călduroasă va persista în primele zile în special în sudul regiunii; media temperaturilor maxime va fi de 31-34 de grade, iar a celor minime de 16-19 grade. Apoi, după data de 13 iulie, vremea se va răcori, astfel că la mijlocul lunii iulie vor fi valori diurne de 22-25 de grade și nocturne de 12-14 grade, mediat pe regiune. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendință de creștere a temperaturilor de o la zi la alta, vremea redevenind local călduroasă. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioadele 12-13 și 16-18 iulie, când pe arii restrânse vor și cantități de apă mai însemnate.

Primul dosar: Mazăre, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare

Fostul primar din Constanța Radu Mazăre a fost condamnat, ieri, de magistrații Curții de Apel București la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a primit trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța, proces început în urmă cu nouă ani. Omul de afaceri Cristian Borcea, fost acționar al clubului Dinamo, judecat și el în acest dosar, a fost achitat. Magistrații Curții de Apel București nu au dispus despăgubiri civile în acest caz, deși prejudiciul este de 114 milioane de euro, potrivit DNA.

Avocații lui Radu Mazăre au cerut achitarea acestuia, pe motiv că retrocedările s-au făcut în baza votului dat de reprezentanții Consiliului Local Constanța, iar Prefectura nu a avut obiecții în urma votului.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foști și actuali funcționari din Primăria Constanța și Oficiul de Cadastru, mandatari și notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din municipiul Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

Florin Secureanu a recunoscut acuzațiile DNA

n ca să scape de arestul preventiv, au replicat procurorii

Fostul manager al Spitalului Malaxa din București - aflat în arest preventiv de șapte luni - a arătat, ieri, în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București că vrea să fie judecat în arest la domiciliu. El a precizat că a recunoscut faptele în fața judecătorului de Camera preliminară, dorind să fie judecat în procedura simplificată pentru a beneficia de reducerea pedepsei. Secureanu a susținut că are probleme pulmonare care pot fi tratate mai ușor în arest la domiciliu, dar și că "impactul mass-media" a fost exagerat în cazul său. Procurorul de ședința a arătat că faptele de care este acuzat Secureanu s-au întins pe o perioadă de șapte ani, că nu a plătit prejudiciul stabilit în dosar și că în timpul urmăririi penale a avut o atitudine oscilantă. ”Nu se impune măsura înlocuirii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. A acceptat procedura simplificată, dar asta nu înseamnă că a fost diminuată gravitatea faptelor. A făcut acest lucru pentru a beneficia de o pedeapsă redusă”, a arătat procurorul.

În replică, avocatul lui Secureanu a susținut că decizia Tribunalului este întemeiată. “În decembrie anul trecut, domnul Secureanu a aflat din mass-media că este cercetat. S-a prezentat la DNA și după două ore a fost reținut. A declarat că nu are obiecțiuni față de rechizitoriu. A declarat în fața judecătorului de camera preliminară că dorește să se judece în procedura simplificată. Nu e un pericol public. Toate bunurile inculpatului sunt sub sechestru. Nu i s-a permis să vândă o proprietate pentru a acoperi o parte din prejudiciul. Are un cumpărător acum pentru o proprietate. În plus, are probleme la plămâni și probleme stomatologice”, a arătat apărătorul. În apărarea sa, Florin Secureanu a spus în fața judecătorului că regretă faptele de care este acuzat și le recunoaște.  

Curtea de Apel București a rămas în pronunțare, urmând să stabilescă dacă fostul manager va fi judecat în arest preventiv sau în arest la domiciliu.

Florin Secureanu a fost trimis în judecată de DNA fiind acuzat că a conceput și a pus în aplicare mai multe mecanisme prin care și-a însușit peste 9 milioane de lei din patrimoniul spitalului. Secureanu este judecat pentru delapidare și luare de mită.

Bacăul, pe primul loc în țară la Bacalaureat

Județul Bacău a trecut pe primul loc în țară în această sesiune a Bacalaureatului după rezolvarea contestațiilor, rata de promovare ajungând la 84,53%, față de 83,54% înainte de contestații. De asemenea, numărul mediilor de 10 s-a dublat în urma recorectării lucrărilor contestate, fiind patru elevi cu media maximă. Reprezentanții ISJ susțin că, odată cu afișarea rezultatelor finale, județul Bacău a trecut pe primul loc în țară în ceea ce privește rata de promovare.

Vreme caniculară în perioada următoare

Vremea va fi caniculară în majoritatea regiunilor țării, la începutul acestei săptămâni și săptămâna viitoare, perioada cea mai ploioasă fiind 15-17 iulie, conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), aferentă perioadei 10-23 iulie, dată ieri publicității.

În Moldova, vremea călduroasă va persista în primele zile în special în sudul regiunii; media temperaturilor maxime va fi de 31-34 de grade, iar a celor minime de 16-19 grade. Apoi, după data de 13 iulie, vremea se va răcori, astfel că la mijlocul lunii iulie vor fi valori diurne de 22-25 de grade și nocturne de 12-14 grade, mediat pe regiune. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendință de creștere a temperaturilor de o la zi la alta, vremea redevenind local călduroasă. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioadele 12-13 și 16-18 iulie, când pe arii restrânse vor și cantități de apă mai însemnate.

Primul dosar: Mazăre, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare

Fostul primar din Constanța Radu Mazăre a fost condamnat, ieri, de magistrații Curții de Apel București la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a primit trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța, proces început în urmă cu nouă ani. Omul de afaceri Cristian Borcea, fost acționar al clubului Dinamo, judecat și el în acest dosar, a fost achitat. Magistrații Curții de Apel București nu au dispus despăgubiri civile în acest caz, deși prejudiciul este de 114 milioane de euro, potrivit DNA.

Avocații lui Radu Mazăre au cerut achitarea acestuia, pe motiv că retrocedările s-au făcut în baza votului dat de reprezentanții Consiliului Local Constanța, iar Prefectura nu a avut obiecții în urma votului.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foști și actuali funcționari din Primăria Constanța și Oficiul de Cadastru, mandatari și notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din municipiul Constanța, Mamaia, plajă și faleză.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.