Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Dragnea, despre modificările în Justiție: Sper că Toader nu va da înapoi

Ziarul de Vrancea
25 aug 2017 792 vizualizări

 în schimb, Comisia Europeană s-a arătat îngrijorată de propunerile ministrului Justiției

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național de la Neptun, că Parlamentul va decide forma finală a proiectului de modificare a legilor justiției, în prezent fiind doar niște principii enunțate de ministrul Justiției, Tudorel Toader. El a ținut să precizeze însă că sistemul de justiție din România nu trebuie să se învârtească în jurul lui Klaus Iohannis, a Laurei Codruța Kovesi sau a lui Augustin Lazăr. „Niciunul să nu uite un lucru: Parlamentul va decide, orice lege se aprobă în Parlament. Nu știu cine taie, cine vrea să pună, ce instituție, dar în final Parlamentul va decide, după o dezbatere foarte serioasă și legea nu poate deveni lege decât dacă va fi promulgată de președintele României. Deci, până atunci mai este”, a spus Liviu Dragnea.

El a susținut că „niciodată” nu va fi de acord ”să dea înainte sau înapoi după dorințele sau supărările unuia sau altuia care este vremelnic într-o funcție și care e speriat că poate ar pierde niște pârghii”. „Și sper că Tudorel Toader nu va da înapoi, pentru că nu are de ce să dea înapoi. Bănuiesc că a avut niște argumente serioase când a făcut acele propuneri”, a conchis Liviu Dragnea.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a susținut, vineri dimineață, o conferință de presă în care a spus că nu va da forma finală și nu va trimite mai departe proiectul privind legile justiției până când nu va avea toate punctele de vedere exprimate pe fiecare propunere, arătând că "societatea trebuie să spună ce e bine și ce nu este bine" din ceea ce a propus. El a mai susținut că nu este înregimentat politic și că nu are niciun interes prin promovarea acestor modificări.

Pe de altă parte, Comisia Europeană a cerut Guvernului român să detalieze modificările propuse la legile justiției, exprimându-și îngrijorarea că ar putea fi un pas înapoi în lupta împotriva corupției. Președintele francez Emmanuel Macron a vorbit despre aceste preocupări în cursul vizitei oficiale făcute joi la București

 

Primul ministru din Guvernul Tudose, “înhățat” de DNA

DNA a cerut vineri procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmărirea penală a ministrului pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie. Potrivit procurorilor, ministrul este suspectat, alături de trei angajați ai instituției, de "aranjarea" unui concurs pentru angajarea de funcționari publici pe funcții contractuale, astfel încât anumiți candidați agreați de conducerea ministerului să ocupe funcțiile, în detrimentul altora.

ALDE, formațiunea din care face parte Viorel Ilie, a anunțat că nu se va pronunța cu privire la demersul DNA, până când procedura parlamentară nu va fi încheiată.

De asemenea, liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat că se va discuta în Coaliție subiectul legat de solicitarea DNA, la rândul său premierul Mihai Tudose spunând că va fi luată o decizie în acest sens. Ambii le-au spus jurnaliștilor că nu știau despre acest lucru pentru că au fost în ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

Angajata unei case de ajutor reciproc a înșelat clienții cu peste 3 milioane de lei

O femeie din Alba, angajată a sucursalei din Abrud a unei case de ajutor reciproc, a fost reținută, vineri, de către polițiști, fiind acuzată de delapidare, fals și abuz în serviciu după ce ar fi înșelat aproape 400 de clienți însușindu-și banii acestora, prejudiciul fiind de peste 3 milioane de lei.

Anchetatorii spun că în perioada 2010 - 2017, în calitate de angajată a C.A.R. Credit Teiuș - Sucursala Abrud, femeia de 60 de ani ar fi câștigat încrederea membrilor casei de ajutor reciproc prin serviabilitate exagerată, în scopul de a opera în conturile acestora, fără acordul lor. Mai mult, folosindu-se de documente întocmite în fals, aceasta ar fi încheiat contracte de împrumut, pe numele membrilor CAR, fără acordul sau cunoștința acestora, și-ar fi însușit sumele de bani, aferente contractelor și ar fi efectuat retrageri de numerar din fondul social al mai multor membri. Prejudiciul total estimat este de 3.220.000 lei, cauzat prin încheierea, în fals, a 374 de contracte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.