Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Demisie de răsunet în UDMR: ”Prea mare cârdășie cu PSD"

Ziarul de Vrancea
24 iun 2018 852 vizualizări

Fostul consilier prezidențial Peter Eckstein-Kovacs și-a anunțat demisia din calitatea de membru al UDMR, după 28 ani ani

Fostul consilier prezidențial Peter Eckstein-Kovacs și-a anunțat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, demisia din calitatea de membru al UDMR, după 28 ani ani, reclamând ”cârdășia” cu PSD și adoptarea modificărilor la codurile penale cu voturile formațiunii. El a participat aici la protestul organizat față de modificarea codurilor penale. Și-a anunțat demisia din calitatea de membru al UDMR, după 28 de ani.”Cârdășia cu PSD e un lucru inacceptabil pentru mine”, a spus Eckstein Kovacs Peter, care a afirmat că modificările la codurile penale au trecut cu voturile UDMR. Peter Eckstein-Kovacs a criticat de mai multe ori modificările la legile justiției și modul în care se fac acestea. În 19 iunie, într-o postare pe Facebook, el a vorbit despre ”vremea proceduriștilor”. ”Partidele politice sunt mașinării complicate. În Parlament, proceduriștii au un rol important. Îndeobște au state vechi în legislativ (Nicolicea și Marton cel puțin sunt de la începuturi) și fără să aibă nicio minimă experiență în activitatea judecătorească au ajuns să fie tartori în materie de instituțiile puterii judecătorești, coduri și alte lucruri serioase, de esență, în administrarea justiției. Proceduriștii, inclusiv Iordache, desigur, sunt băieți deștepți nativ, descurcăreți, întotdeauna deschiși la solicitările conducerii de partid, urcând de zeci și sute de ori la pupitrul camerelor cu strigătul de luptă «procedură». Sunt unelte, fără consistență de fond, care au ajuns prin voința unor lideri de partid să dicteze legiferarea în materii dintre cele mai sensibile. Legile de organizare a justiției, plus codurile în materie penală în momentul de față”, a scris Peter Eckstein-Kovacs. Acesta a preciat juriștii pe care partidele i-ai avut în Parlament, de-a lungul timpului, care ”au respectat principiile de drept, indiferent de apartenența politică”. ”Momentan, e vremea proceduriștilor. Mare păcat. Și vina de neiertat al liderilor partidelor de la putere”, a mai scris Peter Eckstein-Kovacs. De profesie avocat, a fost deputat și senator din partea UDMR, dar și consilier prezidențial al președintelui Traian Băsescu.

Kovesi: Modificările Codului Penal nu ar trebui făcute niciodată prin OUG

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), a declarat într-un interviu că modificările Codului Penal nu ar trebui făcute niciodată prin ordonanță de Urgență, decât dacă este cu adevărat o nevoie urgentă, iar acum nu este nicio urgență. Ea a vorbit despre DNA și faptul că Uniunea Europeană a apreciat munca depusă de instituție. „Rezultatele pe care le-am obținut ne-au făcut un fel de model în regiune”, a declarat ea pentru Emerging Europe. „DNA a fost prezentat ca un exemplu de bună practică de către Uniunea Europeană. Am fost expert UE pentru Moldova și Muntenegru, unde am evaluat sistemele lor judiciare”. Despre modificările aduse Codului Penal, Kovesi a declarat: „Aceste modificări va face dificilă investigarea nu doar a cazurilor de corupție, ci a crimelor în general”. Principala neliniște, a mai spus Kovesi, o reprezintă „clauza care interzice judecătorilor de apel să condamne pe cineva achitat de o curte inferioară dacă procurorul nu vine cu noi dovezi”. „Este nedrept: când un procuror prezintă un caz, toate dovezile trebuie incluse la dosar. Foarte rar se întâmplă ca noi dovezi să apară în timpul procesului”, a explicat ea. Schimbările în codul de procedură penală vin după ce alte amendamente au fost aduse sistemului de justiție, despre care Laura Codruța Kovesi spune că demonstrează faptul că Guvernul are în vedere nu reforma sistemului, ci îngreunarea lucrurilor pentru anchetatori, procurori și poliție. „Vreau să îmi continui munca. Sunt procuror: asta fac cel mai bine. Am o experiență bogată pe care vreau să o folosesc, să o împărtășesc cu tinerii care intră în sistem”, a punctat Kovesi.

 

 

Incendiul de la Mănăstirea Roșiori: flăcările au pornit de la o sobă

Incendiul izbucnit, duminică dimineață, la acoperișul chiliilor de la Mănăstirea ”Sfântul MIna” din Roșiori, județul Suceava, a fost lichidat de către pompieri. Aceștia au stabilit că flăcările au pornit de la o sobă. Pompierii din Suceava au anunțat că incendiul izbucnit la ora 6.30 la acoperișul chiliilor de la Mănăstirea ”Sfântul MIna” din Roșiori a fost lichidat după mai bine de patru ore. În urma verificărilor de la fața locului, pompierii au stabilit că focul a pornit de la o sobă. Intervenția a fost extrem de dificilă din cauza suprafeței mari care a fost afectate, dar și pentru că s-a lucrat la înălțime cu două scări și din cauza fumului dens. În urma incendiului, nicio persoană nu a fost rănită, dar pagubele materiale sunt considerabile. Focul a distrus acoperișul clădirilor care au amprenta la sol de 1.400 de metri pătrați, dar a afectat și încăperile. 

Structura de beton a clădirilor a fost, însă, salvată. 

Droguri, bani și țigări, confiscate de polițiști în urma a peste 160 de percheziții Poliția Română și DIICOT au făcut, în ultimele dou săptămâni, au efectuat 161 de percheziții pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. Peste 230 de persoane sunt cercetate pentru comiterea de infracțiuni din sfera criminalității organizate, fiind confiscate droguri, bani și țigări. În perioada 8 - 22 iunie, peste 430 de polițiști specializați în combaterea criminalității organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au acționat pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani. Astfel, polițiștii au organizat, în această perioadă, 50 de acțiuni operative, în cadrul cărora au fost efectuate 161 de percheziții domiciliare. Au fost derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 234 de persoane, dintre care 67 au fost reținute sau arestate și 10 persoane au fost plasate sub control judiciar. Au fost ridicate 120 de comprimate de MDMA, 16 grame de MDMA, peste 1.100 de comprimate de ECSTASY, 41 de grame de cocaină, aproape 5 kilograme de cannabis, 22 de comprimate de lizină, 19 plicuri cu substanțe vegetale, peste 290 de grame de creatină, 11 cântare electronice, 27 de grindere și 2 narghilele.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.