Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Crimele de la Onești. Morții ar fi vină

Ziarul de Vrancea
1 mar 2021 1118 vizualizări

Anchetatorii spun că agresorul era „sub control” până când una dintre victime l-ar fi atacat n criminalul a mai fost condamnat penal de patru ori, o dată pentru vătămare corporală gravă n cu toate acestea, polițiștii susțin că istoricul individului nu „a atestat un comportament violent” n „Nu eram aici dacă polițiștii de la IPJ Bacău și-ar fi făcut treaba ca la carte”, spun oficialii Poliției Române veniți de la București

Echipa de specialiști ai IGPR deplasată la Onești, pentru a verifica modul de intervenție în cazul dublei crime dintr-un apartament, a informat, ieri, într-o conferință de presă, că bărbatul agresor fusese adus într-o “situație sub control” în urma negocierilor purtate de către polițiști timp de mai multe ore, însă la ora 16,55 “s-a produs un declic” atunci când “una dintre victime a încercat să îl atace pe bărbatul agresor”, moment când acesta a început să lovească cu cuțitul.

Oficialii Poliției Române au anunțat că bărbatul a sunat de trei ori la 112 și a discutat cu operatorul, dar și cu adjunctul șefului Poliției Onești, care venise la locul incidentului, și cu negociatorul, care fusese chemat din ziua sa liberă. Primul apel la 112 a fost la 11.47, făcut de bărbat care amenința că va folosi un cuțit și că are o problemă cu un litigiu. Apelul s-a întrerupt când a fost transferat, iar primul echipaj a ajuns acolo la 11.52. La ora 11.55 s-a constituit grupa operativă formată din 17 polițiști, un negociator și o echipă de intervenție de la SAS Bacău. Directorul adjunct al Direcției Investigații Criminale din Poliția Română, Gheorghe Cristian, a explicat că adjunctul Poliției Onești îl cunoștea pe bărbat și a încercat să discute cu el, pentru a detensiona situația, spunând că îi va pune la dispoziție o hotărâre judecătorească. Negociatorul a fost chemat din timpul liber, celălalt negociator din Bacău fiind în concediu medical. Ulterior la fața locului a ajuns și Șeful Poliției Onești. Negociatorul a ajuns la ora 13:53, iar din acel moment negociatorul a preluat discuțiile cu agresorul. La ora 14:01 a fost solicitat sprijinul ISU Bacău, iar la fața locului au fost trimise o autoscară și echipaje medicale. La 14:38 agresorul a sunat iar la 112 și a anunțat că are două persoane legate și a solicitat să i se restituie actul de proprietate al apartamentului pe care l-a deținut sau 300.000 de euro, amenințând că dacă aude mișcări va executa ostaticii. Operatorul de la 112 a cerut să vorbească cu unul dintre sechestrați, iar acesta a precizat că a fost amenințat că va fi ucis dacă se aud mișcări pe stradă sau la ușa apartamentului. Apelul a durat 5 minute și 41 de secunde.

„Nu s-a ezitat niciun moment”

Oficialii Poliției au menționat că autoritățile nu au găsit un partener în familia agresorului, atunci când echipa de negociere a încercat să ia legătura cu soția bărbatului aceasta anunțând că “își susține soțul în toate demersurile sale”. La ora 16:39 agresorul a apelat din nou 112 cerând să i se facă legătura “cu persoane mai importante” pentru că nu are nevoie de Poliție. Timp de peste 12 minute, operatorul de la 112 a încercat să îl calmeze, însă la scurt timp situația a degenerat. După mai bine de cinci ore în care i-a ținut sechestrați pe cei doi muncitori, în atitudinea agresorului s-a produs “un declic”, susțin anchetatorii. Tot în acel moment una dintre victime a încercat să scape. Inițial, forțele de intervenție au folosit cartușe de cauciuc care au lovit mâna agresorului, făcându-l să scape arma. “Intervenția forțelor de ordine s-a realizat imediat ce zgomotul și strigătele din apartamentul vizat au făcut să se înțeleagă că agresorul a trecut la fapte. Nu s-a ezitat niciun moment”, susțin reprezentanții Poliției. Ei explică faptul că de îndată ce și-au dat seama că lucrurile devin violente în interiorul apartamentului, echipele de la fața locului au început să spargă ușa cu un berbec, în paralel altă echipă intrând pe o fereastră. Polițiștii precizează că gloanțele trase de polițiști nu au atins victimele, nici cele letale, nici cele din cauciuc.

Oficialii Poliției Române mai precizează că bărbatul care a ucis avea patru condamnări, în anii 1987, 1991, 1993 și 2010, inclusiv pentru vătămare corporală gravă. Cu toate acestea, oficialii Poliției afirmă că nu au avut indicii, nici din trecutul infracțional al acestuia, nici din partea medicilor, care să arate că bărbatul ar fi putut trece la faptele violente. “Nu ne-a atestat un comportament violent. Verificările care s-au făcut la familie, în mediile frecventate, nu spuneau nimic că el ar putea avea un declic, sau o explozie, între ghilimele, ca să facă acest gest. La un moment dat fusese adus într-un punct favorabil polițiștilor și favorabil situației în sine, pentru că acceptase să intre în contact cu noi, părerea mea, că la momentul dinaintea incidentului prin care el a trecut la violențe nu ne-a spus nimic în acest sens, că ar putea să aibă așa ceva”, au afirmat sursele citate. Reprezentatul IGPR a precizat că au fost făcute verificări și medicale, dar “nimic nu ne-a condus la concluzia că la un moment dat el ar putea să se exteriorizeze așa”. Polițistul a menționat că soția bărbatului “i-a transmis că face bine ceea ce face”, motiv pentru care pe numele ei anchetatorii au formulat o propunere de arestare preventivă.

De ce nu s-au folosit lunetiști

Polițiștii au menționat că nu se cunoaște modul în care bărbatul de 68 de ani a reușit să îi imobilizeze pe cei doi muncitori pe care în final i-a ucis.

Ei au explicat totodată și că la folosirea lunetiștilor sau a grenadelor ori a altor astfel de mijloace de intervenție trebuie luate în calcul toate elementele situației. “Timpul care ar fi costat această pătrundere prin efracție ar fi fost prea lung și riscai niște chestii care puteau să degenereze motiv pentru care a trebuit să-l aducem pe individ într-o stare în care să poată dialoga”, a explicat unul dintre reprezentanții Poliției.

“Nu suntem aici dacă polițiștii de la IPJ Bacău și-ar fi făcut treaba ca la carte”, a concluzionat însă unul dintre oficialii Poliției Române. El a precizat că nu se poate pronunța cu privire la eventuala vinovăție a vreunuia dintre cei care au intervenit, însă dă asigurări că cei care au greșit vor plăti.

„Cu armă de foc voi face și eu dreptate!”

Criminalul amenința încă de acum trei ani că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului și că va face dreptate cu armă de foc, potrivit imaginilor difuzate de Ziarul de Bacău. Conform sursei citate, în 2018, bărbatul, Gheorghe Moroșan, a publicat pe Facebook o înregistrare video, în care anunță că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului, dacă nu i se satisfac câteva doleanțe. Sexagenarul l-a acuzat pe executorul judecătoresc pentru că l-ar fi evacuat cu jandarmii fără să arate un document care să-i dea acest drept. Unul dintre jandarmi i-ar fi pus pistolul la cap fiicei lui, ca să o grăbească să iasă din casă. În momentul evacuării, Moroșan era plecat în străinătate, iar la revenirea în țară, nu a reușit să recupereze nimic din apartament. A făcut o încercare oficială, dar executorul ar fi pretins că sigiliul pus pe apartament fusese distrus. A făcut mai multe plângeri penale, dar nu ar fi fost niciodată chemat și întrebat. A reclamat și conducerea poliției din Onești, tot fără rezultat. „Familia mea a fost amenințată cu armă de foc. Dacă nu se lămurește situația, cu armă de foc voi face și eu dreptate! Să nu vă fie de glumă, nu glumesc!”, a amenințat Moroșan.

Victimele dublei crime din Onești erau angajate ca electricieni la Chimcomplex și fuseseră trimise de conducerea instituției pentru a verifica instalația electrică a apartamentului, a declarat purtătorul de cuvânt al combinatului, Georgiana Stavarache. Potrivit sursei citate, apartamentul era proprietatea combinatului în urma unei executări silite din anul 2009.

“Apartamentul era în conservare în ultimii 12 ani, noi nu l-am folosit. Apartamentul era în proprietatea noastră din 2009”, a declarat purtătorul de cuvânt al Chimcomplex Onești. Georgiana Stavarache a precizat că soția agresorului a fost angajata complexului și apartamentul a fost în proprietatea celor doi soți până la executarea silită. Ea a mai spus că angajații Chimcomplex sunt șocați de cele întâmplate. “Vom sprijini financiar familiile”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Chimcomplex.

Medic: Cred că valul 3 al pandemiei a început și în România

n pacienții care se internează în acest moment sunt mult mai tineri decât cei din anul trecut, spune doctorul pneumolog

Managerul Institutului “Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler a declarat că secția de Terapie Intensivă a unității medicale „este plină în acest moment”, iar acest lucru și tulpina britanică, „care circulă deja de ceva timp în România”, îi lasă impresia că al treilea val pandemic a început și în țara noastră. „În ultimele patru zile, secția COVID este aproape la capacitate maximă. De asemenea, numărul de pacienți care se prezintă cu simptomatologie pentru testare a crescut. E o evoluție care nu ne liniștește deloc, din contră. Cel puțin pe mine mă îngrijorează”, a declarat Beatrice Mahler, la B1 TV.

Întrebată dacă se poate spune că valul al treilea a început și în România, dar și ce elemente ar putea duce la concluzia că am intrat în această fază, managerul Institutului „Marius Nasta” a explicat: „Pot să spun că pacienții care se internează în acest moment sunt mult mai tineri decât cei pe care i-am avut anul trecut. De asemenea, persoanele care vin să se interneze relatează faptul că aproape toți membrii familiei cu care au intrat în contact s-au îmbolnăvit. Formele de boală sunt severe. Terapia în Institutul Marius Nasta este plină în acest moment și acest lucru, și tulpina britanică, care circulă deja de ceva timp în România, mă fac să cred că deja valul 3 a început și în România”.

Musta: De două săptămâni, cu greu mai facem față cazurilor severe

Și medicul Virgil Musta de la Timișoara afirmă că Europa se confruntă cu un nou val al pandemiei de coronavirus și acest lucru se vede și în România și se aștaptă chiar la o creștere a numărului de cazuri. “De două săptămâni, cu greu mai facem față cazurilor COVID severe care necesită internare”, afirmă medicul. “Avem experiența anului trecut, în momentul în care în Europa a început să apară și să crească numărul de cazuri, la un interval de 2-3 săptămâni, au apărut și la noi și apoi au crescut. Același lucru se întâmplă și acum. Foarte probabil că și noi urmăm calea Europei, din păcate, și în curând ne vom confrunta cu un număr și mai mare de cazuri. În Timișoara și în Timiș, din păcate, noi deja de două săptămâni simțim această creștere a numărului de cazuri și presiune pe sistemul de sănătate, astfel încât cu greu mai facem față cazurilor severe care necesită internare”, a afirmat medicul. Acesta consideră că “de fiecare dată când ne relaxăm se constată revigorarea infecției”.

Din nou peste 100 de decese

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat ieri 3.950 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost consemnate 106 decese, numărul total fiind de 20.509.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.536. Dintre acestea, 1.044 erau internate la ATI.

Până ieri, la nivel național, au fost prelucrate 6.052.659 de teste RT-PCR și 315.789 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 23.392 de teste RT-PCR (15.539 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.853 la cerere) și 10.152 de teste rapide antigenice.

Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare, dar lăsată liberă

deși a mai fugit din țară înainte de o condamnare definitivă, magistrații nu au luat nicio măsură preventivă împotriva fostului ministru

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată ieri, de Curtea de Apel Bucurețti la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu la cinci ani de închisoare, în dosarul finanțării campaniei electorale prezidențiale din 2009. Decizia nu este definitivă. În același dosar, Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, a fost achitat. Fostul președinte al CJ Tulcea Victor Tarhon a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită, fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Gheorghe Nastasia a primit 6 ani de închisoare, iar Ioan Silviu Wagner, director general al Oil Terminal, acuzat de delapidare, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Ioana Băsescu și Ioan Silviu Wagner trebuie să achite suma de 119.000 lei către SC Oil Terminal.

Instanța a decis să fie confiscate de la Elena Udrea sumele de 691.029 lei și 918.864 lei ce au făcut obiectul luării de mită, precum și suma de 305.118 lei. DNA ceruse o condamnre de 12 de închisoare pentru Elena Udrea și 15 ani pentru Ioana Băsescu.

Procurorii susțin că în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Precedentul violatorilor din Vaslui

În ciuda condamnării în primă instanță, cazul Elenei Udrea nu s-a luat nicio măsură preventivă în acest moment. Udrea a avut control judiciar în acest caz, dar măsura a fost ridicată de instanță. Fostul ministru are însă antecedente: înainte de verdictul definitiv din dosarul Gala Bute, a plecat din țară și a fost prinsă tocmai în Costa Rica. S-a reîntors abia după ce sentința de 6 ani de închisoare cu executare din dosarul Gala Bute a fost anulată ca urmare a intervenției CCR privind așa-zisa compunere nelegală a completurilor de judecători de la Înalta Curte. Ce poate fi făcut ca scenariul să nu se repete? Judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj a explicat că procurorii pot cere, iar judecătorii pot admite o nouă măsură preventivă, în același dosar, doar dacă apar elemente noi: indicii că inculpatul condamnat în prima instanță se pregătește să fugă sau încearcă să distrugă probe sau să influențeze martorii din apel. Ar mai fi soluție, explică judecătorul Danileț, însă e nevoie de modificări legislative. “În contextul în care vedem cu toții că inculpații fug înaintea sentințelor definitive și apoi statul consumă resurse să îi aducă înapoi, cred că se impune o modificare legislativă, astfel încât să fie dată posibilitatea judecătorului ca atunci când, în primă instanță, aplică sentințe mai mari de 5 ani, să aplice din oficiu și o măsură preventivă ușoară, precum interdicția de a părăsi țara, tocmai ca să îi împiedice pe inculpați să fugă din țară înaintea unui verdict definitiv”, a explicat judecătorul Danileț. Există un precedent. În urmă cu câțiva ani, judecătoria Vaslui a decis, în primă instanță, condamnarea la pedepse cu închisoarea a 7 tineri acuzați de viol și, totodată, a decis și re-arestarea lor, deși ei fuseseră inițial arestați și apoi eliberați. Judecătoria a invocat pericolul și indignarea publică.

Tot mai mulți inculpați, chiar condamnați la pedepse mari în primă instanță, fug sau pur și simplu părăsesc țara neavând nicio restricție, înainte de pronunțarea unui verdict definitiv, în condițiile în care măsurile preventive le-au fost ridicate de instanțe, iar alte măsuri preventive, chiar și pentru elemente noi, nu au fost dispuse.

Judecătoarea, blestemată

Elena Udrea a „blestemat-o” ieri pe judecătoarea care a condamnat-o.

„Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte”, a declarat Elena Udrea, la Antena 3. „Această femeie a ținut să mă condamne pe fiecare acuzație a procurorilor. Dovadă mai mare de slugărnicie, de răspuns la comandă, că nu pot să cred că are ceva personal cu mine, nu pot să cred că mă urăște pe mine atât de tare încât să țină să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații care s-au adus în acest dosar”, a adăugat fostul ministru.

Femeia care a ucis cu mașina două fete din Capitală, lăsată în libertate

Femeia care a provocat accidentul din Sectorul 2 în urma căruia și-au pierdut viața două fete de 6 și 21 de ani a fost lăsată în libertate, urmând să fie cercetată sub control judiciar. Femeia fusese reținută luni, pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului, iar procurorii au propus arestarea preventivă a acesteia. Marți, Judecătoria Sectorului 2 a respins propunerea de arestare și a decis ca femeia să fie plasată sub control judiciar. Decizia instanței nu este definitivă.

Surse judiciare au declarat că femeia are permis de conducere pentru categoria B din anul 2006, însă le-a spus anchetatorilor că nu conduce în mod constant și că se urcă la volan foarte rar. Ea a mai susținut că sâmbătă s-a urcat la volanul mașinii Mercedes în locul soțului său, care era băut. Mai mult, ea le-ar fi spus anchetatorilor că nu are deloc experiență pe mașină automată, astfel că a încurcat pedalele, apăsând pe accelerație, în loc de frână.

Parlamentari de la PSD și AUR au votau pentru alți colegi de-ai lor

Mai mulți parlamentari de la PSD și AUR au fost filmați de către deputați și senatori de la USR-PLUS în timp ce votau și pentru alți colegi de-ai lor la amendamentele pe bugetul de stat pe acest an în plenul reunit de luni noaptea. Astfel, senatorul USR Irinel Darău a postat un video pe Facebook care arată acest vot multiplu al unor parlamentari de la PSD și AUR.

„Târziu în noapte, încă dezbatem și votăm bugetul pentru anul 2021, într-o ședință prelungită de plen reunit. Emanuel Ungureanu a demonstrat cum un parlamentar PSD vota la două mâini. Nici AUR nu se lasă mai prejos: l-am surprins pe Ciprian-Titi Stoica, parlamentar AUR, făcând același lucru. Ce bine ar fi să nu avem hoție măcar în Parlament!”, a scris Darău pe rețeaua de socializare. De asemenea, deputatul USR Filip Havârneanu a postat și el un filmuleț în care un parlamentar AUR vota și pentru o colegă de a sa, la adoptarea pe articole a bugetului de stat și votul pe amendamente.

Camera Deputaților și Senatul au avut luni plen reunit până la ora 2.00 dimineața, unde după dezbaterile generale au fost cele pe articole la proiectul legii bugetului de stat, precum și votul pe articole și pe amendamente.

Un bărbat de 49 de ani și fiica sa de 8 ani, găsiți carbonizați în casă

Un bărbat de 49 de ani și fiica sa de 8 ani au murit în urma unui incendiu izbucnit la o casă din județul Dolj, trupurile acestora fiind găsite carbonizate de către pompieri. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, pompierii au fost solicitați să intervină luni seara pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Celaru. Sursa citată menționează că la sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta cu violență la casa de locuit. În urma incendiului a ars casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 90 de metri pătrați cu bunurile din interiorul acesteia. “La locul intervenției au fost găsite și două persoane carbonizate care au fost surprinse în interiorul casei de locuit. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind un foc deschis în spații închise”, a mai precizat ISU Dolj.

Decizie definitivă a instanței: Dosarul 10 august rămâne clasat

Dosarul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 rămâne clasat, a decis ieri Tribunalul București, care a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Prin această decizie, foștii șefi ai Jandarmeriei nu vor fi urmăriți penal pentru intervenția împotriva manifestanților. Decizia Tribunalului București este definitivă.

În 15 iulie 2020, la aproape 2 ani de la reprimarea violentă a mitingului diasporei din Piața Victoriei, procurorii DIICOT au clasat parțial dosarul 10 august. Astfel, au scăpat de urmărirea penală colonelul Gheorghe Sebastian Cucoș, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurențiu Cazan, fost director general al Direcției Generale de Jandarmi București, colonelul Cătălin Sindile, fost șef al Jandarmeriei Române și comisarul șef de poliție Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat în MAI pentru relația cu prefecții. DIICOT a susținut că nu ar fi fost pregătită din timp reprimarea protestului, așa cum au afirmat o parte dintre manifestanții care au făcut plângeri penale împotriva jandarmilor. Prin urmare, conducerea Jandarmeriei de la acea vreme a fost scoasă de sub urmărire penală.

Procurorul Doru Stoica a invocat în ordonanța de clasare “credința sinceră” a autorităților în aplicarea legii și o complicitate morală a protestatarilor pașnici din Piața Victoriei, care nu s-au delimitat de cei care au exercitat violențe asupra forțelor de ordine, ci chiar s-au amuzat. Procurorul Doru Stoica a mai susținut în ordonanța de clasare că nu toate “victimele colaterale” ale violențelor din Piața Victoriei au fost și “victime inocente”.

Peste 5.400 de reacții adverse la vaccinuri

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a arătat ieri că până la 1 martie au fost raportate peste 5.400 de reacții adverse la vaccinurile anti-COVID-19, dintre care aproape 1.100 au fost înregistrate în perioada 22- 28 februarie. El a precizat că vârsta media a persoanelor care au raportat reacții adverse este de 39 de ani. Valeriu Gheorghiță a afirmat că rata de incidență a reacțiilor adverse este de 3,5 la o mie de doze administrate. “Vârsta mediană a persoanelor care au raportat aceste reacții adverse a fost de 39 de ani, deci avem o tendință mai degrabă către persoanele de vârstă tânără, din care 64% au fost persoane de sex feminin”, a explicat Valeriu Gheorghiță. El a explicat că cele mai multe reacții adverse au fost comune și minore.  Numărul de persoane vaccinate anti-COVID-19 pe teritoriul României va depăși azi un milion, a mai informat Valeriu Gheorghiță.

Cei 45 de studenți hoți de la Facultatea de Drept au fost exmatriculați

Cei 45 de studenți ai Facultății de Drept de la Universitatea București acuzați că au conlucrat în vederea fraudării unor examene din sesiunea de iarnă a anului I au fost exmatriculați, rectorul Unibersității București Marian Preda validâns ieri propunerea Consiliului Facultății și a rectorului acesteia. Preda a subliniat că pentru fraudarea examenelor există o singură consecință: exmatricularea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.