Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Chirica spune că o reconciliere între el și Dragnea pe modelul Grindeanu nu e posibilă

Ziarul de Vrancea
24 aug 2017 552 vizualizări

Întrebat cum comentează faptul că fostul premier Sorin Grindeanu s-a întâlnit cu liderul PSD Liviu Dragnea, primarul Iașului Mihai Chirica a spus, ieri, într-o conferință de presă, că nu a discutat în ultima perioadă cu Grindeanu, dar că o revenire în politică i se poate întâmpla oricui.

"Eu n-am avut o discutie cu Grindeanu în ultima perioadă. O revenire în politică i se poate întâmpla oricui, prin urmare n-ar trebui s-o interzicem domnului Grindeanu. Concilierea face parte din practica diplomatică și politică a oricărui om și a oricărei structuri politice. Dacă a făcut-o și îi este bine, îl felicit”, a afirmat Mihai Chirica. Cât privește o împăcare între el și Dragnea, Mihai Chirica a spus: "Între mine și domnul Dragnea nu e posibilă o reconciliere după modelul Grindeanu”. "Nu vreau să fiu ambasador la Chișinău. Eu nu neg nicio posibilitate de a discuta cu o persoană, indiferent dacă este rege sau sclav”, a adăugat Chirica. El a mai spus că nu s-a decis încă dacă va candida la șefia organizației județene Iași a PSD, pentru că este preocupat de finalizarea unor proiecte importante ale primăriei. Întrebat de către jurnaliști dacă totuși îl bate gândul să se înscrie în cursa pentru conducerea PSD Iași, Chirica a răspuns: "Nu totul în viață se face cu bătaie”.

Fostul premier Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri seară, la Antena 3, că s-a întâlnit cu liderul PSD Liviu Dragnea în urmă cu câteva zile și au discutat despre "ce s-a întâmplat în urmă cu câteva luni”, precizând că nu a fost o discuție tensionată. Grindeanu a infirmat că i s-ar fi propus funcția de consul sau ambasador la Chișinău, așa cum s-a vehiculat în presă.

Un deputat intră în greva foamei, nemulțumit de poziția Guvernului față de Centenar

Deputatul liberal de Alba, Florin Roman, a anunțat ieri că va intra în greva foamei, la vedere, în Parlament, din 18 septembrie, nemulțumit că nu a primit asigurări că Centenarul Unirii reprezintă o prioritate pentru Guvern.

"Am anunțat public de la tribuna Camerei Deputaților încă de la începutul lunii mai că intru în grevă japoneză în semn de protest față de modul în care guvernanții tratează cu dispreț Centenarul Marii Unirii. Tot atunci anunțam că, în cazul în care nu vor exista pași concreți, din luna septembrie voi intra într-o formă extremă de protest: greva foamei. Din păcate, lucrurile trenează: Monumentul Unirii (de la Alba Iulia — n.r.) este incert, clădirile istorice sunt nefinanțate, cu excepția Sălii Unirii (prinsă pe PNDL pe vremea tehnocraților), nu există un calendar oficial de evenimente pentru că ministrul Lucian Romașcanu urmărește încredințări directe și întârzie punerea la dispoziție a proiectelor depuse, nu avem buget, practic nu avem nimic, decât vorbe și promisiuni", a scris ieri pe o rețea de socializare, liberalul. Deputatul PNL susține că "cel mai grav lucru este însă tentativa de rescriere a istoriei naționale, de către un guvern anti-românesc, prin încercarea de a pune Alba Iulia, Capitala Marii Uniri, într-un rol decorativ" și că, de asemenea, "epicentrul evenimentelor este mutat spre București". Florin Roman a adăugat că a fost contactat de "mai mulți patrioți" care doresc să i se alăture în acest protest. "Să speram că bunul Dumnezeu va da mintea cea de pe urmă decidenților! #Centenar-România! Și mai cred un lucru: că românii ar trebui să cinstească Centenarul nu doar în 2018, ci în perioada 2018-2022, când se împlinesc 100 de ani de la încoronarea întregitorilor României moderne, regele Ferdinand și Regina Maria”, a conchis Florin Roman.

Casa Regală: Regele Mihai este într-o stare de sănătate fragilă

Regele Mihai este într-o stare de sănătate fragilă, dar echilibrată, și are o stare de spirit bună, a transmis, ieri, Casa Regală, precizând că principesa Elena a încheiat ieri o vizită de câteva zile în Elveția, unde a stat alături de Regele Mihai, la reședința privată. Potrivit Casei Regale, Regele Mihai "continuă să stea zilnic sub o atentă supraveghere a medicilor, a unui personal medical de diverse specialități, precum și în prezența unor devotați membri ai personalului Casei Majestății Sale, detașați în Elveția". De asemenea, la reședința privată continuă să fie zilnic două maici ortodoxe, detașate de Biserica Ortodoxă Română. "Regele este într-o stare de sănătate fragilă, dar echilibrată. Majestatea Sa este într-o stare de spirit bună", adaugă Casa Regală într-un mesaj publicat pe Facebook.

Regele Mihai I - ultimul monarh din țările Europei de Est, care în 25 octombrie 2016 a împlinit 95 de ani - s-a retras din viața publică la începutul lunii martie a anului trecut, când Casa Regală a anunțat că acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică și a fost supus unei intervenții chirurgicale la o clinică din Lausanne.

Comisar șef, trimis în judecată după ce a primit bani în schimbul angajării pe posturi de agenți

Un comisar șef de la Penitenciarul Craiova prins în flagrant, în luna iulie, în timp ce primea bani de la o persoană căreia i-ar fi promis angajarea pe un post de șofer în cadrul unității a fost trimis în judecată pentru trafic de influență. Bărbatul este acuzat că a pretins unei persoane 5.000 de euro, din care a primit efectiv 4.000, în schimbul promisunii de angajare în funcția de șofer, iar ulterior a mai cerut și primit de la alți doi denunțători sumele de 5.000, respectiv 4.000 euro, pentru a le facilita angajarea pe posturi de agenți de penitenciare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.