Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Care sunt pașii pentru înscrierea la Loteria vaccinării

Ziarul de Vrancea
29 sep 2021 802 vizualizări

Se pot înscrie toate persoanele care au făcut schema completă și au un certificat verde n se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei

Ministerul Sănătății a anunțat că de ieri, de la ora 12.00, s-a dat startul Loteriei vaccinării la care se pot înscrie toate persoanele care au făcut schema completă și au un certificat verde. “Toate persoanele vaccinate cu schemă completă și care dețin certificat digital al UE privind COVID-19 pe baza Codului Numeric Personal (CNP) pot participa la Loteria Vaccinării, începând cu data de 30 septembrie 2021 ora 12:00. Înscrierea persoanelor pentru Loteria Vaccinării se realizează pe portalul https://certificat-covid.gov.ro.”, a transmis Ministerul Sănătății.

Instituția explică modalitatea de înscriere, după generarea certificatului de vaccinare:

Pasul 1: Confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Regulamentul Loteriei.

Pasul 2: Confirmați acordul de publicare a datelor personale pe site-urile instituțiilor organizatoare.

Pasul 3: Vă înscrieți la Loteria Vaccinării.

După parcurgerea celor trei pași, veți primi un e-mail de confirmare a înscrierii, în care se va regăsi și numărul unic de participare.

Se consideră schemă completă, efectuarea a două doze pentru tipurile de vaccin Pfizer, Moderna și Astra Zeneca sau o singură doză pentru vaccinul Johnson&Johnson.

Dacă aveți deja generat certificatul de vaccinare pentru schema completă (1/1, 2/2), înscrierea la Loteria Vaccinării se face din interfața de vizualizare a certificatului (Secțiunea „Listă certificate”). Înscrierea se poate realiza individual de către persoana vaccinată sau de orice altă persoană care are dreptul să genereze certificatul în numele persoanei vaccinate.

Premiul cel mare, un milion de lei

Loteria de vaccinare se va desfășura în perioada 01.10.2021 – 31.12.2021 și constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică/vineri, pe parcursul a 14 săptămâni.

La Loteria de vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, după cum urmează:

– 81 de premii săptămânale (80 premii săptămânale în valoare de 10 000 lei  1 premiu mare săptămânal în valoare de 100 000 lei);

– 3 premii lunare, (câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luni în valoare de 300 000 lei);

– 2 premii la finalul Loteriei Programului Național de Vaccinare, în valoare de 500 000 lei, respectiv 1 000 000lei.

Fiecare participant la Loteria de Vaccinare va avea 4 șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștiga 4 premii: 1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, 1 premiu de 300.000 lei, 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei, adică premii în valoare maximă cumulată de 1.910.000 lei.

În ce condiții se vor închide școlile

n Guvernul a „pasat” la unitățile de învățământ decizia de a suspenda cursurile fizice n decizia de a elimina pragul de 6 la mie este iresponsabilă și nu este bazată pe dovezi științifice, a reacționat un expert în sănătate publică

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis aseară ca școlile să rămână deschise și după incidența de 6 la mie, hotărârea fiind lăsată la latitudinea unității de învățământ și în funcție de numărul de copii infectați cu SARS-CoV-2. Premierul Florin Cîțu a explicat că Ministerul Sănătății și Ministerul Educației vor decide cât de des va fi făcută testarea elevilor și că specialiștii au propus să fie de două ori pe săptămână, însă a precizat că i se pare prea des intervalul. „Le vom introduce în școli. Vor fi folosite. Sunt un test rapid care este folosit și în alte țări. Înțeleg că și Franța folosește acest test. Deci nu văd o problemă aici. Va fi introdus și va fi decizia celor de la Ministerul Sănătății și Ministerului Educației, prin ordin vor spune cât de des se va face. Era o propunere de la specialiști cred de două ori pe săptămână, dar eu cred că este prea mult”, a afirmat Florin Cîțu.

„O abordare egoistă și lipsită de empatie”

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș a afirmat ieri că decizia de a elimina pragul de 6 la mie este una iresponsabilă și care nu este bazată pe dovezi științifice. “Este ca și cum s-ar decide că promovabilitatea la Bacalaureat de va face de la nota 2 în sus și apoi ne-am bate cu pumnul în piept că avem rezultate bune”, a scris, ieri, pe Facebook, Răzvan Cherecheș.  “Ministerul Educației nu a pregătit peste vară sistemul de educație pentru valul 4, deși știa că acesta va veni. Scoaterea pragului de 6% (scos în mod arbitrar, fără un suport științific - exact la fel cum a fost introdus) mută presiunea și responsabilitatea pe familii și scutește Ministerul Educației de orice complicație - ei insistă să țină deschise școlile și nu au nicio legătură directă cu bunicii nevaccinați sau copiii cu comorbidități care vor ajunge la terapie intensivă. O abordare egoistă și lipsită de empatie”, a mai scris profesorul.

Cel mai grav bilanț de la începutul pandemiei

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat ieri 12.032 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, un bilanț record de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, 176 de persoane, inclusiv doi copii, au decedat. La ATI sunt internați 1.364 de pacienți cu COVID-19. 315 copii cu COVID-19 sunt în spital, 16 dintre ei fiind la ATI.

Până ieri, 37.041 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

De ce tace Traian Băsescu

Traian Băsescu (69 de ani) a evitat de câteva luni să mai iasă cu declarații în public, preferând tăcerea în locul atitudinii combative cu care obișnuise publicul, scrie fanatik.ro.

Traian Băsescu (69 de ani) este în prezent europarlamentar, dar nu doarme neapărat linștit, în contextul în care pe 5 noiembrie secția de contencios administrativ de la Înalta Curte de Casație și Justiție va începe judecarea recursului formulat de fostul președinte în dosarul în care demnitarul a fost declarat în primă instanță colaborator al Securității.

Prima veste proastă a venit pentru Traian Băsescu pe 7 septembrie anul curent, când Camera Deputaților a votat ca drepturile acordate persoanelor care au avut calitatea de șef al statului să fie retrase în cazul în care se dovedește că aceștia au avut calitatea de colaborator al Securității.

Anterior, în septembrie 2019, Băsescu fusese declarat oficial colaborator al Securității, după ce instanța a admis acțiunea Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Securității.

Chestionat de site-ul fanatik.ro pe diverse teme politice actuale, Traian Băsescu a explicat prin răspunsul lui și tăcerea pe care a preferat-o în ultimul timp. “Vă mulțumesc pentru telefon și pentru interes, dar mi-am impus să mă țin departe de orice declarații, măcar pentru o perioadă. De patru luni de zile nu mai vorbesc cu presa, așa vreau să fac și în continuare, până la procesul meu. După aceea, nu va fi nici o problemă, o să răspund presei cum am făcut și până acum”, a declarat Traian Băsescu.

De vineri, pașaport obligatoriu la intrarea în Regatul Unit

Pașaportul devine obligatoriu - începând de vineri - la intrarea în Regatul Unit, una dintre consecințele Brexitului. Astfel, turiști și oamenii de afaceri europeni nu mai pot, începând de vineri, să treacă vama în Regatul Unit doar cu cartea națională de identitate.

Această nouă măsură este valabilă pentru toți europenii, inclusiv pentru minori, iar pașaportul este necesar să fie valabil pe toată perioada călătoriei pe teritoriul britanic.

Există, însă și trei excepții de la această regulă, și anume când călătorul deține un permis valid de muncă transfrontalier, este autorizat să primească îngrijiri de sănătate în Regatul Unit sau deține un permis familial printr-un program UE prin care se duce la familia sa.

În privința unor sejururi mai mari de șase luni de zile, în funcție de motivul călătoriei, călătorii sunt obligați să ceară o viză autorităților britanice.

Guvernul lui Boris Johnson a postat pe site un formular online care permite verificarea acestei obligații unei călătorii. Aceste reglementări urmează să se modifice în anii următori, prin implementarea unui sistem de autorizare electronică a călătoriei, până la sfârșitul lui 2024.

Valabilitatea vaccinului Pfizer, prelungită la 9 luni

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a decis prelungirea valabilității vaccinului Pfizer de la 6 la 9 luni, iar Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis instrucțiuni în întreaga țară în acest sens. Valabilitatea vizează loturile depozitate în centrele naționale la temperaturi cuprinse între -90 grade Celsius și -60 grade Celsius. “Documentul a fost transmis ieri direcțiilor de sănătate publică județene/a municipiului București pentru punerea în aplicare a prevederilor punctuale prevăzute în acest sens. În urma acestei decizii, dozele de vaccin Comirnaty aflate pe lanțul de temperatura ultra joasă (intre -90 grade Celsius și -60 grade Celsius) în depozitele naționale au un termen de valabilitate extins, cu 3 luni, până cel mai devreme la finalul acestui an”, a mai transmis CNCAV.

Orban, despre Cîțu: “Un pion care poate fi sacrificat oricând”

“Florin Cîțu e un pion care poate fi sacrificat oricând și refolosit în alte scopuri”, a declarat, ieri, Ludovic Orban, înainte de citirea moțiunii anti-Cîțu în Parlament. Întrebat dacă președintele Iohannis va schimba acest “pion”, fostul președinte PNL s-a arătat convins de această ipoteză. De asemenea, Orban a spus că Florin Cîțu nu va demisiona din funcția de prim-ministru, pentru că apoi nu va mai fi premier interimar pe toată perioada învestirii guvernului.

Totuși, fostul șef al PNL este de părere că Florin Cîțu trebuia să demisioneze din momentul în care USR s-a retras din Guvern.

Un bătrân s-a aruncat în fața trenului, de dorul soției

Un bătrân de 73 de ani s-a aruncat în fata trenului pentru că nu a putut trece peste moartea soției, femeia cu care trăise mai bine de 50 de ani.

Cuprins de singurătate, omul s-a aruncat în fața unui tren, chiar în depoul din oraș. Un martor a sunat la 112, iar la fața locului au ajuns imediat medicii SMURD și polițiștii de la Transporturi. Rănit grav si inconștient, bătrânul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Arad.

În ciuda tuturor eforturilor medicilor, bătrânul nu a supraviețuit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.