Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: „Când începe școala, acești pedofili mișună în jurul școlilor”

Ziarul de Vrancea
22 sep 2019 1600 vizualizări

Un psiholog criminalist susține că principalul suspect în cazul crimei din Dâmbovița, un olandez, ar mai fi comis acte de pedofilie pe teritoriul României n anchetatorii români au reconstituit drumul parcurs de suspect n ambasada Olandei susține autoritățile din ambele țări sunt în contact pentru capturarea bărbatului

Cetățeanul olandez suspectat în cazul uciderii fetiței de 11 ani din județul Dâmbovița a fost pus sub acuzare de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, pentru omor calificat, agresiune sexuală și lipsire de libertate în mod ilegal prin răpire. Primele concluzii ale medicilor legiști în urma necropsiei arată că fetița de 11 ani a murit în urma strangulării cu un laț din material textil. Potrivit unor surse judiciare, fata a fost strânsă de gât cu pantalonii pe care îi purta. În ceea ce privește agresiunea sexuală, se fac în continuare analize, au precizat reprezentanții Parchetului. Surse din Poliției au declarat, pentru Mediafax, că cetățeanul olandez a ajuns în România miercuri. Potrivit acelorași surse, acesta a părăsit România sâmbătă, la bordul unui avion. Imagini cu mașina închiriată de cetățeanul olandez au fost surprinse de camerele de supraveghere vineri, în localitatea Gura Suții, județul Dâmbovița. Primarul din localitatea Gura Suții, Dinu Constantin, a spus că mașina nu a stat mai mult de 5 minute pe raza localității. Răpirea ar fi avut loc vineri la ora 17.16, iar potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii. Olandezul are 46 de ani și avea antecedente penale. Surse din anchetă spun că în urma reconstituirii traseului a reieșit că olandezul a circulat cu mașina în mod haotic, în scopul de a căuta ceva, fiind „un comportament caracteristic unui pedofil”. Mașina închiriată cu care fetița a fost răpită a fost verificată de specialiști, fiind prelevate probe. De asemenea, ieri au avut loc percheziții într-un apartament din Capitală care ar fi fost închiriat de bărbatul cu cetățenie olandeză. Fetița de 11 ani din localitatea Gura Suții, care vineri nu s-a mai întors acasă, a fost găsită duminică, moartă. Mihaela Adriana Fieraru a dispărut pe drumul de la școală către casă, trupul său, cu urme de violență, fiind găsit în niște tufișuri în afara localității. Ambasada Olandei a reacționat, ieri, exprimându-și regretul și anunțând că autoritățile din ambele țări sunt în contact direct pe acest subiect.

Psiholog criminalist: A urmărit fata ca un animal sălbatic

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a declarat, pentru Mediafax, că ucigașul este pedofil, „fără discuție”, care și-a urmărit victima precum un animal sălbatic. Cel mai probabil, spune Butoi, criminalul și-a ademenit victima oferindu-i ceva care a încântat-o. „Făptuitorul este un pedofil, fără discuție, bio-instinctual, structurat către prădarea copiilor. A urmărit fata, așa cum fac și animalele sălbatice, în continuă adulmecare a prăzii. Probabil, ca în multe cazuri, pedofilul a ademenit fata oferindu-i ceva, cu care a putut să o încânte, dar acestea sunt presupuneri. Acest om mai are fapte de pedofilie făcute, și sigur și pe teritoriul României”, a declarat Tudorel Butoi, psiholog criminalist. Potrivit specialistului, pedofilii își pândesc victimele în general în jurul școlilor și al locurilor de școală. „Când începe școala, acești pedofili mișună în jurul școlilor. Mișună în preajma locurilor de joacă, pe drumul înspre și dinspre școală. În experiența mea, numai astfel de cazuri am întâlnit, iar supravegherea trebuie făcută cel mai mult în astfel de zone criminogene”, mai explică Tudorel Butoi. Psihologul criminalist îi sfătuiește pe părinți să-și supravegheze mai mult copiii, mai ales pe cei mai mici, vulnerabili în fața unor situații precum cea din Dâmbovița.

General american: Rusia trasează o nouă “cortină de fier” prin Marea Neagră

 “Ceea ce a făcut Rusia în Crimeea s-ar putea extinde și în Odesa, de aceea aliații noștrii români sunt atât de îngrijorați”, spune un fost comandant al trupelor terestre americane în Europa

Rusia încearcă să ridice o nouă “cortină de fier”, care trece prin Marea Neagră, cu România, Turcia, Bulgaria, pe de o parte, și cu Georgia, Ucraina și Republica Moldova, pe de altă parte, pentru a-și putea folosi forța împotriva țărilor care nu fac parte din Organizația Tratatului Nord-Atlantic (NATO), a declarat generalul în rezervă american Ben Hodges, care între 2014 și 2017 a fost comandant al Forțelor terestre americane în Europa. De aceea, în opinia sa, este necesar ca NATO să-și sporească prezența în Marea Neagră pentru ca ea să dispună de mai multe posibilități de a asigura libertatea de navigație, de a proteja Alianța, precum și de a descuraja Rusia de la acțiuni agresive împotriva “partenerilor noștri”. În acest interviu acordat presei din Ucraina, generalul american și-a exprimat preocuparea față de situația legată de Odesa. “Ceea ce a făcut Rusia în Crimeea s-ar putea extinde și în Odesa” (sud-vestul Ucrainei), a spus el. “Atunci când noi anunțăm locul unor viitoare exerciții (în Marea Neagră), ei (rușii) închid accesul spre aceste zone. Aceasta reprezintă o formă de blocadă temporară împotriva Odesei. Nu este o întâmplare. De aceea, România și alți aliați ai noștri sunt atât de îngrijorați”, a afirmat Ben Hodges, subliniind importanța ca Ucraina să-și construiască o flotă modernă.

Un război iminent între Ucraina și Rusia, puțin probabil

“Pe măsură ce Ucraina continuă să se modernizeze, continuă programul său de reformă în domeniul apărării, ar trebui să se gândească și la dispozitive fără pilot. Un fel de drone, însă pentru activități maritime: drone subacvatice și de suprafață care să ajute în activități de recunoaștere, care să urmărească navele de suprafață și submarinele”, a menționat fostul comandant. Potrivit acestuia, Kievul poate face multe lucruri pentru securitatea la Marea Neagră, cum ar fi schimbul de informații cu România, Georgia și SUA. “Este foarte important să fim foarte preciși în semnalele trimise Kremlinului: suntem pregătiți și prezenți în regiunea Mării Negre. Și trebuie să acționăm împreună”, a afirmat Ben Hodges, subliniind că numai printr-o colaborare între statele riverane se poate securiza zona Mării Negre. “Nicio națiune nu o poate face singură. Doar o Alianță, plus partenerii, cu o rețea comună, printr-o coordonare a serviciilor de informații și a acțiunilor țărilor riverane” poate realiza acest obiectiv, a apreciat el. În același timp, generalul a respins scenariul unui război la scară largă între Rusia și Ucraina în viitorul apropiat. “La ora actuală, sunt puțin probabile atacuri la scară mare din partea rușilor și avansarea lor pentru a captura mai multe teritorii în Ucraina sau vreun atac al Kievului pentru a recupera Donbasul”, a apreciat generalul american, potrivit căruia Kremlinul este foarte mulțumit de ceea ce a obținut: a capturat Crimeea, iar comunitatea internațională nu poate se pare să facă nimic în această privință.

Liberalii i-ar fi convins pe oamenii lui Tăriceanu să voteze moțiunea

n moțiunea de cenzură va fi depusă pe 30 septembrie, spun liberalii

Ludovic Orban le-a transmis liberalilor, ieri, că are promisiunea a 22 de voturi de la ALDE la moțiunea de cenzură, au declarat surse din partid. Liderul PNL le-a mai spus că moțiunea va fi depusă pe 30 septembrie. Acesta le-a explicat colegilor, în reuniunea BEX al PNL de luni, că vor mai fi discuții cu minoritățile și cu mai mulți parlamentari de la PSD. Ludovic Orban a adăugat că moțiunea de cenzură va fi depusă pe 30 septembrie, iar dacă ALDE votează pentru demers, atunci moțiunea va trece. Liberalii au purtat săptămânile acestea negocieri cu partidele politice în vederea susținerii moțiunii de cenzură. PNL vrea să aibă cel puțin 233 de semnături strânse la moțiunea de cenzură pentru a asigura că aceasta va fi adoptată.

 

Ce condiție pune PMP

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat ieri că toți senatorii și deputații PMP au semnat moțiunea de cenzură, el precizând că susținerea pentru viitorul guvern este condiționată de înființarea unui minister pentru Relația cu Republica Moldova. “Am discutat și cu domnul președinte Orban (PNL - n.r.) și cu ceilalți lideri de partid, legat de moțiune. Moțiunea intră în linie dreaptă. Toți parlamentarii, senatorii și deputații PMP, au semnat moțiunea, susținem că este momentul potrivit ca România să aibă un nou guvern, un nou prim-ministru, fie el și pentru un an de zile doar, într-un guvern provizoriu până la alegerile generale care vor avea loc anul viitor, alegerile parlamentare, iar condiția ca PMP să participe la o eventuală majoritate guvernamentală, într-un eventual Cabinet, este ca statul român în acord cu Rezoluția adoptată de Parlamentul European să aibă curajul să înființeze un minister pentru Relația cu Republica Moldova. Credem că avem suficientă expertiză și ne dorim ca guvernele viitoare ale României să nu mai aibă rețineri în a aborda cu mai mult curaj această chestiune ce ține de interesul național al României”, a precizat Eugen Tomac. El a reiterat că PMP va susține “orice guvern”, fie făcând parte din el, fie prin sprijin parlamentar, însă condiția este aceea a înființării Ministerului pentru Relația cu Republica Moldova. “Vorbim de relația statului român cu 4 milioane de români, parte dintre ei deznaționalizați, dar există toate premisele și există precedent și în Europa și nu numai prin care se creează asemenea structuri la nivel guvernamental care urmăresc implementarea unor politici de apropiere a celui de-al doilea stat românesc de România”, a subliniat Tomac.

Începe campania de vaccinare antigripală gratuită

Ministerul Sănătății (MS) anunță că începe campania de vaccinare antigripală gratuită, din sezonul epidemic 2019-2020, fiind achiziționate 1,5 milioane de doze de vaccin, cu circa 200.000 în plus față de anul trecut. Primele 50.000 de doze de vaccin au ajuns deja în județe, urmând a fi folosite pentru imunizarea personalului medical, iar celelalte doze vor fi distribuite din a doua parte a lunii octombrie. Campania de vaccinare a Ministerului Sănătății se derulează prin cabinetele medicilor de familie și unitățile sanitare cu paturi și vizează reducerea îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Astfel, vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide. Din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite și celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă și vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie. Ministerul Sănătății reamintește populației că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă. Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în sezonul 2018-2019 au fost înregistrate 199 de decese confirmate cu virus gripal. Epidemia de gripă a fost declarată în 30 ianuarie, când erau confirmate 54 de decese provocate de gripă.

Vremea se răcește în toată țara în aceste zile

Vremea se răcește în toată țara în această săptămână, când sunt așteptate valori sub cele normale în această perioadă din an și vor fi variații de temperatură de la o zi la alta. După 28 septembrie se încălzește ușor, iar maximele vor fi, în general, între 20-23 de grade, potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni transmise luni de către meteorologi. În Moldova, deși vor avea ușoare variații de la o zi la alta, valorile de temperatură se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an, cu maxime de 18-22 de grade, mai rece urmând să fie în 27 septembrie. Minimele nocturne vor fi în general ușor mai mari față de mediile multianuale - 8-12 grade. După o ușoară creștere de temperatură prognozată pentru perioada 28 septembrie – 2 octombrie, este estimată o răcire a vremii spre sfârșitul intervalului. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 25-27 septembrie și în data de 30 septembrie.

Mario Iorgulescu, transferat în străinătate fără știrea procurorilor

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au solicitat ieri conducerii Spitalului Elias să precizeze care au fost pașii procedurali făcuți în luarea deciziei ca Mario Iorgulescu să fie transferat în străinătate, au declarat pentru site-ul G4Media.ro surse judiciare.vPotrivit surselor citate, procurorii au fost informați, telefonic, abia luni dimineață, după scoaterea lui Iorgulescu jr. din țară, despre acest lucru. Mai mult, anchetatorii au intenționat audierea lui Mario Iorgulescu joia trecută pentru a-l putea pune sub învinuire pentru omor, dar medicii de la Spitalul Elias s-au opus, susținând că starea medicală a pacientului nu permite acest lucru. Potrivit surselor citate, după punerea sub învinuire, procurorii ar fi putut lua și măsuri preventive împotriva suspectului, precum interdicția de părăsire a țării. Mario Iorgulescu, autorul accidentului în care a murit un tânăr de 24 de ani, a fost scos din țară de familie ieri dimineață și dus la tratament într-un stat memmbru UE, în ciuda recomandărilor doctorilor de la Spitalul Elias, arată un comunicat al spitalului bucureștean unde a fost internat fiul lui Gino Iorgulescu. Mario Iorgulescu era băut și drogat în momentul în care a produs accidentul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.