Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Blue Air: Un pasager a fost imobilizat în timpul zborului

Ziarul de Vrancea
28 mar 2018 918 vizualizări

Compania aeriană Blue Air a anunțat ieri că echipajul unui avion care circula pe ruta Birmingham-București a fost nevoit să imobilizeze un pasager care a avut un comportament neadecvat.

”În timpul zborului Blue Air, ce a decolat, pe 27 martie, de pe Aeroportul Birmingham la ora locală 17.42 și a aterizat, conform programului de zbor, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București la ora locală 22.24, unul dintre pasageri a exprimat un comportament neadecvat, cu semne de nervozitate și limbaj incoerent”, se arată în comunicat. Respectând procedurile, comandantul aeronavei a anunțat autoritățile de pe aeroportul Henri Coandă. În tot acest timp, pasagerul nu a dat semne de violență față de echipaj, ori alți pasageri, potrivit companiei. ”Întrucât comportamentul pasagerului în vârstă de 27 de ani a continuat să se deterioreze și respectând procedurile în vigoare, echipajul a decis imobilizarea și plasarea lui în partea din spate a cabinei. Pasagerul nu a opus rezistență, nu a existat panică la bord în niciun moment, întreaga situație fiind gestionată cu maxim de profesionalism de echipajul nostru experimentat și bine pregătit”, se arată în comunicat.

Avocat: Un medic din Costa Rica i-a recomandat Elenei Udrea odihnă absolută

Instanța supremă a programat pentru termenul de miercuri al procesului audierea a trei martori în dosarul "Gala Bute", în care Elena Udrea a fost condamnată în primă instanță la 6 ani închisoare. Elena Udrea nu a venit la proces, iar avocații ei au confirmat că se află în Costa Rica. Apărătorii au cerut amânarea judecării dosarului, susținând că Udrea vrea să fie prezentă și să pună întrebări martorilor. Avocatul Alexandru Chiciu a depus trei înscrisuri medicale emise de un doctor din Costa Rica, în care recomandă "odihnă absolută" pentru fostul ministru.

"Depun trei înscrisuri traduse de un traducător autorizat, transmise de Elena Udrea. Primul înscris este din 22 februarie și prezintă tabloul medical al acesteia. Medicul din Costa Rica face parte din Colegiul Medicilor din această țară. Al doilea înscris este din 24 februarie. Cel de al treilea este din 13 martie 2018, care centralizează situația medicală. Medicul dispune odihnă absolută pentru Elena Udrea. Clienta mea este în imposibilitate obiectivă de a se prezenta. Ea vrea să fie prezentă la audierea martorilor. Solicitarea apărării este de amânare a audierii martorilor la un termen viitor, când domnia sa se va prezenta la proces, dacă starea de sănătate îi va permite", a spus avocatul. Judecătorii nu au fost de acord cu amânarea dosarului, iar procesul a continuat cu audierea martorilor, printre care se află și Sorin Munteanu, fost secretar de stat în Ministerul Turismului. În luna februarie, Elena Udrea a anunțat că este însărcinată și va avea gemeni. Ea se află în Costa Rica, acolo unde este și fosta șefă a DIICOT, Alina Bica. Elena Udrea a fost condamnată de ÎCCJ, pe 29 martie 2017, la șase ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute" pentru luare de mită și abuz în serviciu. ÎCCJ a mai decis ca fostul ministru să plătească aproape 3 milioane euro despăgubiri. Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea. Anchetatorii spun că sumele obținute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri și servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (organizația București a PDL și Rudel Obreja).

Ministrul Sănătății: Agenția Națională de Transplant nu mai funcționează

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a subliniat ieri că poartă discuții privind soarta Agenției Naționale de Transplant, despre care spune că nu mai funcționează, însă nu dorește să ia o decizie în urma unor analize „sumare”. În opinia sa, fiecare ministru a făcut ce a putut. „Nu poți să iei niște decizii în urma unor analize sumare. De trei săptămâni discut despre ce ar trebui să se întâmple la Agenția Națională de Transplant, care este evident că nu mai funcționează în acest moment. Nu cred că o decizie luată în urma unui impuls poate face bine”, a declarat Pintea miercuri. Ea a punctat: „Va trebui să repornim această activitate. În România, de la începutul anului, au fost făcute șapte proceduri de transplant. Este inadmisibil. Voi avea discuții la Budapesta și Hanovra”.Despre proiectul celor trei spitale regionale, Sorina Pintea a spus: „Depunerea documentelor prezintă unele întârzieri, dar acestea, în mare parte au fost recuperate. Eu, în trimestrul patru, am convingerea că studiile de fezabilitate vor fi aprobate și depuse la Bruxelles”. „Am aflat, discutând cu colegii din alte țări că, dacă reușim implementarea acestui proiect - cele trei spitale - cred că suntem singura țară din Europa care implementează asta”, a adăugat ea.

Parlamentarii PSD și ALDE au făcut zid în jurul aleșilor incompatibili

Plenul Camerei Deputaților a respins ieri cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a proiectului de lege privind încetarea interdicțiilor pentru parlamentarii aflați în conflict de interese în perioada 2007 - 2013. Cererea de reexaminare a fost respinsă de deputați cu 172 de voturi "pentru", 85 "împotrivă" și 4 abțineri. În urma respingerii cererii de reexaminare, proiectul de lege rămâne neschimbat, așa cum a fost votat anterior în Camera Deputaților și Senat. Potrivit proiectului, "interdicțiile aplicate persoanelor care au avut calitatea de senator și/sau deputat în oricare dintre mandatele cuprinse în perioada 2007 - 2013 în temeiul articolului 25 pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenția Națională de Integritate și care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese în exercitarea oricăruia dintre mandatele de senator și/sau deputat în perioada 2007 - 2013, până la intrarea în vigoare a Legii 219/2013 pentru modificarea și completarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, încetează de drept". Președintele Klaus Iohannis a trimis legea Parlamentului pentru reexaminare în urmă cu câteva săptămâni, afirmând că, prin adoptarea acestei legi, este pusă în discuție respectarea angajamentelor asumate de România în calitate de membru al Uniunii Europene. Camera Deputaților este prima sesizată în cazul acestei cereri de reexaminare, iar Senatul este for decizional.

Senator PSD, surprins când se uita la poze sexy, în preajma Patriarhului și a principesei Margareta

În plenul Parlamentului, cu ocazia ședinței dedicate unirii cu Moldova, la care au participat Patriarhul Daniel și custodele Coroanei, Margareta, senatorul PSD de Sibiu, Viorel Arcaș, a fost surprins de reporterii Kanal D uitându-se pe câteva poze/filmulețe sexy. Întrebat despre acest subiect, politicianul a explicat că l-a primit de la un coleg, a deschis să vadă ce este, iar apoi l-a închis. Acesta este fost șef al Comisiei de Buget – Finanțe și în trecut luat în calcul pentru postul de ministru al Finanțelor. “Pentru mine, propunerea este ca o mulțumire pentru întreaga activitate depusă“, a declara acesta înainte să piardă nominalizarea. Senatorul PSD are o avere impresionantă. Deține cinci terenuri, patru case, două autoturisme, un Audi din 2006 și un Mercedes din 2000. El are acțiuni sau părți sociale inclusiv la Transgaz, BCR, Automecanica, SIF 4 Muntenia sau Erste Bank Austria.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 120

O fetiță de patru ani din municipiul Arad a decedat, ieri, într-un spital din Timișoara, din cauza complicațiilor cauzate de virusul gripal de tip A, copila având afecțiuni preexistente, cea mai gravă dintre acestea fiind hidrocefalia, în timp ce nu era nici vaccinată. Acesta este al șaptelea deces cauzat de gripă în județul Arad, însă primul în care este vorba de un copil, restul victimelor fiind pacienți de peste 60 de ani. În toate cazurile, gripa a cauza complicații din cauză că pacienții aveau diverse afecțiuni cronice. Niciunul dintre pacienții care a avut gripă și a decedat nu fusese vaccinat. La nivel național, numărul deceselor a ajuns la 120.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.