Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Bătrân de 90 de ani, bătut și tâlhărit pe stradă de un bărbat și o femeie

Ziarul de Vrancea
1 apr 2018 975 vizualizări

Un bătrân de 90 ani, din Galați, a ajuns, ieri, la Spitalul Județean de Urgență, după ce a fost agresat pe stradă de un bărbat și o femeie, care l-au deposedat de mai multe bunuri și de bani, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Locală Galați.

Potrivit sursei citate, un polițist local, în timp ce se deplasa spre domiciliu, după efectuarea programului de muncă, a observat, în zona unui restaurant din centrul municipiului Galați, un vârstnic care susținea că a fost victima unei agresiuni, prezentând urme vizibile de sângerare în zona capului. Ulterior, la fața locului s-a deplasat un echipaj de polițiști locali, care a reținut o femeie de 23 ani și un bărbat de 48 de ani, ambii din Galați. Cei doi au fost duși la secția de poliție, unde a ajuns și victima, care a identificat femeia ca fiind una dintre persoanele care l-au agresat și deposedat de bunuri și suma de 300 euro și 100 lei, a precizat sursa citată. Bătrânul a fost transportat la spital, iar cele două persoane care l-au agresat au fost predate Secției 1 Poliție, pentru continuarea cercetărilor

Daniel Morar: “I-am spus Codruței Kovesi că nu agreez protocolul cu SRI”

Daniel Morar, judecător constituțional și fost sef al DNA, susține că în perioada în care a condus Direcția Anticorupție nu a fost aplicat protocolul de colaborare încheiat între Parchetul General și SRI. „La începutul anului 2009, am primit, în calitate de procuror șef al DNA, spre conformare, sub forma unui document clasificat, protocolul de colaborare încheiat între PÎCCJ și SRI. Este vorba de documentul care a fost declasificat și care a apărut în spațiul public săptămâna trecută. La acel moment, după studierea acestuia, am avut o discuție telefonică cu doamna procuror general, Laura Codruța Kovesi, ocazie cu care i-am spus că eu nu agreez un asemenea protocol în condițiile în care prin acesta se adaugă la Codul de procedură penală, iar unele dispoziții sunt chiar contrare legii. Mi-a spus că aceasta este decizia luată și că protocolul trebuie respectat. I-am răspuns că nici procurorii DNA și nici eu nu vom respecta și nu vom aplica acest protocol”, afirmă Daniel Morar, într-un interviu acordat Sorinei Matei și publicat pe blogul acesteia. El spune ca nu a adus la cunoștința procurorilor din DNA acest document, „dispunând doar arhivarea acestuia la Compartimentul de documente clasificate din cadrul instituției”. Daniel Morar mai susține că, atât timp cât a condus DNA, „nu au existat echipe comune de lucru cu SRI în activitatea de cercetare penală, acest lucru nefiind posibil, întrucât ofițerii din cadrul SRI nu aveau, potrivit legii, atribuții de cercetare penală”. Acest interviu vine după ce Protocolul de colaborare încheiat în anul 2009 între Serviciul Român de Informații și Parchetul General a fost făcut public vineri, fiind publicat pe site-ul SRI.Protocolul, care este semnat de prim-adjunctul procurorului general Tiberiu Nițu  si de prim-adjunctul directorului SRI Florian Coldea, prevede „constituirea de echipe operative comune care să acționeze în baza unor planuri de acțiune pentru exercitarea competențelor specifice ale părților, în vederea documentării faptelor”.

Voiculescu: 30.000 de persoane s-au înscris “virtual” în partidul lui Cioloș

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu,  a scris, ieri dimineață, pe Facebook, că în primele 48 de ore de la anunțarea depunerii actelor pentru noul partid, aproape 30.000 de persoane s-au înscris ca susținători ai RO^. Dintre aceștia, aproape 17.000 și-au declarat dorința de a fi membri de îndată ce RO^ va primi confirmarea de înregistrare din partea Tribunalului București, mai arată Voiculescu, fondator al partidului “Mișcarea România Împreună”. "Miza principală pentru următorul an va fi asta: implicarea oamenilor buni, a celor care au stat deoparte până acum, în politică! Politica nu trebuie să fie o mocirlă. Politicianul nu trebuie să fie porc. Modul cum ne așezăm lucrurile #în țaraNoastră, pentru noi și pentru ceilalți - pentru că asta face politica - ar trebui să fie despre ce putem face noi, #împreună!", spune Vlad Voiculescu. Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că a depus la tribunal actele pentru înființarea partidului “Mișcarea România Împreună” (RO^), desprins din platforma civică România 100.

Scandal cu focuri de armă între două familii de țigani

Polițiștii din județul Giurgiu au intervenit, ieri, pentru aplanarea unui conflict izbucnit între două familii de romi din localitatea Clejani și în urma căruia două persoane au fost rănite. Primele date arată că în timpul scandalului au fost trase și focuri de armă. Conform reprezentanților Poliției Județene Giurgiu, autoritățile au fost solicitate prin numărul 112 să intervină în localitatea Clejani, pentru aplanarea unui conflict. Surse judiciare spun că scandalul a izbucnit între două familii de romi și nu se știe deocamdată motivul pentru care membrii celor două famili s-au luat la bătaie. În timpul conflictului au fost trase focuri de armă. În urma scandalului, două persoane au fost rănite și transportate la spital.

CJ Alba a plătit peste 11.000 de euro pentru 93 de postări pe Facebook și 67 pe Instagram

Consiliul Județean Alba a plătit 11.000 de euro pentru 93 de postări pe Facebook și 67 pe Instagram, în cinci luni, scrie publicația locală alba24.ro.

Astfel, CJ Alba a plătit 52.436 lei (fără TVA) unei firme care nici măcar nu are un site funcțional, pentru a gestiona conturile de pe rețelele de socializare ale instituției. Firma este înregistrată în Cluj și are ca obiect de activitate „Cercetare și dezvoltare în alte științe naturale și inginerie”. ”Administratorul firmei, Vasile Tămaș se pare că ar fi soțul unei angajate de la Primăria Alba Iulia”, scrie sursa citată. Potrivit „strategiei de comunicare” din caietul de sarcini, contractul a fost făcut pentru 3 postări pe săptămână pe facebook, instagram si twitter și 3 pe lună pe Pinterest.

Proiect PSD de încurajare a celor care vor să distrugă monumente istorice

Mai mulți deputați PSD au depus un proiect de lege prin care elimină din Legea construcțiilor prevederea potrivit căreia realizarea de lucrări de construcții sau consolidare fără autorizație asupra monumentelor istorice este infracțiune, pedepsită cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă. În expunerea de motive, semnată de deputații Florin Iordache și Ion Călin, se face referire la "decongestionarea instanțelor", având în vedere că aceste fapte ajung oricum să fie sancționate doar cu amendă "în proporție de 99%", dar și la cazurile de cetățeni care au vrut să își asfalteze un drum și li s-a întocmit dosar penal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.