Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Baronii PSD: “Vrem legile Justiției gata anul acesta!”

Ziarul de Vrancea
19 nov 2017 588 vizualizări

Toată lumea se aștepta ca în ședința Comitetului Executiv al PSD de vineri să aibă loc un vot de încredere pentru președintele Liviu Dragnea aflat sub asaltul procurorilor anticorupție. Lumea însă s-a mulțumit să-l susțină verbal pe șeful lor. De ce doar atât? Pentru că urgența baronilor PSD este alta: legile Justiției.

Surse convergente din cadrul partidului susțin pentru site-ul stiripesurse.ro că președintele Liviu Dragnea le-ar fi promis baronilor că legile Justiției vor fi trecute prin Parlament în această sesiune parlamentară. Au și ținut să treacă asta în mod expres în Rezoluția adotată în urma reuniunii, în care pe lângă înfierarea unui așa-zis ”stat paralel” se scrie negru pe alb că prioritatea este adoptarea pachetului de legi ale Justiției: ”PSD își manifestă susținerea totală a majorității parlamentare PSD-ALDE, pentru adoptarea pachetului de legi care să asigure reformarea sistemului de Justiție, conform deciziilor CCR și Directivelor Europene, care să garanteze stoparea abuzurilor și aplicarea acelorași principii de bază care guvernează actul de justiție în toate țările europene cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.”, se arată în Rezoluția Comitetului Executiv Național al PSD de la Băile Herculane.

Surse din cadrul PSD susțin că ceea ce i-a speriat pe baroni nu e ”Cazul Dragnea” unde problema este una asumată și mulți o pun pe seama rivalităților din trecut, ci pe seama ”problemei de la Iași”, acolo unde actualului președinte al CJ Iași, Maricel Popa, i s-a întocmit dosar penal pentru că prin acțiunea sa ”de stopare a unor asfaltangii de a prăpădi banul public”, a fost acuzat de procurorii anticorupție că ar fi obținut like-uri pe Facebook și simpatie populară.

Un român de la MIT lucrează la mașina care se repară singură

Un român participă la realizarea mașinilor viitorului. Un important producător auto din Italia a prezentat în Statele Unite un prototip de vehicul care se repară singur. Acesta este realizat în colaborare cu un laborator al Institutului de Tehnologie din Massachusetts, condus de românul Mircea Dincă.

Mașinile care se repară singure au fost până acum doar de domeniul filmelor SF. Un producător auto italian a adus însă tehnologia în prezent. Vehiculul se numește Terzo Millenio, adică al Treilea Mileniu, și este ceva absolut revoluționar, scrie realitatea.net. Super-bolidul este alimentat de patru motoare electrice. Acestea se vor alimenta însă din supercapacitori incluși în fibra de carbon din care este construită mașina, astfel că se poate spune că bateria face parte din caroserie. Iar cercetătorii de la MIT, Institutul de Tehnologie din Massachusetts, vor dezvolta o fibră de carbon care se repară singură în cazul apariției unor crăpături. Microcanalele din fibra de carbon vor conține elemente chimice care vor fi eliberate la apariția rupturilor pentru ca acestea să nu se extindă.

Daea, la Sibiu: Locul în care fluierul se aude și când tace și oamenii frumoși se văd și când nu există

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat, sâmbătă, la Sibiu, la lansarea Campaniei ”Alege oaia” apreciind că se află în locul cel mai potrivit, având în vedere numărul mare de oieri din județ și dragostea acestora pentru animale. ”Vă mulțumesc că mi-ați dat posibilitatea că mă întâlnesc cu dumneavoastră în locul în care fluierul se aude și când tace și oamenii frumoși se văd și când nu există”, le-a spus ministrul producătorilor din județ. Petre Daea a fost întâmpinat, sâmbătă, la Prefectura Sibiu, de bărbați îmbrăcați în costume populare care au cântat din fluier. Chiar și conducerea Prefecturii a fost îmbrăcată în costum popular, iar în sală au fost fete și băieți îmbrăcați în costume populare tradiționale din Mărginimea Sibiului.

Acuzații grave ale prințului Nicolae: Mi s-au dat bani de exil și ca să păstrez tăcerea

Acuzații fără precedent ale fostului principe Nicolae la adresa membrilor Casei Regale. Acesta vorbește despre jocuri de culise și bani dați de Casa Regală pentru a păstra tăcerea cu privire la evenimentele din ultimii 2 ani. Nicolae, fiul principesei Elena a rămas fără titlul de principe și scos din linia de succesiune la tron acum doi ani, din ordinul regelui Mihai. În comunicatul de presă, fostul principe Nicolae precizează că declarația din august 2015 referitoare la acceptul retragerii titlului nu a fost scrisă de el, mai mult, a refuzat să o semneze și până la acest moment este nesemnată. O altă precizare se referă la faptul că nu există nicio înțelegere sau un acord semnat referitor la plecarea sa definitivă din România și condiția de a nu se mai întoarce. Ultima discuție pe care a avut-o cu bunicul său, Regele Mihai, a fost în 2015. În ultimii doi ani, spune Nicolae, nu a avut niciun angajament sau apariții publice deoarece ar fi atras atenția oamenilor asupra unor jocuri de culise care trebuiau să rămână secrete. “Modestul sprijin financiar, oferit de Casa Regală din care tocmai fusesem exclus, mi-a fost oferit pentru a mă putea descurca câteva luni, în situația în care eram nevoit să-mi readun viața într-o altă țară și cu alte coordonate. Din păcate, realizez acum că mi se oferiseră acești bani din cu totul alt motiv. Nu era un ajutor de vreun fel, ci prețul pentru exilul, tăcerea și îndepărtarea mea”, a scris fostul principe.

Un preot, găsit spânzurat în curtea casei. Cum va fi înmormântat

Preotul din satul Grindeni, comuna Ostroveni, din judetul Dolj, în vârstă de 40 de ani, a fost găsit, sâmbătă dimineața, spânzurat în curtea locuinței sale. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Cătălin Dochia, bărbatul a lăsat un bilet de adio în care spune că îi pare rău pentru gestul făcut.

"Sâmbătă dimineața, a fost văzut de un cetățean atârnând într-un nuc și a sunat la 112, a fost anunțată Poliția, care a constatat decesul. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului din Bechet și s-a deschis dosar penal în baza articolul 192 Cod penal - ucidere din culpă, sinucidere. Nu sunt suspiciuni", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei, preotul avea un comportament normal, era un părinte bun și nu a dat semne că ar avea nevoie de sprijin: "Este o situație mai mult decât regretabilă și ne rugăm pentru familia părintelui să îi ajute Dumnezeu să depășească momentul acesta greu din viața lor. Părintele avea un comportament normal, era un părinte bun și nu a dat semne că ar avea nevoie de sprijin, avea duhovnic, se spovedea", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei, Ioniță Apostolache. El a precizat că la înmormântarea preotului care s-a sinucis nu se vor împlini rânduielile creștinești, pentru că se aplică regula generală în astfel de cazuri.

Preotul avea doi copii. Potrivit unor surse citate de adevarul.ro, bărbatul ar fi avut o relație proastă cu soția lui.

PNL: Avem semnale că moțiunea de cenzură va fi votată și de parlamentari ai PSD

Deputatul clujean Adrian Oros, vicepreședinte al PNL, a declarat duminică, într-o conferință de presă la Cluj, că are semnale potrivit cărora moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose va fi votată și de parlamentari din PSD.

"PNL a depus vineri moțiunea de cenzură al cărei text se va citi luni în Parlament, după care se va stabili data când va avea loc votul. Am depus acum moțiunea pentru că, de 3-4 luni, guvernarea nu are legitimitate, a câștigat pe promisiuni mincinoase care nu pot fi onorate. Preocupările principale ale Guvernului sunt de a acoperi prin șmecherii fiscale o parte din promisounile electorale și de a reforma justiția, astfel încât unii lideri ai coaliției PSD—ALDE să scape de dosarele penale. Avem semnale că moțiunea de cenzură va fi votată și de o parte din parlamentarii PSD care au curajul să ridice capul și vor vota alături de noi. În mod individual s-au purtat discuții cu parlamentari ai PSD care sunt nemulțumiți de Liviu Dragnea și care își dau seama că partidul are o problemă de imagine din cauza problemelor penale ale lui Dragnea", a menționat Adrian Oros. El a mai spus că textul moțiunii va fi citit de reprezentații PNL și în fața Prefecturii Cluj. "Luni, la ora 18,00 când se va citi moțiunea de cenzură în Parlament, se va citi o sinteză din textul moțiunii și în fața prefecturilor din țară", a mai precizat vicepreședintele PNL.

 Baronii PSD: “Vrem legile Justiției gata anul acesta!”  Toată lumea se aștepta ca în ședința Comitetului Executiv al PSD de vineri să aibă loc un vot de încredere pentru președintele Liviu Dragnea aflat sub asaltul procurorilor anticorupție. Lumea însă s-a mulțumit să-l susțină verbal pe șeful lor. De ce doar atât? Pentru că urgența baronilor PSD este alta: legile Justiției.  Surse convergente din cadrul partidului susțin pentru site-ul stiripesurse.ro că președintele Liviu Dragnea le-ar fi promis baronilor că legile Justiției vor fi trecute prin Parlament în această sesiune parlamentară. Au și ținut să treacă asta în mod expres în Rezoluția adotată în urma reuniunii, în care pe lângă înfierarea unui așa-zis ”stat paralel” se scrie negru pe alb că prioritatea este adoptarea pachetului de legi ale Justiției: ”PSD își manifestă susținerea totală a majorității parlamentare PSD-ALDE, pentru adoptarea pachetului de legi care să asigure reformarea sistemului de Justiție, conform deciziilor CCR și Directivelor Europene, care să garanteze stoparea abuzurilor și aplicarea acelorași principii de bază care guvernează actul de justiție în toate țările europene cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.”, se arată în Rezoluția Comitetului Executiv Național al PSD de la Băile Herculane.  Surse din cadrul PSD susțin că ceea ce i-a speriat pe baroni nu e ”Cazul Dragnea” unde problema este una asumată și mulți o pun pe seama rivalităților din trecut, ci pe seama ”problemei de la Iași”, acolo unde actualului președinte al CJ Iași, Maricel Popa, i s-a întocmit dosar penal pentru că prin acțiunea sa ”de stopare a unor asfaltangii de a prăpădi banul public”, a fost acuzat de procurorii anticorupție că ar fi obținut like-uri pe Facebook și simpatie populară.  Un român de la MIT lucrează la mașina care se repară singură  Un român participă la realizarea mașinilor viitorului. Un important producător auto din Italia a prezentat în Statele Unite un prototip de vehicul care se repară singur. Acesta este realizat în colaborare cu un laborator al Institutului de Tehnologie din Massachusetts, condus de românul Mircea Dincă.  Mașinile care se repară singure au fost până acum doar de domeniul filmelor SF. Un producător auto italian a adus însă tehnologia în prezent. Vehiculul se numește Terzo Millenio, adică al Treilea Mileniu, și este ceva absolut revoluționar, scrie realitatea.net. Super-bolidul este alimentat de patru motoare electrice. Acestea se vor alimenta însă din supercapacitori incluși în fibra de carbon din care este construită mașina, astfel că se poate spune că bateria face parte din caroserie. Iar cercetătorii de la MIT, Institutul de Tehnologie din Massachusetts, vor dezvolta o fibră de carbon care se repară singură în cazul apariției unor crăpături. Microcanalele din fibra de carbon vor conține elemente chimice care vor fi eliberate la apariția rupturilor pentru ca acestea să nu se extindă.  Daea, la Sibiu: Locul în care fluierul se aude și când tace și oamenii frumoși se văd și când nu există  Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat, sâmbătă, la Sibiu, la lansarea Campaniei ”Alege oaia” apreciind că se află în locul cel mai potrivit, având în vedere numărul mare de oieri din județ și dragostea acestora pentru animale. ”Vă mulțumesc că mi-ați dat posibilitatea că mă întâlnesc cu dumneavoastră în locul în care fluierul se aude și când tace și oamenii frumoși se văd și când nu există”, le-a spus ministrul producătorilor din județ. Petre Daea a fost întâmpinat, sâmbătă, la Prefectura Sibiu, de bărbați îmbrăcați în costume populare care au cântat din fluier. Chiar și conducerea Prefecturii a fost îmbrăcată în costum popular, iar în sală au fost fete și băieți îmbrăcați în costume populare tradiționale din Mărginimea Sibiului.  Acuzații grave ale “prințului” Nicolae: Mi s-au dat bani de exil și ca să păstrez tăcerea  Acuzații fără precedent ale fostului principe Nicolae la adresa membrilor Casei Regale. Acesta vorbește despre jocuri de culise și bani dați de Casa Regală pentru a păstra tăcerea cu privire la evenimentele din ultimii 2 ani. Nicolae, fiul principesei Elena a rămas fără titlul de principe și scos din linia de succesiune la tron acum doi ani, din ordinul regelui Mihai. În comunicatul de presă, fostul principe Nicolae precizează că declarația din august 2015 referitoare la acceptul retragerii titlului nu a fost scrisă de el, mai mult, a refuzat să o semneze și până la acest moment este nesemnată. O altă precizare se referă la faptul că nu există nicio înțelegere sau un acord semnat referitor la plecarea sa definitivă din România și condiția de a nu se mai întoarce. Ultima discuție pe care a avut-o cu bunicul său, Regele Mihai, a fost în 2015. În ultimii doi ani, spune Nicolae, nu a avut niciun angajament sau apariții publice deoarece ar fi atras atenția oamenilor asupra unor jocuri de culise care trebuiau să rămână secrete. “Modestul sprijin financiar, oferit de Casa Regală din care tocmai fusesem exclus, mi-a fost oferit pentru a mă putea descurca câteva luni, în situația în care eram nevoit să-mi readun viața într-o altă țară și cu alte coordonate. Din păcate, realizez acum că mi se oferiseră acești bani din cu totul alt motiv. Nu era un ajutor de vreun fel, ci prețul pentru exilul, tăcerea și îndepărtarea mea”, a scris fostul principe.  Un preot, găsit spânzurat în curtea casei. Cum va fi înmormântat  Preotul din satul Grindeni, comuna Ostroveni, din judetul Dolj, în vârstă de 40 de ani, a fost găsit, sâmbătă dimineața, spânzurat în curtea locuinței sale. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Cătălin Dochia, bărbatul a lăsat un bilet de adio în care spune că îi pare rău pentru gestul făcut.  "Sâmbătă dimineața, a fost văzut de un cetățean atârnând într-un nuc și a sunat la 112, a fost anunțată Poliția, care a constatat decesul. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului din Bechet și s-a deschis dosar penal în baza articolul 192 Cod penal - ucidere din culpă, sinucidere. Nu sunt suspiciuni", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.  Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei, preotul avea un comportament normal, era un părinte bun și nu a dat semne că ar avea nevoie de sprijin: "Este o situație mai mult decât regretabilă și ne rugăm pentru familia părintelui să îi ajute Dumnezeu să depășească momentul acesta greu din viața lor. Părintele avea un comportament normal, era un părinte bun și nu a dat semne că ar avea nevoie de sprijin, avea duhovnic, se spovedea", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei, Ioniță Apostolache. El a precizat că la înmormântarea preotului care s-a sinucis nu se vor împlini rânduielile creștinești, pentru că se aplică regula generală în astfel de cazuri.  Preotul avea doi copii. Potrivit unor surse citate de adevarul.ro, bărbatul ar fi avut o relație proastă cu soția lui.  PNL: Avem semnale că moțiunea de cenzură va fi votată și de parlamentari ai PSD  Deputatul clujean Adrian Oros, vicepreședinte al PNL, a declarat duminică, într-o conferință de presă la Cluj, că are semnale potrivit cărora moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose va fi votată și de parlamentari din PSD.  "PNL a depus vineri moțiunea de cenzură al cărei text se va citi luni în Parlament, după care se va stabili data când va avea loc votul. Am depus acum moțiunea pentru că, de 3-4 luni, guvernarea nu are legitimitate, a câștigat pe promisiuni mincinoase care nu pot fi onorate. Preocupările principale ale Guvernului sunt de a acoperi prin șmecherii fiscale o parte din promisounile electorale și de a reforma justiția, astfel încât unii lideri ai coaliției PSD—ALDE să scape de dosarele penale. Avem semnale că moțiunea de cenzură va fi votată și de o parte din parlamentarii PSD care au curajul să ridice capul și vor vota alături de noi. În mod individual s-au purtat discuții cu parlamentari ai PSD care sunt nemulțumiți de Liviu Dragnea și care își dau seama că partidul are o problemă de imagine din cauza problemelor penale ale lui Dragnea", a menționat Adrian Oros. El a mai spus că textul moțiunii va fi citit de reprezentații PNL și în fața Prefecturii Cluj. "Luni, la ora 18,00 când se va citi moțiunea de cenzură în Parlament, se va citi o sinteză din textul moțiunii și în fața prefecturilor din țară", a mai precizat vicepreședintele PNL


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.