Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Atac concertat în PSD împotriva lui Dragnea?

Ziarul de Vrancea
14 aug 2018 596 vizualizări

Ecaterina Andronescu  a trimis o scrisoare deschisă către membrii PSD în care cere în mod deschis demisia lui Liviu Dragnea și a garniturii guvernamentale n un europarlamentar social-democrat cere excluderea partidului din grupul omolog european

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu face un apel către conducerea partidului "să nu dea foc țării și PSD" și cere ca Liviu Dragnea să se retragă din funcția de președinte al partidului, iar Guvernul - care "nu reprezintă nivelul și capacitatea profesioniștilor din partid și este expresia unei singure persoane " - să fie schimbat. "Să venim în cel mai scurt timp cu un prim-ministru și un guvern PSD de super profesioniști și să guvernăm țara, iar partidul are suficienți specialiști pentru un asemenea guvern. Pentru binele României și pentru binele PSD-ului, președintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate și maturitate și să facă un act de mare curaj și demnitate politică și să se retragă din fruntea partidului", spune Andronescu într-o scrisoare intitulată SOS PSD."Urgența și dramatismul acestor zile fierbinți de august, când ne aflăm deja în al 12-lea ceas, când încă mai putem face ceva pentru a ne salva ca țară și ca partid de la un dezastru major, spre care ne îndreptăm vertiginos, ca membru loial al PSD, ca profesor și ca cetățean al României, fac un apel cât se poate de responsabil la toți colegii factori de decizie în acest moment ai PSD, la toți cei care odată au ocupat asemenea poziții în PSD și la Președintele actual al PSD domnul Liviu Dragnea „să nu dăm foc" țării și PSD-ului", arată fostul ministru Ecaterina Andronescu într-o scrisoare adresată partidului și postată pe pagina sa de Facebook. Ea spune că ceea ce se întâmplă în acest moment în PSD și în țară nu este în regulă, s-a mers și s-a ajuns totuși prea departe, iar cei din PSD, ca partid de guvernare, vor trebui la un moment dat să deconteze absolut toate facturile acestei situații critice. "Nu ne putem ascunde tot timpul de responsabilitate și să dăm vina pe alții”, afirmă Andronescu. Ea mai spune că partidul a avut și are resurse umane de foarte mare calitate și specialiști adevărați, dar "din nefericire componența actualului guvern nu este expresia PSD-ului și nu reprezintă nivelul și capacitatea profesioniștilor din partid"."Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Văcăroiu, Năstase sau Ponta? Nu, în niciun caz. Acest guvern nu mă reprezintă nici pe mine, nici pe dumneavoastră, dragi colegi, nici PSD-ul, nici România. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este în regulă ", mai spune senatorul PSD. Andronescu le mai transmite colegilor săi din partid că dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, PSD va pierde guvernarea, iar partidul va ajunge la pământ.

Buzatu: Încearcă să scufunde barca PSD și se pune în slujba adversarilor

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat marți, pentru Mediafax, că senatorul social-democrat Ecaterina Andronescu s-a pus "în slujba adversarilor consacrați ai PSD" prin faptul că a cerut într-o scrisoare deschisă retragerea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului."Am înțeles că scrisoarea se cheamă «S.O.S PSD» și, imediat, foarte îngrijorat, m-am întrebat dacă dna Andronescu este pe mare, pentru că altminteri cred că erau niște formule mai bune de a comunica aceste gânduri în cadrul PSD, discutând cu colegii aceste aspecte, propunându-le ceva acelora cu care a colaborat și din partea cărora s-a bucurat de multă prețuire și apreciere. Nu sunt oameni în PSD care să nu respecte o persoană prestigioasă cum este dna Andronescu. Dar iată că și persoanele acestea cu un prestigiu foarte ridicat, care au onorat PSD cu funcții în Executiv, la un moment dat au niște ieșiri prin care se pun în slujba adversarilor recunoscuți ai PSD-ului și consacrați de multă vreme", a declarat liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Potrivit liderului PSD Vaslui, demersul lui Andronescu reprezintă o încercare de a "scufunda barca"."Până la urmă, oamenii pot să se exprime cum vor și nu putem să-i împiedicăm. Totuși, cred că ar fi bine ca aceia dintre oamenii care s-au remarcat în PSD de-a lungul timpului să nu fie chiar ei cei care să încerce să scufunde barca acum", a completat Buzatu despre scrisoarea fostului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu.

Cătălin Ivan cere excluderea PSD din grupul socialiștilor europeni

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a anunțat că la începutul sesiunii de toamnă a Parlamentului European va depune o solicitare de excludere a PSD din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D). El spune că va înainta conducerii Grupului un dosar complet cu "acțiunile acestui grup infracțional pus în apărarea corupților", afirmând că, dacă socialiștii europeni nu vor să se dezică de Liviu Dragnea și de partidul său, atunci alegerile din 2019 "nu sună bine deloc".  Europarlamentarul spune că a sperat timp de 15 ani că partidul va fi reformat, dar a decis să se angajeze în blocarea structurii "mafiote, antiromânești, antidemocratice și total aservite intereselor personale ale unui singur om". “După 15 ani de activitate politică, sperând permanent că va veni o generație care-l va reforma și care va impune un nou mod de a face politică în România, generație care a venit, dar nu a schimbat nimic, am decis să mă angajez total în blocarea acestei structuri mafiote, antiromânești, antidemocratice și total aservite intereselor personale ale unui singur om. O fac cu conștiință împăcată că am făcut tot ce a depins de mine, din interior, că să nu se anunga aici. Nu am putut din interior, am datoria de a face tot ce-mi stă în putere din afară să”, a mai completat el. În final, acesta afirmă că, dacă socialiștii europeni nu se dezic de Liviu Dragnea și de PSD, atunci "alegerile de anul viitor nu sună bine deloc".

Analist american: “E vremea să facem curat în România”

Tom Rogan, unul dintre cei mai cunoscuți analiști de orientare conservatoare din Statele Unite, sugerează că România ar trebui sancționată, la fel ca Rusia, din cauza politicienilor corupți.

Tom Rogan, care a fost analist pentru BBC, Sky News, CNN și Guardian, printre altele, susține în cel mai recent editorial al său publicat în săptămânalul conservator Washington Examiner că SUA ar trebui să aplice sancțiuni României. “Time to clean up Romania with sanctions (and hurt Putin’s influence, too)”, este titlul ales de jurnalistul american - “E vremea să facem curat în România cu sancțiuni (și să lovim și în influența lui Putin)”. „Statele Unite ar trebui să recunoscă că în România există o criză a domniei legii și să sancționeze politicienii români despre care se știe că sunt corupți. O astfel de acțiune ar reprezenta un pas măsurat care ar arăta că suntem alături de români în demersul lor de a cere o democrație mai onestă”, scrie Rogan.„Nevoia este reală. Confruntați cu recenta revocare a unui procuror anti-corupție, zeci de mii de cetățeni au ieșit în stradă ca să ceară schimbare. Unul dintre principalele motive de îngrijorare este revocarea Laurei Codruța Kovesi în iulie. Un procuror tânăr și energic, care și-a căpătat faima lovind în sistemul bine întărit al clasei cleptocratice, Kovesi a amenințat vechea ordine a nepotismului și corupției. Acum, că a plecat, cleptocrații și-au recăpătat încrederea în sine. Statele Unite ar trebui să susțină presiunile care deja există din partea UE și să fie alături de români. Nu e vorba doar de moralitate. Poziția geostrategică a României o face un aliat NATO important. O face, de asemenea, să fie vulnerabilă în mod special la rețelele cleptocratice folosite de Vladimir Putin pentru a își extinde influența.Timpul se scurge rapid. Un aliat democratic al Americii se confruntă cu o luptă pentru viitorul său și poporul șromânț are nevoie de sprijinul SUA”, conchide Rogan.Analistul american de origine britanică e cunoscut ca unul dintre cei mai înverșunați critici ai Kremlinului, el cerând într-un celebru editorial ca SUA să bombardeze recent inauguratul pod între Crimeea și Rusia continentală.

Guvernatorul Biosferei Delta Dunării: Mistreții și șacalii din Deltă vor fi uciși

Guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării, Mălin-Matei Mușetescu, spune că cei 1.200 de mistreți din Delta Dunării vor fi uciși din cauza pestei porcine africane, urmând să fie împușcați și șacalii din zona respectivă.  "La ora asta, situația e dramatică în Delta Dunării în ceea ce privește porcul mistreț. Dacă noi nu l-am omorî, eu vă garantez că în maxim trei luni de zile efectivele de porci mistreți, dacă nu ar mai veni nimic din afară, s-ar reduce probabil sub 10 la sută. Asta este o populație care este condamnată biologic", a afirmat guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării. El a precizat că, pe lângă mistreți vor fi uciși și șacalii din Deltă, acest animal fiind și el un transportor al virusului pestei porcine africane. "Nu zic că șacalul nu trebuie extras din teren, dar vă dau un exemplu să știți cum funcționează vectorii ăștia. Șacalul mănâncă din hoit, hoitul este infestat, el ia în aparatul digestiv virusul, virusul se duce în sânge, după care se duce în urină și în fecale. El este un transportor al acestui virus, fecale, urina infestează în primul rând solul. Acolo să zicem că vin alte animale care se infestează", a explicat Mălin-Matei Mușetescu. El a spus că un alt animal care poate răspândi pesta porcină africană este vaca. "Vaca trece printr-o zonă prin care au trecut 30 de mistreți, din care cinci sunt infestați și au lăsat fecalele în zonă, au infestat zona, inclusiv iarba. Vaca îngurgitează acea iarbă, o ingerează, intră în sistemul digestiv, la fel ca la șacal, virusul nu face diferența între șacal și vacă, vaca, prin fecale și urina infestează în egală măsură solul. Numai că vaca aia are o problemă. Vaca ajunge și la om în bătătură. Și atunci dacă mergem în terminologia epidemiologică avem vectori cu incidență mai mare și vectori cu incidență mai scăzută", a explicat guvernatorul Biosferei Delta Dunării.El consideră că, dacă doar se împușcă mistreți și șacali, nu se va rezolva problema pestei porcine și că trebuie limitată circulația animalelor domestice. El a declarat a numărat 5.700 de vaci aflate în libertate în Delta Dunării și soluția este ca acestea să fie duse într-o zonă îngrădită, de unde să nu mai poată pleca. De asemenea, guvernatorul a afirmat că în Delta Dunării se află 1.200 de mistreți care vor fi uciși, dar și 2.400 de șacali. El a spus că nu știe să mai fi fost vreodată Delta depopulată de mistreți, spunând totuși că numărul mare al acestora nu este benefic pentru zonă, întrucât mistreții distrug cuiburi de păsări și mănâncă puii.

Bărbatul care a furat pistolul jandarmeriței a fost prins. Arma nu a fost găsită

Bărbatul care a furat pistolul jandarmeriței agresate în Piața Victoriei a fost reținut ieri pentru 24 de ore pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tulburarea ordinii și liniștii publice, însă arma nu a fost găsită încă. În baza unei informații transmise de un cetățean polițiștilor de la IPJ Ifov a fost identificat bărbatul care apare în imaginile din momentul atacării femeii jandarm în timpul manifestațiilor din Piața Victoriei, de vineri seară.Potrivit unor surse judiciare, bărbatul a recunoscut că el este cel din imaginile promovate de Poliția Capitalei, însă a precizat că el ar fi lovit-o cel mai puțin pe femeia jandarm, subliniind totodată, că nu a furat arma. Tânărul de 32 de ani este muncitor necalificat, la o firmă, spun aceleași surse citate de Mediafax.Cercetările sunt continuate de către polițiști pentru a fi găsit pistolul, dar și pentru a fi depistați ceilalți bărbați care i-au lovit pe cei doi jandarmi la protestul din 10 august, unde au avut loc mai multe violențe.

“Spioana” româncă la Moscova: Așa-zisele dovezi sunt falsuri fabricate

Karina Țurcan, acuzată în Rusia de spionaj în favoarea României, afirmă, într-un interviu, că nu a avut acces la secrete ale statului rus, exprimând speranța că va avea parte de un proces deschis, relatează  site-ul Deschide.md.  "Nu văd motive pentru care procesul meu să fie unul închis, iar articolul din Codul Penal care mi se incriminează nu poate fi motiv pentru un proces închis. Eu nu am avut acces la secrete de stat. Sper că în cadrul unui proces deschis nevinovăția mea va fi vizibilă", a declarat Karina Țurcan.  "Anchetatorii refuză să-mi prezinte ce, cui și când am transmis, de aceea, eu consider că ceea ce ancheta numește dovezi sunt falsuri fabricate. Eu altă explicație nu găsesc", a adăugat Karina Țurcan.Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a cerut pe 8 august unei instanțe din Moscova prelungirea arestului preventiv pentru Karina Țurcan, o femeie originară din Republica Moldova care are și cetățenie română. Ea este acuzată de spionaj în favoarea Bucureștiului. 

Procuror militar: Jandarmii vor fi identificați după numărul de pe cască

Șeful Parchetului Militar, procurorul Ionel Corbu, a afirmat ieri că jandarmii care au participat la intervenția de vineri din Piața Victoriei pot fi identificați după numărul de pe cască. „Există modallități specifice de identificare, ei au un număr de identificare pe cască și am remarcat acest lucru, cunoaștem acest lucru și evident că mai devreme sau mai târziu îi vom identifica” a spus Corbu. Șeful Parchetului Militar a spus că nu se vor afla „sub incidență acuzațională” decât acei jandarmi care au încălcat ghidul elaborat de Jandarmerie pentru intervenții. El a precizat că până ieri la prânz nici Jandarmeria Română și nici MAI nu au pus la dispoziția anchetatorilor documentele solicitate privind pregătirea acțiunii de vineri și intervenția forțelor de ordine despre care a menționat că „sunt esențiale în lămurirea și decelarea anumitor aspecte care sunt în măsură să dovedească participarea punctuală  a unor ofițeri și subofițeri”.

Percheziții la doi minori din Prahova care ar fi spart site-ul PSD

Polițiștii au făcut percheziții la doi minori din Prahova, care ar fi spart site-urile web ale mai multor instituții publice, printre care cel al Poliției Locale Ploiești, al Forțelor Navale Române, al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor a Municipiului București, dar și cel al PSD. Tinerii ar fi încercat să spargă și site-ul Poliției Române și pe cel al Ministerului Afacerilor Interne. În locuințele celor doi au fost găsite mai multe sisteme informatice și mijloace de stocare a datelor informatice.Perchezițiile domiciliare au fost făcute luni, în Prahova. Potrivit DIICOT, cei doi minori au lansat atacuri informatice și au accesat ilegal mai multe site-uri web, atât ale unor instituții private, cât și ale unor instituții publice. Tinerii au spart și site-ul PSD-ului, afișând mesajul „De ce România trebuie condusă de penali? Vrem o Românie nouă! Domnule Dragnea, vă rugăm să nu mai creați legi după faptele comise!”, alături de link-ul către site-ul fărăpenali.ro.În unele cazuri, ei ar fi solicitat sume de bani, în monedă virtuală, pentru repararea site-urilor.

Opoziția cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a anunțat că liberalii, alături de USR și PMP, au depus ieri solicitarea privind convocarea Camerei Deputaților în sesiune extraordinară, pentru institurea unei Comisii de anchetă care să stabilească modul în care au intervenit forțele de ordine la protestul din 10 august. Ea a precizat că solicitarea privind convocarea sesiunii extraordinare a fost semnată atât de deputați ai PNL, cât și de deputați de la USR și PMP. Totodată, din rândul deputaților neafiliați au semnat Victor Ponta, Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin și Oana Bîzgan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.