Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Am trecut de 7.000 de cazuri pe zi Peste 1.000 de pacienți cu Covid sunt la ATI

Ziarul de Vrancea
21 sep 2021 667 vizualizări

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri 7.045 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 130 de persoane au decedat. La ATI sunt internați 1.037 de pacienți cu COVID-19, numărul lor fiind în creștere. 236 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 18 dintre ei fiind la ATI. Rata de infectare în București, unde sunt peste 1.000 de cazuri noi, a trecut de 3 la mie, ceea ce implică noi restricții și utilizarea certificatului digital.

În București sunt 1.044 de cazuri noi, în Timiș - 389, Cluj - 321, Constanța - 313, Ilfov - 307, Iași - 279, Dolj - 264, Prahova - 258, Suceava - 252, Maramureș - 200, Teleorman - 198, Brașov - 177, Arad - 170, Bacău, 168,Bistrița - Năsud -148, Galați - 134, Olt - 123, Botoșani, Vaslui - 118, Bihor, Satu Mare - 111, Alba - 103.Celelalte județe au sub 100 de cazuri noi. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este 2,23 la nivel național. Trei județe - Ilfov, Timiș, Satu Mare - și Capitala au acest indicator peste 3.

Dintre cele 130 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 la categoria de vârstă 50-59 ani, 24 la categoria de vârstă 60-69 ani, 48 la categoria de vârstă 70-79 ani și 43 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Cei doi pacienți decedați, din categoria de vârstă 20-29 de ani sunt: o persoană de sex feminin în vârstă de 22 de ani, din județul Caraș-Severin, vaccinată, care prezenta mai multe boli asociate grave; o persoană de sex feminin de 26 de ani, din județul Giurgiu, nevaccinată, care avea o afecțiune asociată.

Pacientul decedat din categoria de vârstă 30-39 de ani este o persoană de sex masculin, de 35 de ani, infectată în afara țării, nevaccinată, care prezenta afecțiuni asociate. Decesul a fost raportat de spitalul din Satu Mare.

126 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.724. Dintre acestea, 1.037 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 236 sunt minori, 218 fiind internați în secții și 18 la ATI.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 23.219 teste RT-PCR (11.002 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.217 la cerere) și 30.732 de teste rapide antigenice.

Carantină de noapte în Timișoara, în weekend, după ce incidența a ajuns la 4,49 Tot în weekend, magazinele vor avea program până la ora 18

 

Caratina de noapte va fi instituită în municipiul Timișoara din acest weekend, după ce incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,49 la mia de locuitori, și tot de la sfârșitul acestei săptămâni magazinele vor avea program până la ora 18. De asemenea, în două localități din Timiș rata de infectare este peste 7,5 la mia de locuitori, acolo fiind aplicate restricții și în timpul săptămânii. De asemenea, masca de protecție devine obligatorie în jurul piețelor, spitalelor, magazinelor.

Prefectura Timiș a anunțat, printr-un comunicat de presă, că localitățile Bucovăț și Moravița au depășit rata de infectare de 7,5 la mia de locuitori. 

De asemenea, în municipiul Timișoara rata de infectare a ajuns la 4,49 la mia de locuitori.

Ca urmare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis că, din 23 septembrie, în Timișoara, dar și în celelalte localități din Timiș care depășesc rata de infectare de 3 la mia de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe o raza de 25 de metri, în jurul unor spații publice, cum ar fi piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spații comerciale, unități spitalicești.

Totodată, potrivit HG 923 din 9 septembrie 2021, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00-5,00, cu mai multe excepții, printre care deplasarea în interes profesional sau pentru asistență medicală.

De asemenea, se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5,00-18,00, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

În localitățile care au depășit 7,5 la mia de locuitori, restricțiile se aplică și în timpul săptămânii.

Ministerul Educației: 3.362 de elevi și 1.192 de angajați din învățământ, confirmați cu coronavirus de la reluarea cursurilor

Ministerul Educației a transmis, miercuri, că, la zece zile de la debutul anului școlar, 3.362 de elevi și 1.192 de angajați din învățământ au confirmați cu coronavirus. Din această cauză 69.301 de elevi sau preșcolari învață în online. Instituția precizează că, având în vedere perioada de incubație, infectările s-au produs în ultimele zile de vacanță.

Ministerul Educației a transmis, miercuri, situația epidemiologică în a 10-a zi de la începerea cursurilor cu prezență fizică față în față, conform raportărilor inspectoratelor școlare. Potrivit datelor transmise, sunt 3.362 elevi sau preșcolari infectați, reprezentând peste 1/1.000 în rândul elevilor.

De asemenea, s-au infectat 1.192 angajați, reprezentând peste 4/1.000 din personalul din învățământ. În urma infectărilor, 2.749 clase/grupe cu activitate față în față suspendată, iar 69.301 (2,36%) fac ore online.

"Având în vedere că perioada de incubație este de maximum 14 zile, precizăm că cea mai mare parte a acestor infectări confirmate a fost determinată de activitățile din ultimele zile ale vacanței de vară, anterior începerii școlii cu prezență fizică, dar și de orice alte activități în care regulile de protecție sanitară nu se respectă la fel de riguros precum în școli", a transmis Ministerul Educației. Următoarea raportare va fi comunicată miercuri, 29 septembrie 2021. 

La ultima raportare, după prima săptămână de școală, erau confirmați cu coronavirus 1.091 elevi și preșcolari și 604 angajați.

Comitetul de Coordonare a Vaccinării: doza a treia de vaccin va fi administrată, din 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la doza a doua

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a decis ca doza a treia de vaccin să fie administrată, începând din 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua.

Potrivit CNCAV, miercuri a avut loc o ședință de lucru la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sănătății (MS), Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR). La întâlnire au luat parte și ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Vass Levente și președintele ANMDMR, Robert Ancuceanu.

"Având în vedere evoluția epidemiologică severă din România și necesitatea asigurării protecției maximale a cetățenilor împotriva maladiei COVID-19, membrii CNCAV au hotărât în unanimitate, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager", a anunțat sursa citată.

Potrivit CNCAV, doza 3 este ferm recomandată:

- persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe - persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;

- persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

"Aceste măsuri sunt deosebit de importante pentru menținerea bunei funcționări a sistemului de sănătate și a unităților de învățământ.

Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală", a precizat CNCAV.

Reprezentanții Comiterului au subliniat că doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Totodată, având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare, pe măsură ce vor fi disponibile noi date științifice.

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3) se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.

Pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile puse la dispoziție de către direcțiile de sănătate publică județene/ a municipiului București.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

Declic: DNA a început urmărirea penală in rem, în urma denunțului făcut pe numele lui Florin Cîțu și al Mioarei Costin

Comunitatea Declic anunță că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a început urmărirea penală in rem în urma denunțului depus, la sfârșitul lunii iulie, pe numele premierului Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin, în scandalul legat de documentul de partid trimis de la Guvern.

"Direcția Națională Anticorupție a comunicat oficial, într-un răspuns adresat Comunității Declic, faptul că a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele premierului Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin. Infracțiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Declic.

Conform sursei citate, ancheta DNA a pornit în urma denunțului înregistrat de Comunitatea Declic, după ce, în luna iulie, a apărut în spațiul public un document cu antetul Guvernului României, dar care conținea instrucțiuni privind campania pentru șefia PNL. Documentul era semnat de consiliera de stat de la acea vreme, Mioara Costin.

"Acum, că procurorii au început cercetările, sperăm să aflăm cât mai repede dacă premierul a comis infracțiunea de instigare la abuz în serviciu folosindu-se de resursele statului ca să obțină șefia partidului", a declarat Cătălina Hopârteanu, reprezentant Declic, citată în comunicat.

Potrivit Declic, "anunțul Direcției Naționale Anticorupție privind începerea anchetei reprezintă o confirmare a faptului că procurorii au identificat, în denunțul Declic, existența unor indicii potrivit cărora ar fi fost săvârșită o infracțiune. Mai mult, se confirmă că denunțul depus îndeplinește condițiile de formă legale". 

"În acest moment, procurorii DNA fac cercetări pentru două infracțiuni de abuz în serviciu, prevăzute de art. 13 indice 2 din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin. 1 Cod Penal, și instigare la abuz în serviciu, prevăzută de art. 47 din Codul Penal, raportat la art. 13 indice 2 din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin 1", mai scrie în comunicat.

Toate costurile privind analiza judiciară, formularea și depunerea denunțului au fost acoperite din donațiile membrilor Comunității Declic.

Comunitatea Declic a depus, în 30 iulie, la DNA, plângere penală la adresa premierului Florin Cîțu și a fostei sale consiliere de stat Mioara Costin, în scandalul legat de documentul de partid trimis de la Guvern. "Mioara Costin și-a încălcat atribuțiile de serviciu", a afirmat avocatul Toni Decean, care a adăugat că "singurul căruia îi profită conținutul acestui document este prim-ministrul".

Numele Mioarei Costin, pe atunci consilier de stat din Cancelaria premierului, apare pe documentul trimis de la Guvern cu punctajul pentru campania internă din PNL.

Premierul Florin Cîțu declara, întrebat dacă a verificat dacă este real documentul, că nu poate comenta decât pe baza unor documente oficiale.

Prim-ministrul spunea că nu poate comenta documente editabile care apar în presă, chestionat despre semnătura electronică a Miorei Costin, și afirma că în Guvern nu există semnături electronice pe documente.

Ulterior, Mioara Costin a demisionat, iar PSD a susținut că acest lucru echivalează cu o recunoaștere oficială a culpei și a transmis că se impune demararea unei anchete penale.

Premierul Florin Cîțu preciza că demisia Mioarei Costin din funcția de consilier de stat nu este o recunoaștere a autenticității documentului. El explica și că demisia acesteia a fost un act unilateral, iar Costin "și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu impecabil în timpul cât era în serviciu".

Cîțu, despre dosarele penale de la DNA: Sunt in rem, ceea ce arată foarte clar că justiția funcționează. Ceea ce mi se pare mizerabil și revoltător este să asociezi persoana mea cu aceste procese

Premierul Florin Cîțu a afirmat că i se pare "mizerabil și revoltător" ca persona sa să fie asociată cu cu cele două dosare instrumentate de DNA, cel legat de achiziția de vaccinuri și cel legal de fosta sa consilieră Mioara Costin. El a mai spus că nu poate să nu remarce concidența apariției acestor informații cu doar câteva zile înainte de Congresul PNL și înțelege frustrarea unora și faptul că se agață de funcții. "Eu mă voi concentra în continuare pe actul de guvernare, pentru că vedeți că avem multe lucruri de făcut. Voi continua să îmi fac treaba la guvern, ignorând atacurile politice de orice fel", a adăugat șeful Executivului.

"Sunt in rem, ceea ce arată foarte clar că justiția funcționează. Oamenii aceia când primesc informația care este pe forma corectă, încep cercetarea. Dar este pe faptă, nu pe persoană. Ceea ce mi se pare mie mizerabil și revoltător este să asociezi persoana mea cu aceste procese în acest moment, pentru că este vorba doar despre faptă și nu au nicio legătură cu persoana. Eu nu am nicio informație despre aceste dosare, nu am fost informat, nu am nicio treabă. Trebuie să remarc și coincidența apariției acestor informații cu câteva zile înainte de Congresul PNL. Înțeleg frustrarea unora, înțeleg că se țin de funcții, înțeleg toate aceste lucruri. Eu mă voi concentra în continuare pe actul de guvernare, pentru că vedemți că avem multe lucruri de făcut. Voi continua să îmi fac treaba la guvern, ignorând atacurile politice de orice fel", a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de miercuri a Executivului.

Comunitatea Declic anunță că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a început urmărirea penală in rem în urma denunțului depus, la sfârșitul lunii iulie, pe numele premierului Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin, în scandalul legat de documentul de partid trimis de la Guvern.

Premierul a discutat cu cei doi jurnaliști și activistul de mediu bătuți într-o pădure din Suceava

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit, miercuri la Guvern, cu activiștii de mediu Tiberiu Boșutar și Gabriel Păun și cu jurnalistul Radu Mocanu care au fost bătuți de circa 20 de persoane într-o pădure din Suceava, în timp ce filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din țara noastră, transmite Executivul. Ulterior întrevederii, Tiberiu Boșutar a declarat că prim-ministrul le-a promis că va fi constituit un grup de lucru la Ministerul Mediului care să dezvolte și să îmbunătășească aplicația SUMAL, din care să facă și ei parte.

"Am avut în această dimineață o întâlnire cu activistul de mediu și unul dintre jurnaliștii agresați într-o pădure din Suceava săptămâna trecută. E clar că nu putem lăsa lucrurile așa, nu putem tolera violența în nicio situație. Autoritățile trebuie să își facă treaba și să se asigure că cetățenii români sunt în siguranță, iar cei care greșesc trebuie să plătească! În urma discuției de astăzi (miercuri - n.r.), am stabilit că SUMAL-ul, acel sistem de urmărire a lemnului tăiat, trebuie îmbunătățit astfel încât să asigure eficiență și transparență totală. Prin urmare, va fi format un grup de lucru la Ministerul Mediului, iar reprezentanții ONG vor lua parte la tot procesul", a scris Florin Cîțu, miercuri pe Facebook. 

"Un dialog există, o deschidere la dialog există. Acum să vedem și dacă primim ceea ce am cerut. Mai exact am cerut constituirea unul grup de lucru pe SUMAL din care să facem parte și avem promisiunea. Să vedem. Grup de lucru care se va ocupa pe dezvoltarea SUMAL. Aplicația SUMAL este foarte bună. Nu e completă, nu produce efectele așteptate tocmai pentru că unii nu vor să le folosească, alții nu se pricep. Mai lipsesc câteva dezvoltări și vrem să venim în ajutorul instituțiilor", a afirmat activistul de mediu Tiberiu Boșutar, după întrevederea cu prim-ministrul Cîțu.

Referitor la agresiunea care a avut loc în urmă cu câteva zile asupra lor, Boșutar a precizat că a depus plângere, însă nu la Suceava pentru că nu are încredere în autoritățile locale, ci la București.

"Da, am depus plângere. Nu am depus la Suceava pentru că nu aveam încredere în autoritățile locale. Am venit la București, că aici vii la autoritatea centrală. Am depus aici la Poliția Generală. Din păcate, spre surprinderea noastră, dosarul a plecat înapoi la Vatra Dornei. De acolo de unde e procurorul a minimalizat cât a putut el de mult situația și băieții au fost reținuți doar pentru că au dat două palme. Noi am fost jefuiți, atacați, torturați. Erau suficiente probe, suficiente dovezi pentru a da o sentință mai serioasă. Oamenii m-au amenințat cu moartea, mi-au amenințat familia, au spus exact că știu unde stau și cumva m-am liniștit după ce am văzut că au fost reținuți. Când le-a dat drumul, la 24 de ore, am venit din nou la București. Categoric că îmi este teamă și nu mi-este teamă pentru mine, cât mi-este teamă pentru familie, pentru păduri și pentru țara asta", a explicat activistul de mediu.

Pe 16 septembrie, doi jurnaliști și un activist de mediu care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din România, au fost bătuți de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din Suceava, potrivit Greenpeace, care a precizat că va oferi asistență juridică victimelor.

Activistul de mediu agresat a declarat pentru Newsbucovina.ro că cel care l-a bătut cel mai tare le-a spus polițiștilor că data viitoare îl leagă de mașină și îl trage până rămâne doar piciorul. Polițiștii au identificat și dus la audieri 11 persoane implicate în incident și a fost deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violențe și distrugere.

În urma agresiunilor respective au fost reținuți patru bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, care apoi au fost puși sub control judiciar. 

Rafila afirmă că testarea măcar o dată pe săptămână a copiilor în școală ar detecta precoce anumite cazuri de infecție cu SARS-CoV-2

Medicul Alexandru Rafila, fost reprezentant al României la OMS și deputat PSD, afirmă că elevii ar trebui testați pentru COVID-19 măcar o dată pe săptămână în școli, explicând că trebuie să fie o testare de screening. "Nu trebuie să ne gândim la lucruri extrem de birocratice, dimpotrivă, trebuie să fie o testare de screening, adică de depistare, care ulterior, dacă de exemplu un test este pozitiv, poate fi confirmată într-un laborator, nu e niciun fel de problemă, dar lucrul ăsta trebuia organizat în timpul verii, acum până îl organizăm, se termină valul pandemic", susține Rafila.

Întrebat, la RFI, ce ar trebui făcut ca școlile să nu devină focare de COVID-19, Alexandru Rafila a declarat că "în momentul de față, sunt trei lucruri pe care putem să le facem ca să ajungem la această situație, care să limiteze, pentru că nu se poate evita total, în mod evident, răspândirea infecției și în unitățile școlare".

"În primul rând, adulții care trăiesc împreună cu copiii, părinții sau alte rude apropiate, care locuiesc împreună cu copiii, ar trebui să fie vaccinate, asta e o măsură care previne îmbolnăvirea copiilor și sigur, dacă există copii cu vârsta mai mare de 12 ani în familie, e bine să fie vaccinați și ei", a arătat Rafila.

În opinia sa, "cea de-a doua măsură este legată de testarea măcar o dată pe săptămână a copiilor în școală, care ar detecta precoce anumite cazuri de infecție și lucrul ăsta trebuie organizat de către Ministerul Educației. Nu trebuie să ne gândim la lucruri extrem de birocratice, dimpotrivă, trebuie să fie o testare de screening, adică de depistare, care ulterior, dacă de exemplu un test este pozitiv, poate fi confirmată într-un laborator, nu e nici un fel de problemă, dar lucrul ăsta trebuia organizat în timpul verii, acum până îl organizăm, se termină valul pandemic".

Alexandru Rafila a subliniat că este foarte importantă aerisirea regulată a claselor.

"Cel de-al treilea lucru este bineînțeles legat de respectarea măsurilor din școală, de distanțare, în măsura posibilului. Eu nu sunt îngrijorat de exemplu de îmbolnăvirea copiilor de către cadrele didactice, chiar dacă sunt nevaccinate, pentru că acolo există o anumită distanțare, atât cadrele didactice, cât și copiii poartă mască, deci riscurile de îmbolnăvire sunt mai mici. În plus, un lucru care este esențial și care este recomandat cu tărie și de OMS și de Centrul European de Control al Bolilor este aerisirea foarte bună a claselor în pauze", a explicat el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.