Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Adolecent, reținut după ce și-ar fi ucis fratele

Ziarul de Vrancea
5 feb 2018 538 vizualizări

Un adolescent de 17 ani din Brașov a fost ridicat de pe stradă, ieri dimineață, și dus la audieri, fiind suspectat că și-a ucis prin înjunghiere fratele mai mare, de 23 de ani.

Crima a fost sesizată la 112 duminică, tânărul de 23 de ani fiind găsit de mamă într-o baltă de sânge, în apartamentul familiei. Polițiștii și procurorii sosiți pentru cercetări au constatat că victima a fost înjunghiată cu un cuțit, iar fratele mai mic, în vârstă de 17 ani, era plecat de acasă. Apropiați ai familiei au declarat că între cei doi frați existau divergențe, din cauza comportamentului celui mai mic, care nu asculta de părinți. Fratele mai mare i-ar fi reproșat suspectului comportamentul, iar cei doi s-ar fi bătut. Polițiștii confirmă că în urma acestor mărturii ale cunoscuților, fratele mai mic a devenit suspect, el fiind căutat și găsit ieri dimineață. A fost ridicat de pe stradă și dus la audieri, iar apoi s-a dispus reținerea lui pentru 24 de ore.

Unul din cinci adolescenți hărțuiește pe internet de teamă să nu devină victimă

Unul din cinci tineri români cu vârsta sub 18 ani spune că hărțuiește online alte persoane pentru că se teme să nu devină la rândul său ținta unui atac, în timp ce jumătate dintre agresori nu știu să ofere un motiv precis pentru care se comportă agresiv pe internet. Peste o treime consideră că victima trebuie agresată pentru că o percep enervantă, în timp ce alții sunt violenți din dorința de a-și impresiona cunoscuții, arată un studiu publicat de Bitdefender. Circa 34% dintre tinerii sub 18 ani chestionați recunosc că au fost la rândul lor agresori în mediul online, iar 15% recunosc că au răspuns tot prin mesaje agresive în situațiile în care au fost atacați. Studiul mai arată că doar unul din trei tineri a povestit unei persoane apropiate despre experiența de a fi hărțuit. Cei mai mulți s-au confesat prietenilor (68%), părinților (27%), fraților (19%) și, mai rar, profesorilor sau autorităților (sub 6%). Cei mai mulți însă au decis să nu povestească despre incident. Astfel, 30% au considerat că nu li se pare important să îi implice și pe alții, 27% nu văd rostul să povestească întrucât nu pot schimba nimic, iar 8% și-ar dori să vorbească, dar se tem să nu fie judecați din nou.Studiul a fost realizat prin chestionar online completat în perioada septembrie-octombrie 2017, pe un eșantion reprezentativ de 800 de respondenți din rândul tinerilor sub 18 ani.

 Proiect privind eliminarea calificativelor în învățământul primar

Fostul ministru al Educației Liviu Pop a declarat, ieri, că vrea eliminarea calificativelor din învățământul primar, evaluarea elevilor urmând să fie făcută după un model european. Întrebat ce părere are despre propunerea legislativă a deputatului PSD Cătălin Rădulescu de castrare chimică a pedofililor, Liviu Pop a spus că nu comentează pe acest subiect, dar că și el are un proiect de lege prin care vrea eliminarea calificativelor din învățământul primar. „Și eu o să depun un proiect de lege prin care vreau să eliminăm calificativele în învățământul primar. Să nu mai fie calificative pentru elevi, dar asta este părerea mea. Până nu o să discut în interiorul grupului, nu o să pot să spun că depun inițiativa legislativă. Evaluarea elevilor să se facă așa cum există astăzi în unele țări ale Uniunii Europene, pe alte criterii. E o discuție mult mai amplă și pentru asta trebuie schimbată legea educației naționale. Asta v-am dat un constrarăspuns la întrebarea (despre castrarea chimică a pedofililor – n.r.)”, a declarat Liviu Pop.

Precipitații în următoarele două săptămâni

Meteorologii estimează pentru următoarele două săptămâni (5 - 18 februarie) o vreme ce se va încadra, în general, în mediile multianuale ale perioadei din calendar, cu temperaturi în scădere față de cele înregistrate în ultimele zile, dar și cu precipitații aproape în fiecare zi, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), publicate ieri. În Moldova, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice diurne se vor situa, în medie, între două și 5 grade, cu cele mai scăzute valori la începutul și sfârșitul săptămânii. Cele mai ridicate valori se vor înregistra la mijlocul primei săptămâni, respectiv în intervalul 7 - 9 februarie, când vremea va fi caldă pentru această perioadă. În cea de-a doua săptămână nu vor mai fi variații termice diurne semnificative, iar media regională a temperaturilor maxime se va situa între zero și două grade. Temperaturile minime vor fi negative pe aproape întreg parcursul intervalului de prognoză, urmând a se situa, în medie, între -6 și -2 grade, cu excepția datei de 8 februarie, când valorile nocturne mediate la scara întregii regiuni nu vor coborî sub zero - două grade. Probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și mai importante cantitativ va fi ridicată în intervalul 7 - 12 februarie, dar acestea se pot semnala și în celelalte zile ale intervalului de prognoză.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.