Național

MOZAIC ȘTIRI INTERNAȚIONALE: Iohannis: Dragnea, un infractor, cocoțat în fruntea statului

Ziarul de Vrancea
6 nov 2018 638 vizualizări

șeful statului spune că liderul PSD este disperat după ce au apărut tot mai multe informații despre infracțiunile pe care le-a comis

Președintele Klaus Iohannis a declarat ieri, referindu-se la acuzațiile lansate la adresa sa de Liviu Dragnea, că "acest infractor, Dragnea, care s-a cocoțat în fruntea statului, progresează semnificativ în domeniul fake news". Șeful statului a precizat că acesta este disperat pentru că apar tot mai multe informații despre infracțiunile pe care le-a comis, astfel că încearcă, prin manipulare, să aducă în atenție alte lucruri. Șeful statului a comentat ironic că politica românească s-a schimbat, trecând de la Caragiale, la bilețelul roz pierdut și apoi la valize, făcând aluzie la valiza de documente invocată de jurnaliștii Rise Project care au început o serie de dezvăluiri referitoare la Tel Drum și la Liviu Dragnea. „Asta se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful statului. Iar Dragnea, care s-a cocoțat în vârful partidului și al statului, progresează. Din păcate nu în domeniul calității politicilor publice, nu în domeniul statului de drept, ci în fake news. Ce a prezezentat ieri este ceea ce azi se numește fake news. Mai demult se numeau pur și simplu minciuni, minciuni PSD-iste”, a declarat ieri președintele Klaus Iohannis.

Despre acțiunile lui Toader: O abordare pe lângă lege

Președintele a spus, referitor la solicitările de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, și de numire în funcția de procuror-șef al DNA a Adinei Florea, că abordarea ministrului Justiției în acest sens este „pe lângă lege”. Șeful statului a spus că nu va face nimic până când judecătorii nu vor avea un verdict în privința Adinei Florea, în timp ce despre Augustin Lazăr a spus din nou că acesta și-a făcut foarte bine treaba și că solicitarea de revocare a sa este greșită din punct de vedere politic. „Am o opinie și o voi face cunoscută la momentul potrivit. Astăzi încă nu m-aș referi la aceste spețe. Însă în ansamblu se conturează o abordare pe lângă lege a acestui ministru al Justiției. Și în privința cererii de revocare, și în privința celei de numire”, a declarat Iohannis. „În ceea ce privește revocarea procurorului general, un demers aiuritor al acestui ministru și cu corolarul la fel de aiuritor, povești, manipulări publice, penibilă fază”, a explicat Iohannis.

Decizie CCR: Mașinile de poliție cu radar nu trebuie presemnalizate

Judecătorii Curții Constituționale au decis ieri, la sesizarea președintelui Klaus Iohannis, că prevederile legale privind obligativitatea ca mașinile de poliție cu radar să fie presemnalizate sunt neconstituționale, scrie hotnews.ro.

Concret, prevederile declarate neconstituționale de magistrați vizează și aliniatul care spune că ”în cazul utilizării dispozitivelor radar instalate pe autovehicule staționare sau pe suporții amenajărilor rutiere ori a utilizării dispozitivelor radar tip pistol, este obligatorie presemnalizarea prezenței acestora în zona drumului public prin panouri de atenționare, postate mai înainte pe sensul de mers, cu minimum 500 m în localitate și cu minimum 2000 m în afara localității, dar nu mai mult de 1000 m în localitate și 4000 m în afara localității față de radar”.

În sesizarea către CCR, șeful statului invocă neclaritatea textelor cu privire la presemnalizarea mașinilor de poliție. "Considerăm că această soluție legislativă se îndepărtează de la scopul instituirii normei, respectiv acela de a conduce la îmbunătățirea siguranței rutiere. Apreciem că activitățile poliției rutiere de aplicare a legii privind respectarea vitezei legale de circulație nu trebuie să se rezume la acțiuni vizibile și presemnalizate, în caz contrar aceasta urmând a se afla în imposibilitatea de a-și îndeplini obligațiile și atribuțiile prevăzute de lege", spunea Iohannis.

Pe de altă parte, CCR a respins altă obiecție de neconstituționalitate a președintelui care stipula că dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere și care sunt poziționate vizibil.

Proiect de lege “cu dedicație pentru dinozaurii din spitale"?

n un proiect de lege prevede creșterea vârstei de pensionare a medicilor, inclusiv a șefilor de secții n “Ce posibilitate mai are un medic tânăr, poate de 40 de ani, cu un doctorat, să se mai afirme, dacă îl lăsăm pe cel de 67 de ani șef de secție?", se întreabă Maricela Cobuz, colegă în PSD cu inițiatorii

Proiectul de lege inițiat de senatorii PSD Florian Bodog, fost ministrul al Sănătății, și Ion Rotaru, ce prevede că medicii pot amâna la cerere vârsta de pensionare până la 67 de ani, a fost avizat favorabil ieri de Comisia Comisia de Sănătate și de Comisia de Muncă din Camera Deputaților, într-o dezbatere comună, cu 15 voturi pentru, 10 împotrivă și două abțineri.  În timp ce inițiatorii susțin că inițiativa legislativă se vrea o soluție pentru deficitul de personal din spitale, proiectul de lege este criticat puternic atât de opoziție, cât și de o parte dintre parlamentarii PSD, care spun, pe o singură voce, că este vorba despre un proiect cu dedicație pentru "dinozaurii din spitale".

Concret, acest proiect le va permite șefilor de secții din spitale care ating vârsta de pensionare prevăzută de lege (65 de ani) nu doar să mai rămână să profeseze ca medici, lucru care este posibil și în prezent, ci și să rămână șefi de secții în spitale, în cazul în care proiectul de lege va fi votat de Camera Deputaților. "Legea e făcută în favoarea celor care vor să rămână șefi de secții", acuză Maricela Cobuz, deputat PSD și medic, în timp de Emanuel Ungureanu (USR), viceprședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, afirmă că "Deficitul de personal e folosit ca pretext. Toată dezbaterea s-a învârtit în jurul dinozaurilor".

"Probabil că sunt niște interese exact pentru profesorii universitari, care vor să rămână... este strict corelat cu șefia de secții. Cumva, legea e făcută în favoarea celor care vor să rămână șefi de secții și de aceea nu puteam să susțin lucrul ăsta. Eu, fiind medic, cum să susțin să rămână șefi de secție până la 67 de ani? Ce posibilitate mai are un medic tânăr, poate de 40 de ani, cu un doctorat, să se mai afirme, dacă îl lăsăm pe cel de 67 de ani șef de secție?", a declarat deputatul Maricela Cobuz (PSD).

Vârsta standard de pensionare este de 63 de ani pentru femei și 65 de ani pentru bărbați. Femeile se pot pensiona și ele, la cerere, la 65 de ani.

Un baron PSD vrea o lege mai blândă privind portul armelor

Senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat, ieri, că va contesta în instanță amenda primită și anularea permisului de port armă, după ce hoții i-au furat un pistol din casă, menționând că trebuie schimbată legea care prevede ca armele de foc să fie ținute în seif. "Legiuitorul te obligă să ții arma într-un seif, cu muniția în alt seif și durează în jur de 12 minute ca să poți să iei arma. Dacă cineva îmi spune că un hoț sau un om care vrea răul familiei stă 12 minute ca să-ți asamblezi tu arma și să te duci la luptă acolo, e o problemă. Eu mă gândesc că trebuie schimbată toată legea și că acolo unde oamenii locuiesc și unde ar trebui ca familia ta să se simtă în siguranță, și aici nu e vorba de mine, că eu sunt bărbat și am mai puțin curaj, dar vreau să vă spun că soția mea și fiica sunt efectiv traumatizate și le e teamă", a spus Bădălău, la Parlament. El a spus că a vorbit cu ministrul de Interne și i-a explicat situația. "Am vorbit ieri cu doamna ministru, i-am explicat, așa cum și dumneavoastră ați relatat, pe lege, pentru că nu am deținut arma de autoapărare, că nu am avut grijă să respect legea, am primit o contravenție, dar complementar este și o suspendare a permisului de port armă pe doi ani. Bineînțeles că voi merge în instanță și voi explica că este o lege proastă și poate creăm un precedent și cu instanța pentru a corecta legea", a adăugat Bădălău. “Așa cum spune legea astăzi, că atunci când vine un criminal sau un hoț tu să iei aceleași măsuri, dacă domnul ăla vine cu un băț, tu trebuie să ai tot un băț, dacă acel om vine cu un cuțit, tu trebuie să ai tot un cuțit, dacă iei o măsură mai mare decât el ești condamnat. Pe de altă parte, niciun om nu ar trebui să pătimească că își apără familia în locuința lui. Cred că orice cetățean al acestei țări și orice om întreg la cap își apără familia", a mai spus Niculae Bădălău.

Bădălău a spus că la Comisia de apărare din Senat se află un proiect referitor la arme, dar acest proiect trebuie să fie "mult mai amplu vizavi de siguranța cetățeanului".

Senatorul Niculae Bădălău, a cărui casă a fost spartă de hoți, iar din locuință au dispărut mai multe bunuri și un pistol, a fost amendat duminică de polițiști cu 5.000 lei pentru că nu ar fi păstrat arma în mod corespunzător și i-a fost anulat permisul de port armă pe o perioadă de cinci ani.

Adio filme piratate în România?

Opt case internaționale de producție cinematografică au obținut luni, 5 noiembrie, în primă instanță, blocarea permanentă a accesului clienților principalilor furnizori de internet fix, respectiv RCS&RDS, Telekom România (fostul Romtelecom), UPC, Nextgen (firma de cablu a Telekom), DCS și AKTA la mai multe site-uri web cu filme piratate, pentru încălcarea drepturilor de autor.  Decizia, despre care a scris inițial Profit.ro, poate fi atacată în 30 de zile de la comunicare, la Curtea de Apel București. Reclamanții în dosar sunt Twentieth Century Fox Film Corporation, Universal City Studios Productions LLP, Universal Cable Productions LLC, Warner Bros Entertainment INC, Paramount Pictures Corporation, Disney Enterprises, Columbia Pictures Industries și Sony Pictures Television.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.