Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE:Gravida din Arad care a murit de COVID: Nu port mască, pentru că facilitează reproducerea bacteriilor

Ziarul de Vrancea
2 aug 2020 811 vizualizări

Femeia de 39 de ani răspândea de mult timp teorii ale conspirației, fiind o antivaccinistă convinsă

Femeia de 39 de ani din Arad însărcinată în 28 de săptămâni care a murit săptămâna trecută în urma infecției cu COVID-19 posta pe Facebook teorii ale conspirației despre virus. Ea se lăuda cu faptul că nu purta mască pe motiv că „facilitează reproducerea pentru bacteriile care pot ajunge în gură și în plămâni” și acuza autoritățile de faptul că „ți-au spus să «staiîncasă» în loc să îți întărești sistemul imunitar contactând un agent patogen la fel cum ți-au spus că se moare de pojar când știi foarte bine că asta este o abominație”. Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook pe data de 7 mai, femeia din Arad afirma că „păstrez distanțe sociale pentru că respect spațiul personal al altora, dar nu pentru că mi-e frică de concetățenii sau vecinii mei. De fapt, aș îmbrățișa cu bucurie pe cineva chiar acum în public dacă ar fi un sentiment reciproc. Îmbrățișarea generează eliberearea de endorfine care ridică starea de spirit și ameliorează stresul. Avem parte de suficient stres în această perioadă”.

„Nu merg la testare, chiar dacă prezint simptome de răceală. Știu deja că testul ar ieși pozitiv de COV1D-19 pentru a fi adăugat la numerele de „cazuri noi” crescând panica cu care se alimentează circul orchestrat de autorități și massmedia. Și nu am nevoie de carantină forțată, stat în spital cu forța sau luat medicamente degeaba”, mai spunea femeia. „Dacă oficialii îți spuneau să te arunci în cap de la balcon că așa scapi de un virus o făceai?”

Mesajul integral postat de femeia de 39 de ani din Arad pe contul său de Facebook pe data de 7 mai, pe care ea îi îndemna pe prietenii săi de pe rețeaua de socializare să îl distribuie mai departe:

„1. Nu port mască pentru că facilitează reproducerea perfectă pentru bacteriile care pot ajunge în gură și în plămâni. Nu am nevoie de o infecție respiratorie superioară.

2. Nu port mănuși pentru că am suficientă minte să realizez că ar trebui să schimb mănușile de fiecare dată când ating ceva, altfel e doar contaminare încrucișată cu aceleași mănuși.

3. Păstrez distanțe sociale pentru că respect spațiul personal al altora, dar nu pentru că mi-e frică de concetățenii sau vecinii mei. De fapt, aș îmbrățișa cu bucurie pe cineva chiar acum în public dacă ar fi un sentiment reciproc. Îmbrățișarea generează eliberearea de endorfine care ridică starea de spirit și ameliorează stresul. Avem parte de suficient stres în această perioadă.

4. Nu fac vaccinul antigripal pentru că nu vreau să-mi cresc șansele de a face o boală respiratorie superioară și de a mă contamina cu 4 tulpini de coronavirus cu 36%.

5. Nu merg la testare, chiar dacă prezint simptome de răceală. Știu deja că testul ar ieși pozitiv de COV1D-19 pentru a fi adăugat la numerele de 'cazuri noi' crescând panica cu care se alimentează circul orchestrat de autorități și massmed1a. Și nu am nevoie de carantină forțată, stat în spital cu forța sau luat medicamente degeaba.

6. Mă spăl pe mâini cu săpun și apă pentru că... asta am făcut întotdeauna, e normă de igienă elementară.

7. Nu voi face niciun vaccin. Guvernul nu a mandatat niciodată un vaccin și nu mă va obliga niciodată să accept ceva în corp, mai ales în numele unui virus care nu apare decât în statistici și la TV sau alte surse de informare mainstream. Nu sunt oaie și nu mă poate manipula nimeni să cred că guvernul, politicienii și organizațiile mondiale finanțate de filantropi dubioși lucrează pentru binele și siguranța mea.

8. Nu voi trăi cu frică deoarece nu am trăit niciodată așa și nu voi începe acum. Dacă vrei să stai în casă și să nu ieși pentru că 'faci ceea ce trebuie' e treaba ta. Dacă oficialii îți spuneau să te arunci în cap de la balcon că așa scapi de un virus o făceai? Nu cred că ești departe. Oficialii ți-au spus să #staiîncasă în loc să îți întărești sistemul imunitar contactând un agent patogen la fel cum ți-au spus că se moare de pojar când știi foarte bine că asta este o abominație. Așadar, voi continua să ies din casă și să fac ceea ce îmi dictează propria conștiință nealterată de minciunile și panica cu care unii aleg să își hrănească mintea.

9. Oprește știrile și începe cercetările independente. Vei afla multe și vei realiza că ai fost mințit și manipulat. Vei afla inclusiv că OMS are interdicție în multe țări din cauza milioanelor de victime pe care le-a făcut cu va©©inurile. Culmea, țările unde OMS nu are acces, au cele mai puține cazuri de c0r0navirus. Da, e mai greu să faci eforturi de gândire ca să îți formezi propria viziune decât să iei totul ambalat de la TV ca să crezi ce vor alții.

Preluat & personalizat. Nu ezitați să dați un copy și un paste direct pe profilul vostru.”

Femeia a murit în ambulanță, în timp ce era transferată de la spitalul din Arad la cel din Timișoara. „De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad inițial în Secția de Chirurgie pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme. Atunci când pacienta a început să se decompenseze a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător. Din informațiile noastre a fost „descoperită” în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește. Acest lucru este halucinant având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI. Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt. Astfel de întâmplări sunt oripilante și de neacceptat!”, declara vineri managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, citat de AradOnline.ro.

Cifrele dezastrului din turismul intern

INS: numărul turiștilor înregistrați în structurile de primire turistică în primele șase luni a scăzut cu 61,8%

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în primele șase luni din acest an au însumat 2,148 milioane, în scădere cu 61,8% față de primul semestru din 2019, din care 86,1% au fost români, potrivit datellor transmise luni de Institutul Național de Statistică (INS). „Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2020 au însumat 2.148.200, în scădere cu 61,8% față de perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019. Din numărul total de sosiri, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2020, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 86,1%,în timp ce turiștii străini au reprezentat 13,9%. În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (74,8% din total turiști străini), iar dintre aceștia 72,2% au fost din țările aparținând Uniunii Europene”, arată datele INS. Numărul de sosiri, respectiv înnoptari nu include persoanele aflate în carantină, cazate în structurile turistice.

În luna iunie 2020, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au scăzut cu 74,5%, iar înnoptările cu 76,4%. Comparativ cu luna iunie 2019, în luna iunie 2020, la punctele de frontieră, sosirile vizitatorilor străini au scăzut cu 68,7%, iar plecările în străinătate ale vizitatorilor români cu 68,1%.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna iunie 2020 au însumat 334.000, în scădere cu 74,5% față de cele din luna iunie 2019. Din numărul total de sosiri, în luna iunie 2020, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 96,1%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 3,9%. În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (86,2% din total turiști străini), marea majoritate fiind din țările aparținând Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna iunie 2020 au însumat 705.300, în scădere cu 76,4% față de cele din luna iunie 2019. Din numărul total de înnoptări, în luna iunie 2020, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 96,1%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au reprezentat 3,9%. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (83,9% din total turiști străini), marea majoritate fiind din țările aparținând Uniunii Europene.

Pe țări, cele mai multe sosiri ale turiștilor străini cazați în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au provenit din Germania (32.100), Israel (27.200), Italia (27.100), Regatul Unit (18.500) și Franța (17.100.

„Informațiile din acest comunicat de presă (iunie 2020) surprind impactul crizei COVID-19 și al măsurilor luate de autorități ca urmare a decretării stării de urgență pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020 și a stării de alertă începând cu 17 mai 2020. Institutul Național de Statistică înțelege greutățile cu care se confruntă respondenții noștri în această perioadă și suntem constienți că este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informațiilor statistice, vom putea monitoriza și informa toți utilizatorii noștri cu privire la efectele COVID-19 asupra economiei și societății noastre. Apreciem sprijinul continuu al respondenților noștri la cercetările statistice derulate de Institutul Național de Statistică și înțelegem dificultățile cu care se confruntă toți furnizorii de date statistice”, precizează INS.

Raed Arafat, despre vaccin anti-COVID: Nu va rezolva instantaneu situația

„Ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să oprești răspândirea”, spune el

Șeful Departaentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat că apariția unui vaccin anti-CIVID-19 nu va rezolva instantaneu situația. „Ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să oprești răspândirea”, afirmă Arafat, precizând că România s-a înscris pe lista țărilor care au compandat un eventual vaccin. „Cum au zis și cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să oprești răspândirea”, a declarat, duminică seară, a Antena 3, Raed Arafat. Acesta a precizat că România s-a înscris pe lista țărilor care au compandat un eventual vaccin. Arafat recomandă personelor, mai ales celor din grupele de risc, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, pentru a evita riscul de a avea și coronavirus și gripă. „Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim de fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici”, a mai declarat Arafat.

Fost senator și secretar de stat în MApN, mort de coronavirus la 51 de ani

Fostul senator Dan Tătaru, care a deținut și două mandate de secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale, a murit, duminică, la vârta de 51 de ani, după ce a fost congirmat cu coronavirus. Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că pacientul a intrat în stop cardio-respirator înainte de a putea fi transferat cu elicopterul. „Am aflat cu tristețe despre trecerea la cele veșnice, la numai 51 de ani, a lui Dan Tătaru, fost senator al României și secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale în două mandate”, a scris, duminică, pe Facebook, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. Fostul senator fusese confirmat cu coronavirus și se afla internat în spitalul din Moinești.

Procese la vâ-rful TVR. „A mers prea departe cu insinuările”

Președinta TVR Doina Gradea a transmis ieri un punct de vedere legat de luarea de poziție a Monicăi Ghiurco, reprezentanta angajaților în Consiliul de Administrație, care s-a oferit să fie președinte director general al SRTv, și legat de demisia lui Alexandru Sassu din funcția de consilier al PDG după ce, susține actuala șefă a Televiziunii Române, nu a mai fost prezent la serviciul din luna octombrie a anului trecut. Într-o postare pe Facebook, Monica Ghiurco a făcut „un lucru cel puțin nedemn”: s-a oferit să fie președinte director general al SRTv. „În susținerea acestei propuneri, ne aduce la cunoștință că e obligatoriu să ocupe această poziție chiar dacă nimic nu o recomandă în acest sens – nici experiența managerială, nici rezultate măsurabile într-o postură similară, nici lucrul în echipe și pe proiecte mari. Dar, chiar și așa, Monica Ghiurco ne anunță sus și tare că se pune la dispoziție. Că ea poate. Că ea trebuie…”, a transmis Gradea.

Actualul PDG a mai spus că problema trebuie judecată după lucruri ușor de verificat. „Doamna Monica Ghiurco nu a putut să coordoneze, eficient și cu o finalitate palpabilă, nici măcar propriul său proiect - grădinița pentru copiii angajaților TVR - și nu a venit cu nicio idee constructivă în ședințele actualului Consiliul de Administrație. Cu toate astea, domnia sa vrea să dea senzația că este unica persoană cu idei și contribuții remarcabile la progresul Televiziunii Române”.

DNA: Arest la domiciliu pentru cinci angajați Romsilva

Cinci angajați ai Romsilva au fost plasați în arest la domiciliu de către magistrații Curții de Apel Bacău, fiind acuzați de procurorii DNA de fapte de corupție. Inculpații ar fi pretins și primit de la reprezentanții unor societăți comerciale 4,6 milioane de lei pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu. Alți doi angajați Romsilva au fost plasați sub control judiciar, iar dosarul vizează și alte persoane. „La solicitarea procurorilor din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Bacău, judecătorii Curții de Apel Bacău au dispus măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile (cu începere de la 31 iulie 2020), pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, față de fiecare dintre următorii inculpați: Pâslaru Aurel, la data faptei șeful Ocolului Silvic Comănești (Bacău) din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, Comăneci Sorin–Velu, la data faptei șef district I Asău, Ștefancu Constantin, la data faptei șef district III Nogea, Corbu Liviu, la data faptei șef district VI Ghimeș-Palanca, Colpoș Costel, șef district V Camenca, toți cei patru din cadrul Ocolului Silvic Comănești (Bacău)”, a transmis, luni, DNA, printr-un comunicat d epresă. Sursa citată a precizat că angajații Romsilva ar fi pretins și primit de la reprezentanții unor societăți comerciale suma totală de 4.628.070 lei, pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu. DNA anunță că se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Băsescu, despre candidatura la Primăria Capitalei: Eu nu prea știu să pierd

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, duminică seară, că nu prea știe să piardă în politică și, dacă va intra în competiția pentru Primăria Capitalei, va face tot ce se poate pentru a câștiga. Băsescu a afirmat că obiectivul său major este să dea o mână de ajutor PMP, dar și să dea o lecție celor de la USR care s-au opus intrării partidului în alianța de dreapta care s-a format în Capitală. Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la Digi 24, că a transmis PMP oferta sa de a candida la Primăria Capitalei și vor fi demarate procedurile interne pentru desemnarea candidaților formațiunii la alegerile locale. „Eu nu prea știu să pierd, n-am învățat treaba asta în politică și dacă intru în competiție o să fac tot ce se poate să câștig. Pe de altă parte, obiectivul meu major este să dau o mână de ajutor PMP-ului, dar poate că vreau să dau și o lecție USR-ului”, a afirmat fostul primar general al Capitalei. Întrebat dacă candidatura sa nu va favoriza candidatul PSD, Băsescu a afirmat: „Bun, și oferta USR-PNL care este? Desființați-vă, voi PMP, că noi suntem niște băieți deștepți. Ăștia au început să procedeze ca băieții deștepți din energie. Ar vrea ca PMP să le dea voturile, dar să nu aibă candidați. Democrația este despre participarea la alegeri, iar PMP nu are decât varianta de a participa singur la alegeri”.

Tânăr înjunghiat după ce a vrut să ajute

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană este agresată fizic pe o stradă din Târgu-Neamț. Imediat, polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar din primele cercetări a reieșit faptul că, în timp ce o tânără de 28 de ani se deplasa pe o stradă din Târgu-Neamț, a fost acostată de către fostul său concubin de 22 de ani, din Vânători-Neamț, care pe fondul unui conflict mai vechi, ar fi lovit-o. În acel moment, în altercația izbucnită, a intervenit un tânăr de 22 de ani, din localitatea Răucești, care se afla în zonă”, a anunțat, luni, IPJ Neamț. Sursa citată a precizat că tânărul care a sărit în ajutorul femeii a fost înjunghiat. Aceștia au precizat că persoana bănuită de comiterea faptei nu a fost depistată la locul faptei și se sustrage de la cercetări și este căutat de polițiști.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.