Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Trupul sucevencei ucise de rechin, găsit la două zile după ce fusese dată dispărută

Ziarul de Vrancea
4 iul 2022 878 vizualizări

 „După prima victimă, nimeni nu a închis nicio plajă. Am înotat liber”, a povestit un turist rus n românca ar fi fost ucisă de un rechin Mako, considerat cel mai rapid rechin din lume

Roxana Donisan, suceveanca ucisă pe 1 iulie de un rechin în Egipt, lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care se cazase, au declarat surse din stațiunea de la Marea Roșie, citate de presa din Italia și Marea Britanie.

Potrivit presei din Italia, este posibil ca românca să fi fost prima victimă a rechinului care a mai ucis o femeie din Austria.

Trupul mutilat al sucevencei de 40 de ani a fost găsit pe corali, la cel puțin două zile după ce a fost dată dispărută, scriu The Sun și Daily Mail.

Turiștii ruși au susținut că o echipă de recuperare i-a împiedicat să filmeze rămășițele umane devastate ale victimei, ambalate în pungi pentru cadavre.

Un rezident rus din Hurghada – pe nume Zhanna – susține că femeia din Suceava dispăruse de două zile de la hotelul Premiere Le Reve, destinat exclusiv adulților. „A fost găsită pe corali. Trupul ei era desfigurat. Era cetățean al României”, a dezvăluit ea, adăugând că femeia „dispăruse de două zile din camera ei”. „După prima victimă, nimeni nu a închis nicio plajă. Am înotat liber”, a adăugat aceasta.

Ea a declarat pentru presa rusă gazette.ru: „S-a format un grup de lucru de specialiști pentru a afla motivele comportamentului rechinilor. Consulatul rus i-a avertizat pe turiștii ruși. Să vedem cum reacționează guvernatorul Mării Roșii. Nu vor să piardă turiști, dar nici nu fac nimic pentru a preveni acest lucru”.

Românca ar fi fost ucisă de un rechin Mako, considerat cel mai rapid rechin din lume, care poate atinge o lungime de 4,3 metri și o greutate de 600 de kilograme. Acesta se năpustește asupra prăzii cu o viteză care variază între 50 km/h și peste 75 km/h.

Conform unor surse citate de Antena 3, în apropierea acelei zone s-ar fi răsturnat înainte un vas cu oi, iar acest incident ar fi putut spori agresivitatea rechinilor. Ghizii spun că animalele înecate în urma naufragiului au atras rechinii în zonă.

Vîlceanu: Ori pleacă PSD, ori se întâmplă rotația și PSD te scoate de la guvernare

 România nu e o țară care să fi văzut o coaliție de mare succes, mai spune fostul ministru liberal al Finanțelor

Liberalul Dan Vîlceanu a declarat în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre Florin Cîțu, că se aștepta să fie schimbat de la Senat, pentru că a fost o decizie a partidului. Despre rotația premierilor în coaliția PNL-PSD, anul viitor, el a afirmat că ori pleacă PSD, ori se întâmplă rotația și PSD te scoate de la guvernare. “În ceea ce îl privește pe Florin Cîțu, sincer, mă așteptam să fie schimbat de la Senat. Decizia este luată de partid, vei putea sta pe o funcție în partid cât timp te susține partidul”, a spus Vîlceanu, despre decizia PNL de a-i retrage sprijinul politic lui Florin Cîțu, la șefia Senatului. Întrebat dacă se gândește să plece din PNL și să își facă alt partid, Vîlceanu a infirmat. “Doamne ferește, nu am avut vreodată un gând să plecăm din partid. Dacă nu îți mai place, pleci acasă, așa cum a făcut Crin Antonescu”, a spus el.

Liberalul a fost întrebat și dacă crede că se va produce rotația premierilor, anul viitor. “Nu prea cred, România nu e o țară care să fi văzut o coaliție de mare succes, chiar și USL-ul, acel mare mastodont, a sfârșit la un an și ceva, pentru că diferențele doctrinare, ideologice, sunt atât de mari, și acum se văd în actuala coaliție”, a afirmat Vîlceanu.

El a menționat că vede două scenarii privind ceea ce se va întâmpla anul viitor cu coaliția.

“Cred că la rotație, apropiindu-se campania electotală, la câtă politică știu eu, se vor întâmpla două lucruri posibile. Ori PNL va menține premierul și PSD va fi de acord, cu aceleași ministere, ori pleacă PSD, pentru că nu poate pleca PNL, decât dacă demisionează premierul. Am mai văzut acest film. Or, se întâmplă rotația și PSD te scoate de la guvernare, pentru că se vor apropia alegerile și nu va funcționa, nu vei putea sta împreună”, a afirmat el.

Dan Vîlceanu a mai declarat că “dacă aveam premier PSD, aveam și taxă de solidaritate și impozit progresiv, nici nu se discuta”.

Pompierii români au revenit la muncă în Grecia

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat ieri că 28 de pompieri români cu trei mașini de stingere incendii de pădure și o cisternă de mare capacitate intervin în zona regiunii Schimatari, situată la nord de Atena, Grecia, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care afectează o suprafață considerabilă de vegetație uscată.

Potrivit sursei citate, intervenția pompierilor români a salvat din calea flăcărilor o fermă de animale și un parc de panouri fotovoltaice. “Împreună cu pompierii eleni, care au dislocat în zona Dilesi un număr mare de resurse (peste 25 de mașini de stingere, precum și aeronave specializate), colegii noștri au salvat o fermă de animale și un parc de panouri fotovoltaice din calea flăcărilor. Intervenția modulului are loc la solicitarea ofițerului elen, delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a DSU.

Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. Un nou val de căldură din 18 iulie

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, până pe 1 august. Potrivit ANM, în ultimele două săptămâni ale intervalului, vremea va fi caniculară, cu temperaturi peste limita normalului și cu ploi puține.

După valul de aer cald care a curprins toate regiunile țării, temperaturile se vor situa aproape de normalul perioadei până în jurul datei de 18 iulie. Spre finalul lunii, un nou val de aer cald va cuprinde toată țara, arată estimările ANM.

Vremea în săptămâna 4 – 11 iulie

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice, centrale și nord-estice, precum și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, dar cu un deficit local în extremitatea de sud-vest și de nord-est a țării.

Vremea în săptămâna 11 – 18 iulie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

Vremea în săptămâna 18 – 25 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Vremea în săptămâna 25 iulie – 1 august

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele nord-vestice.

ANPC: Puteți primi 600 de euro pentru un zbor anulat

Horia Constantinescu, președintele ANPC, a anunțat că românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat. Afirmația a fost făcută în contextul investigațiilor începute la companiile aeriene. Până în acest moment sunt 500 de solicitări referitoare la serviciile Wizz Air și 114 la Ryan Air.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a început o investigație de fond la companii aeriene care activează pe teritoriul României, necesară ca urmare a sesizărilor referitoare la serviciile oferite de acestea, inclusiv Wizz Air și Ryan Air. „De la Cuza am învățat că nu trebuie folosite două măsuri pentru același lucru. Povestea cu ocaua mică. Dacă s-a evaluat activitatea unei companii aeriene, atunci trebuie să o verificăm și pe a celorlalte, aflate în aceeași situație. Trist este că aici povestea va fi mai lungă, cele două nefiind de pe teritoriul României. Chiar și pe jos, pentru că avioanele lor nu prea mai zboară, vom ajunge la destinație și măsurile vor fi în consecință! Drum bun să avem!”, spune Horia Constantinescu, președintele ANPC, potrivit Mediafax.

Investigația este făcută de către Direcția Generală de Control și Supraveghere Piață, împreună cu Centrul European al Consumatorilor România (ECC România), care instrumentează sesizările transfrontaliere ale consumatorilor.

ANPC sfătuiește consumatorii să se adreseze, în primă instanță, operatorilor economici de transport aerian sau agențiilor de turism intermediare, pentru soluționări amiabile, iar, în situația în care drepturile acestora sunt încălcate, să se adreseze autorităților, reamintind totodată că, în conformitate cu Regulamentul European nr. 261, consumatorii au dreptul să solicite compensații de până la 600 de euro, pentru un zbor anulat.

De subliniat este faptul că acest lucru este valabil chiar și în situația în care compania aeriană a asigurat un zbor alternativ.

Recuperarea compensațiilor se poate face fie amiabil, la operatorul economic, fie prin intermediul ANPC și ECC România, care realizează acest lucru, cu titlu gratuit.

UNITER 2022: „Plugarul și Moartea”, jucat la Iași, cel mai bun spectacol al anului

“Plugarul și Moartea” de Johannes von Tepl, dramatizarea și regia Silviu Purcărete la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, a fost desemnat “Cel mai bun spectacol” la gala Premiilor UNITER 2022, ediția a 30-a, care i-a fost dedicată lui Ion Caramitru și organizată la Palatul Culturii din Bistrița. Horia Suru a primit trofeul pentru “Cea mai bună regie”, Lóránd Váta și Nicoleta Lefter au fost desemnați cei mai buni actori în roluri principale, iar pentru roluri secundare cei mai buni au fost Csaba László și Gabriela Popescu.

Președintele UNITER Dragoș Buhagiar a făcut o reverență lui Ion Caramitru, “cu o cernită bucurie”. “Lui îi datorăm întâlnirea din seara aceasta. Am certitudinea că ne așteaptă elegant, plin de entuziasm. Mulțumim, Pino!”. Buhagiar a anunțat premiul pentru “Cel mai bun spectacol” - “Plugarul și Moartea” de Johannes von Tepl, dramatizarea și regia Silviu Purcărete, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași. Premiul a fost ridicat de Cristian Hadji-Culea, directorul teatrului.

Gala a fost transmisă în direct, pe TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și la Radio România Cultural. Online a putut fi urmărită pe www.uniter.ro și www.tvr.ro.

Timiș: Impact între o mașină și un tractor. Un tânăr a murit decapitat

Un autoturism și un tractor s-au ciocnit frontal, luni seară, în județul Timiș, între localitățile Bethausen și Cladova. Evenimentul s-a soldat cu decesul unui tânăr și rănirea altor două persoane.

Potrivit salvatorilor, șoferul mașinii, un tânăr de 25 de ani, a decedat după ce a fost decapitat în urma impactului dintre autoturism și tractor. Pasagerul, fratele geamăn al șoferului, a rămas încarcerat, fiind scos dintre fiare de pompierii care au intervenit. Și șoferul tractorului, un tânăr de 16 ani, a fost rănit.

Tractorul era condus de un adolescent de 16 ani care a pătruns pe contrasens. “Un tânăr în vârstă de 16 ani a condus un tractor pe DJ 609, dinspre localitatea Bethausen înspre localitatea Cladova, iar la un moment dat a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 25 de ani, care circula regulamentar. În urma impactului a rezultat, din nefericire, decesul conducătorul auto, rănirea tânărului de 16 ani și a unui bărbat de 25 de ani, pasager în autoturismul care circula regulamentar”, transmite IPJ Timiș.

Poliția de Frontieră: 9.854 de cetățeni ucraineni au intrat luni în România

Poliția de Frontieră anunță că 9.854 de cetățeni ucraineni au intrat luni în România, în scădere cu 7,09 % față de ziua precedentă. “În data de 04.07.2022, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii țări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire) aproximativ 220.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 30.000 mijloace de transport. Pe sensul de intrare în România, au fost 107.837 de persoane, dintre care 9.854 de cetățeni ucraineni (în scădere cu 7,09 % față de ziua precedentă)”, a transmis marți Poliția de Frontieră. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 04.07.2022, ora 24.00, la nivel național, au intrat în România 1.457.561 cetățeni ucraineni.

Doi nou-născuți în stare gravă, preluați de la Iași și duși la Pisa de o aeronavă C-27 J Spartan

O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat marți, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, pentru a transporta de la Iași la Pisa (Italia) doi pacienți nou-născuți aflați în stare gravă. Echipa medicală care monitorizează pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul SMURD și ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienților de la unitatea spitalicească către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD. Aeronava a decolat de la Iași către Pisa în jurul orei 08.00.

O cățelușă fără stăpân, călcată intenționat cu mașina, a fost salvată de polițiști

O cățelușă rămasă fără stăpân a fost lovită intenționat de o mașină pe o stradă din Orăștie, animalul fiind salvat de polițiști, care au declanșat o anchetă pentru depistarea persoanei care s-a aflat la volanul autoturismului implicat în acest incident, a informat marți Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Cățelușa a aparținut unei persoane din Orăștie care a decedat, iar de atunci animalul, dintr-o rasă comună, a rămas singur.

Incidentul a fost anunțat Poliției Orăștie, duminică seara, oamenii susținând că o mașină, la volanul căreia se afla o persoană necunoscută, a lovit intenționat animalul virând spre acesta, pe strada Pricazului din localitate.

“Polițiștii din cadrul Biroul pentru Protecția Animalelor s-au deplasat în municipiul Orăștie și au stabilit că animalul prezenta o fractură la nivelul membrului anterior drept și se afla în stare de șoc, motiv pentru care a fost transportat la o clinică veterinară din municipiul Deva, pentru acordarea ajutorului medical specializat”, a precizat IPJ Hunedoara.

Ulterior, cățelușa a fost preluată de reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor în vederea continuării asistenței medicale veterinare și cazării într-un adăpost autorizat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănire cu intenție a unui animal, cercetările vizând identificarea autorului și tragerea la răspundere penală a acestuia, a menționat IPJ Hunedoara.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.