Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Tensiuni în coaliție Ciolacu, despre liberali: Niște tiriplici

Ziarul de Vrancea
19 iun 2022 534 vizualizări

Liderul social-democrat a criticat în termeni duri PNL pentru că refuză impozitarea progresivă n “PSD nu știe altceva decât să ia banii oamenilor care muncesc din greu de dimineață până seara pentru a îi cheltui pe tot felul de himere”, a venit reacția din partea liberalilor

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, luni, la sediul partidului, înainte de ședința conducerii PSD, despre discuțiile din coaliție privind modificările aduse Codului Fiscal, că s-a săturat la fiecare discuție așezată să apară tot felul de tiriplici care vin și își dau cu părerea, după ce au distrus România, și să spună cât de bună e cota unică care nu mai există în România. El a mai spus că trebuie plafonat prețul la combustibili, iar noile măsuri trebuie adoptate cât mai repede, prin Ordonanță. Criticile lui Marcel Ciolacu sunt îndreptate împotriva PNL, liberalii fiind cei care au declarat că în actuala guvernare nu se va pune problema renunțării la cota unică de impozitare.

“M-am săturat la fiecare discuție așezată să apară tot felul de tiriplici care vin și își dau cu părarea, după ce au distrus România, și să spună ce se întâmplă și cum creionează ei viitorul luminos, și cât de bună e cota unică care nu mai există în România. E o mutație, cu excepție”, a spus liderul PSD. Potrivit dicționarului de argou, tiriplici este „o presoană lipsită de importanță, inofesivă, om de rând”.

Marcel Ciolacu a precizat că el vrea în continuare să se așeze la masă coaliția și să ia decizii în baza cifrelor, să se intervină unde sunt speculații. “Cum este acum, zona carburanților, este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a prețului, în limite și să aibă toate firmele o marjă de profit”, a precizat Ciolacu, arătând că nimeni nu face muncă voluntară.

“Nu se poate să rămânem și să avem reacție, cum are Consiliul Concurenței, după 5 ani de zile sau 3 ani de zile”, a afirmat Marcel Ciolacu.

“Nu fac nimic și nu pun nicio condiție și nu pun nicio linie roșie. Invit pe toți partenerii, că nu sunt doar PNL și PSD în coaliție, sunt și UDMR și minoritățile, să ne așezăm la masă, cu specialiștii, cu ministrul Finanțelor”, a mai afirmat Ciolacu.

Despre momentul când ar trebui adoptate măsurile, el a afirmat: “Dacă decizia o iei mai repede prin Ordonanță, prin lege știm foarte bine că durează cel puțin trei săptămâni, părarea mea e că este o decizie care trebuie luată prin Ordonanță”.

Despre blocajul din coaliție pe Codul Fiscal, Ciolacu a spus: “Eu nu vreau nicio modificare. Ori modificăm Codul Fiscal cu o perspectivă, după discuții cu partenerii sociali, cu un mediu de afaceri echilibrat, fără excepții. Încurajăm jocuri de noroc, nu încurajăm sănătatea, stați și cu marile companii, care au avut niște venituri excepționale în această perioadă. Nu că și le-au dorit, doamne ferește, dar le-au avut”.

El a mai arătat că discută despre modificări la Codul Fiscal care să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023. “Noi vorbim de ceva care să intre în vigoare peste 6 luni, care este problema? Importanet este ca decizia să fie una justă și corectă”, a mai comentat Ciolacu.

Băcanu: Îi cer să isprăvească odată cu jignirile

Deputatul PNL Cristian Băcanu a venit rapid cu o replică la declarațiile liderului PSD. „Îi cer domnului Ciolacu să isprăvească odată cu jignirile și cu tiriplicismele domniei sale și să se gândească cum să-l învețe pe domnul Câciu să crească gradul de colectare (da, aceasta este soluția) al impozitelor și taxelor și cum să gândească măsuri fiscale coerente”, a comentat deputatul liberal. “PSD nu știe altceva decât să ia banii oamenilor care muncesc din greu de dimineață până seara pentru a îi cheltui pe tot felul de himere, este alta. Realitatea este însă că păstrarea cotei unice pentru noi a fost o condiție pentru această guvernare iar domnul Ciolacu (care de curând pescuia pe Belina la umbra lui Liviu Dragnea) se tot face că uită”, a mai scris Cristian Băcanu pe Facebook.

El continuă: “Să fie clar, eu am două mari probleme cu modul în care PSD-ul înțelege să tot deschidă subiectul revizuirii fiscale: nu sunt de cuvânt, uită un angajament luat la momentul formării guvernării, fac praf și pulbere noțiunea de predictibilitate fiscală, alungă investitorii, fac mult rău mediului privat și, în acest mod, le fac rău românilor”. “La treabă, domnilor pesediști, v-am spus deja cu ce ar trebui să vă ocupați!”, le transmite Băcanu celor de la PSD, afirmând că “PNL are datoria de a apăra cota unică, stabilitatea fiscală și mediul de afaceri cu orice preț”.

Cu o zi în urmă, fostul premier Florin Cîțu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că în doi ani de zile de guvernare liberală nu s-a vorbit de creșterea taxelor, ci au fost eliminate suprataxe și supraaccize introduse de PSD în perioada 2017-2019 și că PSD este la guvernare de 6 luni și întreg sectorul privat este bulversat pentru că nu știe “ce taxe noi mai doresc PSD-iștii să introducă”. El a susținut necesitatea refomei pensiilor, salarizării bugetarilor și reformei în administrația publică, apreciind că orice politician care nu face reforme este susceptibil de subminarea economiei naționale. “Liberalii se gândesc la România de mâine”, a precizat Florin Cîțu, care a lansat și o provocare pentru liderul PSD Marcel Ciolacu, “cu mandatele pe masă”: să scadă taxele și totuși să crească veniturile la buget, așa cum au făcut liberalii în 2020 și 2021.

Anchetă după ce un cioban a ajuns la spital cu viermi ieșind din corp și a decedat

Directorul DSP Arad, Geanina Potolia, a declarat ieri că o anchetă a fost începută pentru a se clarifica împrejurările în care a decedat un cioban în vârstă de 49 de ani. „Am fost deja în spital în ultimele două zile și am refăcut întregul circuit prin care a trecut pacientul, începând de la momentul în care a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe și până a decedat. Vom avea primele concluzii în următoarele două – trei zile”, a spus directorul DSP.

Biroul de presă al SCJU Arad a transmis că bărbatul a ajuns la UPU în stare gravă în data de 15 iunie, la ora 18.34, fiind adus de un echipaj de prim-ajutor din localitatea Iermata. Conform sursei citate, pacientul locuia într-un sălaș, pe câmp, fiind angajat cioban la un crescător de oi.

„La sosire, pacientul a prezentat o stare profund alterată, inconștient, cașectic, în stare de șoc toxico-septic, cu fața și gâtul acoperite de viermi, care ieșeau din fistule de la nivelul feței precum și din tubul de traheo-stomă. Pacientul a fost igienizat imediat la garderobă dar, în ciuda spălărilor repetate, a continuat să elimine viermi din căile respiratorii superioare. Pacientul a fost recoltat, s-a instituit imediat tratamentul complex de terapie intensivă, a fost trimis la investigațiile imagistice (tomografie de cap, torace și abdomen) și a fost monitorizat permanent. Au fost organizate consulturile de specialitate necesare (ATI, chirurgie, infecțioase, interne), a fost implicată asistenta socială și a fost internat la ATI II în cursul dimineții următoare, la ora 07.30”, au transmis reprezentanții spitalului.

Medicii au cerut date de la familia care l-a angajat pe cioban, care ar fi spus că bărbatul „era un caz social, fără familie, avea un frate plecat în străinătate cu care nu ținea legătura”.

Reprezentanții SCJU Arad mai afirmă că pacientul era cunoscut cu neoplasm de bază de limbă (cancer), fiind investigat și tratat doar în Timișoara, de unde a părăsit spitalul în urmă cu aproximativ două săptămâni, după ce a făcut radioterapie.

„Pacientul a fost găsit inconștient, cu viermi ieșind din el, de un membru al familiei unde locuia, și care a solicitat serviciul 112. Pacientul a continuat să elimine viermi și după transferul în terapie intensivă, unde a decedat după câteva ore. Personalul medical implicat în îngrijirea acestui pacient a făcut tot ce este omenește posibil pentru a-i asigura asistența și îngrijirile medicale necesare”, au mai transmis reprezentanții SCJU Arad.

Sanie de vară în Poiana Brașov

Proiectul prin care în Poiana Brașov urmează să se organizeze curse cu sania pe timpul verii a ajuns la faza alegerii traseului, relatează Bună Ziua Brașov.

Sania de vară va fi pe amenajată pe partea stângă a Pârtiei Bradul din Poiană, însă sunt luate în calcul două variante de traseu, ambele cu acces la pistă în apropierea stației inferioare a telecabinei Capra Neagră. Una dinte variante de traseu prevede ca săniile să treacă și printre copaci. Cealaltă variantă prevede mai multe zone de întoarcere (sub forma unor spirale), care oferă o mai bună panoramă, dar fără a trece prin pădure.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat că în zilele viitoare, proiectantul va trebui să revină cu o evaluare a avantajelor și dezavantajelor pentru fiecare traseu, o evaluare a costurilor și a timpului de amortizare, precum și un studiu comparativ cu celelalte sănii de vară construite sau amenajate din țara noastră.

Poliția de Frontieră: 9.231 de cetățeni ucraineni au intrat duminică în România

Poliția de Frontieră anunță că 9.231 de cetățeni ucraineni au intrat duminică în România, în scădere cu 15,2% față de ziua precedentă. “În data de 19.06.2022, în interval de 24 de ore, la nivel național, prin punctele de frontieră au intrat în România 108.095 de persoane, dintre care 9.231 de cetățeni ucraineni (în scădere cu 15,2% față de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.198 cetățeni ucraineni (în scădere cu 22,2%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.090 cetățeni ucraineni (scădere cu 2,4%)”, a transmis luni Poliția de Frontieră.

De la declanșarea acestei crize (24.02.2022), până la data de 19.06.2022, ora 24.00, la nivel național, au intrat în România 1.250.981 cetățeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în țara noastră 1.285.510 ucraineni.

Tăriceanu, achitat definitiv în dosarul referitor la neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu

Fostul președinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat definitiv, luni, în dosarul referitor la neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, întrucât Înalta Curte de Casație și Justiției a respins apelurile declarate de Parchet și o parte civilă.

Înalta Curte a decis, de asemenea, ca partea civilă Cristian Matei să îi plătească lui Călin Popescu Tăriceanu suma de 5.950 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Decizia este definitivă.

Parchetul General a transmis, în toamna lui 2021, că procurorul de ședință a cerut achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul privind neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, întrucât nu a constatat neîntrunirea tipicității faptei. Tăriceanu fusese trimis în judecată de procurorii Parchetului General în 15 decembrie 2020.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.