Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Suspiciuni serioase de vaccinare fictivă în România

Ziarul de Vrancea
26 aug 2021 840 vizualizări

„Unii pacienți ne cer să mimăm actul de vaccinare”, a povestit un medic n fenomenul ar fi apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică

Unii români pun presiune pe medicii de familie să le ofere certificatul de vaccinare fără să îi vaccineze anti-COVID, spune președintele grupului de vaccinogologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, Gindrovel Dumitra. Declarațiile au loc în contextul în care managerul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș“ din Timișoara, medicul Cristian Oancea, a vorbit despre așa-numita “vaccinare la chiuvetă” - “te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat”.

Medicul Gindrovel Dumitra a spus ieri, la Digi FM, că nu are suspiciuni că unii medici de familie ar fi luat bani ca să le dea pacienților certificate de vaccinare și să nu îi vaccineze, însă i s-a întâmplat și lui ca unii pacienți să îi ceară certificat de vaccinare fără să se vaccineze anti-COVID. “Am avut și eu pacienți care mi-au solicitat ca, la momentul vaccinării, să mimăm actul vaccinării. Lucru pe care nu l-am acceptat. Există o presiune din partea unor pacienți, mai ales cei care se deplasează, în acest moment, în alte țări ale Uniunii Europene și au nevoie de certificatul de vaccinare. Sigur că numărul lor este foarte, foarte redus. Eu am încredere în capacitatea colegilor mei, medici de familie, să nu facă acest lucru”, a afirmat medicul.

El a admis că astfel de situații ar fi fost în mai multe zone ale țării: “Din discuțiile pe care le-am purtat cu colegii mei, pe forumurile noastre de discuții, a reieșit că s-a întâmplat și în altă parte. Dar colegii spun că nu au dat curs solicitării”.

Poliția a început verificări

Declarațiile vin în contextul în care managerul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș“ din Timișoara, medicul Cristian Oancea, a vorbit despre așa-numita “vaccinare la chiuvetă”. El susține că au apărut aceste suspiciuni în condițiile în care unii pacienți cu COVID-19 ajung la spital cu forme severe, deși spun că sunt vaccinați. “Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică. Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat. Cert este că deja în spațiul public se aude din ce în ce mai mult de oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați. Atragem atenția tuturor care fac vaccinare, pe această cale, să nu se joace cu asemenea lucruri, pentru că pun în pericol viața oamenilor!”, a declarat miercuri medicul Cristian Oancea.

Poliția Timiș a anunțat că a început verificări și că a fost deschis dosar penal pentru infracțiunile de fals intelectual și zădărnicirea combaterii bolilor: “Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, că persoane infectate cu virusul SARS COV2, internate într-o unitate spitalicească din municipiul Timișoara, ar deține certificate de vaccinare susceptibile a fi nereale, vă comunicăm că structurile specializate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au demarat verificări în vederea clarificării tuturor aspectelor și luarea măsurilor legale care se impun. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și zădărnicirea combaterii bolilor”.

Aproape o mie de noi infectări cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat ieri 953 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, cu aproape 100 mai multe decât în ziua precedentă. Un astfel de bilanț zilnic al îmbolnăvirilor nu a mai fost înregistrat din 13 mai. În ultimele 24 de ore, 17 persoane au decedat. A fost consemnat și un deces din luna iulie. La ATI sunt internați 228 de pacienți cu COVID-19.

Până ieri, 34.471 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

 

Un român dat în urmărire de FBI din 2012, prins la București

SUA promitea o recompensă de 750 de mii de dolari pentru prinderea sa

Un român căutat de FBI pentru fraudă pe internet, spălare de bani, falsificare de pașapoarte și pentru care autoritățile americane promiteau o recompensă de 750 de mii de dolari pentru informații care putea duce la capturarea sa a fost prins de polițiștii Secției 2 din București. „La data de 25.08.2021, în baza unei informații, polițiști din cadrul Secției 2 au depistat o persoană pe numele căreia este emis un mandat de arestare provizorie de către autoritățile judiciare FBI – SUA. În jurul orei 12:30 cei doi polițiști l-au depistat pe bărbatul de 40 de ani”, arată comunicatul Poliției.

Pe numele bărbatului Dumitru Daniel Bosogioiu era emis un mandat federal de arestare din 2012, acesta fiind cercetat de autoritățile americane pentru săvârșirea infracțiunilor de asocierea in vederea săvârșirii de înșelăciuni prin mijloace electronice, spălare de bani, falsificare de pașapoarte și trafic cu mărci de servicii contrafăcute”.

“Dumitru Daniel Bosogioiu este căutat pentru presupusa participare la o escrocherie sofisticată de fraudă pe internet. În cadrul acestei escrocherii, grupul de infractori aflați în România și în alte părți din Europa, au postat anunțuri pe site-uri de licitație de pe Internet pentru vânzarea de produse. Aceste anunțuri conțineau imaginile și descrierile unor vehicule și altor obiecte de vânzare, fără ca, de fapt, aceste vehicule și obiecte să existe în realitate. Pretinzând a fi vânzători, infractorii negociau prin e-mail cu cumpărători neavizați din Statele Unite ale Americii. Așa-zișii “vânzători” trimiteau apoi victimelor facturi false ce păreau a proveni de la servicii legitime de plată pe Internet, cu instrucțiuni pentru depunerea plăților în conturi bancare deținute de alți asociați care locuiau în Statele Unite ale Americii. Acești infractori au deschis conturi bancare în Statele Unite ale Americii sub identități false, folosind pașapoarte false create în Europa de către alți infractori. Când victimele virau banii în contul indicat în facturile frauduloase, infractorul căruia îi aparținea acel cont era înștiințat, retrăgea sumele depuse de cumpărător și, pe baza unor instrucțiuni primite prin e-mail, transfera sumele unui alt infractor”, arată anunțul FBI.

Bursele elevilor ar putea fi majorate din ianuarie 2022

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că ia în calcul o majorare a cuantumului burselor pentru elevi, iar măsura ar urma să intre în vigoare din ianuarie 2022.

“Nu este un secret că aceste scumpiri se manifestă, nu este situația României specială, dar din perspectiva educației luăm în calcul, spre exemplu, tocmai pentru a contracara aceste scumpiri și mai mult decât atât pentru a trece într-o altă paradigmă, modificarea cuantumului minim al burselor elevilor. Am discutat și zilele trecute, am discutat și astăzi cu Consiliul Național al Elevilor și luăm în calcul o modificare semnificativă în plus a cuantumului minim al burselor pentru elevi. Din perspectiva educației, vă spun că educația trebuie să rămână gratuită. Dacă este gratuită, nu avem de ce să vorbim de scumpiri”, a transmis Cîmpeanu.

Întrebat din nou ce i se pare că s-a scumpit atunci când merge la piață, ministrul a răspuns: “Eu mă ocup de școli și nu de magazine. Aveți un ministru care se ocupă de magazine, vă recomand să-l întrebați. În școli eu susțin nevoia creșterii cuantumului minim al bursei elevilor, care elevi la rândul lor merg în magazine sau părinții lor”.

El a explicat apoi că bursele ar putea înregistra creșteri din ianuarie 2022.

“Propunerea este ca începând din ianuarie 2022 să avem creșteri semnificative ale cuantumului minim. Pot să vă spun că de la 100 lei cuantumul bursei de performanță elevii au cerut 300 de lei, Ministerul Educației a propus 500 de lei. Pentru bursa de merit care este acum 100 de lei la nivel de cuantum minim există în procesul de negociere cu Consiliul Național al Elevilor propunerea să crească, să fie diferențiată de merit 1 și de merit 2 și să aibă o valoare de 200 de lei merit 1 și 250 de lei merit 2. Pentru bursa de studiu putem lua în considerare un cuantum de 150 de lei, iar pentru bursa de ajutor social considerăm că și acolo este nevoie de o creștere, de dublare, un cuantum minim de la 100 de lei la 200 de lei”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Accident la Rădăuți: Un mort și doi copii răniți

Un tânăr a decedat și doi copii au ajuns la spital, ieri, în urma unui accident în care au fost implicate trei autoturisme și șase persoane, pe șoseaua de centură a municipiului Rădăuți. Potrivit ISU Suceava, tânărul, în vârstă de 22 de ani, a fost găsit de salvatori în stare de inconștiență, a fost scos din autoturism, i s-au aplicat manevre de resuscitare conform procedurilor medicale, dar nu a răspuns și s-a constatat decesul.

Alte două victime, copii, cu vârste de 5, respectiv 9 ani, după ce au primit ajutor medical la locul accidentului, au fost transportate la spital, împreună cu mama lor, pentru investigații suplimentare.

Cîmpeanu: Nu cred că profesorii pot fi obligați să se testeze din bani proprii

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că nu crede că profesorii nevaccinați pot fi obligați să se testeze din banii proprii atâta timp cât această testare are ca scop prezența lor în școală, precizând că urmează să se verfice care sunt limitele legislative în acest caz. “Va fi anunțat acest lucru. Deocamdată, până la șase la mie nu este necesar acest lucru altfel decât în cazurile simptomatice, fie că vorbim de elevi, fie că vorbim de profesori. Altfel, un profesor care afirmă că a avut simptome specifice de orice natură are tot dreptul să fie testat pe cheltuiala DSP, ca orice alt cetățean al României”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

El a mai anunțat că autoritățile se vor asigura că la nivelul fiecărei școli există un stoc suficient de măști de protecție pentru ca elevii să poată beneficia de acestea, în condițiile în care la începutul anului de învățământ în unitățile școlare va fi permisă doar masca medicală, nu și masca textilă.

Muncitor nepalez învățat de un coleg de muncă din Galați să fure de la serviciu

Imaginile cu un salariat român care învață un muncitor din Nepal cum să fure benzină de la locul de muncă au fost înregistrate la Galați. Gălățeanul îi explică procedura asiaticului în timp ce transferă benzina furată în bidoane de plastic. „No problem, little benzin”, este concluzia gălățeanului.

Incidentul a avut loc în urmă cu o săptămână, la societatea care are grijă de spațiile verzi din orașul Galați.

 „Director, no problem?”, întreabă nepalezul, iar răspunsul românului vine imediat. „You understand, speak, no work... little benzin, no problem”.

„You take this one home, you sell, you want more money?”, mai întreabă nepalezul în timp ce românul transferă benzina furată în bidoane de plastic.

„No sector, no problem”, îi răspunde gălățeanul.

După ce a văzut imaginile, conducerea societății Gospodărire Urbană s-a autosesizat și l-a urmărit pe angajatul român. Acesta a fost prins în flagrant când pleca de la serviciu cu 10 litri de benzină.

„L-am prins în flagrant pe om. Avea într-un rucsac 10 litri de benzină Am chemat polița, a fost cercetat disciplinar și a fost dat afară. Era un angajat vechi” , a explicat Dragoș Magearu, directorul Gospodărire Urbană.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.