Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Nicuşor Dan: Alegerea Elenei Lasconi ca lider USR, o decizie corectă a partidului

Ziarul de Vrancea
7 iul 2024 589 vizualizări

Primarul Capitalei nu se gândește momentan să se întoarcă în partidul pe care l-a înființat

Fostul lider USR Nicuşor Dan susţine că alegerea Elenei Lasconi în funcţia de preşedinte al partidului este o decizie ”corectă”. Edilul a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, cum vede alegerea Elenei Lasconi ca preşedinte USR. ”Era necesar ca USR să aibă un candidat la prezidenţiale. Era important ca acest candidat la prezidenţiale să fie cineva care a avut un succes la alegerile locale, erau relativ puţine opţiuni, deci e o decizie foarte logică din partea USR. E o decizie corectă a partidului”, a spus Nicuşor Dan.

 Primarul general a mai fost întrebat dacă ia în calcul întoarcerea în USR. ”Nu în momentul ăsta. A fost un avantaj pentru mine să fiu echidistant faţă de partidele care m-au susţinut în Consiliul General, în următorul Consiliu general vor fi mai multe partide cu care voi lucra în această majoritate şi atunci echidistanţa e importantă. Ce se va întâmpla peste trei ani, cinci ani, zece ani, nu ştiu. În politică nu e bine să spui ”niciodată”, n-o spun nici eu. De principiu, poziţia aceasta de independent între mai multe partide care mă spijină pe partea administrativă e cea mai optimă”, a explicat primarul Capitalei.

Actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, cu o cotă de 26,7%, fiind urmat de preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu - 17,8%, de liderul USR Elena Lasconi, de liderul SOS România Diana Şoşoacă, liderul PNL Nicolae Ciucă - 11,9% şi de liderul AUR George Simion - 11,2%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. Aproape trei sferturi dintre români spun că în mod cert vor merge la vot.

Într-o confruntare ipotetică în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale între Mircea Geoană şi Elena Lasconi, 66.2% dintre cei care şi-au exprimat preferinţa pentru un candidat l-ar vota pe Secretarul General Adjunct al NATO, iar 33.8% pe lidera USR. Dacă în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Marcel Ciolacu şi Elena Lasconi, 58% dintre cei care şi-au exprimat preferinţa pentru un candidat l-ar vota pe actualul premier, iar 42% pe lidera USR. Dacă în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Nicolae Ciucă şi Elena Lasconi, 51.6% dintre cei care şi-au exprimat preferinţa pentru un candidat l-ar vota pe liderul PNL, iar 48.4% pe lidera USR.

Marcel Ciolacu, despre calendarul alegerilor: Un tango în doi

Premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD, a explicat, sâmbătă, că momentan în coaliţie a fost stabilit calendarul alegerilor prezidenţiale şi că PSD şi PNL vor avea candidaturi separate la aceste alegeri.

Întrebat, sâmbătă, dacă după stabilirea calendarului alegerilor PSD şi-ar dori un tandem cu PNL sau un acord între cele două partide, Ciolacu a precizat că decizia se va lua după votul românilor. ”Un tango în doi. Momentan am stabilit un calendar şi faptul că avem candidaturi separate. Cred că toate deciziile se iau după ce vedem votul românilor. În funcţie de votul românilor vedem cum continuăm, dar până atunci, părerea mea, nu are rost să avem vreo discuţie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat, de asemenea, dacă se aşteaptă la o prezenţă scăzută la vot de 1 Decembrie, Ciolacu a răspuns că nu va fi o prezenţă scăzută deoarece nu va fi minivacanţă. ”Nu, sunt ferm convins, la fel cum a fost şi la europarlamentare şi la locale, va fi o prezenţă mare la vot, fiindcă românii doresc să îşi stabilească singuri destinul. Nu e o minivacanţă (de 1 Decembrie - n.r.) pentru că dacă era o minivacanţă, dacă aveam o punte, categoric am fi evitat să fie alegeri pe 1 Decembrie, pentru că atunci, cu adevărat, dacă era o punte pe data de joi era vineri liberă, joi după-amiază, atunci românii ar fi plecat în vacanţă. De această dată 1 Decembrie şi Sfântul Andrei pe 30 noiembrie au căzut sâmbăta şi duminica. E o zi de sărbătoare şi iertaţi-mă, alegem forumul cel mai important al unei societăţi democratice, respectiv Parlamentul României. Românii vor să-şi aleagă direct Preşedintele României şi votul să fie foarte clar între preşedinte şi Parlament”, a mai spus Ciolacu.

Preşedintele PSD a explicat că în Biroul Permanent al PSD va discuta despre candidaturi.  ”Vom vedea (dacă va candida la alegerile prezidenţiale - n.r.). Urmează să fac împreună cu colegii mei din Biroul Permanent al Partidului Social Democrat un calendar. Cu certitudine vom începe cu Consiliul Politic Naţional, unde vom face regulile pentru candidaţii atât la partid cât şi pentru funcţia de preşedinte, deoarece mandatul meu şi al colegilor mei expiră pe data de 24 august. Conform legii partidelor, trebuie să avem alegeri astfel încât viitorul preşedinte să poată legal semna documentele ca şi preşedinte al partidului. Repet, procedural, întâi avem un birou permanent, un consiliu politic naţional, stabilim data congresului şi de aici cum se va candida pentru funcţia de preşedinte, cum se fac înscrierile, care sunt regulile, dacă e nevoie să ai susţinere, dacă acceptă partidul un independent sau nu acceptă toate aceste lucruri. Eu vreau împreună, colegii mei să luăm deciziile, având toate datele”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat ce s-a schimbat din data de 13 februarie când spunea că PSD nu va susţine un independent la alegerile prezidenţiale, Ciolacu a spus că Mircea Geoană nu este independent. ”Păi nu s-a schimbat nimic. Dacă vă referiţi la domnul Geoană, de exemplu, dânsul, din punctul meu de vedere, nu este independent”, a concluzionat Ciolacu.

Constanţa: Român cu domiciliul în SUA, cercetat în cazul fetiţei de 3 ani care a ajuns la spital având susbstanţe interzise în organism

n bărbatul a livrat la deschiderea unui salon cosmetic jeleuri cu THC

Un cetăţean român cu domiciliul în SUA este cercetat pentru trafic de droguri în cazul fetiţei de 3 ani care a ajuns la spital în Constanţa având substanţe interzise în organism. Bărbatul a livrat la deschiderea unui salon cosmetic jeleuri cu THC (Tetrahidrocannabinol), iar copilul a mâncat din ele. Anchetatorii au găsit mai multe droguri la domiciliul bărbatului, acestea urmând să fie distribuite la Neversea.

”La data de 6 iulie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.-S.T. Constanţa, au documentat activitatea infracţională a unei persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc. Astfel, la data de 6 iulie 2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus reţinerea unui bărbat (cetăţean român cu domiciliul în SUA), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc”, a transmis, duminică, IGPR. Sursa citată a precizat că, în perioada 29 iunie – 6 iulie 2024, acesta ar fi deţinut şi oferit droguri de risc sub forma unor jeleuri conţinând THC (Tetrahidrocannabinol). ”Astfel, la data de 29 iunie 2024, pe parcursul unui eveniment privat, organizat în urma deschiderii unui salon cosmetic, la care au participat mai multe persoane, adulţi şi minori, cercetatul ar fi deţinut drogul de risc sub formă de bomboană gelatinoasă, un astfel de jeleu fiind consumat de către o minoră în vârstă de 3 ani, care ulterior a necesitat internarea şi investigaţii medicale complexe, ca urmare a ingerării produsului cu conţinut de THC”,a  mai transmis sursa citată.

Pe durata anchetei au fost indisponibilizate alte asemenea produse ce conţin drogul de risc. ”În urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa cercetatului a fost identificată şi ridicată o cantitate de canabis, precum şi alte mijloace de probă. Totodată, din investigaţii a rezultat că drogul de risc urma să fie comercializat pe parcursul unui festival de muzică ce se desfăşoară în municipiul Constanţa”, a mai transmis Poliţia.

SAGA Festival – DJ-ul Hartwell şi-a întrerupt concertul, a aruncat căştile şi a ieşit de pe scenă

DJ-ul orlandez Hartwell şi-a întrerupt concertul de la SAGA Festibal, a aruncat căştile şi a ieşit de pe scenă, fiind chemat înapoi de către public. Oamenilor nu le-a venit să creadă reacţia artistului. Acesta acuză probleme tehnice şi că nu a fost plătit, iar organizatorii afirmă că a fost singurul cu astfel de probleme şi precizează că ar fi rezolvat orice situaţie, dacă le era semnalată.

Potrivit înregistrărilor de pe reţelele de socializare, Hartwell şi-a întrerupt concertul, a aruncat căştile şi a ieşit de pe scenă. Publicul i-a scandat numele, mulţi arătându-se surprinşi de reacţia artistului.

”Am călătorit tocmai din Olanda pentru a performa pentru voi (...) Acest festival de rahat nu mi-a dat niciun rahat de ban pentru a fi aici în această seară, dar tot sunt aici, iar echipamentul lor e de rahat. Nu funcţionează nimic, întregul echipament mă dezamăgeşte. Nu pot să performez, este imposibil pentru mine să fac asta”, a spus, de pe scenă, artisul.

Organizatorii festivalului au transmis, pe reţelele de socializare, că ar fi rezolvat orice dificultate tehnică, dacă le-ar fi fost semnalată, deşi alţi artişti au performat fără probleme.

”Păi, Hardwell, ne pare rău că Rita Ora, Sickick, Loreen şi toţi DJ-ii de la celelalte 5 scene au apucat să performeze în prima zi de SAGA iar tu nu. Echipamentul a venit tocmai din Olanda, la fel ca şi tine. Acelaşi set pare să funcţioneze acum perfect pentru Will Sparks. Am fi rezolvat orice dificultate tehnică fără efort şi în cel mai scurt timp, dacă ne-ai fi lăsat şi nu ai fi oprit setul atât de repede. Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a-ţi răspunde cerinţelor, inclusiv cele legate de plată. Ne pare rău pentru fanii tăi, ai noştri. Le-ar fi plăcut să te vadă în sfârşit la Bucureşti”, este mesajul oficial de pe pagina de Facebook a festivalului.

Potrivit forţelor de ordine de la festival, prima zi s-a petrecut fără incidente majore.

Herdea (CNAS): Suntem ţara cu cea mai tânără bunică - 23 de ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Valeria Herdea, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că România este ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani, fetiţe însărcinate la 12 ani şi fete de 14 ani cu câte doi copii, şi, inclusiv din acest motiv, printre prevederile noului contract-cadru, intrat în vigoare la 1 iulie, figurează şi o serie de capitole care privesc adolescentul.

"Printre prevederile pe care le anunţ în acest nou contract, în această prelungire, pentru că este o prelungire a contractului de la 01.07.2023, avem şi prevederi care privesc adolescentul. Putem consilia adolescentul împotriva bolilor cu transmitere sexuală, împotriva riscului de dependenţă de alcool, dependenţă de droguri, dependenţă de jocuri de noroc, dependenţă de jocuri video (...). Avem, din păcate, fetiţe care sunt cu sarcini la 12 ani, la 14 ani au doi copii. Suntem ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani. Este cutremurător să vezi la ce sunt supuşi copiii noştri! Şi atunci, refuzul de a discuta despre sănătatea acestor fetiţe şi acestor copii, care îşi încep viaţa sexuală foarte devreme, rămâne încă sub semnul întrebării, încă rămâne sub semnul stigmei sociale", a spus preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.

Valeria Herdea a făcut un apel la părinţi şi la bunici să vorbească cu tinerii, să îi încurajeze pe copii să spună ce gândesc.

"Vorbiţi cu ei pentru că noi, cei care poate că am fost altfel crescuţi, avem nevoie să ne aplecăm spre ei. Este ceea ce vă rog cel mai mult: Ascultaţi-i pe tineri! (...) Haideţi să încercăm să-i prevenim şi să prevenim îmbolnăvirile. Haideţi să recunoaştem că există nişte probleme. Nu pot să concep secolul 21 fără să vorbeşti cu copiii tăi. Sexualitatea nu este o ruşine, dar este o ruşine să nu vorbim despre sănătatea dentară, să nu vorbim despre sănătatea corpului, să nu vorbim despre ceea ce este normal fiziologic în organismul nostru. E normal să avem cultură medicală în şcoli şi îmi menţin părerea fermă. Este obligatoriu să avem educaţie medicală în şcoli. Este obligatoriu să vorbim şi să ne asumăm să fim un exemplu pentru copiii noştri", a mai declarat preşedintele CNAS.

Valeria Herdea a susţinut că în noul contract-cadru există multe prevederi care privesc adolescenţii şi tinerii, cum ar fi prevenirea infecţiei cu HPV prin vaccinare compensată 50% sau prevenirea infectării cu virusul hepatitic B şi C.

"România, din păcate, este încă o ţară endemică pentru hepatita B şi C. Există posibilitatea de depistare a virusului hepatitic B şi C, iar pentru gravide accesul la testarea HIV. Sunt câteva lucruri care aparent poate par simple, dar să ştiţi că în realitate sunt extrem de complexe, pentru că într-o ţară în care există încă infecţie cu virus hepatitic B şi C înseamnă că există o rată încă redusă de vaccinare. Există la noi în ţară vaccinarea împotriva infecţiei cu virus hepatitic B din 1995. Şi totuşi încă ne confruntăm cu ea. Din păcate, scăderea acoperirii vaccinale din ultimii ani (...) îşi vede astăzi roadele", a menţionat Herdea.

Potrivit acesteia, începând cu data de 1 iulie, odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi ale contractului-cadru, se oferă posibilitatea ca persoanele neasigurate să poată să se prezinte la un medic de familie, să poată fi înregistrate, iar pentru persoanele care au risc oncologic există posibilitatea depistării precoce a bolii.

Totodată, ea a mai spus că singurul lucru pe care trebuie să îl facă părinţii, tinerii şi copiii este să se adreseze medicilor de familie pentru a fi sfătuiţi în privinţa demersurilor care ar trebui făcute pentru a beneficia de prevederile noului contract. Valeria Herdea a arătat că este un promotor al prevenţiei de peste 35 de ani, în calitate de medic de familie, şi că va susţine în continuare prevenţia.

Caniculă în România până la finalul săptămânii

Meteorologii anunţă caniculă care se extinde treptat în majoritatea zonelor ţării până la finalul săptămânii. Duminică a fost cod galben în Crişana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei şi în sud-vestul Munteniei. 

Luni, valul de căldură se va extinde şi intensifica uşor în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală şi jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. ”Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi”, a precizat sursa citată.

Meteorologii anunţă că până la sfârşitul săptămânii valul de căldură se va menţine şi, treptat, va continua să se extindă şi să se intensifice uşor în toată ţara. 

Funcţionarea a două parcuri de distracţii de pe litoral, oprită de Protecţia Consumatorilor

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a decis, în urma unui control, să oprească temporar activitatea a două parcuri de distracţii de pe litoral. Au fost aplicate şi două amenzi în valoare de 10.000 de lei.

Controlul a fost făcut de ANPC, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Teritorial ISCIR şi ai Primăriei comunei Limanu, judeţul Constanţa.

Au fost sancţionaţi doi operatori economici, Popescu Business Family SRL şi Luna Park Popa SRL, pentru nereguli în funcţionarea parcurilor de distracţii. Cei doi operatori au primit amenzi în valoare de 10.000 de lei şi li s-a interzis utilizarea aparatelor până la remedierea deficienţelor. Totodată, inspectorii au decis oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor constatate, pentru ambii operatori economici.

În urma controlului a reieşit că cele două societăţi nu aveau autorizare pentru echipamentele de agrement şi nici nu aveau făcute reviziile ISCIR, ceea ce punea în pericol sănătatea sau viaţa utilizatorilor. Inspectorii au mai găsit echipamente deteriorate, cu vopsea exfoliată, plasă elastică ruptă pentru trambuline şi rugină pe elemente de siguranţă, uzură în exces a unor elemente sau chiar lipsa unora care asigurau siguranţa consumatorilor. De asemenea, au fost unele echipamente care au avut modificări neautorizate şi a lipsit ămpământarea unor echipamente electrice. În plus, consumatorii nu au fost informaţi cu privire la denumirea echipamentului şi a modului corect de folosite.

”A oferi consumatorilor, copiilor îndeosebi, servicii de agrement prin intermediul unor parcuri de distracţii neverificate tehnic de mai bine de 7 ani, cu improvizaţii şi aparate deteriorate, este o dovadă de iresponsabilitate, din partea operatorilor economici în cauză. Vă recomandăm ca, înaintea utilizării unor astfel de echipamente, să verificaţi informaţiile afişate de prestator, precum şi starea aparatelor şi să nu le folosiţi dacă observaţi improvizaţii, deteriorări sau funcţionare anevoioasă. Evitaţi instalaţiile improvizate, pentru a nu vă pune viaţa în pericol! Litoralul românesc dispune de parcuri de distracţii autorizate, verificate şi sigure pentru consumatori, iar autorităţile statului monitorizează permanent funcţionarea în siguranţă şi conform exigenţelor legale a spaţiilor de acest fel”, a transmis Sebastian Hotca, preşedinte interimar ANPC, într-un comunicat de presă de duminică.

Un bărbat a murit după ce a intrat cu maşina în glisiera metalică ce separă sensurile de mers, pe DN 1

Un bărbat de 42 de ani a murit, duminică, după ce a intrat cu maşina în glisiera metalică ce separă sensurile de mers, pe DN 1, la Ploieşti. ”Poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi, la data de 7 iulie a.c. despre producerea unui accident rutier pe Drumul Naţional 1, în afara localitaţii Ploieşti. Din primele cercetări la faţa locului a reieşit faptul că un bărbat de 42 de ani în timp ce conducea un autoturism ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu glisiera metalică ce separă sensurile de deplasare”, a transmis, duminică, IPJ Ploieşti.

Sursa citată a anunţat că, în urma producerii accidentului, a rezultat decesul conducătorului auto. Poliţiştii încearcă să stabilească motivele producerii accidentului.

Serviciile de terapia durerii vor fi decontate pentru pacienţii din România

Aproximativ 20% din populaţia adultă europeană este afectată de o durere cronică, dar mai puţin de 2% dintre pacienţi accesează serviciile specializate în terapia durerii, potrivit estimărilor specialiştilor. În prezent, serviciile medicale de terapia durerii nu sunt decontate în România, dar acest lucru urmează să se schimbe în curând, printr-o lege votată în Parlament şi promulgată de preşedinte.

Astfel, o nouă lege introduce serviciile medicale de terapia durerii pe lista celor decontate pentru pacienţii asiguraţi din România. Este vorba de Legea nr. 208/2024, care modifică şi completează Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Legea a fost votată în Parlament, promulgată de preşedinte şi publicată în Monitorul Oficial joi, 4 iulie. Actul normativ va intra în vigoare la 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial. “Asiguraţii au dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicaţiilor ei, pentru recuperarea după boală şi pentru terapia durerii“, prevede noua lege, care completează un articol din Legea nr. 95/2006.

Potrivit actului normativ, în cazul asiguraţilor care beneficiază de serviciile medicale pentru terapia durerii, “managementul durerii se realizează în cadrul medicinei bazate pe dovezi, în mod integrat şi interdisciplinar, pe baza ghidurilor de practică medicală, protocoalelor naţionale de practică medicală, protocoalelor operaţionale de practică medicală sau a protocoalelor terapeutice”.

Ministerul Sănătăţii urmează să poarte consultări cu organismele profesionale şi cu alte instituţii relevante pentru a elabora o strategie privind formarea profesională în managementul durerii a profesioniştilor şi o strategie privind educarea pacienţilor pentru prevenirea şi terapia durerii, prevede legea.

În 2023, dr. Ovidiu Palea, singurul medic din România certificat în terapia durerii de către World Institute of Pain şi coordonator al Centrului integrat de terapia durerii, explica, într-un interviu pentru 360medical.ro, că “terapia durerii intervenţională este o punte obligatorie între tratamentul conservator şi cel chirurgical“. Potrivit medicului, sistemul public de sănătate din România va trebui să aibă în fiecare în spital, la început în cele judeţene şi universitare, echipe de terapia durerii.

Urs, împușcat după ce omorât trei căprioare şi un emu la Zoo Mureș

Un exemplat de urs care a atacat animalele de la Grădina Zoologică Târgu Mureş în ultimele nopţi a fost împuşcat, într-o operaţiune a jandarmilor.

Reprezentanţii Primăriei Târgu Mureş au anunţat că, de câteva nopţi, un urs se plimba pe teritoriul Grădinii Zoologice şi chiar a atacat animalele. ”Ursul a fost împuşcat! Echipa de Intervenţie pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun a reuşit, după o operaţiune complexă, să captureze ursul care pătrundea în perimetrul Grădinii Zoologice. În ultimele trei nopţi, acest exemplar - o femelă tânără de 150 kg – a reprezentat un pericol real, omorând trei căprioare şi un emu. Intervenţia Echipei s-a desfăşurat în conformitate cu toate prevederile legale în vigoare”, au transmis reprezentanţii municipalităţii.Potrivit acestora, au fost luate toate măsurile necesare pentru a se asigura, în permanenţă, siguranţa animalelor rezidente ale Grădinii Zoologice, precum şi a populaţiei.

Premier: Până la sfârşitul anului nu vom mai avea vize pentru Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că, până la finalul acestui an, românii vor putea călători în SUA fără a avea nevoie de vize, iar românii din Spania vor putea avea cetăţenie dublă, română şi spaniolă. De asemenea, potrivit lui Ciolacu, România va intra şi terestru în Schengen tot până la finalul acestui an.

”Urmează să plec împreună cu domnul prim-ministru Pedro Sanchez, la Palatul Victoria, să facem calendarul pentru dubla cetăţenie. Românii o vor obţine, nu blochează nimeni. Acordul este în acest moment la ministrul justiţiei din Spania. Vă repet, de aici mă deplasez cu domnul prim-ministru la Palatul Victoria şi asta vom face”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, premierul a afirmat că, până la finalul acestui an, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru SUA şi România va intra în Schengen şi terestru.

”Până la sfârşitul anului nu vom mai avea vize pentru Statele Unite, vom avea dublă cetăţenie în Spania şi din punctul meu de vedere mai mult ca sigur vom intra terestru în Schengen”, a precizat Marcel Ciolacu.

Şeful Poliţiei Brăila, prins băut la volan, după ce a fost implicat într-un accident rutier

Şeful Poliţiei Municipale Brăila, Marius Budu, a fost prins băut la volan, după ce a fost implicat într-un accident rutier pe DN 2B. Maşina personală pe care o conducea a fost lovită de un şofer de 19 ani, iar testarea a arătat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit www.obiectivbr.ro, evenimentul rutier s-a produs sâmbătă seară, pe DN 2B. Maşina pe care o conducea poliţistul, autoturismul personal, a fost lovită de un şofer de 19 ani. Testarea şoferilor a arătat valoare negativă în cazul tânărului şi 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul şefului Poliţiei Brăila. Marius Budu, de 42 de ani, era propus pentru a prelua funcţia de adjunct al IPJ Galaţi.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.