Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Ilfov: Un primar și alți trei bărbați, acuzați că ar fi violat o fată de 12 ani

Ziarul de Vrancea
9 iun 2021 954 vizualizări

Fata a rămas însărcinată și a născut la 13 ani n liberalul are o avere de invidiat și a mai fost protagonistul unor incidente controversate

​Primarul comunei ilfovene Ștefăneștii de Jos, Ștefan Ionel Robert (PNL), a fost ridicat de anchetatori și dus la audieri alături de alte patru persoane într-un dosar privind infracțiuni de viol, act sexual cu un minor și șantaj. Conform procurorilor, victima este o fată de 15 ani, cu care patru din cele cinci persoane - inclusiv primarul - ar fi întreținut relații sexuale încă de când aceasta avea 12 ani, iar la 13 ani fata a născut.

În acest caz, polițiștii au făcut joi mai multe percheziții în comuna Ștefăneștii de Jos (Ilfov), inclusiv la Primăria localității și la locuința primarului PNL Ștefan Ionel Robert, aflat la al doilea mandat. Ancheta în acest dosar este coordonată de către Parchetul Judecătoriei Buftea, iar cele cinci persoane vizate, între care și primarul Ștefan Ionel Robert, sunt cercetați pentru infracțiunile de viol, act sexual cu un minor, influențarea declarațiilor și șantaj.

Prim-procurorul adjunct al Parchetul Judecătoriei Buftea, Marius Romaș, a declarat că toate cele cinci persoane au fost duse la audieri. Patru dintre ele, între care și primarul, sunt vizate de acuzații privind viața sexuală (viol sau agresiune sexuală), iar cea de a cincea persoană este acuzată de șantaj și influențarea declarațiilor.

Procurorul a precizat că faptele au avut loc în perioada 2017-2018 și ar fi început când victima avea 12 ani. Cele patru persoane, între care și primarul, sunt acuzate că au întreținut relații sexuale cu fata, care a rămas însărcinată și a născut când avea vârsta de 13 ani, a afirmat procurorul.

Ștefan Ionel Robert este primar PNL al localității Ștefăneștii de Jos din anul 2016. La alegerile din 2020, el a câștigat un nou mandat.

Un edil fără CV dar cu multă avere

Pe site-ul Primăriei Ștefăneștii de Jos nu există niciun CV al primarului sau alte informații despre acesta, cu excepția declarațiilor de avere și de interese, pe care autoritățile locale sunt obligate prin lege să le publice.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, din noiembrie 2020, primarul Ștefan Ionel Robert are 18 terenuri agricole cu suprafețe între 1.500 metri pătrați și peste 2 hectare, un lac de 31 de hectare luat în conesiune, 6 terenuri intravilane, cu suprafețe între 318 metri pătrați și 2.280 mp. El are și două case cu suprafețe de 100 și 200 de metri pătrați, cinci mașini și un ATV. A mai trecut în declarația de avere un ceas Cartier de 5.000 de euro, un Rolex de 6000 de euro și alte bijuterii în valoare de 6.000 de euro. De asemenea, în 2020 el a vândut trei terenuri, pentru care a încasat în total 220.000 de euro. Pe lângă salariul de primar, el a trecut în declarația de avere veniturile soției sale - 71.000 de lei de la Consiliul Județean.

Acuzat că a lovit un bărbat în secția de votare

Primarul Ionel Robert Ștefan este și protagonistul unui incident în secția de votare la alegerile locale din septembrie 2020, potrivit Libertatea. Primarul apărea într-o fotografie stând cu mâinile în șold și fără mască la gură, iar lângă el ara un bărbat întins pe jos. Primarul Robert Ionel Ștefan l-ar fi apucat de gât și l-ar fi lovit bărbatul aflat în secția de votare, susțineau mai mulți martori prezenți în secția de votare, contactați de Libertatea. Poliția Ilfov a spus atunci că a existat o ceartă între primar și cetățeanul venit să voteze. “Nu avem informații că primarul l-ar fi lovit pe acel cetățean. Persoana respectivă a avut o discuție contradictorie cu primarul în urma căreia cetățeanului i s-a făcut rău”, au spus reprezentanții poliției pentru Libertatea, precizând că în urma conflictului din secția de votare nu a fost înregistrată nicio plângere.

Procuror: Dacă nu se face ceva, România va deveni un El Dorado pentru deșeuri

Magistratul constanțean a precizat că au fost încheiate contracte de ardere în fabricile de ciment a două mii de vapoare cu deșeuri menajere

Procurorul Teodor Niță din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța susține că, dacă România nu face ceva în privința legislației de mediu, atunci va deveni un El Dorado pentru deșeuri. “Sunt absolut îngrijorat, pentru că am posibilitatea să observ acest lucru și vreau să îmi împărtășiți îngrijorarea că, dacă nu se face ceva, România va deveni un El Dorado pentru deșeuri”, a declarat Niță, ieri, într-o conferință de presă.

 El a precizat că România are o legislație de mediu inadecvată și o administrație nepricepută. “Din 2016, China și-a închis porțile, România are o legislație inadecvată, o administrație fie nepricepută, fie... mă abțin să spun de care pentru că se autorizează tot felul de trăsnăi. Vin în țară botezate mii de tone”, a afirmat procurorul constănțean. El crede că, dacă nu se iau măsuri urgente, atunci în România ne va fi teamă să respirăm aerul de pe stradă. “Am văzut vârful aisbergului, dar în condițiile în care legea nu se actualizează așa cum ne cere Consiliul Europei, începând cu raportul de evaluare din 2018, vom ajunge foarte curând să ne fie teamă să mai respirăm aerul de pe stradă pentru că în România se pregătesc să vină dacă s-au prins operatorii de deșeuri că se poate din toate zonele atât deșeuri industriale, cât și deșeuri menajere”, a explicat Teodor Niță.

El a precizat că au fost încheiate contracte de ardere în fabricile de ciment a două mii de vapoare cu deșeuri menajere. “Domnilor, două mii de vapoare. I-am trimis înapoi, dar nu știu cât vom reuși lucrul acesta fără o legislație corespunzătoare. Găuri legislative sunt multe, dureroase și dacă cineva nu este făcut conștient asupra acestor pericole, cei care avem copii sau nepoți vom fi responsabili de ceea ce le lăsam după noi și anume o țară care foarte curând se va transforma într-una cu peisaje apocalipitice, în care pădurile se ard, se termină, se distrug, se defrișează și o să apară în locul munților împăduriți, munți de gunoaie”, a mai afirmat procurorul Teodor Niță.

DIICOT a clasat parțial dosarul împotriva jurnaliștilor de la Libertatea

Procurorii DIICOT au clasat parțial dosarul deschis după plângerea depusă de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, împotriva unor jurnaliști de la Libertatea, mai exact în ceea ce privește constituirea unui grup infracțional organizat. Totodată, partea din dosar referitoare la șantaj a fost disjunsă, cauza fiind declinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, întrucât DIICOT nu are competențe în astfel de dosare dacă nu este vorba despre o grupare organizată.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, s-a considerat lezat de mai multe articole publicate în Libertatea și a cerut la Judecătoria Sectorului 2 ștergerea textelor despre el și instituția pe care o conduce. De asemenea, i-a reclamat pe jurnaliști la DIICOT și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Mihai Toma și Cătălin Tolontan, jurnaliști Libertatea, au fost prezenți, în 20 mai, la DIICOT, unde au fost audiați în calitate de martori, după plângerea formulată de primarul Băluță.

Prima acțiune a primarului fost adresată în decembrie 2020, la Judecătoria Sectorului 2. Edilul a vizat atunci Ringier România (compania care editează cotidianul Libertatea) și pe ziariștii Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan. El a considerat că ziarul a publicat „o serie de articole cu caracter defăimător”.

Alina Gorghiu: Excludem orice colaborare la guvernare cu PSD

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a declarat, referitor la afirmațiile lui Vasile Dîncu prin care nu a exclus o guvernare cu liberalii, că partidul din care face parte exclude orice colaborare la guvernare cu social-democrații. Ea a oferit și motivele pentru care PNL nu va coopera cu PSD la guvernare, printre care și faptul că există o majoritate de dreapta în Parlament, iar PNL a desemnat în forurile staturare un premier liberal care a lansat un plan pentru reformele blocate până în prezent de PSD. „România are nevoie de acești 8 ani de liberalism – ca să aducă politici liberale în economie, să facă investiții și să schimbe mentalitățile. Din 25 septembrie, construim România liberală!”, a scris Alina Gorghiu ieri pe Facebook.

Reacția vine după ce președintele Consiliului Național al PSD Vasile Dîncu a declarat, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, că nu exclude o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condițiile de acum. El a precizat că PSD nu va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruță în această situație. „Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condițiile de acum, să fim tractați de locomotiva Cîțu sau de un alt premier liberal”, a afirmat Dîncu.

Un deputat PNL cere conducerii socialiștilor europeni să stopeze colaborarea dintre PSD și AUR

Deputatul PNL Alexandru Muraru a cerut ieri „intervenția urgentă a conducerii socialiștilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD și partidul neo-fascist AUR. El a adăugat că e pentru prima oară de când România a aderat la UE, când PSD ar pregăti și vota o moțiune de cenzură alături de o formațiune extremistă, de factură neo-fascistă. „Socialiștii români sunt aliați cu fasciștii pentru a da jos Guvernul. Este pentru prima dată, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când PSD ar pregăti și vota o moțiune de cenzură alături de un partid extremist, de factură neo-fascistă. Practic, prin această acțiune politică, formațiunea social-democrată s-ar întoarce în urmă cu 30 de ani, când colabora deschis cu formațiuni extremiste, antisemite, fasciste. Am făcut apel către Partidul Socialiștilor Europeni să condamne public și să împiedice imediat orice cooperare politică sau asociere între Partidul Social Democrat din România și Alianța pentru Unirea Românilor, în orice etapă și în orice scop”, a scris Alexandru Muraru ieri pe Facebook.

Percheziții DNA la Primăria Iași

Procurorii DNA au făcut ieri dimineață percheziții la Primăria Iași, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane într-un dosar vizând infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, din cursul anului 2019. Primarul din Iași, Mihai Chirica, a declarat că procurorii DNA au venit să ridice unele documente din Primărie, el susținând că ancheta ar viza modul în care s-a făcut un schimb de teren lângă cimitirul Eternitatea.

Anchetatorii au ajuns la sediul Primăriei ieșene înainte ca edilul Mihai Chirica să vină la serviciu, acesta sosind în instituție cu puțin timp înainte de ora 9.00. Surse din cadrul primăriei afirmă că procurorii DNA ar fi intrat în biroul lui Mihai Chirica. La Primăria Iași au mai avut loc percheziții făcute de către DIICOT, în luna aprilie, într-un dosar referitor la concesionarea unui teren al municipalității.

În acest caz, edilul Mihai Chirica este urmărit penal, alături de alte 14 persoane. Chirica este acuzat de omisiunea sesizării, anchetatorii având indicii că primarul ar fi avut cunoștință despre faptul că terenul situat în zona Sărărie din municipiu face obiectul unor tranzacții dubioase. De asemenea, Mihai Chirica a fost trimis în judecată într-un alt dosar DNA care vizează achiziționarea unor autoturisme de către Primăria Iași.

Consilierul PSD care a scris despre violarea lui Clotilde Armand, în atenția CNCD

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării Asztalos Csaba a afirmat, ieri, că CNCD s-a autosesizat cu privire la declarația consilierului județean PSD Vrancea Ioan Micu care a spus, referitor la agresiunea invocată de primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, că aceasta „în Franța era răpită și violată zile în șir”. „Am dispus autosesizare. O să cităm părțile, întrebăm părțile cu privire la subiectul plângerii sau autosesizării, după care vom adopta o decizie. Probabil într-o lună, cam așa. Putem să dăm amendă contravențională, dacă considerăm că a depășit limita libertății de exprimare și a încălcat demnitatea umană în acest caz. Putem să dăm amendă începând de la 1.000 de lei până la 30.000 de lei”, a afirmat Asztalos Csaba.

La o postare pe Facebook a liderului deputaților USR PLUS Ionuț Moșteanu despre agresiunea la un semafor a unui individ care i-a bătut cu pumnii în mașină și a strigat la Clotilde Armand, consilierul județean PSD Vrancea Ioan Micu a comentat că „în Franța era răpită și violată zile în șir, aoleu stai că asta-i convenea bebelușei albe de Guadalupe”.

Organizația PSD Vrancea a anunțat ieri seară că se dezice total de comentariul “făcut în nume personal” de consilierul județean Ioan Micu.

“PSD Vrancea nu acceptă sub nici o formă și în niciun mediu o astfel de atitudine, fie ea publică sau privată. Drept urmare, voi solicita excluderea dl. Ioan Micu din organizația județeană a PSD Vrancea”, a precizat președinte interimar al organizației PSD Vrancea, deputatul Nicușor Halici.

Un primar PNL care a obținut 83% la alegeri, reținut pentru fraudă electorală

​Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, și alte 16 persoane au fost reținuți în dosarul de fraudă electorală în care procurorii au făcut descinderi, inclusiv la Primăria Ciorani și la locuința edilului. Un număr de 17 persoane, inclusiv primarul comunei Ciorani, sunt reținute în dosarul de fraudă electorală privind alegerile locale din această comună, câștigate de PNL și de primarul Marin Voicu cu majoritate confortabilă.

Surse judiciare au declarat că primarul Marin Voicu este cercetat pentru instigare la falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în timp ce alți 16 inculpați sunt suspectați de falsificarea documentelor și evidențelor electorale. În urma scrutinului din 27 septembrie 2020, Marin Voicu, fost membru PSD, a obținut, sub sigla PNL, 83,18% din voturi. La Consiliul Local, PNL a obținut 76,12% din sufragii.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești arăta că membrii secțiilor de votare din comuna Ciorani sunt suspectați că au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Județean și președintelui Consiliului Județean.

Fiul lui Ilie Dumitrescu, condamnat pentru trafic de droguri

Sică Dumitrescu, fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu, a fost condamnat de Tribunalul București la 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri, el fiind acuzat că a vândut cocaină unei persoane care colabora cu procurorii și unui investigator sub acoperire, în apropierea unui local din centrul vechi al Capitalei. Judecătorii au stabilit un termen de supraveghere de 2 ani, perioadă în care Sică Dumitrescu este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială și să presteze 60 de zile muncă în folosul comunității. De asemenea, magistrații au dispus prelevarea de probe biologice, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare. În același dosar, un complice al lui Sică Dumitrescu a primit o pedeapsă de 2 ani și 3 luni închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Un Bugatti Veyron de 2 milioane de dolari, înmatriculat în România

Registrul Auto Român a anunțat că a înmatriculat în România un Bugatti Veyron 16.4, mașină care costa 2 milioane de dolari în 2011, atunci când a fost fabricată. „RAR Grivița, invadat de 1.000 de cai… putere. În 2011, atunci când a fost produs, un Bugatti Veyron 16.4 costa în jur de 2.000.000 $. Cu siguranță, de astăzi, un român este mai fericit când îi admiră motorul de 8L, W16”, este mesajul RAR postat pe o rețea socială.

Bugatti Veyron este un automobil sport de lux produs în Franța. Un Bugatti Veyron poate atinge o viteză de 420,12 km/h. Prima mașină a ieșit pe piață în septembrie 2005, fiind atunci cea mai scumpă și mai rapidă din lume.

Numele a fost dat după cel al pilotului de curse francez Pierre Veyron, care a condus mașini Bugatti pe parcursul carierei sale desfășurate între anii 1933 și 1953.

Din 2007 și până în 2009, Bugatti Veyron a fost cea mai scumpă mașină de pe glob.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.