Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Evaluare Națională, Monica Anisie: Nu vă lăsați păcăliți de subiectele care circula pe internet

Ziarul de Vrancea
12 iun 2020 792 vizualizări
Monica Anisie, ministrul educației-Foto:digi24.ro
Monica Anisie, ministrul educației-Foto:digi24.ro

„Vă asigur ca ceea ce circulă pe internet nu este de la Ministerul Educației. Dragi elevi, părinți, nu vă lăsați păcăliți de aceste subiecte care circula pe internet, a spus duminică Monica Anisie, într-o conferință de presă.

Ministrul a dat asigurări că „procedura este foarte sigură”, iar subiectele nu vor fi cunoscute decât în dimineața examenului.

Accesul în centrele de examinare pentru elevii care participă luni la prima probă a Evaluării Naționale 2020 se va face până la ora 8:30, urmând ca fiecărui elev să-i fie măsurată temperatura, în cadrul măsurilor de luptă împotriva epidemiei Covid-19, a anunțat duminică ministrul Educației, Monica Anisie. Aceasta a recomandat ca, în cadrul în care temperatura unui elev este peste 37,3 grade, temperatura să fie măsurată de încă trei ori, la un interval de 2 - 5 minute.

„La poarta unității de învățământ, a centrului de examen va exista un cadru medical care va realiza triajul epidemiologic și va îndruma elevii către sălile de examen, împreună cu un cadru didactic din comisia de examen. Pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37,3 recomand cadrelor medicale să repete succesiv de trei acel procedeu de luare a temperaturii și în același timp să lase un termen de 2 - 5 minute pentru procesul acesta în care elevul este supus triajului epidemiologic”, a afirmat Monica Anisie, într-o conferință de presă.

Legat de modalitatea de corectare, Monica Anisie a precizat că în acest an lucrările vor merge în alt județ decât cel din care face parte elevul, inclusiv pentru București

Recomandarea ministrului pentru elevi? „Să fie atenți, calmi, să nu se sperie, acest examen, chiar dacă este primul din viața lor, nu va pune probleme din punct de vedere al siguranței, în condițiile în care Ministerul Educației a luat toate măsurile” necesare.

Secretarul de stat în ministerul Educației Luminița Barcari a precizat că cel mai devreme copiii vor fi chemați la centrele de examinare la ora 07,00.

În cazul în care se observă că un profesor are temperatură înaintea examenului, acesta va fi înlocuit, în condițiile în care există „suficienți evaluatori”.

320 de noi îmbolnăviri cu coronavirus în România

u bilanțul a ajuns la 21.999 deîmbolnăviri u s-au înregistrat și 16 noi decese, numărul total fiind de 1.410

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, 320 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 21.999. Acesta este cel mai mare număr de cazuri zilnice înregistrat după mai mult de două luni. S-au înregistrat și 16 noi decese, numărul total fiind de 1.410.

“Până astăzi, 14 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.999 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.719 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1410 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 13.06.2020 (10:00) – 14.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (9 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Iași, Olt, Sibiu și Suceava. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire”, anunță autoritățile.

La ATI, în acest moment, sunt internați 165 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.985 de persoane. Alte 97.750 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 560.596 de teste. Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 288 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 160.450 de lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost constatată, ieri, o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 13 iunie a.c., 62 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile. În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.393 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia, 561 în Spania, 107 în Franța, 681 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 114 cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 29 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

“Având în vedere creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), reluăm apelul către populație pentru respectarea cu strictețe a măsurilor generale de protecție sanitară – purtarea măștii în spații închise, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor comune și a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor. Atragem atenția asupra faptului că, în absența asimilării conduitei sanitare responsabile, instituirea măsurilor de relaxare pentru reluarea activităților sociale și economice crește riscul de răspândire a virusului. Din acest motiv, contextul epidemiologic impune conformarea la măsurile de protecție sanitară printr-o atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităților continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activități”, transmite Grupul de Comunicarte Strategică.

Ministrul Educației: Redeschiderea creșelor și grădinițelor, publice și private, după publicarea normelor

Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat duminică, într-o conferință de presă, că redeschiderea creșelor și a grădinițelor, atât publice cât și private, este posibilă după publicarea normelor de aplicare, respectiv Ordinul comun al miniștrilor Educației, Sănătății și Muncii.

Acest ordin va stabili în ce condiții își pot relua activitatea creșele, grădinițele de stat și after-school-urile, indiferent dacă sunt private sau de stat.

Potrivit unei hotărâri de guvern publicate vineri în Monitorul Oficial, „prin excepție de la pct. 1, se permite desfășurarea activităților în creșe, grădinițe și after-school-uri, pe perioada vacanței de vară, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului Educației și cercetării, al ministrului Muncii și protecției sociale și al ministrului Sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020”. Monica Anisie a menționat că, în ceea ce privește ministerul pe care îl conduce, normele pentru redeschiderea creșelor și grădinițelor sunt în pregătire și vor fi finalizate probabil luni.

PSD anunță că susține o stare de alertă intermediară de cel mult 15 zile. Ce condiții impune

u social-democrații depun luni în Parlament o lege pentru sprijinirea sectorului

PSD susține instituirea unei stări de alertă intermediare de cel mult 15 zile, cu condiția deschiderii spitalelor pentru pacienții cronici, deschiderii bisericilor, opririi achizițiilor publice fără licitație, deschiderii restaurantelor din hoteluri pentru familiile cu copii, a anunțat duminică purtătorul de cuvânt al partidului Lucian Romașcanu. De asemenea, el a afirmat că social-democrații depun luni în Parlament o lege pentru sprijinirea sectorului HoReCa, precizând că, în absența unor astfel de măsuri, 150.000 de persoane care lucrează în acest domeniu riscă să-și piardă locurile de muncă.

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, a anunțat duminică, într-o conferință de presă, că formațiunea politică pe care o reprezintă va lua luni, în Comitetul Executiv, decizia finală privind proiectul de lege care prevede prelungirea stării de alertă. 

„Noi am decis în primă instanță, iar decizia finală va fi luată mâine (luni – n.r.) în cadrul CEx al PSD, să susținem o stare intermediară, pe o perioadă strict limitată în timp, care să asigure tranziția la normalitate și care să conțină strict măsurile pentru protejarea sănătății populației și nimic mai mult. În același timp, este necesar ca autoritățile să poată dispune punctual, așa cum prevede și legea, de măsuri de siguranță acolo unde este necesar. Este posibilă instituirea stării de urgență la nivel local, iar acest lucru trebuie să fie primordial, având în vedere că nu sunt distribuite la nivel egal, pe tot teritoriul României, îmbolnăvirile și decesele” a afirmat Lucian Romașcanu.

Reprezentantul PSD a precizat că social-democrații vor „introduce obligatoriu” în legea de aprobare a HG prevederi precum faptul că durata măsurilor tranzitorii să fie de maximum 15 zile, deschiderea spitalelor către pacienții non-COVID, toate achizițiile publice se vor face „transparent, cu licitație”, dar și redeschiderea bisericilor și deschiderea restaurantelor din unitățile de cazare. 

„Astea vor fi măsurile pe care vom încerca să le introducem în lege și fără acestea PSD nu va vota legea trimisă la Parlament” a precizat oficialul PSD.

Romașcanu a ținut să precizeze că PSD este minoritar în Parlament în acest moment .

„Guvernul, cum a găsit majoritatea necesară pentru a ajunge la Palatul Victoria, va trebui să găsească majoritatea necesară și pentru a-și trece legile în Parlament. Noi, dacă vom avea alături de măsurile propuse de noi și alți aderenți, atunci vom vota în consecință, dacă nu, PSD nu va vota o stare de alertă în formula în care este ea acum” a afirmat Romașcanu.

“În acest moment noi nu avem Hotărârea de Guvern pe care intenționează primul ministru Orban să o trimită în Parlament în consecință, nevăzând ce scrie acolo – și ăsta este un act iarăși de iresponsabilitate din partea dumnealor – nevăzând ce scrie acolo nici nu putem discuta și decide ceea ce vom face în continuare, putem doar, așa cum am făcut, să dăm o declarație de intenție” a precizat el.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă, că va cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, nu 15 așa cum a solicitat PSD, declarându-se încrezător că va exista în Parlament o majoritate care să înțeleagă “că nu pot pune în pericol viața și sănătatea românilor numai ca să să obțină câștiguri ieftine, de natură politico-electorală”.

“Vom cere stare de alertă pentru 30 de zile”, a anunțat Orban, sâmbătă, într-o conferință de presă. Întrebat care este planul în cazul în care starea de alertă nu va fi votată de Parlament, Orban a afirmat: “Am încredere că va exista o majoritate în Parlament care să înțeleagă nevoia prelungirii stării de alertă și care să înțeleagă că nu pot pune în pericol viața și sănătatea românilor numai ca să să obțină câștiguri ieftine, de natură politico-electorală”.

Premierul a precizat că nu a avut “nicio discuție cu cei din PSD”.

Lista statelor pentru care este exceptată autoizolarea cetățenilor la sosirea în România

u aceste state sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Elveția, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria

Persoanele care vin în România din alte state decât cele care se regăsesc pe lista celor exceptate de la măsura izolării, dar care au tranzitat țări din această listă, au în continuare obligația izolării la domiciliu sau a carantinării (la cerere). Excepție fac cetățenii care vin din state ce nu se află pe lista aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și care petrec în țările incluse pe listă o perioadă de 14 zile sau mai mare, înainte de a intra în România.

“Având în vedere că a fost aprobată lista statelor pentru care a fost introdusă excepția de la carantină și izolare pentru cetățenii care vin în România, facem precizarea că cetățenii care vin în țara noastră din statele care nu se regăsesc pe respectiva listă, dar care tranzitează țări care sunt exceptate, au în continuare obligația izolării la domiciliu sau a carantinării (la cerere). Excepție fac cetățenii care vin din state ce nu se află pe lista aprobată de CNSU și care petrec în țările incluse pe listă o perioadă de 14 zile sau mai mare, înainte de a intra în România, potrivit articolului 1, punctul 2 din Hotărârea numărul 28 a CNSU”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Lista cu statele pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

 ”În baza propunerii Institutului Național de Sănătate Publică, se aprobă, începând cu data de 15.06.2020 ora 00:00, eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz, pentru persoanele asimptomatice care vin în România din următoarele țări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. (2) Lista cu țările care fac obiectul prevederilor de la alin.(1) se publică de Institutul Național de Sănătate Publică pe site-ul www.insp.gov.ro “, se arată în decizia adoptată sâmbătă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU)

De asemenea, zborurile către aceste țări se vor relua în condițiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificările și completările ulterioare.

Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări. 

Lista actualizată va intra în vigoare la 24 ore de la momentul aprobării acesteia de către CNSU.

“Situația epidemiologică din țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință/locația declarată, se monitorizează de către Institutul Național de Sănătate Publică, care, în cazul unei evoluții nefavorabile susținută pe o perioada de 14 zile, va propune CNSU eliminarea acestora din listă”, prevede hotărârea.

Decizia va fi comunicată tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora

Un criminal în serie eliberat după 25 de ani de închisoare a dat foc unei fete

Bărbatul eliberat după 25 de ani de detenție și care vineri incendiat o tânără în vârstă de 17 ani a fost arestat preventiv pentru infracțiunea de tentativă de omor. Victima, transferată la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din București, se află în stare foarte gravă, cu șanse minime de supraviețuite.

Mandatul de arestare pe numele bărbatului în vârstă de 45 de ani a fost eliberat sâmbătă seară de către judecătorii Tribunalului Mehedinți. Bărbatul a fost reprezentat de către un avocat din oficiu și poate face apel la decizia privind arestarea preventivă pentru 30 de zile. 

Între timp, victima acestuia a fost transferată cu un elicopter la Spitalul de copii “Grigore Alexandrescu” din București, echipat cu paturi pentru marii arși.

Purtătorul de cuvânt al unității sanitare, medicul Raluca Alexandru, a declarat duinică pentru News.ro că starea fetei este una extrem de gravă, iar șansele acesteia de supraviețuire sunt minime. „Este în stare extrem de gravă: are arsuri pe 90% din suprafața corpului, sunt arsuri profunde. are șanse minime de supraviețuire” a declarat Raluca Alexandru. 

Bărbatul în vârstă de 45 de ani fusese condamnat în anul 1994 la închisoare pe viață, pentru uciderea a cinci persoane, însă a fost eliberat în cursul anului trecut, după 25 de ani de detenție. După liberare, el a mers în comuna Dârvari din județul Mehedinți, unde locuia în casa unui fost coleg de detenție. El revenise din Olanda și ar fi trebuit să se afle în autoizolare. Bărbatul și victima sa țineau legătura pe rețelele de socializare, spun apropiații fetei. În data de 11 iunie fata l-a reclamat pe bărbat pentru viol, însă examenul medico-legat nu a confirmat faptul că tânăra ar fi suferit leziuni ca urmare a unei agresiuni sexuale, susțin surse judiciare. În urma reclamației, fata, care stătea cu o bunică și cu fratele ei mai mic, a fost dusă într-un centru de protecție socială, de unde a fost scoasăde către familie.

Cinci parlamentari USR vor să reglementeze culegerea trufelor

Recoltarea de trufe fără câini dresați special pentru identificarea acestora, cu mai mult de 2 câini sau dincolo de punctele indicate de câini va fi interzisă, cu riscul unor amenzi între 5.000 și 7.000 lei, potrivit unui proiect legislativ care stipulează că exploatarea economică a trufelor va putea fi întreprinsă legal numai după obținerea de autorizații de recoltare, achiziție și comercializare din partea autorităților, care vor controla atât procesul de recoltare a trufelor, cât și circuitul comercial al acestora după recoltare, informează Profit.ro.

“În prezent, această specie aparte de nelemnoase specifice fondului forestier național nu beneficiază de o reglementare amplă și astfel se creează un vid legislativ care permite exploatarea acestor specii în mod defectuos și dăunător pentru mediu”, se arată în expunerea de motive a proiectului de act normativ, inițiat de parlamentarii USR George Dircă, Mihai Goțiu, Lavinia-Corina (Abu-Amra) Cosma, Lucian Stanciu-Viziteu și Emanuel Ungureanu. “În prezent, recoltarea trufelor a devenit o afacere profitabilă pentru multe persoane, acestea utilizând sape, lopeți, greble și cazmale care distrug micoriza formată între trufă și arbore, fapt care conduce la o periclitare a speciei și dăunează atât arborelui simbiotic, cât și solului. „Căutătorii de trufe”, neavând reglementări oficiale prin care să fie stabilit modul de recoltare, se bazează pe informații dobândite cutumiar și aleg anumite habitate pentru exploatare, care apoi nu au timp să se regenereze. (...) Interesul pecuniar al „căutătorilor de trufe” îi ghidează înspre maximizarea profitului, fără a exista vreun sentiment de remușcare asupra efectelor pe care le creează asupra mediului”, argumentează inițiatorii, conform Profit.ro.

Activitatea referitoare la recoltarea, achiziția și comercializarea trufelor va putea fi făcută doar cu autorizație din partea proprietarului terenului sau a ocolului silvic care îl are în administrare. Va fi interzisă recoltarea trufelor cu orice obiect, unealtă sau derivate, în afară de vanghină, definită ca unealtă special folosită pentru recoltarea trufelor, a cărei dimensiune totală nu poate depăși 1 metru lungime.

Tecoltarea se realizează cu maxim 2 câini, dresați pentru identificarea trufelor, fiind interzisă recoltarea trufei prin săpături în afara locului punctat de câine, dar și recoltarea fără cel puțin un câine.

Nouă bărbați au fost reținuți în urma unui conflict de stradă care a avut loc într-un cartier al Craiovei

Nouă bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 42 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore în urma unui conflict de stradă care a avut loc sâmbătă, într-un cartier din Craiova. Alte patru persoane care au participat la scandal sunt căutate de polițiști deoarece se sustrag cercetărilor.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, polițiști din cadrul Poliției municipiului Craiova au fost sesizați cu privire la faptul că, în cartierul Craiovița Nouă, a avut loc o altercație între mai multe persoane. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat o parte din persoanele implicate în altercație, acestea fiind duse la pentru audieri.

“În timpul scandalului au fost folosite obiecte contodente, fiind totodată provocate avarii la patru autoturisme, a precizat IPJ Dolj.”, precizează polițiștii.

Duminică dimineață, nouă bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 42 de ani, din Craiova, bănuiți că ar fi fost implicați în altercația ce a avut loc sâmbătă. în cartierul Craiovița Nouă, din Craiova, au fost reținuți pentru 24 de ore.

“Astfel, cercetările au fost continuate în acest caz sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe, distrugere, amenințare, dar și tentativă la omor, de săvârșirea acestei infracțiuni fiind bănuit un bărbat de 39 de ani. 12 persoane au fost conduse de polițiști la audieri, iar în continuare, polițiștii desfășoară activități de căutare a altor patru persoane, care ar fi participat la altercație și care în prezent se sustrag cercetărilor”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj. 

De asemenea, cei nouă bărbați reținuți pentru 24 de ore, urmează să fie prezentați în cursul acestei zile instanței de judecată cu propunerile corespunzătoare.

Cercetările în acest caz au fost desfășurate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj și Poliția municipiului Craiova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Bihor: Copilul de 4 ani luat de viitură a fost găsit mort

Copilul de 4 ani luat de viitură sâmbătă, în localitatea Valea de Sus, din județul Bihor, a fost găsit mort pe malul apei. Conform ISU Bihor, în jurul orei 09.40, un localnic și un pompier militar care, după ce a ieșit din tură, a dorit să participe în continuare, la misiunea de căutare, au găsit trupul neînsuflețit al copilului pe malul apei, pe raza localității Moțești. 

“În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 14 iunie a.c., misiunea de căutare a copilului în vârstă de 4 ani, luat de o viitură în localitatea Valea de Sus, a fost sistată timp de câteva ore, din cauza fenomenelor meteorologice periculoase manifestate în zonă, fiind reluată în jurul orei 06.30, când condițiile meteorologice au permis desfășurarea operațiunii”, anunță ISU Bihor.

La căutări au participat zeci de pompieri militari din cadrul a două subunități, localnici și polițiști, forțele angrenate cercetând amănunțit întreaga zonă, fiind vizate cu precădere, suprafețele din jurul podurilor, podețelor și barajelor formate de aluviunile aduse de viitură. De asemenea, pentru optimizarea căutărilor, a fost solicitat în sprijin, un elicopter al Inspectoratului General de Aviație, care să survoleze întreaga zonă.

Totodată, în cursul serii de sâmbătă, pompierii militari din cadrul Stației Ștei și Secției Beiuș au intervenit în localitățile Brădet și Chișcău, pentru evacuarea apei din 4 locuințe, două curți și un subsol. De asemenea, echipajele de pompieri militari ale Secției Beiuș au înlăturat apa acumulată în urma ploilor torențiale într-o fermă din localitatea Gurani și au evacuat 46 de vaci.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.