Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Armin Van Buuren, între artiștii care vor cânta la „We Are One”

Ziarul de Vrancea
9 mar 2022 743 vizualizări

Pro TV a invitat toate televiziunile să difuzeze împreună concertul caritabil

Armin Van Buuren, Tom Odell și Jamala, Andra, INNA, Carla”s Dreams, Irina Rimes, Delia, Horia Brenciu se numără printre artiștii care au acceptat să cânte, sâmbătă, pe Arena Națională, la concertul caritabil „We Are One”, inițiativă de a ajuta poporul ucrainean. Pro TV invită toate canalele TV și online să difuzeze împreună concertul, astfel încât mesajul să poată ajunge la toată populația României.

SAGA Festival, Pro TV, Kiss FM și Primăria Municipiului București organizează cel mai mare concert caritabil live din România, cu scopul de a ajuta ucrainenii care se află într-o situație extrem de dificilă în acest moment, sâmbătă, 12 martie, pe Arena Națională din București.

Pro TV va dona toate încasările din publicitate, pe toată durata concertului, și încurajează toți reprezentanții media din piață să procedeze la fel, astfel încât să fie asigurate nevoile de bază ale celor care au fost nevoiți să-și părăsească casele, de la mâncare și haine, până la medicamente și adăpost. Toate donațiile vor fi făcute către Crucea Roșie Română.

Peste 35 de artiști români, precum Andra, INNA, Carla”s Dreams, Irina Rimes, Delia, Horia Brenciu și internaționali, Armin Van Buuren, Tom Odell și Jamala, au acceptat această inițiativă.

De la ora 20.00, evenimentul va fi prezentat de Andreea Esca și Andi Moisescu, și va fi difuzat live pe Pro TV. Este cel mai mare concert caritabil organizat în România, cu 8 ore de muzică și entertainment.

Peste 340.000 de ucraineni au intrat în România

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a informat ieri că în data de 9 martie, în interval de 24 de ore, la nivel național, prin punctele de frontieră au intrat în România 69.662 de persoane, dintre care 23.546 de cetățeni ucraineni (în scădere cu 18,4% față de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 8.860 de cetățeni ucraineni (în scădere cu 16,4%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 12.978 (scădere cu 2%).

Pe sensul de ieșire din România au efectuat formalitățile 82.737 de persoane, dintre care 24.475 cetățeni ucraineni (scădere de 4%).

De la declanșarea crizei din țara vecină și până pe 9 martie, la ora 24,00, la nivel național, au intrat în România 343.515 cetățeni ucraineni și au ieșit 258.844.

USR cere președintelui Iohannis retrimiterea Legii SIIJ în Parlament

USR i-a transmis, ieri, o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, solicitându-i să retrimită în Parlament legea de desființare a Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție (SIIJ), pe motiv că actul normativ a fost adoptat “pe repede înainte”, fără a se aștepta avizul Comisiei de la Veneția.

“În forma votată de Parlament pe data de 28 februarie și propusă de Ministerul Justiției, legea privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție nu respectă recomandările Comisiei de la Veneția. În această formă, infracțiunile comise de magistrați vor fi investigate de procurori anume desemnați de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la propunerea plenului Consiliului Superior al Magistraturii, pentru o perioadă de patru ani. Proiectul de lege prevede desființarea secției speciale, fără ca dosarele de corupție ale magistraților să se întoarcă la DNA sau la DIICOT, în acest fel fiind afectată competența Parchetelor specializate”, a explicat USR în scrisoare.

USR a reamintit că avizul Comisiei de la Veneția urmează să fie publicat pe 19 martie, iar “graba” Parlamentului de a adopta proiectul de lege fără a aștepta acest punct de vedere este “nejustificată”. Potrivit USR, proiectul adoptat de Parlament propune înlocuirea SIIJ cu “un mecanism care menține elementele supuse criticilor constante aduse modului de concepere a organizării și funcționării SIIJ în activitatea sa de aproape 4 ani”. “Singura soluție firească, în acord cu obligațiile constituționale ale României, raportat la instituțiile europene, rămâne desființarea necondiționată a secției speciale și restabilirea competențelor Parchetelor specializate, precum DNA și DIICOT, așa cum au propus organismele europene relevante, propunerea legislativă criticată fiind de natură a încălca Raportul MCV și avizele Comisiei de la Veneția, în concret obligațiile României de stat membru al Uniunii Europene și al Consiliului Europei”, se mai arată în scrisoarea USR transmisă președintelui.

Curtea Constituțională a României a respins, miercuri, ca neîntemeiate sesizările asupra Legii privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, stabilind că actul normativ este constituțional. Proiectul a fost trimis președintelui pentru promulgare.

Parlamentul de la Chișinău a aprobat construcția podului spre Iași

Parlamentul de la Chișinău a aprobat ieri în ambele lecturi proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre guvernele Republicii Moldova și României, care prevede construcția unui pod rutier de frontieră cu România peste râul Prut.

Documentul definește aspectele tehnice, financiare, juridice și organizatorice referitoare la construirea, exploatarea, întreținerea și repararea podului rutier de frontieră între cele două state, peste râul Prut, între localitățile Ungheni (R. Moldova) și Ungheni (România).

Podul va interconecta infrastructurile rutiere între state: Drumul național RI Chișinău - Ungheni - frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova) și Autostrada Târgu Mureș - Iași - Ungheni - frontiera de stat (pe teritoriul României). Podul va avea două benzi, iar capacitatea de trecere și fiabilitatea acestuia urmează a fi stabilite în cadrul studiului de fezabilitate.

Finanțarea lucrărilor de construcție a podului și a drumului de acces, inclusiv infrastructurile conexe, amplasate pe teritoriul României va fi achitată de București, iar construcția drumului de acces și a infrastructurii conexe pe partea Republicii Moldova va fi finanțată de Guvernul Republicii Moldova.

Tot joi, deputații moldoveni au ratificat Acordul dintre guvernele celor două țări privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar în valoare de 100 de milioane de euro.

Ajutorul financiar este nerambursabil și va fi utilizat pentru implementarea proiectelor care să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova. În special, sunt vizate domeniile: energetic, transport, mediu, infrastructură, micul business, independența mass-media, reforma administrației publice, sănătate, cultură, turism. Preponderent, fondurile vor fi canalizate în regiuni - în sate, astfel ca banii să aducă beneficii directe fiecărui cetățean.

Mijloacele vor fi oferite pe parcursul unei perioade de șapte ani, cu posibilitatea prelungirii pentru încă trei ani.

Acordul implică și contribuția financiară asigurată de Republica Moldova, care nu poate fi mai mică de 5% din cheltuielile eligibile pentru fiecare proiect în parte.

Moldova “probabil” vor adera la UE “în câțiva ani”

Ucraina, Georgia și Republica Moldova “probabil” vor adera la Uniunea Europeană (UE) “în câțiva ani”, a declarat ieri secertarul de stat francez însărcinat cu Afaceri Europene Clement Beaune, a cărui țară deține președinția semestrială a Uniunii. “Sunt profund convins că Uniunea Europeană se va extinde, probabil în câțiva ani, nu știu când, în Ucraina, Moldova și Georgia, și poate și în alte țări”, a spus acesta. Aderarea Ucrainei la UE “nu va avea loc mâine”, a subliniat el. El a reiterat îndemnul la o renunțare la importuri de gaze rusești “cât mai rapid posibil”, subliniind că “Rusia mizează pe faptul că avem nevoie de ea” “Cumpărând gaze naturale rusești, finanțăm războiul lui Vladimir Putin”, a denunțat el.

Tânără, bătută la o coadă la benzinărie

Polițiștii efectuează cercetări după ce, miercuri seara, o tânără a reclamat la serviciul de urgență 112 că a fost agresată în timp ce aștepta la rândul format la o benzinărie din municipiul Iași.

Incidentul a avut loc la stația de alimentare de pe strada Sf. Andrei, victima fiind o tânără în vârstă de 22 de ani. “Seara trecută în jurul orei 21,00, polițiștii din cadrul secției 3 Poliție Urbană Iași au fost sesizați de o tânără despre faptul că ea și prietenul ei ar fi fost agresați de un bărbat în timp ce așteptau în coloană la o benzinărie pentru a alimenta autoturismul cu carburant. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul stabilirii infracțiunii de lovire sau alte violențe în vederea măsurilor legale care se impun, persoana bănuită de comiterea faptei fiind identificată”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Iași. Victima a povestit medicilor că ar fi fost agresată pentru că nu ar fi respectat rândul. Ea a fost diagnosticată la UPU de la Spitalul “Sf. Spiridon” cu traumatism cranio-cerebral fără pierderea stării de conștiență, plagă contuză parietal stângă. Din cauza traumatismelor suferite la nivelul capului tânăra a fost trimisă la Spitalul de Neurochirurgie.

Medic, după ridicarea restricțiilor: Pacienții tușesc unii peste alții

Un medic de familie din Sibiu a transmis, ieri, un mesaj ironic de “felicitare” pentru autoritățile care au ridicat toate restricțiile impuse de pandemie.

“Felicitări pentru ridicarea tuturor restricțiilor. Acuma stau pacienții în sălile de așteptare și tușesc unii peste alții, bineînțeles nu le pasă că sunt aduși copii mici, sănătoși, de doar câteva luni, la evaluare sau seniori cu boli cronice, unele grave”, a scris, joi, pe Facebook, medicul de familie Egri Eduard din Sibiu. Acesta apreciază că “mai lipsește să punem un tonomat cu semințe”.Guvernul a decis să nu prelungească starea de alertă după data de 8 martie, iar toate restricțiile impuse de pandemie au fost ridicate.Potrivit Ministerului Sănătății, de miercuri până joi au fost confirmate 3.565 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus și 70 de decese. La ATI sunt internate 630 de persoane, dintre care 4 copii.Pandemia nu s-a terminat, a avertizat, miercuri, într-un comunicat, marcând doi de la apariția acestui flagel, secretarul general al ONU Antonio Guterres.

Un primar din Buzău și-a bătut secretara pentru că nu a vrut să semneze niște acte

Primarul comunei Cătina din județul Buzău, Alexandru Fulgeanu, este acuzat că ar fi bătut-o pe secretara Primăriei, o femeie de 53 de ani.Potrivit IPJ Buzău, Poliția a fost sesizată de o persoană de sex feminin de 53 de ani din comuna Cătina care ar fi fost agresată de angajatorul ei, un bărbat de 41 de ani din aceiași localitate. La fața locului a fost solicitat și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. Polițiștii fac verificări pentru a stabili ceea ce s-a întâmplat și a lua măsurile legale ce se impun.Potrivit unor surse din Primăria Cătina, secretara Primăriei ar fi fost lovită de către primarul Alexandru Fulgeanu pe motiv că ar fi refuzat să semneze niște documente pentru disponibilizarea unei angajate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.