Național

Ministrul Apărării: Nu trimitem trupe în Moldova

Ziarul de Vrancea
31 mar 2018 751 vizualizări

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, afirmă că înființarea unui batalion mixt româno-moldovean nu ar implica transferul de trupe românești în țara vecină.

Prezent ieri la un eveniment în Cetatea Aradului, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a fost întrebat de jurnaliști despre înființarea unui batalion mixt româno-moldovean, după ce discuții au avut loc, la începutul anului, între miniștrii Apărării ai celor două țări. Fifor a spus că discuțiile de la Chișinău cu omologul său Eugen Sturza au fost de principiu și a arătat că în urma acestora o parte a mediului politic din Republica Moldova ”s-a inflamat foarte mult”. ”Este o discuție pe care am purtat-o cu omologul meu, excelența sa Eugen Sturzam la Chișinău, și la București am discutat acest lucru. S-a inflamat foarte mult atunci o parte a mediului politic din Republica Moldova, probabil că nu s-a înțeles foarte bine, nimeni nu a vorbit de deplasarea unor trupe românești în Republica Moldova, nu am avut niciodată în gând o astfel de chestiune, este vorba de un format de pregătire mixtă româno-moldoveană. De altfel, soldații moldoveni participă la exerciții pe care Armata Română le organizează în țară și avem o colaborare, zic eu, foarte bună”, a declarat Mihai Fifor.Ministrul a precizat că discuțiile au fost ”despre o formulă asemănătoare batalionului mixt pe care îl avem pentru proiectul Tisa”, respectiv  o unitate pentru situații de urgență, care să poată fi operativă și să intervină când este nevoie.Discuțiile între cei doi miniștrii au avut loc în luna februarie. Câteva zile mai târziu, fostul președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin s-a arătat deranjat de vizita făcută de ministrul Apărării din România, Mihai Fifor: „Am văzut că a venit la Chișinău ministrul Apărării român, cu o grămada de generali. Ei vor un batalion mixt. Ce, acest batalion să fie format dintr-un moldovean și 1 000 de români? Așa batalion a fost și în 1918, atunci când cei din Sfatul Țării au fost obligați să semneze Unirea”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.