Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Instituție de stat: Fostul soț al Olguței o angajează pe fina lui Ponta și pe soția ministrului Mișa

Ziarul de Vrancea
7 dec 2017 1127 vizualizări

Fina fostului premier încasează în jur de 30.000 de lei pe lună de la ASF

Ioana Cazacu, fost secretar de stat și fost director al Departamentului pentru Egalitate de șanse între Femei și Bărbați, va conduce una dintre cele mai importante Direcții din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, spun sursele Profit.ro. Fina lui Victor Ponta, care va încasa în jur de 30.000 de lei pe lună din noua poziție, este doar cap de listă într-o mișcare mai amplă de împrospătare a personalului ASF, susținută de prim-vicepreședintele Ovidiu Wlassopol, fostul soț al Liei Olguța Vasilescu, ministrul Muncii.

Printre consilierii prim-vicepreședintelui ASF Wlassopol se numără și Monica Mișa, soția ministrului finanțelor, Ionuț Mișa. Tot în ASF lucrează și soția lui Wlassopol, potrivit declarației de avere postate pe site-ul instituției. De asemenea, împreună cu Ioana Cazacu, care până la numirea în fruntea direcției pentru protecția consumatorului este consilier personal al lui Wlassopol, a ajuns la ASF și un fost ofițer al Direcției de Informații și Protecție Internă (DIPI), Daniel Gabi Asănică, fără experiență în mediul privat sau în zona financiară, scrie Profit.ro. De altfel, nici Ioana Cazacu, care din poziția de director al Direcției Relații cu Publicul, Petiții și Educație Financiară va reprezenta România inclusiv în cadrul unor structuri Europene extrem de specializate, nu are experiență în asigurări, pensii sau piața de capital și nici măcar în zona privată. Absolventă de Drept, Cazacu  a lucrat aproape tot timpul în posturi politice. A fost, printre altele, consiliera lui Mircea Geoană și a fostului ministru al Apărării Naționale, Mircea Dușa. Ea vine din PSD Maramureș, acolo unde vicepreședintele ASF, Mircea Ursache, are o influență semnificativă. Cazacu deține și un titlu de doctor în etică obținut la Univeristatea din Baia Mare. În actuala poziție, ea a fost numită la propunerea lui Ovidiu Wlassopol, susținut politic pentru postul de prim vicepreședinte al Autorității. Wlassopol este fostul soț al ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Sursele Profit.ro spun că nu toți membrii consiliului ASF sunt mulțumiți de măsurile luate de Wlassopol, mai ales că, susțin sursele citate, experiența sa este limitată în special în ceea ce privește piața asigurărilor, cea mai importantă dintre cele trei piețe supravegheate de ASF. Ioana Cazacu îl înlocuiește la conducerea fostei direcții Protecția Consumatorilor pe Călin Rangu, care a restructurat din temelii entitatea, așa cum arată și cifrele. În perioada în care el a fost director, numărul petițiilor înregistrate la ASF a scăzut de la 20.000 la circa 8.000 pe an, mai ales pe fondul rezolvării amiabile a confliectelor. Tot sub direcția lui Rangu s-a înființat și prima structură de mediere a conflictelor din piețele financiare non bancare, comisia Sal-FIN. Rangu va conduce nou înființata Directie de Supraveghere a Intermediarilor și a Regulilor de Conduită.

Tăriceanu, despre avertismentele SUA: “Nu stăm să conducem țara după ei”

Președintele ALDE și al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că reacțiile SUA privind pachetul de modificări propuse pentru legile Justiției ar putea avea la bază “informări superficiale și sumare și de foarte multe ori incomplete”, iar în România “nu stăm să ascultăm și să ne conducem după aprecierile pozitive sau negative ale unora sau altora”. Întrebat într-o conferință de presă la Arad care este opinia sa în urma reacțiilor SUA privind modificările ce ar urma să fie aduse legilor Justiției, Tăriceanu a declarat, joi, că “sunt foarte mulți care se pricep la fotbal, la politică, la justiție, și emit păreri”, scrie news.ro.

“Eu prefer să discut cu cei care realmente sunt informați și au și competențe. Adică mai degrabă aș discuta aceste subiecte cu membri ai Comisiei de la Veneția, decât cu funcționari din ministere care pe baza unor informări superficiale și sumare și de foarte multe ori incomplete, adică venite doar dintr-o zonă, ajung să ia poziții și decizii. Cred că este o lipsă de informare care a făcut să existe astfel de luări de poziție publică”, a spus Tăriceanu.

Președintele Senatului a adăugat: “Nu stăm în România să ascultăm și să ne conducem după aprecierile pozitive sau negative ale unora sau altora. Nu spun asta într-un spirit excesiv naționalist, dar cred că până la urmă totuși România are prin Constituție definită formula statului. Statul român este un stat suveran, prin urmare ne revine nouă acest rol, societății românești și instituțiilor legitime și reprezentative, cum este Parlamentul”.

În 27 noiembrie, Departamentul de Stat al SUA și-a exprimat îngrijorarea față de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislație care ar putea submina lupta anticorupție și ar putea afecta independența sistemului judiciar și cere Parlamentului să respingă propunerile care slăbesc statul de drept. "Statele Unite remarcă cu îngrijorare că Parlamentul României discută o legislație care ar putea submina lupta anticorupție și ar putea slăbi independența sistemului judiciar din România", se arată într-o declarație de presă intitulată "România - propuneri care afectează independența sistemului judiciar", aparținând lui Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat. O zi mai târziu, președinții Senatului și Camerei Deputaților, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, au dat publicității un comunicat în care susțin că ”Parlamentul României a luat act cu neplăcută surprindere de comunicatul emis în data de 27 noiembrie 2017 de către Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii referitor la dezbaterea privind reforma Justiției”

Platforma România 100 va participa la protestele ”Ei ca hoții, noi cu toții!”

Platforma România 100, fondată de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că va participa la protestele anunțate pentru duminică împotriva modificărilor la legile justiției. ”Modul în care coaliția PSD-ALDE modifică fără dezbateri legi fundamentale pentru statul de drept este inacceptabil. Vom protesta alături de românii care nu acceptă că o mână de politicieni iresponsabili ne pot îndepărta de valorile democratice la care am aderat după multe sacrificii”, este mesajul postat pe Facebook de Platforma România 100, care postează și pagina protestului anunțat pentru duminică. Sub titlul ”Ei ca hoții, noi cu toții!” este anunțat un nou protest pentru duminică, la ora 18.00, în Piața Victoriei.

”Chemare la proteste de amploare. A început dictatura hoției. Chemăm lumea din România, diaspora, să vină la București, din toată țara!”, scriu organizatorii. Dacian Cioloș și alți membri ai Platformei România 100 au participat, în ultima perioadă, la mai multe proteste.

Fost deputat PSD, condamnat la patru ani și opt luni de închisoare

Fostul deputat Cristian Rizea, trimis în judecată de DNA alături de omul de afaceri Lucian Colțea, a fost condamnat, ieri, la patru ani și opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență și spălare de bani, în timp ce Colțea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, instanța supremă a decis confiscarea sumei de 300.000 de euro de la fostul deputat. Decizia instanței nu este definitivă.

În martie 2016, deputatul PSD Cristian Rizea a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani, alături de omul de afaceri Lucian Colțea, care i-ar fi dat 300.000 de euro ca să intervină la RAAPPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidențială din București și la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

Scandalul Cosette: Niciun liberal nu va participa la dezbateri cu Șerban Nicolae

Președintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, ieri, limbajul folosit de senatorul PSD Șerban Nicolae în plenul Camerei Deputaților și a spus că liberalii nu vor mai participa la emisiuni și dezbateri publice la care acesta va merge.

“Știți foarte bine că am solicitat conducerii PSD excluderea lui Șerban Nicolae din partid. Nu poate fi acceptat acest mod grobian, violent. Nu este acceptabil ca în societatea românească să existe astfel de atitudini mârlănești, mitocănești și astfel de exprimări profund jignitoare. În cazul în care PSD nu se desparte de Șerban Nicolae, înseamnă că își asumă public atitudinea lui. Înseamnă că se desparte definitiv de tot ce înseamnă bun-simț, educație, șapte ani de acasă, civilizație în viața publică”, a declarat liderul PNL. Orban a mai afirmat că liberalii nu vor mai participa la nicio dezbatere publică și nu vor merge la nicio emisiune TV la care este și Șerban Nicolae. “În ceea ce ne privește pe noi, niciun reprezentat al PNL nu va participa la nicio dezbatere publică și la nicio emisiune la care va participa acest individ. De asemenea, la Senat grupul PNL va solicita sancționarea lui”, a spus Ludovic Orban.

Deputatul USR Cosette Chichirău a filmat, miercuri, din plenul Camerei, în timpul scandalului pe legile justiției și a transmis live pe Facebook. La un moment dat, ea are un schimb dur de replici cu senatorul PSD șerban Nicolae, care se afla în prima bancă în plenul Camerei Deputaților, ajungându-se la replici precum ”Hoț”/”Nesimțită”; ”Am poză că sunteți șofer”/ ”Am poză în care faceți sex anal”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.