Național

Giuliani: Am fost plătit pentru a trimite scrisoarea către Iohannis

Ziarul de Vrancea
29 aug 2018 609 vizualizări

Plătitorul este o firmă de consultanță americană deținută de Louis Freeh, fost director al FBI n pe acesta, omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat la 7 ani de închisoare în România, l-a angajat ca avocat pentru a scăpa de urmărirea internațională n personaj care, de asemenea, ataca cu virulență DNA n

Rudy Giuliani a fost plătit de o firmă globală de consultanță pentru a trimite președintelui României scrisoarea ce contrazice poziția oficială a guvernului SUA, scrie Politico.eu. El a declarat că scrisoarea ”s-a bazat pe un raport pe care l-am consultat”, realizat de fostul director FBI Louis Freeh, care conduce o firmă globală de consultanță, called Freeh Group International Solutions. ”Ei îmi plătesc onorariul”, a spus Giuliani despre Freeh Group.   Rudy Giuliani nu a spus cu cât a fost plătit sau dacă Freeh Group i-a plătit serviciile pentru un client. El i-a redirecționat pe jurnaliștii politico.eu către Freeh Group, care nu a răspuns la întrebări, deși s-au făcut mai multe solicitări. 

Anul trecut, Puiu Popoviciu l-a angajat ca avocat pe același Louis Freeh, care afirma, intr-un comunicat, ca este "profund dezamagit" de decizia Inaltei Curti din Romania de a-l condamna pe omul de afaceri la 7 ani de inchisoare. SUA s-a delimitat de scrisoarea lui Giuliani, care nu ocupă nicio funcție în statul american, potrivit ambasadei SUA la București. Mai mult, purtătorul de cuvânt al misiunii diplomatice transmite că SUA urmăresc cu atenție schimbarea codurilor penale și arată că, până recent, România a făcut progrese considerabile în lupta anticorupție, guvernul american încurajându-i pe români să continue pe aceeași cale. ”Guvernul SUA nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetățeni americani.(..) Așa cum s-a menționat în declarația comună a Ambasadei Statelor Unite la București și a principalilor parteneri europeni ai României, din 28 iunie:  Până recent, România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupției și construirea unui stat de drept eficient. Îi încurajăm pe români să continue pe această cale. Urmărim cu atenție schimbările la codurile penal și de procedură penală și ne menținem îngrijorarea că mai multe dintre ele pot împiedica cooperarea internațională în domeniul aplicării legii și pot afecta negativ lupta împotriva unei serii de infracțiuni”, se arată în răspunsul ambasadei pentru Digi 24.Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal și fost primar al New York a transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis și altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI și stoparea presiunile asupra judecătorilor. Scrisoarea, apărată de Dragnea și Tăriceanu,  a fost criticată de mai mulți lideri ai opoziției, în timp ce ambasadorul României la Washington, George Maior, a spus chiar că este rodului unei acțiuni de lobby în favoarea unor persoane care au probleme cu justiția. Pentru aceste afirmații el a fost chemat la MAE să dea explicații.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.