Național

Florin Secureanu a fost audiat la DNA timp de aproximativ șase ore

Ziarul de Vrancea
24 iul 2017 554 vizualizări

În 12 iulie, magistrații Curții de Apel București au decis definitiv ca fostul manager al Spitalului Malaxa din București să fie fi plasat în arest la domiciliu.

Florin Secureanu a arătat atunci în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București că regretă faptele de care este acuzat și le recunoaște, dorind să fie judecat în procedura simplificată pentru a beneficia de reducerea pedepsei. El a susținut că are probleme pulmonare care pot fi tratate mai ușor în arest la domiciliu, dar și că "impactul mass-media" a fost exagerat în cazul său.

”Regret faptele care mi se impută și le recunosc. N-am fost oscilant în fața procurorului DNA. Am recunoscut toate acuzațiile care mi-au fost aduse. Am probleme pulmonare care pot fi tratate mai ușor în arest la domiciliu. Am, de asemenea, lucrări de implantologie care nu au fost terminate. Impactul mass-media a fost exagerat în cazul meu. Conversațiile din dosar au fost prezentate trunchiat. Doresc să acopăr o parte din prejudiciu. Un vecin vrea să cumpere imobilul aflat în construcție”, a arătat Secureanu. 

La rândul său, procurorul de ședință a spus că faptele de care este acuzat Secureanu s-au întins pe o perioadă de șapte ani, că nu a plătit prejudiciul stabilit în dosar și că în timpul urmăririi penale a avut o atitudine oscilantă. ”Nu se impune măsura înlocuirii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. A acceptat procedura simplificată, dar asta nu înseamnă că a fost diminuată gravitatea faptelor. A făcut acest lucru pentru a beneficia de o pedeapsă redusă”, a arătat procurorul. 

Fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitală Florin Secureanu a fost trimis în judecată de DNA în 15 mai dosarul în care este acuzat că a conceput și a pus în aplicare mai multe mecanisme prin care și-a însușit peste 9 milioane de lei din patrimoniul spitalului, care s-a constituit parte civilă în acest caz. Secureanu este judecat pentru delapidare (cinci fapte, din care una cu consecințe deosebit de grave) și luare de mită. 

Alături de Secureanu au mai fost trimiși în judecată, în libertate, Margareta Preda, la data faptei director financiar-contabil al Spitalului Malaxa, pentru două infracțiuni de complicitate la delapidare; Traian-Alexandru Nica, la data faptelor specialist IT la același spital, pentru complicitate la delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată; Paul Stoica, la data faptelor șef al Serviciului Tehnic - Administrativ al Spitalului Malaxa, și Ștefan-Lucian Nicolae, la data faptelor tehnician administrativ la aceeași unitate medicală, pentru complicitate la delapidare și fals intelectual, precum și Eugen Răsoiu, Eugenia Dumitru și Simona Trandafir, la data faptelor administratori ai unor societăți comerciale, pentru complicitate la delapidare, dar și Cristian Ioniță și Mihai Mesner, de asemenea administratori ai unor firme, pentru complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani. 

Florin Secureanu a fost manager al Spitalului Clinic ”Nicolae Malaxa” din București în perioada 1 aprilie 2007 - 29 noiembrie 2016, timp în care ”a conceput și pus în aplicare mai multe mecanisme prin care și-a însușit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum total de 9.144.053,4 lei”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.