Național

Fiul unui consilier local a produs, într-o zi, două accidente pe același drum

Ziarul de Vrancea
12 sep 2017 866 vizualizări

Fiul unui consilier local PSD din municipiul Arad a fost implicat în două accidente rutiere în mai puțin de 24 de ore și a avariat două autoturisme. Accidentele în care a fost implicat Silviu Săplăcan au avut loc pe același drum.

Prima dată mașina pe care o conducera s-a răsturnat după ce a explodat o anvelopă, iar a doua oară tânărul a intrat cu un alt autovehicul în copac, la o viteză de o sută de kilometri la oră. Luni, Silviu Săplăcan (27 de ani) s-a răsturnat cu un BMW între municipiul Arad și localitatea Șagu, după ce i-ar fi expodat o anvelopă. Autoturismul a ajuns pe câmp și a fost avariat, însă șoferul a scăpat cu răni minore. Ieri dimineață, același șofer a fost implicat în al doilea accident, la un kilometru distanță de primul, respectiv la ieșirea din municipiul Arad. Silviu Săplăcan conducera de această dată un autoturism electric, iar martorii spun că rula cu viteză mare când a părăsit partea carosabilă și s-a izbit de un copac, fără să existe nicio urmă de frânare. De altfel, acul vitezometrului s-a oprit la o sută de kilometri la oră, iar polițiștii cercetează împrejurările producerii evenimentului. La locul celui de-al doilea accident au intervenit pompierii, pentru descarcerarea victimei, care a fost prinsă sub bordul deformat al mașinii. Tânărul a fost extras și transportat la spital în stare stabilă, dar gravă. Înainte de intervenție, pompierii au deconectat bateriile autoturismului electric, pentru a nu se curenta în timpul manevrelor de extragere a victimei. Surse apropiate familiei au declarat pentru News.ro că Silviu Săplăcan a fost conștient și a vorbit la spital cu mama sa, căreia i-a spus că se afla pe același drum pentru că voia să meargă să revadă locul producerii primului incident rutier.

Ministrul Educației anunță grile diferite de salarizare pentru profesorii de la liceele de elită

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat, ieri, la Buzău, întrebat fiind dacă este mulțumit de modul în care a început anul școlar 2017-2018 că ”întotdeauna e loc de mai bine”, precizând că în acest moment, la nivelul întregii țări, sunt peste 2.400 de șantiere în unitățile de învățământ. El a afirmat, pe de altă parte, că autoritățile centrale sunt ”obligate ” să acorde atenția cuvenită colegiilor cu vechime, de elită, dar și că se ia în calcul, la inițiativa secretarului de stat Ecaterina Andronescu, ca profesorii din școlile de renume să fie încadrați pe o grilă diferită de salarizare față de restul cadrelor didactice. ”Colegiile cu vechime de 150 de ani sau peste sunt foarte puține, suntem obligați să le acordăm atenția cuvenită, pentru că sunt școli care, din punctul meu de vedere, ar putea funcționa și fără Minister și fără alte lucruri. Corpul profesoral din aceste școli creează perspectiva unei școli de succes. În ce privește propunerea doamnei Andronescu de a încadra altfel profesorii din școlile de elită, e un punct care trebuie să existe la nivelul Legii educației, dar nu știu acum cum ar trebui formulat, pentru că știm care e problema cu finanțarea per elev și tot ce înseamnă descentralzarea”, a mai spus Liviu Pop.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.