Național

Clujenii care se îndreaptă spre mitingul din Capitală au parcurs peste 100 de kilometri

Ziarul de Vrancea
14 ian 2018 669 vizualizări

Ei sunt întâmpinați pe traseu cu ceaiuri și sandviciuri

Clujenii care au ales să protesteze față de modificarea legilor Justiției mergând pe jos până în Bucureștii, unde speră să ajungă la mitingul care va fi organzat în 20 ianuarie, au parcurs până acum peste 100 de kilometri din traseul de aproximativ 450 de kilometri. Vineri seară, protestatarii au ajuns la Târgu Mureș, spunând că pe traseu li s-au alăturat alți oameni și au fost întâmpinați în localități cu ceai, cafea și sandviciuri. Liderul și inițiatorul protestului “Marșul Speranței”, Sorin Bobiș, a anunțat pe Facebook că grupul a ajuns cu bine la Târgu Mureș, în a treia zi de când a pornit la drum din Cluj-Napoca.

Participanții au parcurs peste 100 de kilometri pe jos, adică aproape un sfert din cei aproximativ 450 de kilometri până în Capitală. “S-a încheiat și a treia zi. O zi liniștită, lipsită de complicații. Am ajuns la Târgu Mureș unde am fost așteptați de un grup de manifestanți. Oameni frumoși care sunt în stradă încă de la începutul anului trecut”, a scris Sorin Bobiș. Sâmbătă dimineață, grupul a pornit spre Sighișoara. Participanții s-au declarat impresionați de cum au fost întâmpinați pe traseu, spunând că au fost serviți cu ceai, cafea și sandviciuri, inclusiv de către reprezentanții unor primării. Grupul parcurge peste 40 de kilometri pe zi, iar participanții speră că în 20 ianuarie vor putea fi în Capitală pentru protestul de amploare programat în Piața Universității. Acțiunea este intitulată "Toate drumurile duc la București. Revoluția generației noastre” și sunt chemați manifestanți din toată țara.

Inițiatorul “Marșului Speranței” este un horticultor în vârstă de 51 de ani din Cluj-Napoca, el fiind prezent și la Revoluția din 1989. Acestuia i s-a alăturat unul dintre fiii săi, în vârstă de 18 ani, doi nevăzători și un cetățean francez, stabilit de mai mulți ani în țară, fiind căsătorit cu o româncă. Înainte de plecare, Sorin Bobiș a declarat că a ales această formă de protest pentru a le atrage atenția în primul rând bucureștenilor, pe care îi invită la protestul de sâmbăta viitoare. “Dacă noi putem face un efort de a merge 10 – 11 zile pe jos, bucureștenii pot coborî de blocuri în ziua protestului și să ni se alăture. Aveam 23 de ani când am participat la Revoluția din 1989, iar acum simt că ce am câștigat atunci s-a pierdut pe drum”, a spus inițiatorul “Marșului Speranței”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.