Național

„Bacalaureat”, desemnat cel mai bun film într-o limbă străină de către National Society of Film Critics

Ziarul de Vrancea
7 ian 2018 1001 vizualizări

Lungmetrajul „Bacalaureat” al lui Cristian Mungiu a fost desemnat, sâmbătă seară, cel mai bun film într-o limbă străină de către National Society of Film Critics. Filmul „Bacalaureat", pentru care Cristian Mungiu a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes 2016, a concurat cu „Faces Places”, de Agnès Varda, și „120 Battements par minute”, de Robin Campillo. Lungmetrajul românesc a primit 35 de voturi

Anul trecut, „Toni Erdmann”, coproducție cu participare românească, regizată de Maren Ade, a fost aleasă de National Society of Film Critics cel mai bun film într-o limbă străină. Lungmetrajul „Lady Bird”, regizat de Greta Gerwig, a fost recompensat, cu patru trofee de către National Society of Film Critics, inclusiv la categoria „cel mai bun film”. Pelicula, cu Saoirse Ronan în rol principal, a obținut premii și la categoriile „cel mai bun regizor”, „cel mai bun scenariu” (Gerwig) și „cea mai bună actriță în rol secundar” (Laurie Metcalf).

Cea mai bună actriță în rol principal a fost desemnată Sally Hawkins, pentru interpretările din „The Shape of Water” (n.r. - Guillermo del Toro) și „Maudie” (n.r. - Aisling Walsh). Daniel Kaluuya a fost recompensat pentru rolul principal din „Get Out”, iar cel mai bun actor în rol secundar a fost desemnat Willem Dafoe, pentru „The Florida Project”.

Anul trecut, „Moonlight” a fost marele câștigător al premiilor oferite de critici. Lungmetrajul lui Barry Jenkins a primit patru trofee, inclusiv pentru cel mai bun film.

NSFC este formată din 59 de critici, prezidată de Justin Chang, de la Los Angeles Times. Fondată în 1966, societatea își selectează membrii din echipele publicațiilor din Statele Unite, inclusiv The Wall Street Journal, The New Yorker, The Village Voice, The Christian Science Monitor și NPR.

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.