Național

Avere nejustificată de un milion de euro pentru un bugetar

Ziarul de Vrancea
18 sep 2017 1120 vizualizări

ANI a constatat o diferență nejustificată de peste un milion de euro între avere și venituri în cazul fostului director al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM Aurel Șaramet și a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control

 "Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 4.868.494 Lei (aprox. 1.058.828,62 Euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către Șaramet Aurel în perioada exercitării funcției publice", a anunțat ieri ANI.

Instituția anunță că Șaramet a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris -  precum și despre existența diferențelor semnificative. El nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Aurel Șaramet  a deținut funcția de director în cadrul Fondului Național de Garantare a Creditelor Pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii în perioada 20 decembrie 2004 - 06 noiembrie 2013. Conform declarației de avere de la părăsirea funcției, datată 4.12.2013, Șaramet avea un teren intravilan în București cumpărat în 2003, 4,5 hectare de teren agricol în județul Constanța, cumpărate în 2004 și mai deținea o cotă parte de 14 hectare dintr-un teren de 28 de hectare, extravilan, cumpărat în 2005. El avea trei case dobândite în 2001 și 2002, două dintre ele în București, iar în cazul celei mai mari, de 373 de metri pătrați, nu este vizibilă localitatea în care se află. Șaramet avea două autoturisme Mercedes, cumpărate în 2003 și în 2007. De asemenea, a trecut în declarația de avere bijuterii, colecții numismatice și tablouri în valoare totală de 229.000 de euro.

Aurel Șaramet avea trei conturi la bănci în valoare de 2.722.700 de lei, de 398.000 de lei și de 12.000 de euro. Venitul anual încasat de la Fondul de Garantare pentur IMM era de 743.957 de lei. Șaramet  a mai obținut din colaborări cu Fondul local de Garantare Sf. Gheorghe, Fondul Român  de Contragarantare, Small Finance, SOCET SA și Finas Consulting SRL 323.322 lei. În 2012, Aurel Șaramet a fost învinuit într-un dosar de fraudă bancară cu un prejudiciiu de 22 de milioane de euro, conform DIICOT.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.