Albă sau integrală?
Cum alegem pâinea: iată cele patru reguli de bază!
În orice supermarket, secțiunea cu pâine este extrem de variată, de la pâine albă, pâine integrală, covrigi etc. Deși ne este clar că nu toată pâinea este făcută la fel, e destul de greu să facem alegerea cea mai sănătoasă. “Este important să fim informați înainte de a pleca la cumpărături, astfel încât să știm ce căutăm, și ce înseamnă diverșii termeni de pe ambalaj”, precizează Katie Cavuto, dietetician american, citat de medlife.ro.
În primul rând, este bine de știut că nu trebuie să ne temem de carbohidrați. Pâinea poate fi o adiție foarte nutritivă în dietă.
1. Pâinea integrală este soluția - Atunci când alegeți pâinea, optați întotdeauna pentru varianta făcută din cereale integrale. Acest tip de pâine conține fibre, proteine, vitamine și minerale, care sunt esențiale pentru organism, menționează Keri Glassman, dietetician.
2. Citiți eticheta și alegeți produsul pe care scrie “100% cereale integrale” - Există anumite tipuri de pâine care par a fi din cereale integrale, dar care de fapt conțin doar 51% dintre acestea.
3. Mai puține ingrediente dau o pâine mai bună - “Lipsa aromelor artificiale, a coloranților și a conservantilor este, de asemenea, foarte importantă”, spune Cavuto, care ne sfătuiește să evităm ingredientele “greu de pronunțat”.
4. Concentrați-vă pe fibre - Fibrele sunt extrem de importante pentru dietă dumneavoastră. Fibrele sunt sățioase, favorizează mișcările intestinale sănătoase și îmbunătățesc sănătatea intestinului. n