Național

Şeful deputaţilor, jignit de şeful senatorilor

Ziarul de Vrancea
23 sep 2013 448 vizualizări
Social-democratul Valeriu Zgonea s-a declarat jignit de declaraţiile liberalului Crin Antonescu, care spunea că nu vrea să meargă la Roşia Montană în scop electoral

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea s-a declarat, ieri, jignit de  declaraţia preşedintelui PNL, Crin Antonescu, referitoare la deplasarea sa la Roşia Montană.  "Eu îi port domnului Antonescu un profund respect şi nu mi-aş permite nici fiului şi fiicei mele să spun aşa ceva. Eu consider ca pe o jignire atitudinea pe care domnia sa a avut-o faţă de mine personal", a spus Zgonea. El a precizat că Antonescu l-a calificat drept "superficial" şi i-a răspuns acestuia că vine la Parlament la 08.30 şi îşi face treaba. Zgonea a mai spus că s-a deplasat la Roşia Montană pentru că a făcut această promisiune înainte ca PNL să ia o decizie în legătură cu acest proiect şi că dacă a făcut o greşeală, atunci să fie sancţionat de colegii săi, de cetăţeni. "Prefer să cred că a fost eronat sfătuit", a adăugat Zgonea.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat, duminică, la Roşia Montană, că şeful Senatului ar trebui să-şi găsească timp să meargă în zonă. "Să înţeleagă că nu doar cei din marile oraşe ne votează pe noi", a adăugat el.
În replică, Antonescu a spus că nu înţelege de ce a mers preşedintele Camerei la Roşia Montană, precizând că el nu împărtăşeşte filozofia "Haide să mă duc acum acolo ca să prindem nişte voturi la alegerile prezidenţiale".

Ponta cere asistenţă tehnică din Finlanda pentru exploatări miniere

Autorităţile române vor schimba informaţii cu cele finlandeze şi le vor solicita asistenţă tehnică pentru lucrări de exploatare minieră cu tehnologii avansate, a declarat ieri premierul Ponta. "Finlanda este foarte avansată în sectorul energiei verzi şi al mineritului. L-am informat pe prim-ministrul Katainen că, exact acum, în România este o dezbatere uriaşă şi importantă despre viitorul mineritului şi, învăţând de la Finlanda, cu tehnologiile cele mai avansate şi mai verzi, ne poate ajuta să luăm deciziile corecte", a spus Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu şeful Guvernului finlandez, Jyrki Katainen. El a precizat că în Finlanda, unde sunt exploatate aur şi uraniu, standardele tehnologice sunt cele mai ridicate din Europa, astfel că autorităţile române vor efectua cu cele finlandeze un schimb de informaţii în domeniu şi vor solicita asistenţă tehnică şi dialog atât cu agenţiile guvernamentale, cât şi cu sectorul privat care lucrează în domeniu, pentru ca România să obţină avantaje de la resursele sale naturale, protejând şi mediul.
Premierul finlandez a afirmat la rândul său că exploatarea minieră poate fi sustenabilă industrial, dacă se ţin cont de toate criteriile, respectiv economic, social şi de protejare a mediului. "Mineralele şi metalele noastre valoroase sunt localizate mai ales în nordul Finlandei, iar natura Laponiei este foarte fragilă. Şi Moş Crăciun locuieşte în Laponia şi nu-l putem deranja cu minele noastre, de aceea avem nevoie de tehnologii foarte eficiente în sectorul minier", a adăugat Katainen.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.