Național

Ministrul de Interne francez, "mai mult decât rezervat" în privinţa intrării României în Schengen

Ziarul de Vrancea
19 sep 2013 382 vizualizări
"Nu este astăzi pe ordinea de zi şi vă spun acest lucru foarte clar", afirmă Manuel Valls

Ministrul francez de Interne a declarat, ieri, pentru postul de radio France Inter, că deschiderea spaţiului Schengen pentru România şi Bulgaria "nu este pe ordinea de zi", declarându-se "mai mult decât rezervat", în legătură cu această posibilitate. Întrebat în legătură cu afirmaţia preşedintei Frontului Naţional, care asigură că decizia privind intrarea României şi Bulgariei în Schengen este deja luată, Manuel Valls a declarat: "Marine Le Pen este incompententă". "În prezent nu există o decizie în privinţa intrării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen şi ca ministru de Interne, care participă la Consiliul miniştrilor de Interne din UE, sunt, evident, mai mult decât rezervat în legătură cu deschiderea, astăzi, a acestor frontiere, atât timp cât România şi Bulgaria nu îndeplinesc anumite eforturi", a declarat el. "Nu este astăzi pe ordinea de zi şi vă spun acest lucru foarte clar. Nu la 1 ianuarie, atât timp cât nu vor fi luate măsuri pentru garantarea securităţii celorlalte ţări şi celorlalţi cetăţeni", a explicat Valls.

Cătălin Ivan: "Franţa va spune «da»"

În replică, purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat ieri că afirmaţiile ministrului de Interne francez sunt "politice" pe un subiect tehnic, iar Franţa va spune "mai degrabă da decât nu" aderării. "Există o corespondenţă şi o colaborare permanentă, continuă, între Guvernul României şi cel francez şi pe tema Schengen, vă pot spune că la Consiliu, când va fi pe ordinea de zi subiectul aderării României poziţia franceză va fi mai grabă «da» decât «nu». Domnul ministru (Manuel Valls, n.r.) a răspuns mai degrabă politic pe un subiect care este mai degrabă tehnic. Atâta timp cât sunt îndeplinite toate condiţiile de aderare la spaţiul Schengen, alte argumente nu pot fi decât unele naţionaliste şi nu cred că domnul ministru se poate pune în aceeaşi linie cu extremistul olandez care a făcut acel miting împotriva României, în faţa ambasadei din Olanda", a declarat Ivan.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.