Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Băsescu a primit titlul nobil de bunic

Ziarul de Vrancea
1 sep 2013 560 vizualizări
MOZAIC STIRI NATIONALE Fiica cea mică a născut o fetiţă de 2,7 kilograme şi 47 de centimetri u ea va purta numele de Sofia Raisa u fetiţa s-a născut în aceeaşi zi în care Elena Băsescu a avut nunta

O fotografie în care şeful statului apare ţinandu-şi în braţe nepoţica a fost postată, duminică, pe contul de Facebook "Alături de preşedintele nostru", la scurt timp după ce Traian Băsescu şi-a vizitat fiica, pe Elena Băsescu, la Spitalul Universitar. Preşedintele poartă un halat alb, îşi ţine în braţe nepoţica şi priveşte spre aparatul de fotografiat. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la ieşirea din Spitalul Universitar, unde fiica sa, Elena, a născut o fetiţă, că este bucuros că a primit "nobilul titlu de bunic", iar nepoţica sa, despre care a spus, razand, că seamănă cu el, este sănătoasă şi "deja a supt". Preşedintele a spus că este bucuros, împreună cu soţia sa, Maria, şi cu cealaltă fiică, Ioana. Băsescu a spus că naşterea a fost prematură, copilul fiind aşteptat peste trei săptămani, dar doctorii au decis că este mai bine ca operaţia să aibă loc la acest moment. "Am primit nobilul titlu de bunic", a spus Băsescu, precizand că fiica sa, Elena, şi soţul acesteia, Bogdan, vor alege numele copilului. Presa a avansat că nepoţica preşedintelui va purta numele Sofia Raisa. Întrebat dacă şi-a văzut nepoţica, Băsescu a răspuns: "E, cum să n-o văd, am ţinut-o şi în braţe". El a adăugat că sentimentul este extraordinar, precizand că nepoţica a primit la naştere nota 9. Întrebat cu cine seamănă copilul, Băsescu a răspuns: "Cu mine, sigur. Se vede, că s-a şi grăbit să iasă". El a spus că nu ştie cine vor fi naşi. "Mă bucur că e sănătoasă, că a supt deja, ceea ce e foarte bine", a spus Băsescu, precizand că medicii au spus că fiica sa va mai rămane în spital "două-trei zile". Preşedintele a vizitat-o, ieri, pe fiica sa, Elena, la Spitalul Universitar, după ce aceasta a născut o fetiţă. Băsescu a stat la spital, împreună cu soţia şi cu cealaltă fiică, Elena, în jur de o oră. Elena Băsescu a născut, la ora 3.30, prin cezariană, o fetiţă în greutate de 2.715 grame şi 47 de centimetri, la Spitalul Universitar din Capitală, potrivit unui comunicat al unităţii medicale. Primul copil al Elenei Băsescu şi, în acelasi timp, primul nepot al preşedintelui, a venit pe lume în ziua în care mama împlineşte un an de la căsătorie. Elena Băsescu posta, vineri, 30 august, pe Facebook: "Mai sunt aproximativ 3 săptămani pană la cel mai important şi emoţionant eveniment din viaţa noastră: ziua cand vom deveni părinţi. Pe amandoi emoţiile şi aşteptarea ne-au copleşit. Asta nu înseamnă că nu am apucat să desenăm pereţii din camera fetiţei noastre. Eu am ales personajele care să-i lumineze începutul vieţii, iar Bogdan a fost mai implicat pe partea artistică . A ajutat-o de zor pe pictoriţă. Sperăm că şi micuţei noastre o să-i placă…". Postarea este însoţită de şapte fotografii cu pereţii pictaţi ai camerei fetiţei. În picturi apar personaje din filme celebre de desene animate.

Împăratul romilor a ajuns la spital din cauza problemelor cardiace

Împăratul romilor de pretutindeni, Iulian Rădulescu, a ajuns, ieri, cu o ambulanţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti pentru investigaţii medicale, după ce a acuzat o stare de rău cauzată de probleme cardiace, în prezent starea sa fiind stabilă. Potrivit regelui internaţional al tuturor romilor creştini de pretutindeni, Dan Stănescu, iniţial, Iulian Rădulescu s-a prezentat la control la spitalul din Costeşti, judeţul Argeş, dar pentru că la această unitate medicală nu există doctor cardiolog a fost luată decizia de a fi dus cu salvarea la Piteşti pentru control şi investigaţii suplimentare. "Împăratul nostru nu s-a simţit prea bine şi s-a dus la spital pentru un control, el a venit de ieri (n.r. - sambătă) aici, la Costeşti, la Casa Regală, unde a participat la stabor, iar azi dimineaţă (n.r. duminică) a acuzat o stare de rău şi de oboseală, gandiţi-vă că are o varstă înaintată, 75 de ani, iar ieri a venit cu maşina conducand de la Sibiu pană în Argeş. Am fost cu dansul la spitalul de aici, de la noi, de la Costeşti, dar unitatea nu are medic cardiolog, de gardă era un doctor pediatru, şi în acest condiţii a fost dus cu salvarea la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, unde va fi consultat de către un medic cardiolog", a declarat regele internaţional al tuturor romilor creştini de pretutindeni, Dan Stănescu. Potrivit acestuia, în prezent, Iulian Rădulescu este în stare stabilă. "Nu este nimic grav, dansul a suferit în 1997 un preinfarct miocardic şi de atunci îşi ia tratamentul cu regularitate, iar boala nu s-a agravat, dar acum a fost o criză", a mai spus Stănescu. Primele date medicale arată că Iulian Rădulescu ar fi suferit un simptom de sindrom coronarian acut, la ora transmiterii acestei ştiri pacientul fiind investigat medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Antonescu se vede deja preşedinte

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut, în discursul ţinut în faţa tinerilor din USL că nu vrea să fie candidat la preşedinţie, ci să fie preşedintele Romaniei, iar acest lucru se va întampla chiar dacă "vrăjitorii" şi "astrologii" au incantaţii împotriva acestui lucru. "Eu nu mi-am depus acum şi nu îmi depun acum nicio candidatura. Eu, pur şi simplu, nu vreau să fiu candidat. Vreau să fiu preşedintele Romaniei! şi voi fi! Mă pregătesc pentru asta, dar nu electoral. Nu acum, mă pregătesc învăţand cu toată tinereţea pe care o mai am, pentru că sunt lucruri pe care nu le ştiu şi pe care va trebui să le ştiu şi să le fac atunci cand voi fi preşedinte. Mă pregătesc, dar bătălia pentru Preşedinţia Romaniei nu se reduce cu, nu începe cu şi nu se termină cu un candidat Crin Antonescu sau altul. Bătălia pe care trebuie să o dăm şi pe care va chem să o daţi este una prin care să impunem şi după aceea o vom impune şi la vot, un alt conţinut, un alt înţeles, o altă misiune acestei funcţii supreme în statul roman. Candidaţii sunt mulţi, preşedintele va fi unul", a afirmat Antonescu, în faţa tinerilor din USL veniţo la Constanţa pentru reuniunea "Romania pentru tineri". De asemenea, el a vorbit despre profilul viitorului preşedinte al Romaniei, pe care îl înţelege drept un "lider de conştiinţă naţională". "Atat, e de ajuns. Preşedintele Romaniei nu conspiră. Preşedintele Romaniei va trebui să inspire, preşedintele Romaniei nu face jocuri de pe o zi pe alta, nu destituie şi nu impune guverne, nu face manevre prin Parlament, nu face dosare", a spus Antonescu.


Mazăre, către un revoluţionar: Milogule!

Primarul Radu Mazăre a avut, sambătă, un schimb dur de replici cu caţiva revoluţionari care i-au întampinat pe el şi pe Victor Ponta în timpul inaugurării unor locuinţe sociale în Constanţa, făcandu-i milogi şi cerandu-le să aştepte pană la terminarea repartizării locuinţelor. "Nu aşteptaţi voi pană termin? Că sunt oameni fără case", i-a spus Mazăre unui revoluţionar care îl abordase pe premierul Victor Ponta cerand drepturi pentru această categorie de persoane, unul dintre revoluţionari replicandu-i primarului: "Nu-i nimic". Radu Mazăre a ripostat imediat spunand: "Cum adică nu-i nimic? Am trei mii de oameni care n-au unde să doarmă". Revoluţionarul a replicat iar afirmand: Aşa. Asmute-i împotriva noastră!". "Am fost şi eu la Revoluţie (...). Am fost cu puşca la Casa Albă, bă!", a spus apoi Mazăre, care s-a îndepărtat de revoluţionari, replicandu-i celui cu care se certase: "Milogule!". Acest incident între primarul Radu Mazăre şi un revoluţionar a avut loc după ce alţi doi revoluţionari îl abordaseră cu nişte solicitări mai vechi referitoare la anumite drepturi pentru această categorie de persoane pe premierul Victor Ponta chiar la sosirea în cartierul de locuinţe sociale care urma să fie inaugurat.

Proteste de amploare împotriva proiectului Roşia Montană

Cateva sute de persoane au protestat ieri în Piaţa Universităţii faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, promovat de Guvern într-un proiect de lege aprobat în această săptămană. Manifestanţii s-au adunat în jurul orei 17.00, la fantana din Piaţa "21 Decembrie 1989" de langă Universitate. Ei arborează pancarte cu mesaje împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană, flutură steaguri ale Romaniei şi scandează. Printre ei s-a aflat şi deputatul PDL Theodor Paleologu, care a spus că se va opune proiectului, la votul în Parlament. Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană a fost aprobat în şedinţa de marţi a Guvernului şi va fi transmis Parlamentului spre adoptare. Exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016, după ce planul urbanistic zonal va fi aprobat pană la sfarşitul acestui an, iar participaţia statului ar creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni, dar condiţionat de emiterea la timp a tuturor autorizaţiilor, potrivit unui draft al Acordului între Guvern, Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation pentru începerea exploatării.

Parlamentarii se întorc la muncă

Camera Deputaţilor şi Senatul încep, luni, cea de a doua sesiune ordinară a Parlamentului din anul 2013, priorităţile puterii vizand reorganizarea administrativă şi modificarea Constituţiei, în timp ce opoziţia a menţionat că ţintele ei legislative sunt centrate pe crearea de locuri de muncă. Senatul se convoacă de luni în a doua sesiune ordinară a anului 2013. Preşedintele Senatului a convocat Biroul Permanent luni, ora 14.00, iar grupurile parlamentare se vor întruni la ora 15.00. Senatorii se vor întruni în plen de la ora 16.00, la sediul din Palatul Parlamentului. De asemenea, Camera Deputaţilor este convocată în a doua sesiune ordinară a anului 2013 luni, la ora 14.00. şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor va avea loc luni, începand cu ora 13.00. Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, în deschiderea BPN al PSD, reunit la Mamaia, că din toamnă trebuie să se modifice Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare în sensul formării regiunilor înainte de a primi statutul constituţional prin revizuirea Legii fundamentale. Premierul a spus că proiectul cel mai important din această toamnă este declanşarea efectivă a descentralizării.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.