Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Adio Pro TV prin cablu?

Ziarul de Vrancea
25 iul 2013 1087 vizualizări
Postul cere să fie scos din grila obligatorie de retransmisie prin cablu n astfel, firmele de cablu vor trebui să plătească pentru a redifuza programele Pro TV n dacă firma de cablu la care sunteţi abonat nu va dori sau nu-şi va permite să achiziţioneze drepturile de retransmisie, veţi căuta în zadar Pro TV pe telecomandă n momentan, telespectatorii nu vor fi afectaţi pentru că există contracte în derulare

Pro TV a înştiinţat CNA că iese din grila "must carry", adică din lista posturilor libere la retransmisie pe care operatorii de cablu trebuie să le distribuie, potrivit paginademedia.ro. Acest lucru înseamnă că societăţile de cablu trebuie să ceară acordul Pro TV pentru a retransmite postul şi să plătească pentru a-l putea retransmite către abonaţi. Potrivit paginademedia.ro, înştiinţarea menţionează aplicarea acestei măsuri începand cu data de 23 iulie. "Decizia noastră este motivată de faptul că Pro TV se afla într-un proces de modificare a strategiei de distribuţie în vederea trecerii la transmisia digital terestră şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional după un concept care ne va ajuta să minimalizăm impactul digitalizării asupra business-ului. Schimbările de distribuţie nu vor afecta în niciun fel conţinutul", arată ProTV.
Practic, după ieşirea din grila "must carry", acceptul pe care compania l-a eliberat firmelor de cablu pentru retransmisie devine nul, iar Pro TV trebuie să înceapă negocieri cu distribuitorii. Dacă firma de cablu la care sunteţi abonat nu va achiziţiona drepturile de retransmisie a postului, nu veţi mai avea acces la progamele acestei televiziuni.

Cat va fi preţul per abonat

Pro TV are listate, pe propriul site, preţurile pe care le va aplica, începand din 1 februarie 2014, pentru întregul pachet de canale, precum şi discounturile aplicate în funcţie de numărul de abonaţi ai distribuitorilor. Oferta este valabilă timp de 4 ani. Preţurile sunt valabile "începand cu data intrării în vigoare a Ofertei Generale a Pro TV, sub condiţia că regimul must-carry să nu mai fie aplicabil Canalului Pro TV". Preţul oficial este de 4,5 lei plus TVA/abonat/lună. Discounturile oficiale variază de la 0%, în cazul în care distribuitorul are pană la 300.000 de abonaţi, la 66,66% în cazul în care distribuitorul are peste 3 milioane de abonaţi. "Telespectatorii nu vor fi afectaţi momentan pentru că există un număr de contracte în derulare pe care le vom negocia în momentul în care expira", a precizat ieri pentru HotNews.ro şefa comunicării Pro TV, Maria Apostol. Întrebată ce garanţii există că operatorii de cablu nu vor scoate Pro TV din grilă, din momentul în care iese din lista must-carry, ea a precizat: "PRO TV nu poate să ofere garanţii pe un produs care nu îi aparţine".  Negocierile de retransmise vor începe în momentul în care expiră contractele aflate în vigoare în acest moment şi vor porni de la oferta de preţ aflat pe site, a mai precizat Apostol.
Pro TV este staţia cu cea mai mare audienţă medie din România şi este în fruntea listei posturilor pentru care se aplică principiul "must carry". Pentru celelalte staţii operate de compania Pro TV nu era aplicat acest principiu, ele fiind distribuite şi pană acum pe baza unor acorduri între cablişti şi companie.

Antena 3, cercetată pentru şantaj

n televiziunea controlată de securistul Dan Voiculescu a lărgit numărul urmăriţilor penal în "dosarul Sorin Alexandrescu"

Antena 3 este urmărită penal pentru complicitate la şantaj, în dosarul în care sunt cercetaţi Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu, George Matiescu, SC Antena TV Group şi SC Intact Publishing SRL, a anunţat, ieri, DNA. Potrivit procurorilor, în perioada aprilie - mai 2013, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrâns pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract în condiţii impuse de directorul general al Antena TV Group, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru acesta şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică. "Începând cu data de 22 aprilie 2013, au fost difuzate pe postul TV Antena 3, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa părţii vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe postul de televiziune Antena 3 şi pe cele aparţinând SC Antena TV Group SA, a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată", se mai arată în comunicatul DNA.
Directorul postului, Mihai Gâdea a declarat, ieri, la ieşirea de la DNA, că are "convingerea fermă" că Antena 3 nu are nicio legătură cu dosarul în care Sorin Alexandrescu este cercetat pentru şantaj.  El a precizat că a fost invitat în calitate de martor.

Fost şef ANAF, urmărit penal

În acelaşi dosar va fi urmărit penal şi fostul preşedinte al ANAF Şerban Pop. El este acuzat de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, a anunţat ieri DNA. Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie - aprilie 2013, Şerban Pop, în calitate de preşedinte al ANAF, a fost informat în mod oficial cu privire la faptul că o echipă de control a Gărzii Financiare "a făcut un control încrucişat la două societăţi comerciale, dintre care una era reprezentată de partea vătămată (Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, n.r.)". Şerban Pop l-ar fi informat pe Sorin Alexandrescu despre acest control al Gărzii Financiare şi i-ar fi dat copii ale unor documente ce priveau firmele vizate de verificări, care, dacă ar fi fost făcute publice, ar fi putut compromite RCS&RDS şi pe administratorul acesteia, Ioan Bendei.

Sorin Apostu, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare

Fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu a fost condamnat, ieri, de Curtea de Apel Târgu Mureş, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni de corupţie, soţia acestuia - la trei ani de închisoare cu suspendare, iar omul de afaceri Călin Stoia a fost achitat. Astfel, instanţa l-a condamnat pe Apostu la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la spălare de bani, la un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru primire de foloase necuvenite şi la opt luni de închisoare cu executare pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Magistratul a stabilit că Apostu va executa pedeapsa cea mai grea, adică trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, din care se deduce timpul petrecut de acesta în arest. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea a aproape 300.000 de lei de la soţii Apostu, iar cei doi urmează să plătească 21.000 de lei fiecare drept cheltuieli judiciare. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în zece zile de la pronunţare.

Fostul premier Tăriceanu s-a căsătorit pentru a cincea oară

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu s-a căsătorit, ieri, pentru a cincea oară, la ceremonia de la starea civilă participând doar apropiaţii. Politicianul s-a căsătorit cu Loredana Moise, artist plastic. Ceremonia a avut loc la Casa de căsătorii a Sectorului 1, iar la aceasta au participat doar apropiaţi ai celor doi, între care şi primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. Călin Popescu Tăriceanu şi Loredana Moise au venit la braţ la Casa de căsătorii. Ceremonia s-a desfăşurat în cadru restrâns, fără accesul presei, decizie motivată şi de faptul că mama fostului premier a încetat din viaţă în luna mai. Fostul premier a purtat un costum de culoare gri închis şi papion roşu, în timp ce noua sa soţie a purtat o rochie verde pastel, buchetul fiind realizat din trandafiri. Ceremonia a durat aproximativ 30 de minute. Fostul premier şi a patra sa soţie, Ioana, au divorţat în toamna anului 2011. Ei au împreună un băiat, născut cu câteva luni înaintea căsătoriei civile, care a avut loc în anul 2003, la Budapesta. În 2004, ei s-au căsătorit şi religios. În urma divorţului, Ioana Tăriceanu a revenit la numele Dinu avut înaintea căsătoriei. Două dintre fostele soţii ale lui Tăriceanu i-au păstrat numele după divorţ.

Un preşedintele al comisiei de bacalaureat din Mangalia, reţinut pentru luare de mită

Preşedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul "Ion Bănescu" din Mangalia a fost reţinut, ieri, fiind acuzat că a primit mită 3.000 de euro şi cazare într-un hotel din Saturn, de la mai mulţi elevi care susţineau examenul, pentru a-i ajuta să promoveze proba scrisă la chimie, potrivit DNA.  Procurorii au dispus reţinerea lui Gheorghe Amza şi cer Tribunalului Constanţa arestarea lui preventivă pentru 29 de zile. Potrivit DNA, în cursul lunii iulie, Gheorghe Amza, în calitate de preşedinte al comisiei de bacalaureat de la Liceul "Ion Bănescu" din Mangalia, a primit mită, prin intermediar, de la mai mulţi elevi care au susţinut examenul în prima sesiune, 3.000 de euro şi i s-a achitat contravaloarea cazării într-un hotel din staţiunea Saturn, în cuantum de 1.863 de lei, precum şi serviciile de masă. Amza a primit banii pentru a le permite elevilor să promoveze fraudulos proba scrisă la chimie din cadrul examenului de bacalaureat.
"Ca urmare, la data de 5 iulie 2013, inculpatul Amza Gheorghe, împreună cu alte persoane, a pus la dispoziţia elevilor rezolvările subiectelor la proba de chimie, în condiţiile în care acestea aveau caracter confidenţial", a precizat DNA. Procurorii au menţionat că în această cauză se fac acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.