Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Omul lui Voiculescu a ajuns după gratii

Ziarul de Vrancea
31 mai 2013 551 vizualizări
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut vineri instanţei şi au obţinut arestarea preventivă a lui Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena TV Group, urmărit penal pentru şantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

În referatul cu propunerea de arestare, DNA arată că acesta l-a constrâns în mod repetat pe administratorul RDS&RCS că va da în vileag fapte compromiţătoare, care ar putea să îi afecteze afecta viaţa personală şi cariera profesională. Sorin Alexandrescu a urmărit ca, în acest mod, să îl detemine de directorul companiei de cablu să semneze un contract privind retransmisia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV, în condiţii prestabilite, respectiv pe o perioadă de cinci ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane de euro annual. Procurorii mai arată că administratorul companiei a fost contactat telefonic de Sorin Alexandrescu la jumătatea lunii aprilie, acesta cerându-i o întrevedere urgentă. Întâlnirea dintre cei doi a avut loc în 16 aprilie, la un hotel, Sorin Alexandrescu spunându-i că are un contract încheiat în 2009 de acesta, în numele companiei pe care o administrează, cu o societate comercială (SC BODU SRL, firma lui Dumitru Dragomir, n.r.), valoarea totală a acestuia fiind de 3,5 milioane de euro.

"Acum mi-a dat şi mie tata grija aia"

Alexandrescu i-ar fi spus administratorului companiei că, în opinia lui, acel contract era, în realitate, o modalitate de a acoperi o mită de 3,5 milioane de euro, în schimbul căreia Dragomir ar fi asigurat RCS&RDS  transmiterea TV a meciurilor de fotbal. Mai mult, procurorii susţin că, Alexandrescu i-ar fi spus administratorului că în următorul interval de timp intenţiona "să dea publicităţii mateialele compromiţătoare pe care le deţine la adresa sa sub forma unei anchete jurnalistice", dându-i şi un ultimatum pentru semnarea contractului. La următoarea întâlnire, din 22 aprilie, Alexandrescu a adus o copie a contractului cu care îl şantaja pe directorul RCS&RDS. Bendei i-a solicitat atunci lui Alexandrescu o serie de garanţii că nu va fi denigrat dacă va accepta, în final, să semneze contractul de retransmisie. În înregistrările realizate de procurori apare la un moment dat şi vocea unei femei, care pare a fi Camelia Voiculescu, fiica fostului securist. Din convorbire reiese că fiica lui patronului Intact voia să se asigure că nu vor fi probleme în ce priveşte contractul de transmitere a televiziunilor ce aparţin Antena Group. Alexandrescu îi spune că a vorbit la telefon cu administratorul RCS&RDS, care i-a cerut să se întâlnească urgent, iar aceasta îi cere să aibă "super grijă" şi să o sune după întâlnire: "Ştii că … Acum mi-a dat şi mie tata grija aia. Să mă suni şi pe mine după aia".

A venit randul americanilor să fie scandalizaţi de ţiganii romani

Aproximativ 12 ţigani romani s-au instalat în grădina Grosvenor Square din Mayfair, creată pentru a comemora victimele atacului terorist de la Turnurile Gemene în New York, în 2001. Potrivit unor martori oculari, aceştia se adăpostesc sub arcadele memorialului, situat lângă Ambasada Statelor Unite. Cele 12 persoane şi-au împrăştiat lucrurile şi gunoaiele în grădină, potrivit ghidului turistic Warren Grynberg, care plănuia să conducă grupul în zonă vinerea trecută. "De obicei duc turişti americani în grădină să citească placa comemorativă, dar nu am putut să facem acest lucru. Americanii au fost dezgustaţi şi supăraţi. Păreau foarte dezamăgiţi. Românii se aflau acolo ignorând complet ceea ce reprezintă acest loc şi fără vreun pic de respect. Să fiu cinstit, mi-a fost ruşine", a declarat Grynberg, care este ghid turistic de 16 ani. Grynberg, originar din Ilford, a declarat că nu a mai văzut, anterior, nomazi în grădină. Memorialul a fost inaugurat în 2003 şi este administrat de Parcurile Regale. Familiile victimelor din Marea Britanie în atacurile de la 11 septembrie ajută, de asemenea, la întreţinerea zonei. "Poliţia Metropolitană şi contacte americane în domeniul securităţii sunt la curent cu prezenţa românilor în parc. Înţelegem că li se permite să rămână atât timp cât nu comit infracţiuni", a declarat un purtător de cuvânt al Ambasadei Statelor Unite.

PDL pregăteşte boicotarea referendumului constituţional

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că partidul va boicota prezenţa la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, dacă modificările nu vor prevedea Parlament unicameral şi 300 de parlamentari. "Ne pronunţăm ferm împotriva proiectului de lege pentru scăderea cvorumului la referendumul de revizuire a Constituţiei la sub 50 la sută. Se propune ca o minoritate, 30 la sută, să revizuiască Constituţia şi să decidă asupra unui lucru atât de important. În condiţiile în care, la revizuirea Constituţiei, nu se respectă voinţa poporului, exprimată la referendumul validat, referitoare la Parlament unicameral şi 300 de parlamentari, noi, PDL, vom boicota prezenţa la referendum, pentru că în condiţiile noii Legi a referendumului, pe care noi o vom contesta, dacă totuşi ea va fi valabilă, gândiţi-vă la ce ne expunem doar participând şi votând împotrivă", a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, Vasile Blaga.


Încă un milionar la loto

Premiul cel mare la Joker, de 4.615.994,54 lei, adică peste un milion de euro, a fost câştigat în urma extragerii de joi seară, în timp ce la Loto 6/49 nimeni nu a ghicit toate numerele, astfel că, la categoria I, reportul a ajuns la aproape 36 de milioane de lei, potrivit loto.ro. Numerele extrase la Joker au fost 26, 21, 17, 23, 30 şi 10. La categoria a II-a a acestui joc, s-au înregistrat trei câştiguri a câte 46.878,40 lei. La Loto 6/49, numerele extrase joi seară au fost 7, 11, 12, 10, 46 şi 37, care nu au fost ghicite de niciun jucător, reportul la categoria I ajungând astfel la 35.996.698,77 lei.
Categoria a II-a de la 6/49, pentru cinci numere ghicite din şase, a înregistrat 13 câştiguri a câte 18.325,81 lei.

O femeie şi-a omorat fetiţa lovind-o repetat cu pumnii în cap

O femeie a fost reţinută, pentru omor calificat, după ce şi-ar fi lovit fetiţa de un an şi jumătate cu palmele şi cu pumnii peste faţă şi în cap. Surse din rândul anchetatorilor susţin că, în 28 mai, femeia de 22 de ani ar fi rămas singură la locuinţa concubinului său, din localitatea brăileană Bărăganul. Bărbatul ar fi plecat spre stâna tatălui său, însă din cauza stării avansate de ebrietate în care se afla a căzut într-un şanţ, unde a dormit până a doua zi.
Ulterior, în după-amiaza zilei de 29 mai, bărbatul a revenit acasă, apoi a plecat din nou pentru câteva ore, iar la întoarcere a mers în camera fetiţei, găsind-o atârnând între pat şi sobă, cu multiple leziuni. Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi încercat să o resusciteze pe fetiţă, însă fără succes, ulterior mama copilei solicitând intervenţia unei ambulanţe. Medicii de pe ambulanţă nu au mai putut-o salva pe fetiţă, declarând decesul.
Potrivit poliţiştilor, în urma audierilor şi a examenului medico-legal s-a stabilit că femeia ar fi lovit copilul cu palmele peste faţă şi cu pumnii în cap, provocându-i o hemoragie cerebrală. Femeia a negat însă că şi-ar fi lovit fiica.

Premierul sârb: Romania, singurul prieten al Serbiei

Premierul Serbiei, Ivica Dacic, a declarat, vineri, după o întrevedere cu premierul Victor Ponta, că dacă se spune că România are doar doi prieteni, Serbia şi Marea Neagră, în schimb Serbia nu are mare, ci doar România ca prietenă. "Încă de acum zece ani, când am fost în România, am auzit că românii spun că România are doi prieteni: Marea Neagră şi Serbia. Noi, din păcate, nu avem mare, dar avem în schimb România. Aşa încât, sper că prietenia noastră va fi cheia stabilităţii din Balcani", a spus premierul sârb.
Acesta a arătat că Serbia contează pe sprijinul României în vederea începerii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, pentru care ţara vecină aşteaptă în prezent stabilirea unei date. Ivica Dacic a subliniat că Serbia a îndeplinit în acest sens toate criteriile interne, dar şi pe cele legate de dialogul cu Kosovo.

Roman de 13 ani, arestat după ce a bătut o elveţiancă de 77 de ani

Un tânăr român în vârstă de 13 ani a fost arestat de poliţia geneveză în cadrul unei anchete asupra unei tâlhării comise în martie, la domiciliul unei bătrâne, la Vernier, în cantonul Geneva, relatează cotidianul elveţian francofon Le Nouvelliste.  Potrivit publicaţiei, minorul a recunoscut că este unul dintre cei doi autori ai agresării bătrânei. Cealaltă persoană este căutată în continuare, a anunţat poliţia geneveză într-un comunicat. Femeia, în vârstă de 77 de ani, a fost bătută. Cei doi agresori au plecat după ce i-au luat suma de 12.000 de franci elveţieni (aproape 9.700 de euro), bijuterii şi un telefon mobil. Potrivit Le Nouvelliste, minorul este suspectat, de asemenea, de comiterea altor tâlhării. El a fost pus la dispoziţia unui tribunal pentru minori.

Luni încep înscrierile la grădiniţă

Înscrierea copiilor care merg pentru prima oară la grădiniţă în anul şcolar viitor se face începând de luni, 3 iunie, până pe 21 iunie, urmând ca pe 25 iunie să fie afişate locurile rămase libere după această perioadă. Reînscrierea copiilor în grădiniţe pentru anul şcolar viitor a avut loc între 16 şi 31 mai, potrivit unei note publicate pe site-ul Inspectoratului şcolar al Municipiului Bucureşti. Înscrierea copiilor la grădiniţă se va face de luni până vineri, între orele 8,00 şi 18,00. Criteriile de departajare pe care grădiniţele le aplică atunci când sunt mai mulţi copii pe un loc sunt: apropierea de domiciliul copilului, existenţa unui frate sau soră a copilului înmatriculat/ă în unitatea de învăţământ, existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului, întreţinător unic de familie.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.