Național

Liderii PSD şi PNL au recunoscut: Fractura USL nu mai este o invenţie de presă

Ziarul de Vrancea
17 mai 2013 524 vizualizări
Liderul PNL Crin Antonescu se teme că USL s-ar putea rupe şi îi critică dur pe liderii PSD, într-o discuţie internă de partid.

Potrivit site-ului pesurse.ro, care a publicat o înregistrare audio din şedinţa conducerii PNL de joi, Crin Antonescu le-a spus liberalilor că "relaţia cu PSD nu mai este ce fost" şi că nu mai ştie "ce vor face partenerii de guvernare". "Nu mai este o invenţie de presă fractura USL", i-a avertizat, de asemenea, liderul PNL pe colegii de partid. Totodată, Antonescu a vorbit despre relaţia PSD cu Traian Băsescu şi despre deficitul de imagine pe care PNL îl are în raport cu PSD. "Şi aşa a apărut Criza Sorin Roşca Stănescu şi ieri am primit o delegaţie mare şi cu un aer destul de marţial chiar. Au venit şi au spus că noi trebuie să facem ceva, că nu se poate şi au invocat un articol care există în Protocolul USL, articolul 1.1.4... şi pe scurt să îl dăm afară", s-a mai plans Antonescu de ultimatumul dat de Ponta. De asemenea, liderul liberal s-a arătat gelos pe partenerii de PSD, care "caştigă teren".  "Pentru că atata timp cat noi ne plangem că PSD ocupă teritoriul pentru că în fiecare zi ocupă cate ceva ... îi laudă că atacă toţi, că laudă toţi şi aste unul din secretele pentru care par foarte puternici şi caştigă teren şi e cazul să vedem dacă putem face la fel pe atacuri şi pe susţinere. Dacă ne enervăm că ei au caştigat terenul pe presă, că ei au o bună comunicare. E nevoie de foarte multă coordonare şi temele principale trebuie duse de vectori puternici de imagine. Trebuie să ne organizăm. Nu ştiu ce au de gînd cei din PSD. Nu mai e ce a fost. Lucrurile se schimbă în mod firesc", le-a transmis Antonescu liberalilor. În plus, liderul PNL s-a arătat deranjat că presa care îl critica pană deunăzi pe Victor Ponta, acum "îl ţine în braţe" pe premier.

Stănescu: Altceva îl face pe Ponta să încerce ruperea USL

Stenogramele apar în contextul în care Victor Ponta le-a cerut imperativ liberalilor să-l excludă din partid pe senatorul Sorin Roşca Stănescu, urmare a unor declaraţii "calomnioase" ale acestuia la adresa PSD. În caz contrar, premierul a ameninţat că protocolul USL va fi rupt. Crin Antonescu a refuzat să-l dea afară pe Stănescu, precizand că Ponta nu se află în poziţia de a da "ultimatumuri".
Pe de altă parte, Sorin Roşca Stănescu a declarat, vineri, că "nu se pune problema" să plece din partid, că "o alianţă atât de importantă" cum este USL nu poate să se "prăbuşească" din cauza lui. El a precizat că dacă Ponta rămâne consecvent ultimatumului dat înseamnă că altceva îl determină pe acesta "să încerce ruperea USL". "Eu cred că domnul Ponta, peste weekend, se va gândi mai bine. Dacă domnul Ponta rămâne consecvent, înseamnă că a făcut un caz din cazul Sorin Roşca Stănescu. Înseamnă că altceva îl determină să încerce ruperea USL. Persoana mea nu este una atât de importantă încât o alianţă atât de importantă să se prăbuşească din cauza mea. Nu se pune problema să plec din PNL. Pentru acele lucruri care au putut fi interpretate drept atacuri la persoană mi-am cerut şi îmi cer scuze", a declarat Stănescu.
Vineri seară, Victor Ponta şi Crin Antonescu au avut o întalnire la Guvern. "Nu am decis nimic", a declarat sec Ponta, după discuţiile cu liderii PNL.
Potrivit unor surse politice participante la întâlnirea de vineri, discuţiile pe acest subiect vor fi reluate în USL luni.

Tăriceanu îi suflă în ceafă lui Antonescu

n un singur procent are în plus la capitolul încredere actualul lider PNL faţă de fostul preşedinte al liberalilor n PPDD a coborat sub 10%, potrivit aceluiaşi sondaj

Victor Ponta şi Mugur Isărescu sunt personalităţile politice cu cea mai ridicată încredere în rândul populaţiei, în timp ce USL şi PDL înregistrează o creştere în ceea ce priveşte intenţia de vot. Datele reies dintr-un sondaj CSOP realizat la comanda Partidului Democrat Liberal.
La întrebarea "câtă încredere aveţi în personalităţile politice", 31% au răspuns că au "multă sau foarte multă încredere" în Victor Ponta, 30% l-au indicat pe Mugur Isărescu, în timp ce 25% l-au indicat pe Sorin Oprescu.
Crin Antonescu se bucură de foarte multă încredere din partea a 19% dintre respondenţi, iar Traian Băsescu de 16%. Interesant, fostul lider al PNL, Călin Popescu Tăriceanu se află la un procent distanţă de Antonescu, bucurandu-se de încrederea a 18% din populaţie. La polul opus, Dan Voiculescu, Cristian Diaconescu înregistrează o încredere ridicată pentru doar 6% din populaţie, în timp ce Gabriel Oprea şi Kelemn Hunor strâng un procent şi mai scăzut: câte 4% fiecare. În privinţa PDL, Vasile Blaga are cea mai mare încredere din partea electoratului (13%), Emil Boc- 12%, iar Elena Udrea şi Adriean Videanu câte 11%. În privinţa partidelor, atât USL cât şi PDL înregistrează o uşoară creştere. 58% din populaţie ar fi votat, la nivelul lunii aprilie, cu USL, cu un procent mai mult decât în luna precedentă. Pentru PDL ar fi optat 19%, cu două procente mai mult decât în martie 2013.

Romanii spun că Guvernul nu-şi respectă promisiunile

UDMR, PRM, şi FC se menţin la 5%, respectiv câte 3%, iar PPDD scade sub 10 procente. 9% dintre cei care ar merge la vot ar opta pentru partidul lui Dan Diaconescu, în condiţiile în care în noiembrie 2012 intenţia de vot pentru partidul Poporului era de 14%.
În ceea ce priveşte încrederea românilor că guvernul ponta şi-a respectat promisiunile electorale, 26% au răspuns "da" şi 53%, "nu".
Biserica se află în continuare în topul încrederii românilor. Două treimi dintre respondenţi au răspuns că au multă şi foarte multă încredere în Biserică, în timp ce în Armată au încerdere ridicată 59% dintre români.  37% dintre participanţii la sondaj au spus că au foarte multă încredere în presă, 17% în Guvern, 11% în Preşedinţie şi doar 10% în parlament.
Sondajul a fost realizat în perioada 24 aprilie- 4 mai 2013, pe un eşantion de 1028 de persoane şi are o eroare de plus-minus 3,1%.

Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială Prahova a fost destituită

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a anunţat, vineri, că, în urma verificărilor făcute la Direcţiei de Asistenţă Socială (DGASPC), CJ a emis dispoziţie de eliberare din funcţie a directorului insituţiei Vasilica Florea. De asemenea, directorul adjunct al DGASPC Prahova, Alexandru Bocioacă, a fost suspendat din funcţie şi va fi cel mai probabil retrogradat, iar medicul şef de comisie Viorica Oniga a primit dispoziţie de eliberare din funcţie, însă aceasta va rămâne în fruntea comisiei de evalure până când se va găsi un înlocuitor, Oniga fiind singurul medic angajat al instituţiei. Cosma a spus că pentru ocuparea funcţiilor respective urmează să se organizeze un concurs conform legii.
În urma verificărilor s-a constatat că reprezentanţii DGASPC Prahova nu au pus în aplicare o ordonanţă care prevede că persoanele netransportabile care trebuie să ajungă la comisie trebuie să beneficieze de transport din partea instituţiei. Reprezentanţii DGASPC Prahova i-au înştiinţat însă pe cei nedeplasabili că trebuie să vină la sediul instituţiei ei sau reprezentanţii lor legali.
Sute de persoane au stat la cozi, în ultima săptămână, la Direcţia de Asistenţă Socială Prahova pentru depunerea sau reevaluarea dosarului de handicap. Luni, televiziunile au prezentat imagini cu o bătrână care venise la sediul DGASPC Prahova pentru reevaluarea dosarului de handicap şi care a fost filmată urcând scările sprijinindu-se în mâini şi cu ajutorul unui scaun din lemn. O zi mai târziu, două bătrâne în vârstă de 82 şi 74 de ani care au mers la Direcţia de Asistenţă Socială Prahova pentru depunerea dosarului de handicap au fost transportate la spital după ce una dintre ele a leşinat la coadă, iar cealaltă a căzut pe scările instituţiei, suferind un traumatism cranian.

Un poliţist a fost arestat pentru tentativă de viol

Un poliţist care a lucrat la dispeceratul Ministerului Afacerilor Interne a fost arestat preventiv de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, după ce ar fi încercat să o violeze pe secretara unui notariat de pe Calea Victoriei, în biroul acesteia, potrivit unor surse din Poliţie. Conform surselor citate, subofiţerul Dorin Mitu a fost arestat preventiv joi, pentru tentativă de viol.
Angajata notariatului le-a spus poliţiştilor că săptămâna trecută, în timp ce se afla la serviciu, s-a trezit în birou cu un bărbat necunoscut, care a obligat-o să-şi scoată lenjeria intimă, a sărutat-o, apoi a încercat să întreţină raporturi sexuale cu ea, moment în care a fost salvată de o colegă care a intrat în birou, au precizat sursele citate. Ulterior, angajatul MAI a fugit din notariat, însă a fost prins la scurt timp de poliţiştii Secţiei 1. Bărbatul are 37 de ani şi este din Ploieşti, fiind dispecer la Ministerul Afacerilor Interne din 2002, când a fost angajat din sursă externă, au mai spus sursele citate.
Ministerul Afacerilor Interne a precizat într-un comunicat de presă că angajatul instituţiei a săvârşit fapta în afara orelor de program. Angajatul MAI a fost trecut în rezervă în 16 mai, după ce a fost pus sub acuzare pentru tentativă de viol.

În România sunt peste 7 milioane de hipertensivi

Alianţa Română de Combatere a Hipertensiunii Arteriale îşi propune un screening al populaţiei, în condiţiile în care în România sunt peste 7 milioane de hipertensivi, număr care se situează peste media europeană, se arată vineri într-un comunicat de presă al ARCHA. "În România, numărul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială se situează peste media europeană - 1 din 2 bărbaţi şi 1 din 3 femei confruntându-se cu această afecţiune. ARCHA îşi propune un screening al populaţiei, astfel încât să cunoască mai îndeaproape dimensiunile hipertensiunii arteriale la nivelul ţării noastre. Pentru că este nevoie de o reactualizare permanentă a datelor statistice, ARCHA dezvoltă un program eficient de prevenţie a hipertensiunii arteriale", a declarat prof. dr. Dragoş Vinereanu, preşedinte al Alianţei Române de Combatere a Hipertensiunii Arteriale, citat în comunicat.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.