Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Tatăl "Micului Hercule", în atenţia procurorilor

Ziarul de Vrancea
16 mai 2013 1006 vizualizări
Protecţia Copilului va sesiza Parchetul în cazul minorului obligat de tatăl său să facă exerciţii de forţă foarte dificile

Cazul lui Giuliano Stroe, în vârstă de 8 ani, şi al fratelui mai mic al acestuia, din localitatea Icoana (Olt), a intrat în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt în urmă cu câteva luni, după ce pe Internet au fost postate filmuleţe în care cei doi copii sunt puşi de tatăl lor să facă exerciţii de forţă foarte dificile. Potrivit reprezentanţilor DGASPC Olt, în acest caz a fost făcută o anchetă, iar cel mai probabil va fi sesizat Parchetul. "Practic, se va depune o plângere penală împotriva tatălui, pentru rele tratamente aplicate minorului. Trebuie să se stabilească dacă exerciţiile fizice grele şi medicamentele administrate au dus la stagnarea creşterii în înălţime a copiilor. Nu ne mai deplasăm acolo pentru că familia nu ne pemite. Ultima dată am mers cu Poliţia şi nu au fost de accord părinţii să continuăm ancheta socială", a declarat, ieri, Cristian Lungu, director adjunct al DGASPC Olt.
Miercuri, pe Internet a fost postat un nou filmuleţ în care Giuliano Stroe şi fratele său apar cu lanţuri înfăşurate de gât şi de mâini, trăgând după ei un câine legat cu acelaşi lanţ. Primul care apare este Giuliano, care, după ce trage după el câinele în lanţuri, renunţă la lanţuri şi face 17 flotări la bară, fiind numărat de către tatăl său. Acelaşi scenariu se repetă apoi şi în cazul fratelui mai mic al lui Giuliano.
Giuliano Stroe a intrat în Cartea Recordurilor de la vârsta de 5 ani, când familia sa era stabilită în Italia. Atunci, băieţelul a impresionat juriul şi audienţa unei emisiuni TV din Italia mergând în mâini, foarte rapid, pe o distanţă de 10 metri. Bărbatul susţinea că băieţelul nu este în niciun pericol la antrenamente: "Eu însumi m-am antrenat foarte mult toată viaţa. El (Giuliano, n.r.) nu are voie să facă exerciţii pe cont propriu. E doar un copil. Dacă oboseşte, mergem şi ne jucăm".

Medic, trimis în judecată după ce a luat mită de la 175 de oameni

Medicul de la Casa Judeţene de Pensii Sibiu arestat, în luna martie, pentru luare de mită a fost trimis în judecată de procurori, el fiind acuzat că a cerut şi a primit, în total, 7.200 de euro şi peste 21.000 de lei de la 175 de pacienţi pentru a le elibera anumite decizii medicale. Banii şi bunurile obţinute de medic urmează să fie confiscate. În plus, prin rechizitoriu s-a solicitat dispunerea măsurii de siguranţă a confiscării extinse şi pentru celelalte sume de bani indisponibilizate, adică 68.834 de lei, 53.220 de euro, 640 de lire sterline, 1.050 de dolari SUA şi 384 lei (echivalent a 120 dolari canadieni).
Medicul Adrian Ienea de la Casa Judeţeană de Pensii Sibiu a fost arestat, în 6 martie, fiind acuzat că a cerut diferite sume de bani de la persoane pentru a le elibera documente necesare stabilirii pensiei de handicap, deşi acestea aveau oricum dreptul la acte.

Ponta crede că oamenii de la ţară nu comit infracţiuni

Premierul Victor Ponta i-a asigurat ieri pe noii procurori de Parchete că nu au nicio datorie faţă de vreo persoană politică şi că independenţa nu le va fi afectată. El a adăugat însă că nu vrea să mai vadă "procurori din vacanţă care cercetează oameni de la ţară". El a arătat că procurorii au datoria de a fi cât mai duri în aplicarea legii şi i-a asigurat că statutul procurorilor va fi modificat doar în sensul întăririi independenţei, susţinând că ideea autorităţii ministrului Justiţiei este doar o "simplă ficţiune de drept". "Nu vreau să mai văd, ca anul trecut, scene din anii 50, cu procurori din vacanţă care cercetează oameni de la ţară. Cred că aveţi foarte mulţi oameni care au încălcat legea şi trebuie să răspundă", a adăugat Ponta. El a mai recomandat procurorilor să nu se uite foarte mult la televizor, ci doar să se ocupe de dosare.

Şi-a omorât soţia şi pe o prietenă a acesteia, după care s-a sinucis

Un imigrant român care se mutase in Sicilia de puţin timp şi-a omorât soţia şi pe o prietena a acesteia, miercuri seară, după care s-a sinucis aruncându-se în faţa metroului, relatează ziarul La Stampa.
Astfel, Gabriel D., în vârstă de 35 de ani, s-a sinucis aruncându-se în faţa metroului, într-o staţie din Palermo. În încercarea de a-i anunţa familia, anchetatorii au descoperit că soţia acestuia, tot româncă, zăcea moartă într-un apartament din centrul oraşului. Femeia a fost identificată drept Mihaela G., în vârstă de 34 de ani, şi s-a stabilit că fusese ucisă cu lovituri aplicate cu o toporişcă în zona craniului. În acelaşi apartament era şi cadavrul unei poloneze care fusese sufocată cu o pungă de plastic.
Conform informaţiilor preliminare, anchetatorii au stabilit că cele două femei au fost ucise de românul Gabriel D., care apoi s-a sinucis. Bărbatul se mutase de curând în Italia şi deocamdată nu locuia împreună cu soţia. Aceasta locuia de câţiva ani cu prietena poloneză, amândouă lucrând ca menajere. Potrivit unor persoane care îl cunoşteau pe român, acesta era foarte gelos şi se certa frecvent cu soţia. Anchetatorii încearcă să stabilească mobilul crimelor.


Blaga îl ironizează pe Băsescu

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, ieri, la Călăraşi, că în vara lui 2012 PDL susţinea decizia Curţii Constituţionale ca preşedintele să reprezinte România la Consiliul European, dar vede că acum şeful statului are încredere în premier. "PDL astă vară era pe baricade, pe partea bună a lucrurilor, dorind respectarea deciziei Curţii Constituţionale care spunea că preşedintele reprezintă România la Consiliul European. Văd că este o foarte bună înţelegere, e în regulă, are încredere în premier, a plecat premierul!", a spus Blaga, răspunzând la o întrebare pe această temă.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că la Consiliul European din 22 mai va participa premierul Victor Ponta, pe baza unui mandat pe care i-l va aproba până la plecare şi la care consilierii au început să lucreze. Întrebat ce l-a determinat să-l lase pe premier să meargă la Consiliul European, Băsescu a răspuns: "În primul rând, cred că poate susţine punctul de vedere al României. Şi, dacă discutăm de energie, având în vedere că a fost de acord şi domnia sa cu explorarea şi exploatarea gazelor de şist, cred că acest punct de vedere trebuie susţinut la Bruxelles, în discuţiile din Consiliu. El ar trebui să se numească energii neconvenţionale. Şi aş vrea să apară acest cuvânt «energie neconvenţională» în concluziile Consiliului, printre multe altele, Nabucco şi ce mai e de apărut". La comentariul jurnalistului, dacă nu ar putea fi interpretat acest gest ca un act de bunăvoinţă din partea sa, Traian Băsescu a răspuns, râzând: "Eu nu sunt binevoitor cu nimeni, după cum ştiţi". "E un semn de încredere", a adăugat el.

Liberalii vor să depună o moţiune simplă împotriva Rovanei Plumb

Senatorul liberal Cristian Bodea a anunţat, ieri, la B1 Tv, că un grup de parlamentari PNL intenţionează să depună o moţiune simplă împotriva ministrului Mediului, Rovana Plumb (PSD). Senatorul PNL Bihor Cristian Bodea a iniţiat, împreună cu colegul său, Valeriu Boeriu, şi el tot senator PNL de Bihor, două proiecte de lege privind gazele de şist şi timbrul de mediu, la începutul acestui an. Ei o acuză pe Rovana Plumb, dar şi Guvernul, de faptul că "nu ţin cont de parlamentari". Bodea a precizat că ideea moţiunii simple a fost discutată de "caţiva dintre noi (parlamentari PNL - n.red.)". "Ne batem joc şi de oameni şi de banii statului", susţine acesta.  Senatorii Bodea şi Boeriu au iniţiat, la începutul acestui an, două proiecte de lege - unul ce vizează reglementarea exploatării gazelor de şist printr-o lege distinctă de cea actuală, a petrolului şi minelor, şi un alt proiect ce prevedea înlocuirea timbrului de mediu cu o taxă de poluare de un ban pe litrul de combustibil.
Pe 18 februarie, ei acuzau, într-o conferinţă de presă, Guvernul Ponta de faptul că, în opinia lor, acesta face aceeaşi greşeală pe care au făcut-o guvernele PDL, respectiv lucrează "dictatorial" şi nu furnizează parlamentarilor USL informaţii despre proiectele majore pe care intenţionează să le adopte.


A învins statul în instanţă şi apoi a murit

Bătrâna din Apuseni care îşi păstra, de peste 13 ani, într-o cutie din podul casei, o parte din piciorul drept, care îi fusese amputată, a câştigat procesul cu Primăria Poşaga, care nu dorea să îi plătească un asistent personal. Sentinţa a venit însă prea târziu, deoarece femeia a murit.
Preşedintele Sindicatului "Asistentul Personal" Alba, Nicolae Ton, cel care a descoperit cazul bătrânei,  a declarat ieri că a reprezentat-o în instanţă pe femeie, într-un proces cu Primăria Poşaga, care a refuzat să îi plătească un asistent personal, deşi legea îi permitea acest lucru având în vedere handicapul pe care îl avea. Ton a explicat că procesul a început în luna mai 2012 şi s-a încheiat la începutul lunii mai 2013, însă femeia nu a putut să se bucure decât câteva zile de victoria obţinută împotriva unei instituţii a statului care a nedreptăţit-o, deoarece în această săptămână a murit.
"Procesul în instanţă a durat un an, perioadă în care ne-am luptat pentru un drept pe care legea i-l conferea, iar Primăria Poşaga refuza să i-l ofere. Acţiunea a ajuns în faţa mai multor instanţe, iar în final Primăria Poşaga a fost obligată să-i achite reclamantei suma de 10.830 de lei, reprezentând indemnizaţia însoţitorului pentru perioada în care nu i-a fost plătită, şi totodată să-i angajeze bătrânei asistent personal", a spus Ton.
Femeia a fost înmormântată, iar în sicriu rudele i-au pus şi partea din piciorul amputat, aşa cum le-a cerut aceasta în timpul vieţii.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.