Național

Vine ploaia

Ziarul de Vrancea
12 mai 2013 865 vizualizări
Meteorologii anunţă o răcire a vremii în acest început de săptămană

Astăzi, valorile termice vor scădea în aproape toată ţara, cu precădere în jumătatea vestică, unde vor caracteriza o vreme normală termic, local chiar răcoroasă, a informat ieri Administraţia Naţională de Meteorologie. Temperaturile maxime vor fi de la 15-16 grade în Dealurile Banatului până la 27-29 de grade în Bărăgan, Podişul Moldovei şi al Dobrogei. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere în centrul, sudul şi estul ţării, precum şi în zona de munte, astfel că mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat va fi grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp, în special la munte. În restul teritoriului cerul va deveni variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse, în prima parte a intervalului. Temperaturile minime se vor încadra între 7 şi 17 grade.
Maine vremea va fi răcoroasă în vestul, nordul şi centrul ţării, dar în celelalte regiuni va fi caracterizată de un regim termic normal pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra în marea lor majoritate între 14 şi 24 de grade, iar cele minime între 6 şi 16 grade, uşor mai mici în depresiunile din nordul şi centrul ţării. În jumătatea de sud-est a teritoriului vor fi înnorări temporare şi local, mai ales pe parcursul zilei, se vor semnala averse şi descărcări electrice. În restul zonelor cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi în regiunile estice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.