Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Fostul senator Cătălin Voicu a fost transferat în penitenciar

Ziarul de Vrancea
2 mai 2013 664 vizualizări
Voicu este condamnat la şapte ani de închisoare pentru corupţie

Fostul senator Cătălin Voicu, condamnat la şapte ani de închisoare pentru corupţie, a fost transferat la închisoarea Rahova, de la Penitenciarul Spital Rahova, unde a fost internat în noaptea de 22 spre 23 aprilie, cand a început executarea pedepsei. Cătălin Voicu a fost transferat, luni, din Penitenciarul Spital Rahova în Penitenciarul Bucureşti Rahova pentru că nu se mai impunea menţinerea lui în spital, potrivit purtătorului de cuvant al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). Fostul senator a fost internat în penitenciarul spital, după ce a fost comndamnat de instanţa supremă, pe 22 aprilie, la şapte ani de închisoare cu executare, avand rectoragie, anemie secundară şi alte suferinţe. "S-a terminat perioada de investigaţii medicale în Penitenciarul Spital, unde fusese transferat la recomandarea medicilor", a precizat subcomisar Monica Pană, din cadrul ANP. Potrivit purtătorului de cuvant al Penitenciarului Rahova, în prezent Voicu se află în perioada de 21 de zile de carantină, cand este evaluat şi spus unor investigaţii medicale. Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv, pe 22 aprilie, de instanţa supremă, la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie. Totodată, instanţa a dispus majorarea pedepsei în cazul fostului judecător Florin Costiniu, de la trei la patru ani de închisoare cu suspendare, instanţa stabilind un termen de încercare de nouă ani. Omul de afaceri Marius Locic a rămas cu pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare, dispusă în iunie 2012, de un complet de trei judecători de la instanţa supremă. În cazul lui Costel Căşuneanu, instanţa a menţinut pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare, dar a majorat termenul de încercare la nouă ani. În ziua pronunţării deciziei, fostul senator Cătălin Voicu era internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Astfel, medicul Mircea Beuran declara, pe 22 aprilie, pentru MEDIAFAX, că fostul senator este internat cu diagnosticul rectoragie şi anemie secundară, şi a fost supus unor investigaţii amănunţite întrucat are şi alte suferinţe, precum diabet, boală de inimă şi obezitate. În noaptea de 22 spre 23 aprile, Voicu a fost transferat de la Spitalul de Urgenţă Floreasca la Spitalul Penitenciar Rahova.

Primarul din Ramnicu Valcea rămane în arest

Primarul municipiului Ramnicu Valcea, Emilian Francu, rămane în arest, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins, ieri, recursul faţă de măsura preventivă dispusă în dosarul în care edilul este cercetat pentru luare de mită, decizia instanţei fiind definitivă. Emilian Francu fusese reţinut, în noaptea de 25 spre 26 aprilie, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce a fost prins în flagrant primind 50.000 de lei de la administratorul unei firme căreia îi încredinţase un contract de 200.000 de euro pentru lucrări de amenajare a unor spaţii publice. Tribunalul Bucureşti a decis, în 26 aprilie, arestarea preventivă a edilului, decizia fiind atacată cu recurs. La Tribunal, Francu a susţinut că este nevinovat, că banii nu îi erau destinaţi şi că ar fi încercat să obţină o sponsorizare pentru evenimentele legate de împlinirea a 625 de ani de la atestarea oraşului Ramnicu Valcea. Tribunalul Bucureşti a notat, în motivarea deciziei de arestare preventivă a primarului din Ramnicu Valcea, că acesta s-a folosit de funcţia sa pentru a obţine bani, este un pericol pentru ordinea publică şi intenţiona să comită o nouă faptă de luare de mită.  Potrivit procurorilor DNA, la începutul anului, Primăria Ramnicu Valcea a încredinţat unei firme un contract de prestări de servicii în valoare de 200.000 de euro pentru lucrări de amenajare a unor spaţii publice din municipiul Ramnicu Valcea. În luna ianuarie, primarul Emilian Francu i-ar fi cerut administratorului firmei, denunţător în cauză, un procent de 10 la sută din valoarea contractului. După finalizarea lucrărilor menţionate în contractul de prestări de servicii şi plata unei prime tranşe din banii datoraţi de Primărie, la 22 aprilie, Emilian Francu i-ar fi pretins administratorului firmei, printr-un intermediar, suma de 50.000 de lei. În schimbul banilor ceruţi, Francu trebuia să semneze documentele care condiţionau efectuarea plăţii celei de-a doua tranşe către firma denunţătorului, în contul prestării de servicii al căror beneficiar era Primăria Ramnicu Valcea, susţin procurorii DNA.

Băsescu, vedetă la CNN

Postul de televiziune CNN va difuza începand cu 23 mai o emisiune despre Portul Constanţa, în cadrul seriei de emisiuni "The Gateway", la realizarea căreia a participat preşedintele Traian Băsescu, imagini din timpul filmărilor fiind deja postate pe site-ul CNN. Emisiunea în cadrul căreia preşedintele roman i-a fost ghid în Portul Constanţa jurnalistei Becky Anderson, a fost înregistrată în aprilie şi va fi difuzată la 23, 25 şi 26 mai. Anderson s-a întalnit cu preşedintele Băsescu, fost căpitan de navă, pentru a discuta despre planurile acestuia de viitor în privinţa Portului Constanţa, prezentat drept "cel mai mare port de la Marea Neagră" şi un "important punct de tranzit care leagă Europa de Est de Transcaucazia, Asia Centrală şi Extremul Orient".  "Pană în decembrie 1989, Portul Constanţa a fost folosit în principal pentru exportarea bunurilor produse de economia Romaniei şi pentru a importa materii prime. În prezent Portul Constanţa este mai mult sau mai puţin un fel de poartă, în primul rand pentru Romania, conectand Romania cu restul lumii şi, în acelaşi timp, este o poartă pentru Europa Centrală şi de Est", afirmă Băsescu în timp ce face turul portului, însoţit de Becky Anderson. Traian Băsescu povesteşte apoi că legătura sa cu portul este întărită de cariera de 12 ani pe petrolierele mari. "Mandria că am fost căpitanul unui vas de 306 de metri mi-a oferit resursele să răman puternic exact în această perioadă a vieţii mele", afirmă el. Băsescu vorbeşte şi despre planurile de viitor pentru acest port. "Este punctul terminus al unei autostrăzi albastre care începe în Rotterdam şi se termină în Portul Constanţa. Este de o importanţă extraordinară, deoarece este conectat practic la întreaga Europă. Dar trebuie să dezvoltăm capacitatea pentru vasele mari în Constanţa", afirmă preşedintele roman, într-un interviu acordat la Cotroceni.

Medicii recomandă un consum moderat de carne de miel

Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă, pentru perioada Sărbătorilor de Paşte, un consum moderat de alimente tradiţionale pe bază de miel, sfatul fiind adresat în special persoanelor care au ţinut post, dar şi celor care suferă de afecţiuni digestive. Recomandările medicilor referitoare la consumul de alimente în perioada Paştelui se îndreaptă, astfel, mai ales către persoanele care au postit. Astfel, avertizează specialiştii, reluarea unei alimentaţii bogate în grăsimi, produse din carne tocată sau prăjeli poate cauza, de cele mai multe ori, probleme digestive. Această alimentaţie trebuie evitată, pe cat posibil, şi de persoanele care suferă de afecţiuni digestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecţiuni hepatice sau pancreatice, mai spun medicii. Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii subliniază, în acelaşi context, că trecerea de la alimentaţia de post la cea obişnuită trebuie să se facă treptat. Tot în perioada Paştelui, bolnavilor care suferă de diabet li se recomandă să nu întrerupă tratamentul indicat de doctori, iar printre alimentele pe care ar trebui să le ocolească cei care au probleme cu inima se numără şi cele bogate în grăsimi sau sărate. O altă recomandare este aceea ca alimentaţia să fie diversificată şi să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe şi produse lactate. Se recomandă, de asemenea, evitarea consumului de alcool în cantităţi mari, cat şi a exceselor alimentare. Avand în vedere zilele libere din perioada vacanţei de Paşte, pe langă o alimentaţie corectă, se recomandă şi hidratarea corectă şi activitate fizică.

MAE ne sfătuieşte să evităm călătoriile în Paraguay

MAE roman recomandă evitarea călătoriilor în Paraguay avand în vedere că epidemia de febră dengue, transmisă prin muşcăturile de ţanţari, a atins în ultima perioadă un nivel fără precedent în această ţară. "Numărul persoanelor contaminate cu virusul dengue, transmis prin muşcături de ţanţari, este de aproximativ patru ori mai ridicat decat în aceeaşi perioadă a anului trecut", afirmă MAE roman. Conform declaraţiilor ministrului paraguayan al sănătăţii, epidemia de dengue "a atins un nivel istoric", fiind raportate de la începutul acestui an peste 70.000 de persoane îmbolnăvite şi 48 de decese cauzate de această boală, menţionează sursa citată. "Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor romani să evite deplasările care nu sunt imperios necesare în această ţară", se menţionează în comunicatul MAE. Febra dengue se manifestă prin febră puternică, dureri de cap, dureri articulare şi hemoragii şi se poate solda cu decesul persoanei infectate. În America de Sud, Paraguayul este ţara cu cea mai mare rată a mortalităţii din cauza febrei dengue, potrivit Departamentului de supraveghere sanitară din Paraguay.

Tone de gunoaie după picnicul de 1 Mai

Peste trei tone de gunoi au fost adunate, joi, de angajaţii firmei de salubritate din Targu Jiu, dintr-o pădure de la marginea oraşului, unde, de 1 Mai, oamenii au ieşit la picnic. Cateva mii de persoane au venit, miercuri, în pădurea din zona Drăgoieni, locul tradiţional pentru ieşirile la iarbă verde de 1 Mai, iar după petrecere în urma lor au rămas PET-uri, resturi de mancare şi hartii. Joi, angajaţii de la salubritate au venit în pădurea de la marginea oraşului pentru a aduna gunoaiele lăsate de oameni. Reprezentantul firmei de salubritate din Targu Jiu a spus că au fost amenajate locuri speciale pentru depozitarea gunoaielor, însă oamenii nu ţin cont de acestea, astfel că în fiecare an de 1 Mai se înregistrează aceeaşi situaţie. "Oamenii vin, se distrează şi pleacă, dar nu aruncă resturile în locurile pe care le-am amenajat special pentru a preveni situaţia care se înregistrează în fiecare an după această petrecere de 1 Mai. Inclusiv miercuri am avut aici 50 de angajaţi care au strans după participanţii veniţi la distracţie, iar acum ne-am mobilizt de la ora 7.00 pentru a curăţa zona cat mai repede", a declarat Sandu Neagoe, reprezentant al firmei Edilitara.

Atenţie la vinul pe care îl puneţi pe mese de sărbători

Administratorul unei firme din Buzău este suspectat de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor că a distribuit, în mai multe en-gros-uri din ţară, peste 220.000 de litri de vin falsificat, o parte a acestei cantităţi fiind confiscată, întrucat nu era bună pentru consum, informează IGPR. Suspectul a fost prins în urma unui control efectuat de ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Romane (IGPR) şi poliţişti de la serviciile de investigarea fraudelor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău şi (IPJ) Prahova, împreună cu inspectori din cadrul Ministerului Agriculturii.  Potrivit poliţiştilor, administratorul societăţii comerciale este suspectat că, în perioada ianuarie - aprilie 2013, a furnizat, cu ajutorul a zece distribuitori, în vederea comercializării, băuturi falsificate la pet-uri de doi litri, în mai multe en-gros-uri din Argeş, Brăila, Buzău, Ialomiţa şi Prahova. Cu ocazia cercetărilor, a reieşit că bărbatul a distribuit aproximativ 222.000 de litri de vin falsificat, în valoare de 770.000 de lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.