Național

Fostul senator PSD Cătălin Voicu riscă 9 ani de închisoare

Ziarul de Vrancea
21 apr 2013 449 vizualizări
Voicu s-a îmbolnăvit ieri subit, a doua oară la rand, şi a cerut amanarea judecării dosarului

Procurorul DNA a cerut, ieri, Completului de cinci judecători al instanţei supreme să îl condamne pe fostul senator Cătălin Voicu la nouă ani de închisoare cu executare şi pe fostul judecător Florin Costiniu la şase ani de închisoare cu executare. Procurorul a susţinut că instanţa de fond a aplicat în acest dosar pedepse prea blânde faţă de unii dintre inculpaţi. El a arătat că faptele din acest dosar sunt deosebit de grave, pentru că au scos la iveală imixiunea politică în actul de justiţie, precum şi "fraternizarea" unor judecători cu oameni de afaceri şi că astfel de fapte nu trebuie pedepsite cu condamnări orientate spre minimul special. El a cerut instanţei să îl condamne pe fostul senator Cătălin Voicu la nouă ani de închisoare cu executare, pentru că este exponentul cel mai de sus în acest caz şi liderul întregului ansamblu faptic, acesta trebuind să primească pedeapsa cea mai grea. Procurorul a arătat că, în raport de calitatea pe care Voicu o avea şi de modul cum s-a folosit de funcţia deţinută pentru a corupe judecători ai instanţei supreme şi poliţişti, faptele sale sunt de natură deosebit de periculoasă. Totodată, procurorul a arătat că Voicu trebuie să primească pedeapsa cea mai mare pentru atitudinea nesinceră şi modul disimulat şi conspirat în care a acţionat, precum şi pentru că încercat influenţarea unui martor. În cazul fostului judecător Florin Costiniu, procurorul DNA a cerut condamnarea la şase ani de închisoare cu executare, pentru că a primejduit prestigiul justiţiei, arătând totodată că acesta a fraternizat cu omul de afaceri Costel Căşuneanu, dar şi cu Cătălin Voicu. El a precizat că pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare dispusă de instanţa de fond în cazul lui Costiniu este o condamnare prea blândă.
Înainte de pledoariile finale, avocaţii lui Cătălin Voicu au cerut instanţei să amâne judecarea cauzei pe motiv că acesta ar fi internat, ieri, la Spitalul Floreasca, din cauza unor probleme cardiace. Lui Voicu i s-a făcut rău la instanţă şi la termenul anterior al procesului.
În iunie 2012, în acest dosar, Cătălin Voicu a fost condamnat la 5 ani de închisoare de completul de trei judecători de la instanţa supremă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
mos Teaca, acum 4020 zile, 17 ore, 54 minute, 4 secunde
Mamelucul de Voicu a primit ce a meritat.Dar ciochistul de Costiniu,firesc,a scapat gratie influientei nevestei sale.Ma mira ca aceasta fufa mai este judecator din moment ce doarme sub plapoma cu un citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.