Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Fostul securist Dan Voiculescu recunoaşte că fuge de justiţie

Ziarul de Vrancea
17 apr 2013 626 vizualizări
Fondatorul PC, Dan Voiculescu, a recunoscut marţi seara la postul public de televiziune că a demisionat de două ori din Senat pentru a obstrucţiona judecarea dosarului său de corupţie.

Întrebat de ce nu a rămas în Parlament pentru ca procesul să fie judecat, mai repede, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fostul securist a recunoscut senin că se teme de decizia judecătorilor. "Vă spun de ce nu am rămas, pentru că am văzut cazul Adrian Năstase în care am citit un lucru fulminant. Începea motivarea în felul următor: în cazul lui Adrian Năstase nu există probe că ar fi vinovat. În cazul meu nu există probe că aş fi vinovat", a reacţionat Voiculescu. La observaţia că e prima oară cand recunoaşte că a demisionat pentru că nu are încredere în decizia magistraţilor, fostul securist şi-a schimbat discursul, precizand că demisiile s-au datorat insatisfacţiei privind nişte proiecte de lege. 

O singură Curte de Apel în fiecare regiune

Premierul Victor Ponta a declarat ieri, la şedinţa Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, că ar trebui să fie câte o Curte de Apel pentru fiecare regiune, adăugând că şi CSM trebuie să-şi spună punctul de vedere pe acest subiect. Ponta s-a exprimat asupra acestui aspect după ce judecătorul Adrian Bordea a spus că, în opinia lui, CSM ar trebui să aibă "o perspectivă asupra regionalizării", care ar putea avea efect asupra competenţelor Curţii de Apel. "Acum sunt 15 Curţi de Apel în ţară, dacă vor fi opt regiuni, să fie opt Curţi de Apel, dacă vor fi 12, să fie 12", a spus premierul Victor Ponta. Primul ministru a precizat că nu este ceva ce se întâmplă mâine, "dar se întâmplă la anul şi să fim pregătiţi".
Premierul a mai declarat că 98 la sută dintre cauze ar trebui să se termine la Curtea de Apel, în condiţiile în care, în prezent, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ajung prea multe dosare.

Capturi grase la DNA

Mihai Claudiu Pascu, avocat în Baroul Dolj, şi Relu Căle, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Municipiului Craiova, au fost reţinuţi ieri de procurorii DNA. Mihai Claudiu Pascu este acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită, iar Relu Căle de luare de mită. Potrivit procurorilor, în 15 aprilie, avocatul, la iniţiativa ofiţerului de poliţie judiciară, a cerut unor persoane, denunţătoare în cauză, 15.000 de lei, spunând că ar putea să intervină la un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, astfel încât să fie adoptată o soluţie favorabilă acestora în dosarul penal în care sunt cercetaţi. O zi mai târziu, Pascu a primit o primă tranşă de 5.000 de lei, din care i-a dat lui Relu Căle 1.000 de euro, pentru ca acesta să propună procurorului o soluţie favorabilă denunţătorilor. În seara zilei de 16 aprilie, Mihai Pascu a fost prins în flagrant delict, după ce a primit şi a doua tranşă, în valoare de 5.000 de lei. Procurorii au precizat că iniţiativa angajării ca avocat a lui Mihai Pascu în dosarul în care denunţătorii sunt cercetaţi, precum şi cea privind pretinderea de bani de la aceştia i-a aparţinut lui Relu Căle. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cei 15.000 de lei ar fi fost ceruţi de cei doi pentru a interveni într-un dosar în care se fac cercetări pentru viol.
Tot ieri, directorul Direcţiei Silvice Cluj, Traian Mariş, a fost reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită. El ar fi pretins de la trei pădurari sume cuprinse între 4.000 şi 10.000 de euro pentru ca, în schimb, să le asigure păstrarea locurilor de muncă, să le avizeze favorabil controalele dispuse în cantoanele la care lucrează şi să nu le aplice sancţiuni ca urmare a neregulilor constatate de echipele de control.

Bucureştenii vor fi obligaţi să sterilizeze câinii

Posesorii de câini din Capitală vor avea obligaţia să îi sterilizeze, potrivit unui proiect de hotărâre a Consiliului General. Mai exact, noul proiect prevede obligaţia tuturor deţinătorilor de câini în vârstă de peste şase luni din Bucureşti să-i sterilizeze în termen de un an de la data intrării în vigoare a hotărârii. Excepţie de la această prevedere vor face câinii utilitari şi de vânătoare care sunt înregistraţi la Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti, dar şi câinii de serviciu ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Ministerului Afacerilor Interne, precum şi câinii a căror stare de sănătate nu este compatibilă cu procedura de sterlizare, acest lucru urmând să fie confirmat prin semnătura şi parafa medicului veterinar.
Proiectul mai stabileşte că persoanele fizice şi juridice, dar şi ONG-urile care deţin câini în vârstă de peste patru luni în municipiul Bucureşti sunt obligate să-i înregistreze la Administraţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), prin microciparea lor şi completarea unui formular. Proiectul nu prevede însă şi aplicarea unor sancţiuni pentru cei care nu respectă aceste prevederi sau vreo formă de control privind respectarea acestora. Pe de altă parte, persoanele juridice, instituţiile şi ONG-urile care capturează, adăpostesc, transportă, sterilizează, identifică şi adoptă câini fără deţinător din Capitală au obligaţia de a comunica reprezentanţilor ASPA, lunar, toate informaţiile aferente acestei activităţi, în caz contrar fiind sancţionaţi cu o amendă contravenţională de 2.000 de lei.
Studiile din teren arată că aproximativ 30 la sută dintre câinii fără stăpâni din Capitală provin din "abandon privat", adică pui proveniţi din "monte accidentale" sau câini ai căror deţinători nu-i mai doresc.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ionuţ Cititorul, acum 4025 zile, 17 ore, 31 minute, 51 secunde
Haiduc de lume nouă Unde sunt haiducii de altădată? Pe vremuri se auzea de haiducul Bahnă care trăia prin munţii Vrancei. Lua de la bogaţi şi dădea la cei săraci, fără vreun scop de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.