Național

MOZAIC STIRI NATIONALE:"Reformiştii" încearcă să preia controlul asupra PDL

Ziarul de Vrancea
22 feb 2013 685 vizualizări
Grupul "intelectualilor-reformişti" şi-a anunţat intenţia de a depune o moţiune la Convenţia partidului din martie n numele candidatului ar urma să fie anunţat în acest sfarşit de săptămană

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, vineri, că este sigură depunerea unei moţiuni din partea grupului "reformist" la Convenţia Naţională. "Mâine (n.r. - sâmbătă), după Consiliul Naţional de Coordonare (CNC), vom anunţa formula, după care vom participa la Convenţia din 23 martie", a precizat Cristian Preda. El a adăugat, răspunzând unei întrebări, că este sigură depunerea acestei moţiuni. Întrebat dacă moţiunea va fi condusă de un bărbat sau de o femeie, Preda a răspuns: "Nu e neapărat să fie prezidenţiabil, dar să ştiţi că asta căutăm". El a adăugat că şi-a expus vineri în partid şi propunerea privind o conducere tricefală a PDL şi urmează să fie luată o decizie.
Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, joi, că până la sfârşitul acestei săptămâni va face un anunţ în privinţa eventualei sale candidaturi la preşedinţia partidului.

Udrea îi vrea pe toţi aleşii la Convenţie

Deputatul PDL Elena Udrea a anunţat, vineri, înainte de Colegiul Director, că propune organizarea unei Convenţii a partidului cu 10.000 de delegaţi, astfel încât să voteze toţi aleşii locali ai PDL. "Prima propunere pe care o am pentru Colegiul Director legat de organizarea Convenţiei Naţionale este ca la această Convenţie să voteze toţi aleşii locali, oamenii care au cele mai multe voturi, cea mai mare credibilitate, care au în spate susţinerea electoratului, ei sunt cei care ar trebui să aleagă destinul PDL de la această Convenţie Naţională pe mai departe. 10.000 de delegaţi, aceasta este practic propunerea", a precizat Elena Udrea. Ea a spus că propunerea ei este să se organizeze "o Convenţie cum nu a mai fost organizată până acum" şi că s-a gândit ca aceasta să aibă loc la sala mare a Romexpo.
În replică, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a explică că nu există o sală în Bucureşti în care să încapă 10.000 de delegaţi. El a precizat că va insista ca la Convenţie să participe toţi primarii şi foştii primari, preşedinţii de consilii judeţene şi aleşii locali.

Razie de amploare împotriva unor clanuri mafiote din Capitală

n procurorii şi poliţiştii au efectuat vineri peste o sută de percheziţii la locuinţele membrilor clanurilor "Cămătarilor" şi "Sportivilor" n Sile Cămătaru a fost reţinut, alături de alţi 10 interlopi

Liderii clanurilor "Cămătarilor" şi "Sportivilor", Ion Balint zis "Nuţu Cămătaru", Vasile Balint zis "Sile Cămătaru", respectiv Robert Nica şi Radu Roşca au fost ridicaţi de poliţişti, vineri dimineaţa, şi duşi la sediul DIICOT. Anterior, Poliţia şi procurorii DIICOT, cu sprijinul DGIPI şi SRI, au efectuat peste 100 de percheziţii în Bucureşti, Teleorman, Ilfov, Giurgiu şi Argeş.
În dosarul extins sunt cercetate 67 de persoane, acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice. Vineri după-amiază
procurorii au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a 11 interlopi din cele două clanuri, printre care şi Sile Cămătaru.
Surse din Poliţie susţin că poliţiştii şi procurorii au găsit în locuinţele membrilor grupării Sportivilor puşti şi pistoale cu muniţia aferentă, săbii, cuţite, aproape 200.000 de lei şi 33.000 de euro, 10 grame de cocaină, un kilogram de aur, maşini de lux, dar şi înscrisuri reprezentând liste cu persoane care ar fi primit de la aceştia bani cu camătă.

Anchete şi în penitenciare

Sursele citate au declarat că, simultan cu percheziţiile făcute la locuinţele liderilor şi membrilor grupărilor "Cămătarii" şi "Sportivii", au fost făcute şi mai multe verificări în penitenciare. Astfel, a fost făcută o percheziţie la Penitenciarul Târgşor, fiind vizată soţia lui Nuţu Cămătaru, Lidia Balint, precum şi la penitenciarele Giurgiu şi Rahova, unde au fost verificate celulele fraţilor Mircea şi Valentin Băluţ, cunoscuţi sub numele de "Mircea Nebunul" şi "Vali Nebunul". Totodată, a fost verificat în penitenciar şi un apropiat al lui Nuţu Cămătaru, Ion Dan.
Membrii clanurilor "Cămătarii" şi "Sportivii" au revenit în atenţia anchetatorilor după ce, în 7 noiembrie 2012, în Popeşti-Leordeni, a avut loc un conflict violent între mai mulţi membri ai clanului "Sportivilor" şi doi dintre oamenii de încredere ai lui Nuţu Cămătaru, foşti boxeri. Conflictul ar fi izbucnit iniţial la o sală de forţă şi a continuat pe străzile oraşului. Oamenii lui Nuţu Cămătaru au fost atunci atacaţi cu pistoale cu gaze, modificate în aşa fel încât să tragă cu bile din metal, însă în timpul altercaţiei, membrii grupării "Sportivii" s-ar fi împuşcat din greşeală între ei. Incidentul nu a fost urmat de arestări, în condiţiile în care conflictul a fost asociat şi cu alte incidente violente, iar anchetatorii au dorit să constituie un dosar complex în care suspecţii să fie anchetaţi pentru întreaga activitate infracţională.
Incidentul dintre grupările "Sportivii" şi "Cămătarii" avea legătură cu un conflict mai vechi izbucnit între "Cămătari" şi clanul "Vancică". Pentru a se proteja, membrii clanului "Vancică" ar fi apelat la gruparea "Sportivilor". În acest context, atât în Bucureşti cât şi în judeţul Ilfov au avut loc mai multe conflicte violente, însă de cele mai multe ori acestea nu s-au concretizat şi cu plângeri la poliţie. Potrivit unor surse apropiate anchetei, tensiunile au început încă de când Nuţu Cămătaru a ieşit din închisoare, în condiţiile în care aceste grupări preluaseră o parte dintre afacerile pe care Cămătarii le abandonaseră odată cu arestarea lor, în anul 2004.

Vremea se încălzeşte dar primăvara va fi răcoroasă

Vremea se încălzeşte treptat în următoarele trei luni iar temperaturile medii vor ajunge până la 18 grade Celsius, în mai. Conform prognozei publicate vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada martie-mai, în prima parte a intervalului analizat doar în Moldova temperatura aerului ar mai putea coborî sub zero grade.
În prima lună de primăvară, temperaturile medii de peste zi vor oscila între 5 grade Celsius, în Moldova şi 7 grade Celsius, în Banat. Pe timpul nopţii, numai în Moldova valorile vor fi sub pragul de îngheţ (-1 grad Celsius), în timp ce în Oltenia, Dobrogea, Maramureş, Crişana şi Banat se vor înregistra medii de 3-4 grade Celsius.
Cantităţile lunare de precipitaţii pot prezenta, în martie, valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a teritoriului.
Şi luna aprilie aduce temperaturi medii lunare apropiate de mediile multianuale. Mediile climatologice vor oscila între 4 grade Celsius (în Moldova) şi 13 grade Celsius, în Banat, Oltenia şi Muntenia. În ceea ce priveşte precipitaţiile, aceste vor fi, în general, peste normele climatologice în majoritatea regiunilor. Conform ANM, în mai, temperaturile medii lunare ale aerului vor ajunge la valori şi de 18 grade Celsius, în limite apropiate de cele multianuale în zonele de câmpie din sudul şi vestul ţării. În restul teritoriului, mercurul din termometre va indica valori sub normele climatologice. Astfel, în Moldova, mediile vor fi cuprinse între 10 şi 17 grade Celsius, iar în Transilvania între 12 şi 15 grade Celsius.

Furt din portofel în sala de tribunal

Un bărbat în vârstă de 56 de ani a fost prins, vineri, în timp ce fura un portofel într-o sală de judecată a Tribunalului Bucureşti, informează Jandarmeria Română. Un jandarm de la Unitatea Specială 79 Bucureşti care făcea de pază în sala de judecată l-a văzut pe bărbat când fura portofelul dintr-o geantă, incidentul având loc în jurul orei 12.00.
Bărbatului i-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, iar portofelul a fost restituit victimei.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.