Național

Exista gena religioase

Ziarul de Vrancea
23 mar 2005 841 vizualizări
Religiozitatea este o chestiune de gene si poate fi mostenita, literal, de la parinti, potrivit unui studiu american.

Religiozitatea este o chestiune de gene si poate fi mostenita, literal, de la parinti, potrivit unui studiu american. In timp ce factorii de mediu s-au dovedit decisivi, mostenirea genetica a jucat si ea un rol important in ceea ce priveste conturarea caracterului religios sau nereligios al unei persoane la maturitate, a descoperit studiul. Acesta va alimenta probabil dezbaterea privind exitenta unei asa numite gene religioase, disputata cu aprindere de clerici si teologi. Bazindu-se pe participarea a peste 500 de gemeni identici sau nu, studiul realizat la Universitatea Minnesota si-a propus sa descopere daca spiritualitatea este rezultatul naturii sau al educatiei. Studiul a ajuns la concluzia ca religiozitatea copiilor depinde in principal de familia in care cresc. "Insa in timpul tranzitiei de la adolescenta la maturitate, factorii genetici capata mai multa importanta, in timp ce aceia de mediu capata mai putina", se arata in studiu. Gemenii au raspuns la intrebari legate de credintele lor religioase, de la frecventa cu care merg la biserica la cit de mult cred ca ii ajuta rugaciunile. In timp ce gemenii identici au evoluat asemanator din punct de vedere spiritual de-a lungul timpului, ceilalti s-au diferentiat pe masura ce s-au maturizat. Dezbaterea pe tema "genei religioase" a fost pornita anul trecut de dr. Dean Hamer, directorul Gene Structure and Regulation Unit de la National Institute in America. Dupa ce a comparat peste doua mii de mostre de ADN, acesta a tras concluzia ca religiozitatea mai accentuata este asociata cu prezenta unei gene, numita VMAT2.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.